kaffelek 18.01.07, 10:46 praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74897,3611002.html?as=8&ias=8&startsz=x Od siebie dodam: prezes PKN Orlen - 200 tys. /dane na podstawie informacji TVP/ Czy zamierza wyjechać za granicę - tego nie podano..... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tzymische Re: Daje do myślenia 18.01.07, 11:00 rzeczywiscie daje... aczkolwiek nie same stawki i zarobki. Ale uwypuklanie "na zachod sie nie wybiera" "nie zamierza wyjezdzac" "wierzy ze w Polsce mozna dobrze zarobic" itp. Po jaka cholere co osoba podaja cos takiego? Nie to ze mnie to razi ale jest po prostu glupie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
comrade Re: Daje do myślenia 18.01.07, 14:31 > rzeczywiscie daje... aczkolwiek nie same stawki i zarobki. Ale uwypuklanie "na > zachod sie nie wybiera" "nie zamierza wyjezdzac" "wierzy ze w Polsce mozna > dobrze zarobic" itp. Po jaka cholere co osoba podaja cos takiego? > Nie to ze mnie to razi ale jest po prostu glupie... :) To pewnie byla ankieta zlozona z wielu pytan, nie tylko zawód i zarobek. Skoro ostatnio emigracja jest taka popularna to i takie pytanie wlaczyli do ankiety. Dla mnie np takie informacje są ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
tzymische Re: Daje do myślenia 18.01.07, 14:38 Owszem to sa ciekawe informacje. Rozchodzilo mi sie raczej o styl w jakim zostalo podane. Przy czesci osob jest, przy czesci nie ma nic przy czesci ze wyjada. Wydaje mi sie, pewnie sie czepiam w sumie, ze wystarczylo podac przy tych ktorzy sie wybieraja "na zachod" a przy reszcie domyslnie zostawic "nic". Ale ja juz tak mam ze chcialbym zeby dziennikarze wykazywali sie jakimis umiejetnosciami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MI5 Re: Daje do myślenia IP: *.claimtracker.com 18.01.07, 14:12 Szczegolnie to, ze wiekszosc nia zamierza wyjezdzac na Zachod. Interesujace, ale wcale nie zaskakujace. Prezes PKN Orlen 200 tys? To cos cienko przedzie, bo 200 tys. to on zarabial 2 lata temu. Na miesiac oczywiscie. Kazdy moze sprobowac swoich sil na tym stanowisku, zalezy od aspiracji :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaffelek Re: Daje do myślenia 18.01.07, 15:07 Gość portalu: MI5 napisał(a): > Szczegolnie to, ze wiekszosc nia zamierza wyjezdzac na Zachod. Interesujace, al > e wcale nie zaskakujace. > > Prezes PKN Orlen 200 tys? To cos cienko przedzie, bo 200 tys. to on zarabial 2 > lata temu. Na miesiac > oczywiscie. Kazdy moze sprobowac swoich sil na tym stanowisku, zalezy od aspira > cji :) =========== Tak mi się majaczy po ostatnich informacjach z TV... 200 było na pewno, może więcej, ale nie jestem pewien, więc nie chciałbym narażać się na opinię, że przesadzam. I oczywiście, że na miesiąc!!! Przecież nie...tygodniowo. Choc i o takich "kwiatkach" gdzieś słyszałem. Aspiracje to może każdy posiada... Mam na myśli ludzi mądrych, wykształconych... Czyli zdrowe aspiracje, które powinien posiadać każdy, kto myśli o karierze zgodnej z posiadaną wiedzą i umiejetnościami. I wierz mi, że nie zazdroszczę. Tyle tylko, że trzeba jeszcze posiadać kolesi na decydujacych stołkach. Przykład: dyrektor za 12,400PLN I może dlatego w artykule, do którego odsyłam zdarzają się wypowiedzi ludzi, którzy mimo wysokich jak na Polskę wynagrodzeń, nie wykluczają wyjazdu. O czym to świadczy??? Jeśli dają, to bierz, jak bić będą to uciekaj. Czyli: niepewność JUTRA... A co do wspomnianego prezesa PKN Orlen. Wspomniano o tym, ponieważ szykuje się zmiana. Na to stanowisko "ma wejść fąfel" kaczuszki... Czy nie potwierdza to powyższych zdań??? Odpowiedz Link Zgłoś