Dodaj do ulubionych

Dobre wiesci z City

IP: 164.143.240.* 12.02.07, 20:49
Hej

Chcialem podzielic sie z Wami dobra wiadomoscia. Pracuje od 3 lat w jednym z
bankow inwestycyjnych, obecnie jako Analyst. Dzisiaj dowiedzialem sie, ze
dostalem premie (za wyniki zeszloroczne) w kwocie £45,000!!! To jest brutto
wiec bede musial zaplacic podatek itd ale to jest kupa forsy!

Zycze wszystkim pracujacym tutaj powodzenia i jeszcze wyzszych premii!
Obserwuj wątek
    • Gość: ted Re: Dobre wiesci z City IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.02.07, 21:21
      no to gratuluje!

a muj bank (tez inv.) nie dal premii, a nawet zwalnia! tak ze sie ciesze ze pracuje.
      co robiles przed zostaniem analitykiem?
      • Gość: City Boy Re: Dobre wiesci z City IP: 164.143.240.* 12.02.07, 21:40
        Zrobilem ACCA w KPMG w Londynie i pracowalem w Transaction Services. A Ty?
    • Gość: MI5 Re: Dobre wiesci z City IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.02.07, 21:46
      :) To gratuluje. Sam bylbym tak jak ty pijany ze szczescia i opowiadal wszystkim
      naokolo :-)

A z niespodzianek finansowych to jak narazie mialem tylko doplate podatku w
      wysokosci miesiecznej pensji ;) Kur-de.
      • ghrom Re: Dobre wiesci z City 13.02.07, 00:56
        > A z niespodzianek finansowych to jak narazie mialem tylko doplate podatku w
        > wysokosci miesiecznej pensji ;) Kur-de.

Witaj w klubie :P
        • Gość: ciekawy Re: Dobre wiesci z City IP: *.broadband.pl 15.02.07, 14:42
          A powiedzcie prosze z jakich powodow moze sie okazac, ze trzeba doplacic podatek?

Wyglada na to, ze zawsze warto miec odlozona gotowke ekstra na takie sprawy.
    • Gość: julikuli Re: Dobre wiesci z City IP: *.sol2.cable.ntl.com 12.02.07, 22:25
      O rany,nawet ja,tak rozrzutna kobieta nie wiedzialabym na co wydac tyle kasy.To
      jak wygrac na loterii,mila niespodzianka od firmy.Gratulacje.
    • Gość: jess Re: Dobre wiesci z City IP: *.bulldogdsl.com 12.02.07, 22:35
      Gratulacje.Moja corka, na etapie associate rowniez w banku inwestycyjnym,
      dostala w grudniu £160K. Najwiekszy bol, to 40% jaki trzeba podarowac z tego
      panu Brown.
      • Gość: ted Re: Dobre wiesci z City IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.02.07, 22:59
        ...a ja nie zrobilem ACCA! ale mysle o tym.
        Nie jest najgorzej, ale musze pomyslec o moim rozwoju.
        Pozdrawiam z Surrey!
        • Gość: MI5 Re: Dobre wiesci z City IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.02.07, 00:07
          A ja przestalem myslec i zaczalem dzialac ;)

I pare dni temu dostalem list potwierdzajacy rejestracje w ACCA, a nawet
          zwolnienie z 2 egzaminow na podstawie polskiego dyplomu. To jeszcze 12 + praktyka ;)
          • Gość: damiansss ACCA IP: 89.100.180.* 13.02.07, 00:20
            pytanie:
            czy mozliwe jest nauczenie sie z ksiazek i zdanie acca? czy jednak konieczne sa
            kursy przygotowywujace?
            pozdrawiam
            • Gość: ted Re: ACCA IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.02.07, 00:23
              i co z ta praktyka?
            • maecki Re: ACCA 13.02.07, 12:41
              > pytanie:
              > czy mozliwe jest nauczenie sie z ksiazek i zdanie acca? czy jednak konieczne sa
              >
              > kursy przygotowywujace?

Wszystko jest mozliwe ;)

Wiem, ze jest duzo osob uczacych sie samych w domu z podrecznikow BCC albo FTC
              Kaplan, sa to wydawnictwa autoryzowane przez ACCA, ksiazki mozna kupic na ebayu.
              Jednak w tym roku wchodzi nowy syllabus ACCA, wiec troche to moze ulec zmianie.
              Jezeli ktos zarejestrowal sie przed koncem roku to czerwcowe egzaminy bedzie
              zdawal jeszcze "stare", a jezeli w tym roku to moze zdawac dopiero w grudniu, i
              to juz bedzie nowy syllabus. Wszystko na stronie acca.co.uk

Ja dopiero zaczynam, wiec wiem to z drugiej reki. Kursy przygotowawcze podobno
              bardzo pomagaja opanowac "technike" zdawania eggzaminow, wiedzy merytorycznej
              tez zapewne dostarczaja wiecej niz siedzenie samemu nad ksiazka.
              Ja plan mam taki, ze narazie sprobuje sam, szukam nowej pracy, i sprobuje
              przekrecic pracodawce :-) Zobaczymy.

Co do praktyki. Aby zostac ACCA member trzeba miec 3 lata praktyki,
              "pilotowanej" przez ACCA - PER (Practical Expierience Requirement).
              Wypelnia sie raporty, co sie zrobilo, i co sie robi. Moze byc u jakiegokolwiek
              pracodawcy, ale jest powiedziane, co mniej wiecej masz "przerobic" w pracy.
              Wiecej tu:
              www.acca.co.uk/join/acca/experience
              www.accaglobal.com/students/training_careers/professional/
              To tak teoretycznie, jak bedzie w praktyce to dopiero sie okaze :)

Chyba, ze ktos jest w trakcie ACCA albo juz qualified, to sie podzieli
              spostrzezeniami.

• ghrom Re: Dobre wiesci z City 13.02.07, 00:58
        + kilka % stamp duty, ewentualnie 17.5% VAT ;/
    • sajjitarius Re: Dobre wiesci z City 14.02.07, 00:27
      Tylko £45,000 ? Cos cieniutko ;-)
    • jot-23 [...] 14.02.07, 03:03
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: wk super sprawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 12:25
        tyle kasy dostać, byłeś nadzwyczajny w tym CITY.
    • Gość: sweetcheeks Re: Dobre wiesci z City IP: 62.29.169.* 15.02.07, 15:32
      Gratulacje:)))
      Ja co prawde jeszcze nie pracuje w City, ale mam nadzieje, ze kiedys bede, i
      wiadomosci takie jak ta motywuja mnie, zeby uparcie dazyc do celu.
      Milego wydawania tej kupy forsy:)
    • Gość: ja Re: Dobre wiesci z City IP: *.mtvk.pl 16.02.07, 16:16
      Ciesz sie kolego, mój mąz właśnie stracił pracę
      • Gość: Justyna Re: Dobre wiesci z City IP: 83.141.66.* 16.02.07, 17:07
        Brawo! Zycze udanych inwestycji / milego wydawania kasy. I jeszcze wiekszej
        premii w przyszlym roku!
      • Gość: City Boy Re: Dobre wiesci z City IP: 164.143.240.* 16.02.07, 17:21
        Przykro to czytac - a w ktorym banku pracowal?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka