Dodaj do ulubionych

Ile na początek ?

IP: 212.2.101.* 08.05.07, 21:50
Co trzeba na początek zabrać z Polski a co można tanio kupić w UK. Ile na
początek trzeba zabrać pieniędzy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mike Re: Ile na początek ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 21:57
      a masz prace, czy dopiero jej tam bedziesz szukac?

a poza tym polecam:

ghrom.com//faqs/emigracja/ile-pieniedzy.html
      • john_kidly Re: Ile na początek ? 09.05.07, 01:20
        1000 -2000 funtów starczy ci na bardzo spokojny start
      • Gość: kiki Re: Ile na początek ? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.05.07, 10:22
        Mam pracę.Mieszkanie też zapewnione przez pracodawcę. Oczywiście muszę za nie
        zapłacić ale będą mi to ściągać z pensji. Nie wiem czy to dobre rozwiązanie ?
        Wyżywienie we własnym zakresie. Chodzi mi o takie podstawowe rzeczy jak środki
        czystości, higieny, ubrania. Do walizki się dużo nie zmieści, więc chcę zabrac
        to co w UK jest drogie. A to co można tanio kupić dokupię na miejscu. Rzecz w
        tym, że nie wiem co zabrać a co nie.
        • kapelusz_slomkowy Re: Ile na początek ? 09.05.07, 10:44
          jak masz prace i mieszkanie
          za ktore ci sciagna z pensji
          to 500 funtow powinno wystarczyc
          do pierwszej wyplaty (nawet jesli bedzie
          dopiero po miesiacu), do walizki
          zapakuj to co sie zazwyczaj
          bierze na dluzsze wyjazdy,
          dorzuc 2-3 kartony fajek,
          sprzedasz i bedziesz mial(a) na
          te wszystkie podstawowe rzeczy na
          poczatek
        • spacecoyote Re: Ile na początek ? 09.05.07, 12:07
          Tutaj tylko wodka i papierosy sa drogie. Nie mieszkam w Londynie, gdzie ponoc
          drogo jest, ale tutaj wszystkie i podstawowe, i "luksusowe" kosmetyki wydaja mi
          sie tansze niz w Polsce. Poza tym jest duzo tzn okazji, wyprzedazy i innych
          takich, wiec np ciuchy mozna kupic duzo taniej, niz w Polsce. Kiedy jezdze do
          Polski, przywoze sobie tylko Zubrowke i ewentualnie jakies polskie slodycze,
          albo cos nowego z bizuterii - nic innego moim zdaniem nie oplaca sie w Polsce
          kupowac.

Polecam tylko isc do fryzjera przed przyjazdem, bo uslugi typu fryzjer czy
          kosmetyczka sa tu drozsze :)
          • Gość: Fryzjer Re: Ile na początek ? IP: *.smsnet.pl 09.05.07, 21:22
            < isc do fryzjera przed przyjazdem, bo uslugi typu fryzjer sa tu drozsze...>

A ja widziałem, że większość jest ostrzyżona jak do woja - używają maszynki
            elektrycznej kupionej w Netto za 5 Ł ( na którą złożyli się na spółę)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka