xiv 27.06.07, 19:24 ścigają polskie i litewskie samochody: www.newham.gov.uk/News/2007/June/FirstCarConfiscated.htm nie wspomnę już o tym, że sprzątają wtedy, gdy im się _wydaje_, że samochód był dłużej niż sześć miesięcy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andrej Re: dyskryminacja? IP: *.lei3.cable.ntl.com 27.06.07, 19:29 i bardzo dobrze dziadom!!!Powinni w 181 dniu brac na lawete i albo 1000£kary zaplaca,albo samochod na zlom!!!Zasrani fasolkarze,jeszcze otworzy okno,hiphop na full volume,pet w ryju i wystawia tym samym swiadectwo Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: dyskryminacja? 27.06.07, 19:44 > i bardzo dobrze dziadom!!!Powinni w 181 dniu brac na lawete skad ta magiczna liczba 181? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: dyskryminacja? IP: *.sdsl.bell.ca 27.06.07, 20:25 gimme hi fajf, andrej. Za mocno cie objechalem w jednym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: dyskryminacja? IP: 78.32.65.* 27.06.07, 19:36 Jakby w Richmond zaczeli to egzekwowac to sporo Niemcow by sie zdziwilo. Polskich aut nie odnotowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrej Re: dyskryminacja? IP: *.lei3.cable.ntl.com 27.06.07, 19:49 Gość portalu: A napisał(a): > Jakby w Richmond zaczeli to egzekwowac to sporo Niemcow by sie zdziwilo. > Polskich aut nie odnotowalam z niemcami to inna bajka-im niezabiora-to dotyczy"wschodniej europy"a w szczegolnosci polski!!! Widac ze slabo sie rozgladasz!!!Ja przez ok.8h dziennie widze przynajmniej 100wozow na polskich blachach,srednio 1 polski na 40-50angielskich A w Twej miejscowosci tez sporo Polakow to kilkadziesiat conajmniej musi byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: dyskryminacja? IP: 78.32.65.* 27.06.07, 22:50 Wiesz, ja nie licze samochodow przejezdzajacych przez Richmond, bo dzien spedzam w pracy. Mowie o autach parkujacych na ulicach okolicznych do mojego miejsca zamieszkania. Nie ma tam ani jednego polskiego, jest za to mnostwo niemieckich, zdarzaja sie hiszpanskie, wloskie, belgijskie. Niektore widuje tu juz od dwoch lat. Ich obowiazuja takie same przepisy jak Polakow i rownie dobrze mogliby zabrac sie za nich, gdyby ktos mial taki pomysl w urzedzie. Ale najciekawiej by bylo jakby Francuzi, Hiszpanie i Portgalczycy zabrali sie za Brytyjczykow, ktorzy jezdza swoimi angielskimi autami lata po przeprowadzce na kontynent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: dyskryminacja? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.06.07, 05:15 > Ich obowiazuja takie same przepisy jak Polakow i rownie dobrze mogliby zabrac > sie za nich, gdyby ktos mial taki pomysl w urzedzie. Po co? Ich nie zwalilo sie pol miliona. > Ale najciekawiej by bylo jakby Francuzi, Hiszpanie i Portgalczycy zabrali sie z > a > Brytyjczykow, ktorzy jezdza swoimi angielskimi autami lata po przeprowadzce na > kontynent. Hm, to troche inny rodzaj imigrantow. Przewaznie przywoza pieniadze zamiast je wywozic. Dlaczego sam sie oklamujesz? Przeciez wiesz dlaczego tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: dyskryminacja? IP: 205.223.239.* 28.06.07, 09:58 Ja sie nie oklamuje, ja stwierdzam fakty. Mnie jest wszystko jedno czy konfiskuja samochody na polskich rejestracjach czy niemieckich, moga nawet zabierac te na amerykanskich (tez takie widzialam w swojej okolicy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: dyskryminacja? IP: *.sdsl.bell.ca 27.06.07, 20:23 to sporo Niemcow by sie zdziwilo. Jasne. Niemcy (policja) jezdza ze srubokretami, zatrzymuja delikwenta, mowia mu "czesc", z usmiechem odkrecaja tablice, znow mowia "czesc, tablice do odebrania w tym i w tym organie, po uiszczeniu". Multi Kulti, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitek Re: dyskryminacja? IP: *.leed.cable.ntl.com 27.06.07, 22:02 Ja tu żadnej dyskryminacji nie widzę. Solely law enforcement :) I nie 'wydaje' im się. Przez 2 lata obserwowali auta! To się nazywa pedantyczna praca! Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Egzekucja prawa. 28.06.07, 10:26 "Dzialania są podejmowane w przypadku samochodów, o których ***WIADOMO***, że przebywaly tu dlużej, niż 6 miesięcy" Podpisuję się pod tą akcją wszystkimi szesnastoma mackami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Egzekucja prawa. IP: *.uk.ibm.com 29.06.07, 11:05 jesli chodzi o brytyjczykow ktorzy jezdza na kontynent to przwaznie jezdza w celach turystycznych i jak juz ktos wspomnial to nie wywoza pienedzy , malo tego,bardzo duzo brytyjczykow kupuje domy we francji lub hiszpani i czesto tam jezdza,przyklad moi tesciowie kupili dom we francji 3 lata temu, do tej pory latali tam samolotem w tym roku przeszli na emeryture i pojechali swoim samochodem narazie na 2 miesiace , maja znmiar sie tam przeprowadzic na stale i wtedy kupia samochod tam.We francji tez sa pewne przepisy jesli chodzi o podatki,ale niestety dokladnie niewiem jakie bo mnie to nie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Egzekucja prawa. 29.06.07, 11:29 czekam az w PL skasuja pewnego porszaka na angielskich numerach - jezdzi od 3 lat :))) nie mowiaz juz io Hummerze któregoś z (p)osłów na amerykańskich blachach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Egzekucja prawa. 29.06.07, 11:50 xiv napisał: > > czekam az w PL skasuja pewnego porszaka na angielskich numerach - jezdzi od 3 > lat :))) > > nie mowiaz juz io Hummerze któregoś z (p)osłów na amerykańskich blachach :))) > Ale w Polsce chyba sa inne przepisy, nie ma czegos takiego jak Road Tax Disc w brytyjskim znaczeniu tego slowa? Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Egzekucja prawa. 29.06.07, 13:55 > Ale w Polsce chyba sa inne przepisy, nie ma czegos takiego jak Road Tax > Disc w brytyjskim znaczeniu tego slowa? nie ma, nie ma... nota bene - caly Raod Tax Disk wziął się w powojennego podatku na odbudowę dróg... i tak to się skończyło - wojny już dawno nie ma, a podatek został Odpowiedz Link Zgłoś
jeanie_mccake Re: dyskryminacja? 29.06.07, 15:33 "The DVLA has agreed with its opposite numbers in Poland and Lithuania to allow this action to be taken." Ci ze wschodu sie na to zgodzili, a prawo prawem. Jakis wschodnioeuropejski urzedas lub gliniarz dostal 20 zl na flaszke zeby cos podpisac, i bedac czlowiekiem honoru podpisal. Odpowiedz Link Zgłoś