IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.06, 18:04
Domyślam się ,że te informacje już się tutaj kiedys pojawiły,ale ośmielę sie
zapytać czy koniecznie trzeba mieć i paszport i dowód do założenia konta w
Wielkiej Brytanii ? Proszę, bądźcie wyrozumiali...:))
Obserwuj wątek
    • xor333 Re: konto 26.12.06, 19:37
      Nie wiem jak jest z samym kontem w banku, ale wiem jak jest z wyjazdem do Tesco.
      Ja bylem na rekrutacji na poczatku listopada, i moglem bez problemu leciec po
      pod koniec listopada wlasnie, ale przeszkoda okazalo sie to, ze mam tylko
      paszport, a dowod dopiero planowalem wyrobic.

Generalnie chodzi o to, ze na miejscu wysylasz poczta paszport i 65 GBP do Home
      Office, w efekcie przez 2-3 tygodnie zostajesz bez paszportu. Dlatego Tesco
      wymaga posiadania drugiego dokumentu (nowy dowod, prawo jazdy), w razie gdyby
      przez ten okres zdarzyla sie jakas nieprzewidziana sytuacja i np. policja
      chciala nas wylegitymowac.

Tak to mniej wiecej wyglada, moze cos pomylilem - jak tak to sorry :) A konto w
      banku to nie wiem - wypadalo by zebys napisal o co Ci wlasciwie chodzi. O
      zalozenie sobie osobiscie konta w UK czy wlasnie przez posrednictwo Tesco czy jak?
      • Gość: gość Re: konto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.06, 20:08
        Chodziło mi właśnie o wyjazd do pracy w Tesco (mam jechac w styczniu) i
        założenie konta za ich pośrednictwem - dość długo jeszcze poczekam na
        paszport , ale wyjazd tylko na dowód jest juz przecież możliwy. Słyszałam,że do
        faktu założenia konta w banku są wymagane dwa dokumenty, stąd moje wahanie-nie
        chciałabym zostać bez konta /pieniędzy z powodu niedoinformowania. Pozdrawiam i
        licze na wiecej informacji..:)
        • Gość: 1spag Re: konto IP: 195.188.152.* 28.12.06, 11:29
          zapytaj na infolinii tesco czy wystarczy im paszport, do zalozenia konta bo to oni maja swoje uzgodnienia z natwestem, na miejscu z reklam ktore widzialem to mozesz otworzyc konto w lloyds tsb jesi masz dowod lub paszport, nie koniecznie oba, ale najlepiej jesli wezmiesz ze soba wyciag ze swojego konta z polskiego banku jako potwierdzenie polskiego adresu, na prawo jazdy (papierowe jeszcze wtedy) pytali what is this? teraz tylko dziwia sie gdzieniegdzie, ze nie ma daty waznosci, kolega otwieral w nationwide to jako potwierdzenie PL adres wystarczyl kwit z wplaty na konto w PL z numerem i danymi adresowymi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka