Dodaj do ulubionych

Jak długo dochodziliście do 1000€ /tydz. ?

IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 19.02.07, 22:36
Witam wszystkich!

Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi w moim poprzednim wątku, zarówno za te na temat jak i te od upośledzonych językowo zazdrośników, hihihi :-)

Wracając na temat: nie jest moim celem się chwalić o co to to nie! ale zastanawia mnie jak długo zajeło wam dojście do pracy za tysiąc na tydzień? Mnie aż dwa lata! A znam ludzi którym zajęło to znacznie dłużej!

I tak sobie siedzę na pupie i myślę, że kiedyś się cieszyłam z marnych 300€/tydzień ale to było dawo i nieprawda. Teraz mam potrzeby.

KAMAN ludzie! Pochwalcie się ile czasu wam zleciało zanim zaczeliście wreszcie normalnie zarabiać jak irlandzczycy?

Z góry dziękuję za odpowiedzi upośledzonych - nie czytam WAS!
Obserwuj wątek
    • vierablu Re: Jak długo dochodziliście do 1000€ /tydz 19.02.07, 22:46
      Niektorym to nie zajelo w ogole zadnego czasu, bo od takiej (lub wyzszej)
      stawki zaczynali, czy to w euro, czy w przeliczeniu na funty.
      • Gość: Roksana, IRL Re: Jak długo dochodziliście do 1000€ /tydz IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 19.02.07, 22:51
        SZACUKEN!!! Jak jesteś ładny to możemy się spotkać może?
        Ja ze swojej strony kładę na ławe: uroda, 1000€/tydzień (minus podatek :(, płynny angielski bez polskiego akcentu z leciutkawą jeszcze naleciałością kiedy się podniecam lub denerwuje :)
    • Gość: Rotamistrz To Irlandczycy zarabiaja normalnie? IP: 83.167.242.* 19.02.07, 23:04
      I kazdy po 1000 euro/tydzien?

A powiedz, dwa lata to piecie sie po drabinie wynagrodzen zajelo tobie po
      szesciomiesiecznym okresie wygrzebywania sie z akcentowego getta, czy moze byly
      to procesy rownolegle? A jesli to drugie, to czy istnieje miedzy tymi
      fenomenami jakas zaleznosc i jaki jest jej kierunek: czy gadasz jak potluczona
      Deirdre, bo zaczeli ci lepiej placic, czy tez moze szef zawarowal, ze podwyzke
      dostaniesz dopiero, jak wyzbedziesz sie tego okropnego polskiego nalotu w mowie?
    • Gość: Buahaha Re: Jak długo dochodziliście do 1000€ /tydz IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 19.02.07, 23:11
      Roksana a ilu masz klientow dziennie, bo na jednym to sie chyba nie konczy?
      • Gość: schlimazel Re: Jak długo dochodziliście do 1000€ /tydz IP: *.dyn.optonline.net 19.02.07, 23:36
        o tym samym pomyslalem.(-: ahahahah.

Ten fragment jest najlepszy "leciutkawą jeszcze naleciałością kiedy się
        podniecam lub denerwuje"

z pelna buzika starasz sie mowic heheh
    • fischer3 Re: Jak długo dochodziliście do 1000€ /tydz 19.02.07, 23:57
      zalatuje tu obrzydliwa pycha...bleee...niektorzy krocej siedza za granica i
      wiecej zarabiaja i nie robia z tego takiego rozglosu. Roksana masz jakies
      problemy??
    • korkix78 Re: Jak długo dochodziliście do 1000€ /tydz 20.02.07, 00:05
      Troll Ci u nas dostatek, ale i Ciebie przyjmiemy! :)
      Przydasz sie w rozkrecaniu forum, ktore ostatnio jakby zmarkotnialo.

Czekam z niecierpliowscia na kolejny watek - swieza krew, inne pomysly.. tzn
      podobne ale jakby po retuszu :)

KorkiXowa ocena trolla - db z malym minusem, za zbyt szybkie ujawnienie sie :-)
      • ghrom Re: Jak długo dochodziliście do 1000? /tydz 20.02.07, 12:05
        Troll, jak troll, ale dalo mi do myslenia, gdy sobie sprawdzilem ile mi zajelo 'dochodzenie' :O
        • korkix78 Re: Jak długo dochodziliście do 1000? /tydz 20.02.07, 12:26

Hehe no dawaj , ile Ci zajmuje dochodzenie ? ;->

A wy dziatki rozsiadzcie sie wokol ogniska i sie wsluchujcie ;-)
          • ghrom Re: Jak długo dochodziliście do 1000? /tydz 20.02.07, 13:55
            Hehe na moje szczescie znacznie krocej niz dwa lata ;D
    • Gość: MI5 Re: Jak długo dochodziliście do 1000€ /tydz IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 20.02.07, 00:51
      Nie ma czegos takiego jak "zarabiac jak Irlandczycy".
      Mozna zarabiac jak fryzjer, dentysta, ksiegowy, nauczyciel. A czy polski czy
      irlandzki to malo wazne i nie rzutuje na wysokosc pensji.

• Gość: Mwaruwari Re: Jak długo dochodziliście do 1000€ /tydz IP: *.autocom.pl 20.02.07, 10:58
        Jak dla mnie takie wątek jest próbą dowartościowania się kosztem innych, oraz
        "wybadania" ich, pod płaszczykiem racjonalizacji zwanej "ciekawością".
        • Gość: damiansad Re: Jak długo dochodziliście do 1000€ /tydz IP: *.as1.snd.dublin.eircom.net 20.02.07, 11:14
          1000 pw to jakos 60-70k rocznie tak mysle na oko (nie bede liczyl bo i tak nie
          wiedomo ile jest tax credit'u) :-) 70k - moze za 10 lat :-) hahaha ..no chyna ,
          ze pracuje w posiadlosci playboy,a lub podobnej ...albo zajmuje sie nadziana
          babcia albo inne takie szczegolne przypadki :-)
          • ghrom Re: Jak długo dochodziliście do 1000? /tydz 20.02.07, 11:59
            1000pw * 52 = 52k. Pisala, ze brutto.
      • Gość: aLEX Re: Jak długo dochodziliście do 1000€ /tydz IP: *.gotadsl.co.uk 20.02.07, 12:51
        Gość portalu: MI5 napisał(a):

> Nie ma czegos takiego jak "zarabiac jak Irlandczycy".
        > Mozna zarabiac jak fryzjer, dentysta, ksiegowy, nauczyciel. A czy polski czy
        > irlandzki to malo wazne i nie rzutuje na wysokosc pensji.
        >

Jak najbardziej rzutuje....dentysta irlandzki czy angielski zarabia zupelnie
        inaczej niz dentysta polski w Irlandii czy Anglii. Chyba ze ten ostatni siedzi
        tu juz od wielu, wielu lat.
    • Gość: tapeciarzpoSGHu Re: Ja, jako uposledzony jezykowo zazdrosnik ;) IP: 217.41.240.* 20.02.07, 13:41
      Jak zamykam oczy i zaciskam zeby, to do 1000€ dochodze w mniej wiecej 45minut..
      Zalezy jeszcze.. jak szybko zdzieram odzienie z powabnych cial moich leciwych
      juz klientek..
      Roksana, chyba bede robil sobie wiecej wolnego w pracy, nastepnych postow
      doczekac sie nie moge, forumowicze zapewne prosza o wiecej..;))
      • Gość: kumaty Re: Ja, jako uposledzony jezykowo zazdrosnik ;) IP: *.naenxx2.adsl-dhcp.tele.dk 20.02.07, 19:54
        ciagle tylko kasa kasa a czy pomysleliscie kiedys o innych ludziach
        potrzebujacych pomocy np w Afryce???
        co wam po kasie zycie to nie wyscig w ktorym wygra ten co bedzie mial najwiecej
        na koncie !!!
        i tak wszyscy do piachu idziemy i tak
        po co ci kasa do grobu jej nie wezmiesz
        ,,carpe diem''
        • Gość: Roksana, IRL Wszystko przekręcacie! IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 20.02.07, 20:19
          Halo! HALooOO!

1. przede wszystkim kasy do grobu nie będę miała jak wziąść bo wszystko idzie na ciuchy i kosmetyki a tym dzieci w Afryce nie nakarmisz!

Więc pomyśl troszeczkę zanim znowu palniesz jakieś głupstwo na forum publicznym?

2. jak widzę, większość dyspunen...dysputenanów? dusputentantów..

hihihi! (żarcik)

...rozmówców zboczyło wogóle z tematu! Nie miałam zamiaru się chwalić, bo wiem dobrze że nie wszyscy mają tak dobrze jak ja (np. znajoma dostaje 600-700€/tydzień i jakoś musi żyć)

chodzi mi wogóle o to jak się ułożyły WASZE losy, ot tak, ciekawa świata jestem, zawsze zresztą byłam, dlatego tu jestem, bo się 2 lata temu odważyłam i pojechałam, a akcent miałam słabiutki, oj, słabiutki...nie to co teraz

3. wszelkie próby oskarżenia mnie o bycie damą lekkich obyczajów stanowczo odrzucam! Przypominam WAM że w Dublinie jest wszystko drożej w tym i pensje jak w stolicy i moja nie jest niczym szczególnym, jedźdzcie sobie do Warszawy, też są płace wyższe.

4.i ostatnie ale nie ostateczne (miesza mi się czasem język z angielskim za co przepraszam, to szło jakoś inaczej) to nie oszukujmy się - zarobki irlandczyków są wyższe niż Polaków, wiem z doświadczenia bo miałam krótko dwóch IRlandczyków za chłopaków i zarabiali więcej niż ich polskie odpowiedniki, niestety - życie, życie jest nowelą której nigdy nie masz dosyć, wczoraj, wczoraj biały welon, dzisiaj, dzisiaj, irlandczykom płacą więcej (hihihi)

proszę o nie zaśmiecanie więcej tematu!
          • u_nasz_w_londynie Re: Wszystko przekręcacie! 20.02.07, 20:22
            Skoro jestes ciekawa Swiata,to pracuj przy swietle.(zarcik)
        • ghrom Re: Ja, jako uposledzony jezykowo zazdrosnik ;) 21.02.07, 11:58
          > i tak wszyscy do piachu idziemy i tak
          > po co ci kasa

Niekoniecznie, moj drogi. Kolesia z Afryki albo innej Bolszewii nie bedzie stac na kupno nerki z Moldawii,
          a nas tu w UK i owszem. I nie doczekasz jak chlopaki w koncu wymysla niesmiertelnosc, ktora myslisz ze
          bedzie tania? Kogo na nia bedzie najpredzej stac? :D
    • warszawianka34 Co ja tu robię...? 20.02.07, 20:29
      Kurczę, to ja w Polsce zarabiam więcej, co ja robię na tym forum?
      Swoją drogą fajnie poczytać kogoś takiego jak założycielka tego wątku. :)))
      Lepsza niż Ani-Mru-Mru.
      • Gość: Bynio Re: Co ja tu robię...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 21:28
        pani założycielka wątku lansuje wyścig szczurów w najgorszym wydaniu.... czym
        szybciej, czym szybciej... niedobrze sie robi
    • Gość: taki jeden z ie Re: Jak długo dochodziliście do 1000€ /tydz IP: 89.184.34.* 20.02.07, 21:20
      ja ,nie chwalac sie od przyjazdu do ie w 1999 roku nie schodze ponizej 1100 euro tygodniowo NA REKE czyli po odliczeniu podatku.
      kupilem dom jezdze passatem ,stac mnie na wyjazd do tajlandii czy australii na wakacjach..
      a wszystko to dzieki pracy -nie w jakims banku czy biurze -pracuje fizycznie i wcale sie tego nie wstydze..
      • Gość: ja Re: Jak długo dochodziliście do 1000€ /tydz IP: *.ipt.aol.com 20.02.07, 23:59
        Jestem od 5 miesiecy w UK, mam ok. 3000 funtow miesiecznej pensji na reke. W
        Tajlandii jeszcze nie bylem, bo urlop zamierzam wziac dopiero latem. Do
        rownowartosci 1000euro brutto doszedlem po 25 godzinach pracy w pierwszym
        tygodniu mojego zatrudnienia.
        Pracuje w biurze 37 godz/tydz i tez sie tego nie wstydze.
    • Gość: Finansista Re: Jak długo dochodziliście do 1000€ /tydz IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 21.02.07, 00:06
      Jest szansa, ze fortuna nie odwroci sie na tyle, zeby go osiagnac kiedykolwiek.
      • Gość: MI5 Re: Jak długo dochodziliście do 1000€ /tydz IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 21.02.07, 00:09
        :-) Dobre, nawet bardzo dobre :)
      • Gość: Wujek Dobra Rada Re: Jak długo dochodziliście do 1000€ /tydz IP: 89.243.35.* 21.02.07, 00:17
        Oj swieta prawda panie dzieju ale czy ta Jolcia-Roksana to zrozumie? To co dla
        nas szklana podloga, dla niej szklanym sufitem!

Pozdrowienia od londynskiej finansowki
        WDR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka