Dodaj do ulubionych

hedge funds

15.01.07, 02:10
Jak znalezc prace w Hedge Funds?
Nie mam doswiadczenia w securities markets, clearing systems czy SWIFT,
ale chcialbym gdzies rozpoczac. Wiadomo, ze najlepiej czegos sie uczyc w
praktyce a nie czytajac FT.
Czy sama znajomosc spreadsheets + podstawy wiedzy z ksiegowosci i capital
markets wystarcza?
Moglbym nawet zglosic sie na internship gdziekolwiek tylko nie wiem gdzie.
Dodam ze skonczylem prawo w PL, a tu studiuje LLM.
Obserwuj wątek
    • Gość: T. Re: hedge funds IP: 217.206.80.* 15.01.07, 02:37
      Dostanie sie do Hedge funds bez doswiadczenia z capital markets z banku
      inwestycyjnego jest niezwykle trudne. Choc, z drugiej strony ostatnio niezly
      wysyp... Podzwon po headhunterach, poszukaj na internecie. Powodzenia
    • Gość: Prem Re: hedge funds IP: 85.134.153.* 17.01.07, 20:43
      nie powinno byc problemu jesli sie dobrze sprzedasz - przygotuj dobre CV i
      dobrze nawijaj jak cie zaprosza. wazne bys mial jakiekolwiek, nawet krotkie
      doswiadczenie w finansach z PL. Oczywiscie plynny angielski. Sprawdz oferty z
      Dublina
      • mikolaj1978 Re: hedge funds 17.01.07, 21:47
        Dzieki, ale czy masz na mysli jakies konkretne firmy lub agencje? Moglbys nieco
        zawezyc pole poszukiwan?
        I jeszcze jedno - jakie doswiadczenie dokladnie w finansach jest potrzebne?
    • Gość: jess Re: hedge funds IP: *.bulldogdsl.com 17.01.07, 22:50
      Przepraszam, ale co ty masz do zaoferowania hedge funds? Jak mozesz doradzac
      klientom, robic proft dla nich i dla siebie skoro nie masz zadnego
      doswiadczenia w financial markets? Czy podpierac sie chcesz kula krysztalowa?
      • mikolaj1978 Re: hedge funds 18.01.07, 00:04
        Studiuje w UK prawo podatkowe - Corporat Finance, poza tym EC i International Tax.
        Znajomosc podstaw opodatkowania i szukania najlepszych sposobow ulokowania
        kapitalu pod wzgledem podatkowym to chyba na poczatek.
        Poza tym nie ukrywam ze nie jestem specjalista w tej branzy, wskazalem zreszta w
        pierwszym poscie. Tak wiec zastanawiam sie czy pozycje w tej dziedzinie sa
        skierowane wylacznie do specjalistow po kilku latach doswiadczenia w firmach z
        Big 4 czy tez mozna dostac sie jako analityk bez doswiadczenia i zdobywac je w
        trakcie pracy.
        • Gość: mada Re: hedge funds IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 18.01.07, 01:01
          polecam www.roslinrowe.com uwazam ze nie potrzebujesz duzego doswiadczenia zeby
          dostac prace jako poczatkujacy analityk w hedge funds, warto by tez bylo zalapac
          sie na jakis internship na kilka tygodni zanim zaczniesz sie starac o stala prace
          powodzenia
          • Gość: DRAB Re: hedge funds IP: 158.180.64.* 18.01.07, 12:18
            zaczac od razu mozna, ale bedziesz mial znacznie wieksze szanse na pozniejszy
            awans i mozliwosci manewru jezeli bedziesz mial choc 2 lata z IB.

Chcialbys byc traderem?

Uwazaj na agencje, ktore beda Ci chcialy wcisnac robote jako hedge fund analst,
            bo bedziesz produkowal spready o tym jak ktory hedge fund daje sobie rade....

Powodzenia!
          • Gość: DRAB Re: hedge funds IP: 158.180.64.* 18.01.07, 12:20
            a poza tym laduj zyciorys tutaj i aplikuj
            jobs.efinancialcareers.co.uk/Hedge_Funds.htm
        • Gość: Pat&Co Re: hedge funds IP: *.efm.bris.ac.uk 18.01.07, 15:18
          kiedy bylem na prezentacji UBS byla jakas Greczynka, ktora zrobila LLM w UK i
          poszla do investement banking. ALe zdaje mi sie ze oni ludzi z takim background
          biora raczej do Operations, do front office mysle ze kolejka jest dluga, i wielu
          chetnych, ale zawsze warto probowac.

rzuc okiem moze na to:
          students.jobs.efinancialcareers.co.uk/job-4000000000198723.htm
          mysle ze polski znasz, nie wiem jak z innymi
          • Gość: jess Re: hedge funds IP: *.bulldogdsl.com 18.01.07, 16:02
            Radze zaczac od aplikowania o internships w investment banks. Odbywaja sie
            latem, 8 do 10 tygodni, dobrze platne (£500/600 na tydzien) i dla wiekszosci
            uczestnikow koncza sie oferta pracy do podjecia po ukonczeniu studiow. Po
            dwoch/trzech latach w banku mozesz zaczac sie rozgladac po hedge funds bo cos
            juz bedziesz umial konkretnego.
            • mikolaj1978 Re: hedge funds 18.01.07, 17:07
              Dzieki za komentarze, a propo Bloomberg's Equity juz zaaplikowalem ale na razie
              podziekowali. Problem z wszystkimi internshipami jest tego typu ze chca tam osob
              ktore sa na penultimate year - a ja z racji cz\asu trwania LLM ( 1 rok ) jestem
              na ultimate, wiec juz na wstepie nie spelniam tych kryteriow, stad zreszta
              pytanie o alternatywne drogi. Probowalem do invesment banking na full time
              position aczkolwiek bez intrshipu rowniez masakra - ciezko.
        • Gość: marek tempe Re: hedge funds IP: *.17-246-81.adsl-static.isp.belgacom.be 08.05.07, 09:05
          Studiuje w UK prawo podatkowe - Corporat Finance, poza tym EC i International T
          > ax.
          BTW nie wiesz gdzie mozna znaleźc info o takich studiach w UK?

• realprincess Re: hedge funds 18.01.07, 17:57
      Czesc Mikolaj,
      Jak ci sie studiuje na Queen Mary University? Pamietam jak kiedys pisales na
      forum 'prawniczki'. Czy robisz LLM zaraz po studiach w Polsce, czy moze robiles
      wczesnie GDL? Jak chcesz to napisz do mnie na maila gazetowego bo moj facet
      pracuje w hedge fund w Londynie to moze zapytam go czy przyjmuja na internship
      itp. Mozesz przyslac swoje cv jak chcesz to mu przesle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka