shakina 31.10.06, 15:56 jak wbic sie do pracy w laboratorium w anglii lub irlandii? czy łatwo jest o prace tego typu? jestem biotechnologiem- 2 lata po studiach, niewielkie (ale jest) doswiadczenie w pracach laboratoryjnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mandi.ole Re: laboratoria w UK ??? IP: *.plus.com 31.10.06, 17:03 wlasnie ztakiego oto laboratorium klikam. jestem jak Ty biotechnologiem.studia skonczone w zeszlym roku. roczne doswiadczenie w szpitalu w labporatorium biochemicznym tutaj w aberdeen. mialam dosc latwo, bo przeciez tutaj rozwija sie caly oil industry, wiec laboratoria sa bardzo unowoczesnione i super wyposazone. pisz do mnie na priva jesli chcesz wiecej informacji... mandi.ole@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kade82 Re: laboratoria w UK ??? 31.10.06, 22:52 A mogę zadać niedyskretne pytanie o zarobki? Nie mam zupełnie pojęcia w jakich granicach maja się płace w tym zawodzie, a bardzo jestem ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
maczores Re: laboratoria w UK ??? 01.11.06, 12:53 Po biotechnologii to tylko do Eire.Tu jest mnostwo firm farmaceutycznych, ktore biora z pocalowaniem reki kazdego kto mial jakas stycznosc z labolatorium . Zarobki tez w miare przyzwoite.W takim Wyeth np. to na wejscie jakies 40 - 50 tys e rocznie + socjal + bonusy. Odpowiedz Link Zgłoś
shakina Re: laboratoria w UK ??? 01.11.06, 16:48 hej, maczores- a masz moze wiecej info o Eire? jak odbywa sie rekrutacja- na miejscu czy przez net? i naprawde tak chętnie biora ludzi DO LABóW???? jesli możesz pisz na priva- shakina@gazeta.pl :D WILEKIE DZIEKI :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: laboratoria w UK ??? IP: *.server.ntli.net 01.11.06, 17:42 40 -50 000e na poczatek, z pocalowaniem reki? stanowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
maczores Re: laboratoria w UK ??? 02.11.06, 19:05 > 40 -50 000e na poczatek, z pocalowaniem reki? > stanowisko? QA Technologist w Wyeth Pharma.Praca generalnie polagajaca na badaniu probek przychodzacych materialow.Nawet w mojej firmie , ktora do najwiekszych nie nalezy Quality Control to jakies 30 tys rocznie.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
kade82 Re: laboratoria w UK ??? 01.11.06, 22:18 Taka odpowiedź jest jakby stworzona dla mnie:) Pod koniec listopada jadę na staż do Irlandii i bardzo chciałabym się tam zaczepić na dłużej (może na zawsze?). Zapytałam o zarobki całkiem z ciekawości, bo nawet orientacyjnie nie miałam pojęcia czego sie mogę spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
shakina Re: laboratoria w UK ??? 02.11.06, 15:25 hej, a jaki to staż? z uczelni czy może pup, bo kiedys w zamierzchłych czaach podobno cos takiego organizowali? pozdrawiam :D Odpowiedz Link Zgłoś
kade82 Re: laboratoria w UK ??? 02.11.06, 15:40 Ofertę znalazłam w PUPie, ale bardziej w tym wszystkim 'macza palce' Urząd Miejski; wszystko dzieje się w ramach programu Leonardo da Vinci. Pozdrawiam również:) Odpowiedz Link Zgłoś
shakina Re: laboratoria w UK ??? 02.11.06, 15:49 ale ten program jest przeznaczony dla studentów czyż nie? absolwenci i ludzie wiecj niz rok po studiach raczej sie nie załapią...? no i jeszcze jedno- z jakiego miasta jestes? nasz urząd miejski nie organizuje takich staży :( Odpowiedz Link Zgłoś
kade82 Re: laboratoria w UK ??? 02.11.06, 15:57 Jestem z Bydgoszczy. A program ten dotyczy osób do 30 roku życia, niekoniecznie tegorocznych absolwentów. Ważna jest chęć zdobywania nowych doświadczeń, gotowość do wyjazdów. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kade82 Re: laboratoria w UK ??? 02.11.06, 16:01 Ogłoszenie wyglądało w ten sposób: STAśE W IRLANDII Wydział Inicjatyw Europejskich Urzędu Miasta Bydgoszczy we współpracy z Powiatowym Urzędem Pracy ogłaszają nabór na 12 tygodniowe staŜe w Irlandii. JeŜeli : - ukończyłeś studia licencjackie bądź magisterskie na kierunkach: a) biotechnologia, inŜynieria ochrony środowiska, chemia b) politologia, administracja, stosunki międzynarodowe c) marketing, zarządzanie, finanse, ekonomia bądź: - ukończyłeś szkołę średnią lub wyŜszą i jesteś absolwentem: a) hotelarstwa, turystyki, rekreacji, agroturystyki i kierunków pokrewnych b) organizacji usług gastronomicznych, Ŝywienia i gospodarstwa domowego - znasz język angielski - nie ukończyłeś 30 roku Ŝycia - posiadasz status osoby bezrobotnej bądź poszukującej pracy moŜesz ubiegać się o staŜ w Irlandii w ramach projektu współfinansowanego z programu UE Leonardo da Vinci. Zapewniamy przejazd, ubezpieczenie, utrzymanie, kurs języka angielskiego oraz potwierdzenie odbycia staŜu certyfikatem Europass Mobilność. Ważna uwaga: "znasz język angielski" nie oznacza, że ten kto mówi lepiej ma większe szanse na wyjazd niż ten, kto mówi gorzej. Ważne jest po prostu to, żeby rozumieć polecenia służbowe. Poza tym na 'dzien dobry' będziemy odbywać kurs językowy. Odpowiedz Link Zgłoś
shakina Re: laboratoria w UK ??? 02.11.06, 17:15 o kurczę, a nabor juz sie skonczył? ja tez jestem z bydzi, ale pracy nie mam od wczoraj i nie szukalam!!!!!!!! jeszcze mmozna sie zalapac? czy jeszcze w pup mozna pytac??? Odpowiedz Link Zgłoś
kade82 Re: laboratoria w UK ??? 02.11.06, 18:47 Niestety, nabór skończył się 13.10, 19.10 były rozmowy kwalifikacyjne. Grupa wyjeżdżających została juz wybrana; od przyszłego poniedziałku zaczynamy szkolenia- konwersatoria kulturoznawcze, warsztaty psychologiczne, zajęcia z doradcą zawodowym. Myślę, że jednak nie wyszystko stracone, bo program trwa na pewno do 2007 roku, więc być może jeszcze takie nabory będą organizowane. My jesteśmy już trzecim takim 'rzutem'. Informacji udzielali (w tym przypadku): "Informacje udzielane są w siedzibie Wydziału Inicjatyw Europejskich przy ulicy Sielanka 8A w Bydgoszczy nr tel. (0-52) 58-58-708 bądź w Powiatowym Urzędzie Pracy przy ulicy Toruńskiej 147 stanowisko EURES, nr tel. (0-52) 360-43-22." Pytaj, może będą potrafili Ci bardziej pomóc. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
shakina Re: laboratoria w UK ??? 02.11.06, 19:01 o rany, jaka szkoda!!!!!!!!!! :(( ze tez ja wcześniej nie zorientowałam sie w temacie...ale wielkie dzieki za odpowiedż i info. Odpowiedz Link Zgłoś
shakina Re: laboratoria w UK ??? 03.11.06, 12:09 hej, kade. wysyłam ci maila na priva. możesz jeszcze mi odpowiedziec na kilka pytan? Dzieki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wk350 Re: laboratoria w UK ??? 01.11.06, 18:33 W drodze na lotnisko stanstead przejeżdżałem obok instytutu: www.babraham.ac.uk/Newopportunities/new%20index.htm Odpowiedz Link Zgłoś