Dodaj do ulubionych

Loty z Heathrow - odwolane

IP: *.md.uwcm.ac.uk 20.12.06, 16:00
Odwolali juz wszystkie domestic i wiele europejskich lotow. Dzisiejszy lot
wieczorny do Warszawy jest przewidywany z prawie 6-godzinnym opoznieniem. Czy
ktos z was juz to przerabial? Czy daja opcje lotu nastepnego dnia czy trzeba
leciec nastepnym jak odwolaja? A jak sie przyleci do W-wy i nie ma juz
pociagu dalej to czy funduja hotel? Chodzi o BA. Oj, moze sie odechciec Swiat.
Obserwuj wątek
    • Gość: claudel Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: 212.66.73.* 20.12.06, 16:12
      o rany, ja mam na jutro wizzaira...:( a gdzie mozna sprawdzic czy jakas linia
      lata? bo oczywiscie na stronach linii ani widu ani slychu...:((
      • duende1 Re: Loty z Heathrow - odwolane 20.12.06, 16:19
        na stronie lotniska, z ktorego wylatujesz mozna sprawdzic info o aktualnych
        lotach. z luton na razie wszystko lata.
    • Gość: hm Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: 205.223.239.* 20.12.06, 17:07
      Czy rzeczywiscie mgla wisi tak nisko nad Heathrow? Jak wychodzilam z domu rano
      to faktycznie nie bylo za duzo widac, ale na Canary Wharf nie widzialam sladu po
      mgle?
      Zreszta wydaje mi sie, ze wczoraj bylam gorsza mgla, a samoloty ladowaly bez
      problemu.
    • Gość: hm Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: 205.223.239.* 20.12.06, 17:09
      hm.. najbardziej nie spodobala mi sie ta czesc komunikatu:

"The fog is likely to remain over south east England for the next 48 hours."
    • Gość: Calka Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: *.winn.cable.ntl.com 20.12.06, 20:03
      >Czy daja opcje lotu nastepnego dnia czy trzeba
      > leciec nastepnym jak odwolaja? A jak sie przyleci do W-wy i nie ma juz
      > pociagu dalej to czy funduja hotel? Chodzi o BA. Oj, moze sie odechciec Swiat.

Opcje sa takie, ze albo oddaja Ci kaske albo mozesz poleciec nastepnym
      dostepnym lotem lub nawet innymi liniami. Problem w tym, ze w nastepnym
      dostepnym locie bedzie na pewno full pasazerow...Dzisiaj odwolali lot BA, ale
      LOT lecial. Kurcze ja mam leciec w piatek BA o 18:05....jak go odwolaja, to na
      pewno Wigilia bedzie w UK.....o kurcze.
      • Gość: Jaro Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: *.server.ntli.net 20.12.06, 20:19
        Dzis odwolali dwa loty, ten o 13:30 i ten o 18:05. Ciekawe gdzie upchaja tych
        pasazerow, bo przeciez nie wszyscy polecieli wieczornym LOT-em. Moze wyslali
        ich Ryanairem, he, he :) Ale sa szanse ze jutro i pojutrze bedzie OK, bo
        odwolali niemal wszystkie loty do Paryza i Brukseli (bo mozna Eurostarem) i
        moze zrobi sie luzniej na dalszych trasach. Mnie natomiast ciekawi taki
        scenariusz kiedy nie chce leciec pierwszym nastepnym lotem bo nie chce byc w W-
        wie poznym wieczorem i juz wole nastepnego dnia rano - ale oni mi funduja
        hotel. CHyba ze zafunduja hotel w Warszawie. O rekompensacie, oczywiscie, mowy
        nie ma bo mgla to "act of God".
        • Gość: hm Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 20.12.06, 20:33
          Nie wydaje mi sie, zeby Ci zafundowali hotel. Powiedza Ci, zebys przyszedl jutro
          na lot, a jak nie mozesz to siedz na lotnisku. Hotel zwykle funduja, gdy sie
          utknie gdzies po drodze, a oba loty sa ta sama linia.

W Warszawie tez nic Ci nie zafunduja. Nie odpowiadaja za Twoje inne zobowiazania
          i to, ze ucieknie Ci pociag czy cos innego ich nie obchodzi.

Nie wiem tez, czy maja mozliwosci wyslac pasazerow BA samolotem lotem, raczej
          watpie, bo nie maja co-share'ow z nimi. Kiedys wyslali mnie LOT'em zamiast
          Lufthansa, ale to ta sama grupa.
          • Gość: Calka Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: *.winn.cable.ntl.com 20.12.06, 21:13
            > Nie wiem tez, czy maja mozliwosci wyslac pasazerow BA samolotem lotem, raczej
            > watpie, bo nie maja co-share'ow z nimi.

Wg. policy BA: "you may re-book on another British Airways or BA franchise
            flight at your convenience, subject to availability". Czyli ze nie ma BA
            franchise z Lotem??? O kurcze...mam nadzieje, ze jednak jakos dolece do
            Warszawy na czas.
            • Gość: A Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 20.12.06, 23:35
              Wedlug tego co znalazlam, sa jednak partnerem z LOt'em

British Airways also "code-shares" with a number of other airlines - including ,
              America West, Middle East-based Emirates, SN Brussels and Poland’s LOT.

Trzymam kciuki za tych co leca jutro i pojutrze.

Ale powiem Wam, ze widzialam dzis tez pozytywne efekty mgly. Fantastyczne widoki
              nocne. Wlasnie wrocilam ze "spaceru" i jak mgla nie opadnie to jutro ide na
              spacer z aparatem i statywem.
          • Gość: klara Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: *.range86-136.btcentralplus.com 20.12.06, 22:14
            Funduja hotel, ale co z tego skoro nastepny dostepny lot maja 26 grudnia. ja
            lece jutro rano i mam nadzieje ze sie uda wiec nie marudzcie o piatkowych
            lotach :)
      • Gość: :-) Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 20.12.06, 20:35
        Wydaje mi sie, ze te loty byly odwolane, bo nie wrocily na czas samoloty z Wawy.
        Z Wawy odlecialy dzis dwa loty, jeden spozniony wiele godzin, a wieczorny
        anulowany.
        Jak nie polecisz w piatek o 18.05 to pewnie sie spotkamy w sobote ;)
        • Gość: Calka Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: *.winn.cable.ntl.com 20.12.06, 21:15
          Mam nadzieje ze jednak polecimy w piatek o 18:05:-)
    • Gość: Calka Dla zainteresowanych link do policy BA IP: *.winn.cable.ntl.com 20.12.06, 21:18
      www.britishairways.com/travel/stdpolicy/public/en_gb
    • Gość: Jaro Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: *.md.uwcm.ac.uk 21.12.06, 01:30
      Dzisiejszy lot o 13:30 odwolany. Nie raczyli zadzwonic ani wyslac maila - to po
      co wlasciwie zbieraja te informacje??? DOdzwonic sie na numer 0-800 mozna ale
      tylko do automatu, ktory nic nie doradzi. Wiec jedziemy rano zeby dojechac na
      odwolany lot, zeby sie dowiedziec ze mozna co najwyzej dostac zwrot pieniedzy.
      Szkoda tylko ze zaplacilem ok £100 za parking, tego pewnie nie zwroca.
      Dziadostwo i tyle.
      • Gość: A Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 21.12.06, 07:23
        Na dzien dzisiejszy sytuacja wyglada podognie. Mgla taka, ze widze tylko kwartal
        najblizszych domow, dokladnie jak wczoraj.
        Cos tam lata, bo slysze w chmurach buczenie. Ale to pewnie dlugodystansowce laduja.
      • xiv Re: Loty z Heathrow - odwolane 21.12.06, 12:29

hmm... polecam uwadze:

www.baa.com/LHR_1_D.html
      • Gość: hm Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: 205.223.239.* 22.12.06, 09:55
        No i jak? Odzyskales jakies pieniadze?
    • kerryman Re: Loty z Heathrow - odwolane 21.12.06, 12:36
      no wiec po co na polskich lotniskach inwestowac miliardy euro w ILS skoro jak
      przyjdzie mgla to nawet takie lotniska jak heathrow nie daja sobie rady. :)
      • Gość: hm Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: 205.223.239.* 21.12.06, 12:49
        Ale mimo wszystko lotnisko pracuje, tylko na zmniejszonych obrotach. Wiekszosc
        jak nie wszystkie dlugodystansowe loty odlecialy i czesc europejskich. Po prostu
        jest tak duze zageszczenie lotow z tego lotniska, ze sporo wypadlo z rozkladu.
        W Warszawe np jest wieksza przerwa miedzy przylotami/odlotami i pewnie wypadlo
        by z kolejki mniej lotow. Natomiast na Heathrow samoloty laduja normalnie co
        okolo 60-90 sekund.
    • Gość: flawia Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: *.toya.net.pl 21.12.06, 12:37
      Ha, mnie sie udalo przyleciec do PL wczoraj, na szczescie bez problemow. W nocy
      i wczesnie rano bylo bardzo mgliscie, ale potem sie przejasnilo... Lecialam
      ryanairem ze stansted, nie bylo nawet jednego wolnego miejsca.
    • Gość: ffds Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: 80.50.29.* 22.12.06, 10:14
      no to sie szykuje ze bedziecie wpieprzac swiateczny pudding i indyka na swieta -
      buahahhaha, ewentualnie mozecie sprobowac zapisac sie jeszcze na overtime w
      pracy <hahaha>
      • Gość: haha Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: 205.223.239.* 22.12.06, 10:23
        Nie widzialam tu nikogo, do kogo mozna by napisac, ze bedzie cos wpieprzac. Co
        najwyzej mozna jesc lub konsumowac. Moze Ty wpieprzasz. Mozesz tez porobic
        nadgodziny jak masz chec.

Akurat jak nie polece nie zrobi mi to roznicy, bo robie to z obowiazku, a nie
        dla przyjemnosci. Jak dla mnie swiat w ogole mogloby nie byc.
        • Gość: ffds Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: 80.50.29.* 22.12.06, 10:37
          Akurat jak nie polece nie zrobi mi to roznicy, bo robie to z obowiazku, a nie
          dla przyjemnosci. Jak dla mnie swiat w ogole mogloby nie byc

jesli z obowiazku to po co lecisz, zostan sobie w UK, wlacz 'hits 40uk' na
          BBC1 -bedzie techno walilo z glosnikow, obejrzyj w TV jakas 'fajna' relacje z
          aukcji swiatecznej badz program z poradami jak udekorowac ogrodek na Nowy Rok,
          zagryzajac przy tym indyka w przerwach na reklamy- i bedzie super...
          • Gość: haha Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: 205.223.239.* 22.12.06, 11:06
            Znowu nie trafiles. Nie mam TV. Znam ciekawsze formy spedzania czasu.
            • Gość: Calka Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: *.winn.cable.ntl.com 22.12.06, 21:05
              No i nie bede na Wigilii w domu:-( bede natomiast na Swieta - uratowal mnie
              Centralwings:-) Lacze sie w bolu z wszystkimi, ktorzy nie pojechali dzis do
              domu.
              • Gość: A Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 22.12.06, 23:11
                To znaczy musialas kupic bilet w ostatniej chwili w Centralwings?

Ja najpewniej jutro polece, bo mi nie zalezy na tym. Udalo mi sie nawet odprawic
                on-line i wydrukowac bilet.
    • ereshkigal Re: Loty z Heathrow - odwolane 23.12.06, 23:34
      hmm, jedno wiem to to ze jesli chca ci "ulatwic" zycie to zapytaj o wszystkie
      niuanse. zdazylo sie moim znajomym ze troszke ich wyr..., sam wiesz co... zycze
      powodzenia...
    • Gość: Jaro Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 14:57
      Wylecielismy we czwartek przez Helsinki Finnairem, choc to graniczylo z cudem i
      cala historia nadaje sie na niezly reportaz - niemal jak raport z zadzumionego
      miasta i historia o probach przedarcia sie przez kordon sanitarny. W Helsinkach
      nas przenowcowali w hotelu z wysmienita kolacja i sniadaniem. Nasz maly
      zobaczyl prawdziwy snieg, wiec nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo,
      mimo 24-godzinnego opoznienia. W Helsinkach spotkalismy Polakow lecacych w
      Ameryk i Australii i Brytyjczykow co juz mieli 2-dniowe opoznienie do Chin i
      Japonii. Nastepnym razem wybieramy inne lotnisko. Pozdrawiam wszystkich i zycze
      Wesolych Swiat.
      • Gość: Calka Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: *.winn.cable.ntl.com 24.12.06, 15:48
        Jaro - gratuluje zaradnosci! Ja mialam leciec w piatek 22.XII - ale byl to
        najgorszy z tych zamglonych dni bo doslownie nic do Europy nie lecialo. Ale
        lece dzisiaj Centralwings o 20:25 - coz na Wigilii nie bede ale chociaz Swieta
        spedze z rodzina:-) Zycze wszystkim Wesolych Swiat:-)
        • Gość: A Re: Loty z Heathrow - odwolane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 21:20
          A ja odlecialam w sobote o 13.30 bez problemu. Wiedzialam, ze tak bedzie, bo mi
          nie zalezalo na tym.
          Nie bylo juz jakis tlumow w Terminalu 1, ale byly chyba kolejki do odprawy. Ja
          ominelam wszystko, bo mialam juz bilet wydrukowany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka