Dodaj do ulubionych

JAKA SIEC???

22.12.06, 10:22
moze temat wyda sie wam zupelnie nie na miejscu, ale mam pytanie - z jakies
sieci komorkowej korzystacie w UK? ja staralem sie zorientowac w ofercie
pre-paid i jakbym nie patrzyl to tansze zarowno od Orange jak i O2 jest Tesco
Pay As Go :) Wyglada na to, ze oprocz pracy w Tesco i mieszkania w Tesco bede
miec do tego jeszcze komorke z Tesco. o konsumpcji Tesco Value nie wspomne :)
Obserwuj wątek
    • Gość: penny lane Re: JAKA SIEC??? IP: 213.199.192.* 22.12.06, 11:23
      xor333 wyprzedziłeś mnie z tym pytajnikiem;)
      • kinita Re: JAKA SIEC??? 22.12.06, 18:09
        Ja mam O2 i jestem bardzo zadowolona, co chwile mam jakies promocje, darmowe
        minuty i doladowania:) Co do Orange, zrazilam sie do nich w Polsce, a Tesco
        podobno po pewnym czasie okazuje sie nie takie korzystne jak na poczatku.
    • silver.london Re: JAKA SIEC??? 23.12.06, 08:54
      O2 szczególnie w abonamencie, który sami proponują po pół roku prepaida.
      Abonamenty są bardzo korzystne i można taniej dzwonić do Polski. Oczywiście
      jeszcze lepiej mieć telefon "na drucie", ale to poza wątkiem.
      • Gość: 1spag Re: JAKA SIEC??? IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 25.12.06, 14:42
        TESCO Mobile moze w niektorych wypadkach jest tanie do dzwonienia po Anglii, ale
        ogolnie jak ktos potrzebuje cos wiecej niz sms i rozmow glosowych to lepiej
        niech nie liczy, zreszta Tesco Mobile to o2 , a o2 to dziwna siec raz daje
        darmowe rozmowy raz nie
        • Gość: mały Re: JAKA SIEC??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 20:33
          Tesco Mobile to o2 -to prawda,tak to działa,napisałem kiedyś że tesco ma dużo w
          garści.Bank NatWest też,ale nie wszyscy w to wierzą.Nieważne. Mimo tego moim
          zdaniem o2 nie jest złe.Ale nie wierzcie w informacje że połączenia przez o2
          przez numery dostępowe to jest 2p.- jak przeliczysz koszt rozmowy -wychodzi
          5,czasem więcej.Ale bez żadnych dodatkowych numerów dostępowych normalny koszt
          połączenia z o2 na stacjonarny to jest 7p.I to cały czas 7/24.
          pozdrawiam
          • Gość: 1spag Re: JAKA SIEC??? IP: 195.188.152.* 26.12.06, 14:47
            maly jak zwykle spiskowa teoria??
            jasne tesco kontroluje wszystko a wiesz ze sa juz tesco trains???

co do pozostalej czesci wypowiedzi zgoda. NIE MA ZA 2p rozmow do PL sa odpowiednio za 5p 7p 150p / min podzial 5 i 7 zalezy od karty o2 czy byla wyprodukowana przed ( nie jestem pewien na 100%) wrzesniem 2005 czy po, swoja kupilem na allegro ok wrzesnia 2005 koledzy kupili w UK gdzies w pazdzierniku (moze ze starych dostaw) i tez maja po 5p jeden tylko ma po 7p moze mial pecha,
            oczywiscie zeby placic w tych kwotach 5/7 trzeba wydac teraz 499p jednorazowo, ja aktywowalem jeszcze w promo za free
            • xor333 Re: JAKA SIEC??? 26.12.06, 19:41
              Jak rozumiem wasze ostatnie wypowiedzi dotycza dzwonienia z komorki w UK do
              Polski poprzez numer dostepowy, tak?
            • Gość: mały Re: JAKA SIEC??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 09:45
              1 spag, naprawde bardzo dowcipny jestes.Ubawiłem sie.Oczywiście jak zawsze masz
              racje, ja mam zwidy a o2 i tesco mobiles to CAŁKIEM rożne sieci.I tylko
              przypadkiem karta z Tesco mobiles działa bez zarzutu w telefonie z o2 bez
              zdjętego simlocka.Ale też masz ciekawe teorie-koszt rozmowy zależy od daty
              produkcji karty?Tego nie słyszałem.Ale oczywiście masz rację.
              • Gość: 1spag Re: JAKA SIEC??? IP: 195.188.152.* 27.12.06, 19:57
                oj mały chyba za szybko czytasz i nie rozumiesz
                zacytuje swoja odpowiedz pare postow wyzej

"zreszta Tesco Mobile to o2 , a o2 to dziwna siec raz daje
                darmowe rozmowy raz nie"

i mialem tu na mysli nie zwiazki kapitalowe tylko ze tesco kupuje minuty od o2 i oferuje je pod wlasna marka jako tesco mobile zreszta poczytaj o operatorach wirtualnych to zrozumiesz, i dlatego karta TM dziala ci telefonie o2 bez zdjetego simlocka bo uzywa tego samego kodu sieci, teorie nie sa moje tylko opisuje to co ma miejsce w rzeczywistosci szukalem chwile na o2 starych taryf z odblokowaniem tanich rozmow international ale niestety nie znalazlem, wiec swojej tezy ci nie udowodnie ale coz ja place 5p wiec nie obchodzi mnie czy to ci pasuje czy nie, moze nie az tak ze produkcji choc to moze miec zwiazek gdyz w opisach na o2.co.uk widnieje zawsze kto sie przylaczyl przed 19 wrzesnia 2005 ale zawsze moze to oznaczac ze numery kart zaczynajace sie od xxx1 beda obciazane inna kwota niz ponizej xxx1, byl to moze taki moj skrot myslowy ale ty sie czepiasz szczegolu w tym miejscu ktory i tak nie ma znaczenia bo i tak nowi kleinci placa 7p
                • Gość: mały Re: JAKA SIEC??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 09:19
                  1 spag-chyba troszkę się zamotałeś w krytyce mojej skromnej osoby.25.12.
                  piszesz że " zreszta Tesco Mobile to o2", a dzień póżniej po moim poście z taką
                  samą informacją jest twoja uwaga o moich teoriach spiskowych.Może się zdecyduj.
                  • Gość: 1spag Re: JAKA SIEC??? IP: 195.188.152.* 28.12.06, 11:07
                    mały - ty chyba jeszcze nie wytrzezwiales po wigilijnym oplatku
                    zacytuje to co ponizej
                    "i mialem tu na mysli nie zwiazki kapitalowe tylko ze ___tesco___ kupuje minuty od ___o2___ i oferuje je pod wlasna marka jako
                    ___tesco mobile___ zreszta poczytaj o operatorach wirtualnych to zrozumiesz, i dlatego karta TM dziala ci telefonie o2 bez
                    zdjetego simlocka bo uzywa tego samego kodu sieci"

u mnie jak widzisz caly czas to samo i nie zamotalem sie,za to u ciebie cos nie tak.
                    idac dalej twoim rozumowaniem to np.

T-Mobile jest (wspol)wlasnoscia

grupy VIRGIN ->Virgin Mobile
                    Carphone Warehouse -> FRESH mobile
                    Grupy EASY (tej od EasyJeta) ->EasyMobile (obecnie Shimmerbright)

siec 3 jest wlascicielem ??? nie wiem kogo bo oni sa rowniez siecia wirtualna, (tak mysle gdyz nigdy nie wyswietlaja sie jako siec do wyboru na komorce,czyli nie maja nadajnikow) i KUPUJA minuty od innych sieci

w PL rowniez mBank jest pewnie wlasicielem Plusa?

• Gość: mały Re: JAKA SIEC??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 18:08
                      WOW! twój post jest mocny.Jestem pod wrażeniem.
                      Jak zaczniesz rozumieć oprócz swoich inne posty pogadamy.A na razie tobie jest
                      dobrze więc miej ten komfort.
                      pozdrawiam
                      • 1spag Re: JAKA SIEC??? 12.01.07, 11:39
                        mały rozumiem posty innych, ale ty chyba nie rozumiesz pewnych rzeczy ktore
                        ktos ci probuje wyjasnic na tzw. "chlopski rozum", za komfort dziekuje jeszcze
                        tydzien urlopu
                        • Gość: mały Re: JAKA SIEC??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 12:26
                          1spag-dyskusja z tobą jest bezcelowa.pozdrawiam
          • Gość: Autor Re: JAKA SIEC??? IP: 89.240.77.* 27.12.06, 20:37
            > tesco ma dużo w
            > garści.Bank NatWest też,ale nie wszyscy w to wierzą.Nieważne

ze strony www.natwest.com/global_options.asp?id=GLOBAL/ABOUT_US :
            "NatWest - A History

In 1968 National Provincial Bank (est.1833) and Westminster Bank (est.1836),
            merged as National Westminster Bank. Together these banks could trace their
            history back down the centuries through a lineage of prestigious constituents,
            dating back to the 1650's.

The announcement completely surprised the City and the public, but to both banks
            the advantages were apparent - the merger enhanced balance sheet strength,
            created opportunities to streamline the branch networks and enabled greater
            investment in new technology. The statutory process of integration was completed
            in 1969 and National Westminster Bank commenced trading on 1 January 1970, with
            the three-arrowheads symbol as its logo.

The new bank, with 3,600 branches, developed a wide range of new services,
            including the bank's first credit card, Access, in 1972, and computer-linked
            cash dispensers, Servicetills, in 1976. Deregulation in the 1980s, culminating
            in 'Big Bang' in 1986, also encouraged National Westminster Bank to enter the
            securities business. County Bank, the Group's merchant bank, acquired
            stockbroking and jobbing firms to create NatWest Investment Bank. Meanwhile, the
            International Banking Division looked to provide international banking services
            to large companies and to focus on expansion in the USA, the Far East and Europe.

In the 1980s new services were developed such as telephone banking and
            touch-screen share dealing to assist the government's privatisation programme.
            The 1980's also saw the National Westminster Home Loans established in 1980 and
            the Small Business Unit in 1982. The Switch debit card extended the electronic
            transfer of money to point of sale in 1988. In the 1990s financial services
            markets world-wide underwent massive change and in response the bank refocused
            its activities, exiting from a number of markets and adopting the title of NatWest.

In March 2000, The Royal Bank of Scotland Group completed the acquisition of
            NatWest in a £21 billion deal that was the largest take-over in British banking
            history. NatWest is now part of a financial services group which is the second
            largest bank by market capitalisation in the UK and in Europe and ranks fifth in
            the world."

mały, co jeszcze Tesco ma w garści? PISuarów? Koło Gospodyń Wiejskich? A może
            Watykan?? Pozdrawiam, i życzę jak najwięcej złudzeń w nowym roku!
            • Gość: mały Re: JAKA SIEC??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 09:11
              Autor-twój post to rewelacja.Czuję się naprawde malutki przy ogromie twojej
              wiedzy.Przytłacza mnie twoja inteligencja.
              A co do ostatnich dwóch linijek -nie widzę sensu na odpowiadanie na głupie
              złośliwości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka