Dodaj do ulubionych

W co warto się obkupić w UK?

01.07.07, 12:42
Żarcie, elektronika, ciuchy, kosmetyki? Czego w PL nie ma a w Anglii jest,
albo np. jest dużo tańsze niż w PL?
Jadę na dwutygodniowe wakacje w UK i zamierzam sobie zrobić małą rundkę
zakupową. Na celowniku mam zegarek damski Casio Sheen taki prostokątny, trochę
kosmetyków Body Shop, co jeszcze proponujecie i polecacie?
Obserwuj wątek
    • chicarica Re: W co warto się obkupić w UK? 01.07.07, 12:42
      Aha, jeszcze jedno: jadę samochodem, więc ograniczenia bagażu nie mam.
      • Gość: bird i'th'and Re: W co warto się obkupić w UK? IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 01.07.07, 12:50
        zatrzymaj sie w holandii i wez troche "vla" (double vla jeszcze lepsze)
        przepyszne
        • waclaw.jurny Re: W co warto się obkupić w UK? 04.07.07, 00:44
          Gość portalu: bird i'th'and napisał(a):

> zatrzymaj sie w holandii i wez troche "vla" (double vla jeszcze lepsze)
          > przepyszne

Oraz stroopwaffels.
    • Gość: marian Re: W co warto się obkupić w UK? IP: *.cmbg.cable.ntl.com 01.07.07, 13:42
      telefony na karte potrafia byc bardzo tanie. np. e900 pink 60 funtow o2. w
      Polsce min 600zł. Pzdr ps. oczywiscie podoba cena to cena Internetowa :P
      • Gość: buyer Re: W co warto się obkupić w UK? IP: *.lei3.cable.ntl.com 01.07.07, 14:06
        No chyba jedynie telefony i nieraz cos taniej z elektroniki/komputerow-reszta
        drozej lub te same ceny(ubrania,"chemia")-samochody sa tansze:)
        • monikate Re: W co warto się obkupić w UK? 01.07.07, 18:20
          Ja kupuję ciuchy, na wyprzedażach. Większy wybór niż w Polsce i wychodzi mi
          dużo taniej, niż w Polsce.
    • Gość: obkupic sie Re: W co warto się obkupić w UK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 19:08
      Zarcie kupuj kielbase, szynke, zegarki, zloto, spirytus kosmetyki i co tam ci
      sie do walizek zmiesci, w Polsce nic nie ma, "zelazna kurtyna"
      rozumiesz.....sorry Jezzu ludzie sa czasem rozbrajajacy....dziewczyno, granice
      otwarte od wielu lat, wolny rynek na swiecie i w EUROPIE, w Polsce juz wszystko
      jest!
      • Gość: bird i'th'and ..no nie wszystko IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 01.07.07, 19:16
        nie ma vla...
        :O(
        • waclaw.jurny Re: ..no nie wszystko 04.07.07, 00:45
          Gość portalu: bird i'th'and napisał(a):

> nie ma vla...
          > :O(

Ani stroopwaffels.
      • korkix78 Re: W co warto się obkupić w UK? 01.07.07, 21:09
        > w Polsce juz wszystko
        >
        > jest!

A chipsy mietowo-baraninowe? ;>
        • izabelski Re: W co warto się obkupić w UK? 01.07.07, 22:59
          z tego co pamietam nie ma w Polsce chipsow salt&vineger
          angielska herbata, nawet ta supermarketowa jest lepsza
          rozne rodzaje kawy rozpuszczalnej
          • kicior99 Re: W co warto się obkupić w UK? 02.07.07, 12:10
            kawę kupowałbym gdzie indziej. Ale z herbatą to prawda.
            • mike-great Chyba lepiej w Indiach, Chinach, i Brazylii, Kolum 05.07.07, 22:29
              Chyba lepiej w Indiach, Chinach, i Brazylii, Kolumbii...

kicior99 napisał:

> kawę kupowałbym gdzie indziej. Ale z herbatą to prawda.
        • mike-great A kto by to żarł ??? 05.07.07, 22:27
          A kto by to żarł ???

korkix78 napisał:
          A chipsy mietowo-baraninowe? ;>

• chicarica Re: W co warto się obkupić w UK? 01.07.07, 23:07
        Totalna bzdura.
        Nie ma np. mojej ulubionej herbaty Twinings English Breakfast, nie ma kosmetyków
        The Body Shop (ponoć są już w Złotych Tarasach ale nieczęsto bywam w stolycy) a
        ja uwielbiam oliwkowy body butter. Firma Casio praktycznie w ogóle nie sprzedaje
        w Polsce takich modeli Sheen jak chcę kupić (futurystyczne, z prostokątną wąską
        kopertą). Dlatego pytam - co jeszcze. Jak nie masz nic do powiedzenia, to nie pisz.
    • Gość: andrej Re: W co warto się obkupić w UK? IP: *.lei3.cable.ntl.com 02.07.07, 00:15
      Papir do d... to juz w Polsce mozna kupic????Bo bym przemycil kilka
      sznurkow..Tu taki mieciutki i ladniutki ze stoi na honorowym miejscu w pokoju a
      wszyscy z gazetami z kibla biegaja!!
    • jeff.lebowski Re: W co warto się obkupić w UK? 02.07.07, 02:18
      A mozna juz w Polsce kupic baked beans Heinz'a? :)
      • chicarica Re: W co warto się obkupić w UK? 02.07.07, 08:09
        Chyba nie, ale nie wiem czy jestem zainteresowana, raczej nie ;)
      • kicior99 Re: W co warto się obkupić w UK? 02.07.07, 12:11
        na stadionie 10-lecia już nie kupisz :P
    • carnivore69 Re: W co warto się obkupić w UK? 02.07.07, 12:10
      Kupilbym 20 monitorow LCD 17" i 200 kartonow Twinnings Lady Grey.

Pzdr.
      • Gość: csc Re: W co warto się obkupić w UK? IP: *.dsl.zen.co.uk 03.07.07, 22:00
        za 4 puszki beaked beanz w promocji np w icelandzie zaplacisz 1 funt.
        polecam ;)
        • Gość: ania Re: W co warto się obkupić w UK? IP: *.chello.pl 03.07.07, 22:24
          polecam superdrug to taka drogeria gdzie kupisz perfumy 3 razy taniej niz w
          Polsce ja kupiłam tyle że na kilka lat mi starczy. gorąco polecam
          • Gość: xor333 Re: W co warto się obkupić w UK? IP: *.range86-138.btcentralplus.com 04.07.07, 20:53
            angielska herbata z supermarketu lepsza niz w Polsce?? hahaha! wolne zarty! w
            tesco's czy sainsburaczu wybor herbat jest tragiczny. chcesz kupic porzadna
            sypana herbate? zapomnij! chcesz kupic dobra herbate zielona? zapomnij! same
            torebkowe expresowki, ktore w Polsce by w ogole do sklepu nie trafily. dla
            angoli to bez znaczenia, wszystko zalewaja mlekiem :/ aha, kawa tak samo. w
            Polsce lepsza - sypana, rozpuszczalna - bez znaczenia. po prostu jest lepsza.

kosmetyki? nie wiem, nie znam sie - ale z pewnoscia znajdziesz duzo rzeczy
            ktorych nie ma w polsce i to pewnie taniej. niestety nie maja tutaj mojego old
            spice w sztyfcie, musze sprowadzac z kraju :)

ubrania? tak, tutaj z pewnoscia cos znajdziesz. odwiedz siec sklepow tk-maxx,
            taki tutejszy ciucholand, wyglada jak zwykly, duzy sklep. tylko ten uciazliwy
            duszny zapach... ja gustuje w ciuchach sportowych, ceny przyjemne, niestety
            wybor tragiczny. wszedzie biale adidasy i ogolna padaka. jesli chcesz cos
            sportowego to same wyprzedaze i przeceny znajdziesz w sports-worldzie. osobiscie
            wole takie rzeczy kupowac w Polsce, niewiele drozej, ale wybor duzo lepszy.

elektronika? tak, tutaj zdecydowanie sie oplaca kupowac. ostatnio kupilem na
            promocji half price szczoteczke elektryczna do zebow. mala rzecz a cieszy :)
            ceny telefonow z netu - zapomnij. bez angielskiej karty visa moze byc ciezko cos
            kupic. no i dostawa trwa 2-3 dni, nie wiem czy wysylaja do hoteli itd. ale moze
            i tak. ale i tak oplaca sie telefon kupic - pojdz do phones4u, zobacz na ceny
            fonow pay as go. pamietaj, ze musisz dokupic zawsze doladowanie za £10 (jesli
            placisz karta - nie wiem czy polska karte przyjma), lub £20 jesli gotowka.

zegarki? hm - z pewnoscia wybor inny niz u nas. ale nie znaczy ze lepszy i ze
            jest wszystko. ja wlasnie kupilem na ebayu zegarek z USA, tam znalazlem jedynego
            sprzedawce na swiecie, ktory mial wlasnie ten model. ceny podobne jak u nas, ale
            w moim odczuciu z tendencja do troche wyzszych.

udanej wycieczki. pzdr! :)
            • Gość: addicted11 Re: W co warto się obkupić w UK? IP: *.sotn.cable.ntl.com 04.07.07, 22:00
              Gość portalu: xor333 napisał(a):

> angielska herbata z supermarketu lepsza niz w Polsce?? hahaha! wolne zarty! w
              > tesco's czy sainsburaczu wybor herbat jest tragiczny. chcesz kupic porzadna
              > sypana herbate? zapomnij! chcesz kupic dobra herbate zielona? zapomnij!

piles ekspresowa 80 torebek za 2 zlote z geanta?

w saisnbury jest duzo herbat sypanych.
              w tesco tez.
              zielona tez jest.
              sypana.
              tu i tu.
            • jaleo Herbata 04.07.07, 22:53
              Gość portalu: xor333 napisał(a):

> angielska herbata z supermarketu lepsza niz w Polsce?? hahaha! wolne zarty! w
              > tesco's czy sainsburaczu wybor herbat jest tragiczny. chcesz kupic porzadna
              > sypana herbate? zapomnij! chcesz kupic dobra herbate zielona? zapomnij!

Chyba niedokladnie sie rozgladales. Herbat sypanych jest od metra w kazdym
              wiekszym supermarkecie.

> same
              > torebkowe expresowki, ktore w Polsce by w ogole do sklepu nie trafily.

Ja co prawda w Polsce czesto nie bywam, ale jeszcze do tej pory mi sie nie
              zdarzylo wypic w Polsce dobrej herbaty. Nie wiem, z czego oni te herbaty
              robia, ale sa okropne! Te wszystkie Liptony itp to jest jakis wyrob
              herbatopodobny.

W UK polecam herbaty Taylors of Harrogate, Whittards tez niektore maja OK.
              Twinings ma dobra herbate Assam (jesli lubicie takie bardziej "ciezkawe"), i
              Lapsang Souchong - ale ta nie wszystkim smakuje, bo ma bardzo "niecodzienny"
              smak.
              • julija_primic Re: Herbata 05.07.07, 11:05
                Jak juz ktos wczesniej polecal, zatrzymaj sie w Holandii i zakup co nastepuje:
                -wszystkie dostepne rodzaje vla (pychotka, to taki jakby budyn)
                -stroopwafels
                -appelstroop (dzem z suszonych jablek - przepyszny, zwlaszcza w polaczeniu z
                maslem orzechowym - dzieci beda uwielbiac)
                - no i sery, jakie chces, do wyboru do koloru
                W Holandii w ogole jest duzo wiekszy wybor nabialu, wiec jesli akurat gustujesz
                w takich rzeczach, to polecam.
    • Gość: sunflower Re: W co warto się obkupić w UK? IP: *.demon.co.uk 06.07.07, 11:09
      Ja wybralabym sie na Twoim miejscu do The Perfume Shop bo maja na prawde duzo
      duzo tansze perfumy niz w Polsce i swietne promocje. Pozdrawiam
      • Gość: do Re: W co warto się obkupić w UK? IP: *.range86-144.btcentralplus.com 08.07.07, 17:18
        ubrania NEXT, TK-maxx to nie ciucholand tylko outlet z desinerskimi ubraniami,
        tez fajny. Ksiazki jak lubisz czytac po angielsku, batoniki crunchie i fox
    • jeanie_mccake Re: W co warto się obkupić w UK? 08.07.07, 18:00
      Shortbread.
      Haggis.
      Tartan underwear.
      Cider.
    • Gość: kali Re: W co warto się obkupić w UK? IP: *.cmbg.cable.ntl.com 08.07.07, 23:48
      a propopo payg - polecam odwiedzac salony opów. paradoklasnie teraz jest u nich
      taniej niz w cw lub p4you. kto ma neta i vise polecam:
      shop.carphonewarehouse.com/pay-as-you-go/clearance/?RECORDS_PP=50&SORT=BESTSELLING
      jesli chcemy wziac do Polski (tzn zdjac simloka) sprawdzy ile takowe zdjecie
      kosztuje i czy jest mozliwe. z nowych nokii jest zbyt duzy koszt!
      • robak.rawback Re: W co warto się obkupić w UK? 09.07.07, 00:04
        jesli chodzi o ubrania to ladne sa w polsce, nie ma sie tu czym zachwycac w
        anglii. to pewnie nie dla ciebie ale sie ostatnio przygladalam na garnitury
        meskie, bardzo eleganckie, srodek londynu wiec niby powinny byc drogie a one
        wcale nie - ze 150 funtow, w warszawie to chyba ze dwa razy drozej by
        kosztowaly.

wogole ceny ubran nie sa tu takie tanie w porownaniu do polski. jesli tylko
        cenowo sie porownuje. cenowo sa ok jesli sie prownuje procentowo jaka czesc
        zarobkow w uk i w poslce idzie na co. ale nie ma chyba sensu przyjezdzac z
        polska wyplata tu kupowac. nie wiem ja nie widze zadnych niesamowitych okazji.
        nawet w takich sklepach jak tkmax.

elegantsza bluzka koszulowa w warszawie kosztuje ze 100 zlotych na jakims
        lokalnym bazarku do jakis wyimaginowanych sum z roznych arkadii czy innych
        centrow handlowych, a tutaj w sumie tez - od 20-30 funtow w zwyz. wiec nie
        wiem czy jest tak tanio. jest mniej wiecej tak samo, moze troche drozej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka