Dodaj do ulubionych

Akcje Tesco ! Wazne ! Pomocy

IP: 81.144.199.* 06.11.06, 11:43
heja, jak to jest z tymi akcjami tesco ??? kupilam po 3 m-cach, z ostatniej
pensji odjeto mi 100 £ czyli tyle ile chcialam, ale mam pytanie gdzie te
pieniadze faktycznie sá i jak mozna nimi sterowac tzn jak i gdzie np moge je
wyplacic jesli zajdzie taka potrzeba ?????????????????? bo nic nikt mi nie
mowil o tym; i czy automatycznie kasa ta jest zamieniana na akcje ? ale
najwazniejsze pytanie to jak sie np wycofac z tego i wyplacic kase ...
Obserwuj wątek
    • Gość: 1spag Re: Akcje Tesco ! Wazne ! Pomocy IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 06.11.06, 11:54
      a czy masz taki welcome pack z lloyds tsb registrars czy cos pdoobnego, tam sa
      numery konta twojego funduszu chyba, chyba powinna byc inforamcja jak to
      sprawdzac? tez sie nad tymi akcjami zastanawiam na razie po 5 gbp (sa inne
      wydatki ale wole zeby konto bylo aktywne jak bedzie shares in success, wtedy
      licze na jakies 500gbp w akcjach)
    • Gość: 1spag Re: Akcje Tesco ! Wazne ! Pomocy IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 06.11.06, 11:58
      popatrz tu
      www.lloydstsb-shareview.co.uk/tesco/
      ale sprzedaz to chyba nie wesola sprawa obejrzalem pdf-a i tam jest ze lloyds
      bierze 0,5% min 17,5gbp no i NI i tax zwracasz
    • Gość: 1spag Re: Akcje Tesco ! Wazne ! Pomocy IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 06.11.06, 12:14
      hmmm chyba tu jest wiecej info www.shareview.co.uk/ASP/Home.asp , wydaje
      mi sie ze trzeba sie zarejestrowac do przegladania online swoich akcji, ale moge
      sie mylic
      • Gość: e-vil Re: Akcje Tesco ! Wazne ! Pomocy IP: 84.13.17.* 06.11.06, 14:10
        a na jaką opcję się zapisaliście?
        - save as you earn?
        - buy as you earn?
        • Gość: 1spag Re: Akcje Tesco ! Wazne ! Pomocy IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 06.11.06, 15:11
          kurde sam nie wiem
          ja chyba na BUYE ale jeszcze nie wyslalem aplikacji
          • Gość: e-vil Re: Akcje Tesco ! Wazne ! Pomocy IP: 89.241.81.* 06.11.06, 23:13
            ja poszłam na save as you earn (risk free ;))
            a na tą opcję trzeba było się zgłosić do 3 listopada - przynajmniej tak nas
            poinformowano..
            więc chyba na pewno jest buy as you earn ;)
    • Gość: citi Re: Akcje Tesco ! Wazne ! Pomocy IP: *.bulldogdsl.com 11.11.06, 10:07
      *Shares in Success shares awarded in 2003 cannot be sold until their third
      anniversary on 15 May 2006 and are liable to income tax and NIC for a further 2
      years.
      znaczy ze co?- o trzech latach posiadania tych akcji juz nie placi sie od nich
      podatku?
      • macsad.uk Re: Akcje Tesco ! Wazne ! Pomocy 11.11.06, 16:25
        Cała idea z akcjami polega na długoterminowym oszczędzaniu i odebraniu
        zainwestowanych pieniążków bez podatku. Generalnie pogadaj z ludźmi z pracy
        którzy już długo pracują, na pewno chętnie udzielą informacji.
        • Gość: ana Re: Akcje Tesco ! Wazne ! Pomocy IP: 81.144.199.* 14.11.06, 12:48
          ale ja nie daostalam zadnego listu z lloydsa i o to wlasnie chodzi ! jak dlugo
          trzeba czekac na ten welcome pack ???
          • 1spag Re: Akcje Tesco ! Wazne ! Pomocy 14.11.06, 14:28
            zajrzyj na shareview.co.uk/tesco lub z .com nie pamietam i zamow pack jak nie
            przyszedl, powinien po 3 lub 6 mcach pracy przyjsc
            • Gość: a Re: Akcje Tesco ! Wazne ! Pomocy IP: 81.144.199.* 15.11.06, 13:03
              przyszedl ale z LLoydsa nic nie przyszlo, jak sie mam zalogowac i sprawdzic
              cokolwiek jak nic nie mam ? zadnego potwierdzenia z lloydsa :/ to gdzie te
              pieniadze ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka