Dodaj do ulubionych

opcja shared ownership- pytania

06.01.07, 19:35
mam 2 pytania:
1.czy ktoś się orientuje jakie banki udzielaja kredytu w tej opcji kupna
(shared ownership)
2.czy kupujecie domy z opcją offers over i ile orientacyjnie daje się nadwyżki

dzięki za wszelkie informacje w tym temacie.
Obserwuj wątek
    • vierablu Re: opcja shared ownership- pytania 06.01.07, 21:43
      > 1.czy ktoś się orientuje jakie banki udzielaja kredytu w tej opcji kupna
      > (shared ownership)

Jest organizacja, ktora sie nazywa Housing Options (w Londynie, zaznaczam) i
      jak wynikalo z wiadomosci podanch na spotkaniu zorganizowanym przez nich,
      pomagaja w znalezieniu instytucji finansujacej.
      Tu sa do nich namiary:
      www.housingoptions.co.uk/ho2/ho2/contact.asp
    • Gość: luca Re: opcja shared ownership- pytania IP: *.cust.homechoice.net 06.01.07, 23:58
      Wlasnie otrzymalam kredyt na shared ownership z Nationwide, ale wiem ze wiele
      innych tez udziela np. Abbey, Woolwich, HSBC. Nie mam zbyt dobrej opinii na
      temat Nationwide bo zabralo im prawie 8 tyg. na przygotowanie mortgage offer
      okazalo sie ze zgubili nasze dokumenty i trzeba bylo wszysko dostarczac na nowo.
      • cdlxxvi Re: opcja shared ownership- pytania 07.01.07, 00:13
        > okazalo sie ze zgubili nasze dokumenty i trzeba bylo wszysko dostarczac na nowo
        Mylenie się przy przygotowywaniu hipotek to chyba wśród tutejszych banków taka
        świecka tradycja. U nas było dość łagodnie, bo tylko pomylili okres spłaty
        (dodali 5 lat), poprawili i było OK. Ale wyobraźcie sobie zdziwienie kolegi z
        biura, który otworzywszy kopertę znalazł w niej ofertę dla kogoś innego :D
        • donat351 Re: opcja shared ownership- pytania 09.01.07, 02:20
          ten twoj obrazek jest beznadziejny i ponizej wszelkiej krytyki
      • Gość: hm Re: opcja shared ownership- pytania IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 07.01.07, 10:21
        A dlugo czekalam/szukalas odpowiedniego lokum w tym schemacie?
        Mi w sumie przyslali jedna oferte do tej pory, na dodatek bylo to cos w stylu,
        listy wyslany 28 listopada, mieszkanie trzeba obejrzec i zdecydowac sie do 29
        listopada. Nie musze mowic, co sobie pomyslalam o tej organizji.

Oczywiscie ogladam sobie na biezaco oferty na stronie, ale nie widzialam nic
        porywacjacego jak na razie.
        • Gość: darek Re: opcja shared ownership- pytania IP: *.range81-152.btcentralplus.com 07.01.07, 23:50
          A jakie trzeba spełniać wymogi aby zakupić mieszkanie w tym systemie?
          • Gość: sdfghjkj Re: opcja shared ownership- pytania IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 08.01.07, 00:00
            www.housingoptions.co.uk/ho2/ho2/eligible.asp
    • Gość: robespierra Re: opcja shared ownership- pytania IP: *.ipt.aol.com 08.01.07, 15:47
      dzięki za informacje.

a drugie pytanie? czy kupowaliście domy w opcji offers over czy wszyscy fixed
      price?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka