Dodaj do ulubionych

Euro26!!!!Wazne pytanie

08.05.07, 13:43
Czy rzeczywiscie wykupienie karty euro26 gwarantuje ubezpiecznie przez 365
dni na terenie wielkiej Brytania, pokrycie kosztow leczenia w razie wypadku w
szpitalu lub koszt wizyty u lekarza w razie silnej choroby tak jak jest to
opisane na stronie euro26. Nie chce zeby spotkala mnie pozniej jakas
nieprzyjemnosc
DZIEKUJE
Obserwuj wątek
    • ladyxxx Re: Euro26!!!!Wazne pytanie 08.05.07, 16:33
      Teoretycznie powinno tak byc, jednak nie spotkala mnie zadna sytuacja, ktora
      potwierdzilaby to w praktyce...Osobiscie jednak mysle, ze bardziej korzystne
      jest wykupienie karty ISIC. Euro26 nie jest popularna(w Anglii wiele razy
      spotkalam sie z sytuacja, w ktorej ludzie nie wiedzieli, co to jest...)ISIC
      natomiast jest bardziej rozpoznawalna i daje mozliwosc znizek np na PKP w
      Polsce, gdy np zapomni sie legitymacji. Z Euro 26 takiej znizki nie
      dostaniesz...
      • Gość: karen77 Re: Euro26!!!!Wazne pytanie IP: *.echostar.pl 08.05.07, 19:38
        ale isic jest tylko dla studentow a euro26 nie a ja juz skoncyzlam studia,
        natomiast znizki nie interesuja mnie tka bardzo jak zwrot kosztow za leczenie
        szpitalne lub wizyte u lekarza!!!
        • Gość: vitek Re: Euro26!!!!Wazne pytanie IP: *.leed.cable.ntl.com 08.05.07, 21:23
          U lekarza i w szpitalu pokazujesz (jeśli jesteś przytomna rzecz jasna :) kartę
          EHIC którą dostaniesz w NFZ za friko.
          Ale to i tak teoria bo za lekarza i szpital w tym kraju się nie płaci, wbrew
          temu co wam tam propaganda wciska.
          • Gość: karen Re: Euro26!!!!Wazne pytanie IP: *.echostar.pl 08.05.07, 22:30
            nie dostane tej karty w nfz bo nie ucze sie nie pracuje i w zwiazku z tym nie
            jestem nigdzie ubezpieczona....co w takim razie zrobic?
    • Gość: tunia Re: Euro26!!!!Wazne pytanie IP: *.echostar.pl 09.05.07, 09:36
      mam podobne watpliwosci ktos jeest w stanie je wyjasnic?
    • Gość: ,,, Re: Euro26!!!!Wazne pytanie IP: *.it-net.pl 09.05.07, 09:56
      a zamierzasz tam pracowac nielegalnie?jesli legalnie to czym sie martwisz

jesli mozesz to sie zarejestruj jako bezrobotna,dostaniesz status i wtedy karte
      NFZ dostaniesz bez problemu

mozesz kupic sobie ubezpieczenie w PZU,Warta itp
    • Gość: hh Re: Euro26!!!!Wazne pytanie IP: *.it-net.pl 09.05.07, 10:01

Mając Kartę Euro<26 z odpowiednią polisą
      jestem ciekawy co to znaczy ta odpowiednia polisa?bo to moze roznie byc z tym

www.euro26.pl/index.php?id=108
      warto to przeczytac i zaponzac sie:

www.euro26.pl/index.php?id=130
      • Gość: marta Re: Euro26!!!!Wazne pytanie IP: *.skybroadband.com 04.03.14, 00:58
        od pół roku mieszkam w Manchesterze, jako ubezpieczenie mam kartę euro 26 student world, jestem aupairką - dzisiaj miałam przyjemność załatwiać wizytę u lekarza ogólnego - zadzwoniłam na numer podany na karcie - pani, z którą rozmawiałam była konkretna i dała mi wskazówki co robić dalej - a właściwie zapytała czy chcę isć do lekarza sama i potem oni mi zwróca koszty, czy - jesli mówię po angielsku - może przekazać mój numer do tutejszego korespondenta, ktory skontaktuje się ze mną i znajdzie mi najbliższą placówkę gdzie będę mogła iść zupełnie bez żadnego płacenia (oni wszystko załatwią za mnie). Wybrałam opcję nr 2 - po dwóch godzinach zadzwoniła do mnie Angielka, by dowiedzieć sie kiedy chcę mieć wizytę. Po niespełna 20 minutach już miałam adres i godzinę wizyty (w tym samym dniu). Okazało się jeszcze, ze moja wizyta była w dość ekskluzywnym, prywatnym punkcie przyjęć, a ponadto ubezpieczenie pokryło mi koszty mojego antybiotyku. POLECAM - MNIEJ PROBLEMÓW NIŻ W POLSCE ;)
    • turystykaalmabus.pl Re: Euro26!!!!Wazne pytanie 30.09.16, 10:47
      dla wszystkich uczących się, studentów, dzieci od 5 roku życia polecamy wyrobienie kart z ubezpieczeniem NNW, KL, OC w kartach Planeta Młodych, Euro26. Kup u nas Almabus Centrum Podróży Rondo mogilskie 1 Kraków
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka