Gość: ktoś IP: *.elpos.net 11.12.06, 12:25 jak ktoś chętny ,to smiało jechac na Wadowicką Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pikpok Re: Tesco potrzebuje 120 kierowców IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.12.06, 09:39 Wiem, że pytają sie o punkty karne - czy ma to jakiś wpływ na podjecie pracy, tzn czy np: 2 punkty karne na koncie stanowi jakis problem? Czy przyszły kierowca musi miec czyste konto? Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz781 Re: Tesco potrzebuje 120 kierowców 12.12.06, 16:18 a latwo jest zmienic pozniej juz na miejscu prace ze sprzedawcy na kierowce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmmmm Re: Tesco potrzebuje 120 kierowców IP: *.cable.ubr03.croy.blueyonder.co.uk 26.12.06, 00:33 Jeśli będziesz chciał zmienic prace ze sprzedawcy na kierowce tesco to raczej nie robią problemów tylko zależy czy będziesz w jakimś centrum dystrybucyjnym jeśli nie to będiesz muisał zmienić miejsce zamieszkania, a i jeśli bedziesz starał się o prace jako kierowca to musisz wymienić prawko na brytyjsie, zwolnieni są z tego kierowcy rekrutowani w PL. Odpowiedz Link Zgłoś
e-vil Re: Tesco potrzebuje 120 kierowców 26.12.06, 06:11 Gość portalu: Hmmmm napisał(a): > jeśli bedziesz > starał się o prace jako kierowca to musisz wymienić prawko na brytyjsie, > zwolnieni są z tego kierowcy rekrutowani w PL. no właśnie tego nie rozumiem. Dlaczego będąc w UK aplikując na stanowisko kierowcy trzeba zmienić prawko na brytyjskie. Podobno związane jest to z warunkami ubezpieczenia.. więc dlaczego aplikujący w Polsce są zwolnieni z tego obowiązku? Odpowiedz Link Zgłoś
mareczekxx Re: Tesco potrzebuje 120 kierowców 26.12.06, 20:44 Witam Powiem szczerze ze wypisujecie koledzy jakies kompletne bzdury dotyczace prawa jazdy.tak sie akurat sklada iz jestem osoba z tzw.zaciagu krakowskiego i pracuje w centrum dystrybucyjnym Hammersmith jako kierowca.Nikt nigdy mnie n ie pytal w Angli jakim prawem jazdy dysponuje i czy w ogole je posiadam,nie klamie to mozna sprawdzic.Poza tym pracuja ze mna kierowcy polacy ktorzy do pracy w tesco przymowali sie rok dwa lub trzy lata temu nie w Krakowie a bezposrednio w UK i im rowniez nikt nie stawial wymogu posiadania brytyjskiego prawa jazdy.W dalszym ciagu jezdza na polskim. Jezeli macie koledzy jakies inne pytania chetnie odpowiem. Pozdrawiam i zycze szczescia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bastha Pytanie IP: *.bulldogdsl.com 27.12.06, 13:31 Witam. Mam pytanie a jakie wymogi trzeba spełniac zeby podjac prace jako kierowca, w sumie mi chodzi jak to wyglada ze znajomoscia jezyka i ze znajomoscia topografi poszczegolnych miast.A i mam pytanie ile zarabia kierowca i kierowcow jakiej kategori potrzebuja.I jeszcze jedno z kim sie trzeba kontaktowac w Anglii w sprawie tej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
e-vil Re: Tesco potrzebuje 120 kierowców 27.12.06, 16:11 Wybacz, ale nie wypisuję bzdur, tylko to co mi zostało przekazane przez panią manager dot.comu. Jako wymóg zmiany stanowiska (z GA na kierowcę) przedstawiła warunek: zmianę prawa jazdy na brytyjskie. Polskie prawo jazdy jest jak najbardziej akceptowane w Wielkiej Brytanii, ale cena ubezpieczenia może być wyższa, jeśli prawo jazdy zostało wydane w innym kraju członkowskim. Taki sam wymóg postawiono aplikującemu Anglikowi z niemieckim prawkiem (!). Jak pisałam wcześniej - nie wiem czy jest to jedynie wewnętrzny warunek mojego Tesco, nie wiem jakimi prawami rządzą się pozostałe sklepy. Nie wiem nawet czy poszczególne sklepy mają tego samego ubezpieczyciela. Odpowiedz Link Zgłoś
mareczekxx Re: Tesco potrzebuje 120 kierowców 28.12.06, 12:24 To tesco jest ubezpieczycielem bo jak ci chyba wiadomu sprzedaje ono cala game ubezpieczen komunikacyjnych,majatkowych i jeszcze innych jakie sobie zazyczysz. Ubezpieczenie pojazdu firmowego w tesco nie jest zalezne od prawa jazdy kierowcy ktyry przedmiotowy samochod prowadzi.Ja prowadze codziennie inny samochod.Jest to zalezne od rozpiski w danym dniu.Jezdzi u nas francuz na francuskim prowie jazdy,polacy na polskich slowak na slowackim oraz angole na swoich prawkach. Ta madra menago z twojego dotcomu po prostu sciemnia aby pozbyc sie poki co problemu i tyle.Jakze typowe zachowanie ktore znam z autopsji.Prowadzi cie w slepa uliczke.Powiem ci wiecej,na npolskim prawiew jazdy mozesz jezdzic do 12 miesiecy od momentu podjecia pracy jako kierowca.Taki jest naprawde oblig prawny.Jezeli nie wiezysz mozesz to sprawdzic na policji.Tam na pewno ci to potwierdza.Jazda na polskim prawku ma jeszcze jeden bardzo wazny,kozystny aspekt,polski dokument po dokonaniu wykroczenia drogowego nie jest obciazany tzw.punktami karnymi,ktorych jest max.11 i potem"dupa zimna" No mysle ze to na razie na tyle.Pytanka? prosze bardzo,odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bastha Re: Tesco potrzebuje 120 kierowców IP: *.bulldogdsl.com 28.12.06, 12:44 Witam. Mam pytanie a jakie wymogi trzeba spełniac zeby podjac prace jako kierowca, w sumie mi chodzi jak to wyglada ze znajomoscia jezyka i ze znajomoscia topografi poszczegolnych miast.A i mam pytanie ile zarabia kierowca i kierowcow jakiej kategori potrzebuja.I jeszcze jedno z kim sie trzeba kontaktowac w Anglii w sprawie tej pracy Odpowiedz Link Zgłoś