Dodaj do ulubionych

dom tesco czy hotel???????????????????????????

23.02.07, 18:49
Czytam i czytam i kazdy mówi ze lepiej hotel niz mieszkanie tesco- dlaczego?
Czy mieszkanie latwo wynając? nie wiem nie bylam i sie troche martwię. Czy
musowo pracować rok czasu czy wczesniej mozna zrezygnować?. Odpiszczie.
Pozdrawiam Monika
Obserwuj wątek
    • Gość: siwtt Re: dom tesco czy hotel?????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 09:59
      Jeżeli chcesz mieszka z brudasami w domku tesco i płacic za to dwukrotnie tyle
      co za prywatne mieszkanko i mieszkaj w tesco domku. Wynajęcie mieszkania jest
      bardzo proste i jest setki ogłoszeń. Nie daj się wrobic. Pozdrawiam.
    • Gość: mega Re: dom tesco czy hotel?????????????????????????? IP: *.server.ntli.net 28.02.07, 10:09
      po roku tutaj odpowiadam szczerze, ani jedno ani drugie , szukajcie czegos do
      wynajecia sami, naprawde,pozdrawiam.
    • Gość: xor Re: dom tesco czy hotel?????????????????????????? IP: 193.82.99.* 28.02.07, 11:37
      z mojej perspektywy mieszkanie z tesco sie oplaca!!! tutaj (west sussex) ceny sa
      generalnie wysokie. wynajecie pokoju to ok 400 funtow, ze wszystkimi oplatami
      wliczonymi. a mieszkanie z tesco £320 (£80/tyg) plus oplaty. zadna roznica,
      prawca? ponadto ja z ekipa trafilismy na naprawde swietne, niemal nowe
      mieszkanie z super wyposazeniem. ale z drugiej w tym samym miescie inny placa
      wprawdzie mniej (£60/tyg), ale tez mieszkanie maja duzo gorsze.

ja mysle, ze jesli nie bylas wczesniej w anglii to nawet nie mysl o wynajmowaniu
      czegos na wlasna reke. no chyba ze znasz perfect angielski i tutejsze realia.

pzdr!
      • Gość: TO JA Re: dom tesco czy hotel?????????????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 19:33
        zeby wynajac mieszkanie wcale nie trzeba znac idealnie jezyka wystarczy
        komunikatywnie. A to ze ktos jedzie pierwszy raz i wie gdzie to na internecie
        moze jeszcze w polce sobie umowic spotkania na ogladanie badz juz zalatwic na
        miejscy. Ofert wynajecia jest mnostwo i napewno cos dla siebie znajdziesz.
        Jezeli jesdziesz z kims to bedzie Ci lzej bo mniej za wynajem zaplacic jesli
        mozesz miesxzkac w jednym pokoju np z jedna czy dwiema osobami:)
        Niec nie boj sie , dobrze bedzie
        • Gość: pejotte Re: dom tesco czy hotel?????????????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 09:20
          wszystko ladnie pieknie, ale ktos wzial pod uwage, ze wynajmujac samemu (bez
          crm) trzeba zaplacic depozyt ??
          Bo z postow wynika, ze wynajecie na wlasna reke to pikuś, a pikusiem nie jest
          wylozenie kilkuset funtow ot tak!
          W przypadku CRM depozytu sie nie placi. Przynajmniej taka informacje dostalem z
          szanownych pan z krakowa
          • Gość: edi Re: dom tesco czy hotel?????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 09:31
            Pejotte jesteś chyba upośledzony. Wynajmując mieszkanie od crm-u płacisz o wiele
            więcej za czynsz. Wliczają oni sobie tą właśnie przedpłatę w czynsz i później
            jest to bezzwrotne. Natomiast gdy wynajmiesz mieszkanie i wpłacisz depozyt z
            ostatnim dniem umowy zwrócą go w całości. Zastanów się pejotte co piszesz i nie
            wpie..j się w coś czego nie kumasz.
            • Gość: avokado Re: dom tesco czy hotel?????????????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 10:09
              Wsztstko zalezy od człowieka,jak ktoś jest leniwy,małoobrotny,zna słabo język boi sie takiego wyjazdu to proste że poświęci troche kasy ale będzie wolał mieć wszystko załatwione przez crm co nie zawsze jest takie niekorzystne a ktoś przedsiębiorczy szanujący kazdy grosz pewny siebie wybierze hostel i sam bedzie decydował o swoim losie,odpowiedzcie sobie na pytanie jakimi jesteście ludzmi i wybór będzie prosty.Ja wybrałem opcje crm własnie po to żeby przy całej tej stresującej sytuacji mieć święty spokój i przynajmniej nie martwic sie o dach nad głową.
              • babyro0 Re: dom tesco czy hotel?????????????????????????? 01.03.07, 10:31
                doskonała odpowiedź :) niewiele brakowało a pojechalbym tak jak ty i z tych
                samych powodów wybrał crm ale w mojej lokalizacji nie miałem wyboru
                Pzdr
            • Gość: pejotte Re: dom tesco czy hotel?????????????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 09:34
              uposledzenie twoje uwidacznia sie ewidentnie w tym co napisales. Czytaj
              uwaznie! bo mam wrazenie, ze ledwo podstawowke przeskoczyles..
              Napisalem o depozycie i o tym, ze trzeba miec te kilka stowek na owy depozyt, a
              w przypadku CRM nie musimy tego robic!
              To, ze CRM ma drozsze mieszkania, to kazdy wie (o dziwo, nawet ja, madralo),
              ale rozmowa dotyczyla tylko i wylacznie tego, ze trzeba wylozyc sporo kasy na
              poczatek.
              pozdrawiam
              • Gość: pejotte Re: dom tesco czy hotel?????????????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 09:35
                post kierowany oczywiscie do szanownego Ediego!!
        • tomas321 Re: dom tesco czy hotel?????????????????????????? 07.03.07, 18:11
          pokoj wynajety prywatnie poniewaz :
          1) mozesz miec pokoj 1 osobowy , a nie 2 osobowy i dopiero w trakcie pobytu
          dowiadujesz sie z jaka osoba mieszkasz i ja poznajesz nie zawsze z dobrej
          strony , ja nie lubie kompromisow i potrzebuje minimum prywatnosci a to daje
          tylko pokoj 1 osobowy ;
          2) jak masz mieszkanie z tesco to macie ten sam rozklad dnia z innymi
          lokatorami , mieszkasz z nimi , dojezdzasz do pracy , pracujesz ; dla higieny
          psychicznej warto tylko pracowac razem , ale nic ponad to ;
          3) sciagaja kase z twojej pensji , opuszczenie firmy trudniejsze niz , gdy masz
          niezalezne zakwaterowanie ;
          4) lepiej nauczysz sie jezyka angielskiego wynajmujac z anglojezycznymi
          osobami ;
          5) jakma cie ktos odwiedzic z Polski to majac swoj pokoj zawsze mozesz go
          przyjac , przy 2 osobowym pokoju to jednak problem ;
          generalnie :
          nie warto sie bac , zeby wynajac pokoj nie trzeba super znac jezyka ,
      • Gość: happy lady tesco Re: dom tesco czy hotel?????????????????????????? IP: *.sotn.cable.ntl.com 10.03.07, 09:22
        hej wynajmujac mieszkanie przez agencje jest 1000 razy lepiej po pierwsze wiesz
        ze mieszkasz z ludzmi z tesco macie takie same warunki kazdy wie jak to jest
        pracowac na nocki wiec sie wyspisz ja przyjezdzajac tu mialam umowe z crm na 17
        tyg akurat sie oswoilam wogole chata byla kosmiczna wszystko nowe czysto i
        pachnaco ale ja myslalam ze napewno znajde lepsza i tansza wiec po 17
        tygodniach postanowilam niepodpisywac umowy z crm i szukalam wlasnego pokoju
        znalazla wiec pokuj duzy w niezbyt ladnym domu za 80 tyg. nawet bylo fajnie
        dopuki niewprowadzilo sie 2 czarnuchow ktorzy wyjadali twoje jedzenie
        zostawiali balagan zapraszali sobie dziwki do domu wiec male byly szanse na
        przespanie sie w dzien max 4 godz mieszkalam tam 5 miesiecy postanowilam
        znalesc inny pokuj wiec wlascicel starego domu nieoddal mi depozytu 200 teraz
        mieszkam w innym domu co prawda z 4 polakami i z 1 anglikiem jest fajnie ale
        dom niejest taki jak z crm-u naprawde dotego jedna z dziewczyn mireszkajaca z
        nami w domu jest prostytutka zenujace wiec jesli macie okazje wynajac dom z
        tesco biezcie smialooo polecam
    • babyro0 Re: dom tesco czy hotel?????????????????????????? 01.03.07, 10:29
      w mojej opinii: nie bierz CRMu tylko hostel, jak tylko poznasz adres sklepu do
      którego trafisz rusz w internet :) google map oraz lokalne agencje w sieci i
      upatrz sobie kilka ofert tak, zebyś po przyjeździe od razu mogła coś wynająć.
      Pierwszego mieszkania nie wynajmuj sama bo i tak pewnie nie dasz rady się w nim
      utrzymać, ale ja z kolego spokojnie wynajęliśmy sobie mieszkanie 2 sypialnie
      (3pokoje) we dwóch, za niespełna 200Ł miesięcznie! (nie czterotygodniowo) jest
      jeszcze co prawda council tax ale nie taki diabeł straszny jak go malują.
      Wysokość tego podatku też jesteś w stanie sprawdzić w internecie, zależy on od
      wartości mieszkania i znajdziesz na stronie lokalnego councilu. Umowę z agencją
      podpisaliśmy na pół roku - czyli standardowa. Właśnie nam się kończy i ponieważ
      apetyt rośnie w miarę jedzenia i zbrzydło nam to mieszkanko, o niskim w sumie
      standardzie więc oboje złożyliśmy podania (z uwzględnieniem ściągania naszych
      rodzin) o mieszkania socjalne jakieś trzy tygodnie temu. Dziś kolega odbiera
      klucze do miłego, ciepłego mieszkania na pierwszym piętrze w cichej uliczce.
      Czynsz ma nie przekroczyć 200Ł miesięcznie + council tax ok 100Ł. 3 pokoje
      kuchnia łazienka. Fakt, że trzeba coś położyć na podłodze i wogóle wyposażyć
      choćby w kuchenkę gazową, pralkę lodówkę ale po pół roku pracy tutaj nie stanowi
      wielkiego problemu. I mieszkanie ma dla siebie żony i córki, samodzielne :)
      Ja muszę dłużej poczekać po przysługuje mi 3 sypialniowe (4 pokoje) bo mam 2
      dzieci różnych płci :)) Porównaj to sobie z warunkami z CRMu i sama odpowiedz
      sobie co na dłuższą metę bardziej się opłaca. Ja w sumie postawiłem na swój
      komfort czytaj własna sypialnia stąd wyjazd do hostelu!
      Powodzenia i przemyślanej decyzji życzę!
      • Gość: anka Re: dom tesco czy hotel?????????????????????????? IP: *.cable.ubr03.stav.blueyonder.co.uk 07.03.07, 22:56
        Jeśli masz tylko na tyle odwagi zeby nie decydowac sie na crm to unikaj tego jak
        ognia.
        Rok olewania przez crm nawet przy najmniejszym problemie, problem ze zdaniem
        mieszkania i dojściem do swoich praw. I to wszystko za jedyne 240 funciaków
        miesiecznie do tego oczywiście dochodzą opłaty... Na prawde nie warto!
    • Gość: była pracownica TE Re: dom tesco czy hotel?????????????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 10:16
      Zecydowanie polecam Ci własne zakwaterowanie,tesco zdziera za mieszkanie
      niesamowicie!Firma CRM wynajmująca mieszkanie to firma współpracująca (???)z
      tesco
    • silver.london Re: dom tesco czy hotel?????????????????????????? 11.03.07, 17:19
      Jak już wiesz, CRM nie zawsze daje optymalne warunki (dojazd) ale dobry poziom
      komfortu masz gwarantowany.
      Hotel w ogóóle nie wchodzi w grę, ponieważ ceny są kosmiczne IMO.
      Opcja z dwutygodniowym pobytem w hostelu (schronisku!!!) i szukaniem sobie
      mieszkania na własną rękę wydaje mi się najlepsza, tak właśnie zrobiłem
      przyjeżdżając tutaj. Niestety ceny nie są niskie, warunki trafiają się rozmaite,
      więc musze powiedzieć: nie ma nic trwałego. Znam chłopaków którzy
      przeprowadzalii się po 5 razy w ciągu roku! Kawalerka (studio) zaczyna się od
      700GBP/mies, trzysypialniowe mieszkanie ponad tysiąc, itd. Do tego doliczasz
      council tax, wodę, prąd, gaz, telefon i broadband, a także licencję telewizyjną.
      Lepiej przeżyć kilka pierwszych miesięcy w wynajętym pokoju, jako współlokator
      (sharer).
      Jak teraz sobie pomyślę o tym zmienianiu adresu, to żałuję że nie dogadałem się
      z kolegą, który ma mieszkanie na stałe i nie podawałem wszędzie jego adresu jako
      mój korespondencyjny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka