mart27 23.07.07, 09:46 Pozdrawiam wszystkich w ten poniedzialkowy poranek. Poranna kawa na biurku - czas sie obudzic i wziac do roboty. Mam nadzieje ze wszyscy mieli udany weekend. Mart Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: trelemorele Re: Poranna kawa IP: 62.189.241.* 23.07.07, 10:30 weekend byl swietny. nawet przez chwile nie padalo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Poranna kawa IP: *.md.uwcm.ac.uk 23.07.07, 10:32 Moze to zabrzmi rewolucyjnie, ale ja kawy nie pije. I zyje :) Tzn pije mniej wiecej raz na pare miesiecy gdy nie mam innego wyjscia zeby sie podkrecic, wtedy kawa dziala na mnie jak amfa. Herbata zreszta tez. Jednak, gdyby tak nagle zabraklo kawy i herbaty to swiatowa gospodarka by sie z pewnoscia zalamala. Pewnie by sie tez zalamala gdyby ludzie dobrowolnie z tych uzywek zrezygnowali. W kazdym razie, zycze udanego i pogodnego :) poniedzialku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Poranna kawa IP: 217.33.252.* 23.07.07, 10:44 Mam nadzieje, ze popsuje mi sie jakis server i bedzie cos do roboty. Jak nie to jestem skazana na lekture ksiazek technicznych itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Infolinia Re: Poranna kawa IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 23.07.07, 10:51 Administrator to ma klawe zycie ;-) Pozdrawiam pokawowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: Poranna kawa IP: 62.189.241.* 23.07.07, 10:57 jak chcecie to ma na kompie sporo ksiazek w pdf ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Poranna kawa 23.07.07, 12:11 > Mam nadzieje, ze popsuje mi sie jakis server i bedzie cos do roboty. przy winsowowych serwerach jest wiecej niz pewne, ze stanie sie to za chwile... *nixowe poczekają do piątej popołudniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaiste Re: Poranna kawa IP: *.city.ac.uk 23.07.07, 10:57 Ja daje sobie czas do poludnia, zeby sie obudzic. Co nagle to po diable... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
julija_primic Re: Poranna kawa 23.07.07, 10:59 Trelemorele: jak masz cos fajnego w pdfie to mozesz podeslac na gazetowego maila? Dzieki bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
robak.rawback uzywki 23.07.07, 12:06 ja wogole nie rozumiem slowa - uzywki - a co tak strasznego jest w kawie i herbacie ze sa jaks oddzielnie traktowane jako zmory ludzkosci - a co nie jest uzywka w takim razie - cola? kanapka z jajkiem i z majonezem? dziwne dla mnie to zawsze bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: uzywki IP: *.md.uwcm.ac.uk 23.07.07, 15:55 Przeciez kawa czy herbata to nie zmory ludzkosci, one wrecz oliwia cala maszynerie cywilizacji :) Z medycznego punktu widzenia randomizowanych badan nie widzialem, ale poszlak jest cala masa: www.teeccino.com/aging.aspx (choc to oczywiscie sponsorowane). Glownym problemem jest palenie kawy, co powoduje powstawanie benzopirenow i innych rakotworczych substancji. Podobno smola zawarta w palonej kawie ma sklad zblizony do smoly z dymu papierosowego. Podobno tez obniza to plodnosc meska. Ja nie pije z praktycznego powodu: od czasu do czasu potrzebuje sie podkrecic. Ci co kawe pija czesto sa na nia niepodatni, tzn. bez kawy w ogole nie funkcjonuja. A amfy brac nie chce. Jakies alternatywy? Zucie lisci coca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: uzywki IP: *.md.uwcm.ac.uk 23.07.07, 15:58 A, i jeszcze cholesterol: mend.endojournals.org/cgi/content/full/21/7/1603 Choc statyny mozna popijac kawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Poranna kawa IP: *.adsl.hotchilli.net 23.07.07, 12:07 o 9.10 kawa na biurko a za 25 min kolejka przed WC, zauwazylem za na kazdego tak samo dziala,podkreca troche obroty,hehe Odpowiedz Link Zgłoś
mart27 I po poniedzialku 23.07.07, 20:57 Relaks przed kompem i TV z kieliszkiem bialego wina. Jutro szkolenie wiec mozna zapomniec na dzien o pracy. Milego wieczoru wszystkim piszacym i czytajacym. Odpowiedz Link Zgłoś
mart27 Re: Wtorek 24.07.07, 21:20 Po dzisiejszym szkoleniu moj mozg jest z lekka martwy :( W telewizornii "Cold Case" szklaneczka Scotch & Dry Ginger pod reka i wieczor mija milo i sympatycznie. Spokojnej nocy. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: Poranna kawa 24.07.07, 10:08 pozdrawiam i zycze Wam milego wtorku :) Odpowiedz Link Zgłoś
l_koziar Re: środa 25.07.07, 10:01 a mart27 dzis kawy nie pije ? ja juz mam na biurku moja "kofeinke"... pozdrawiam wszytkich i udanego dnia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: środa 25.07.07, 11:14 dwie kofeinki na szybko plus litr wody aby sie nie odwodnić do tego poranna dawka andrenaliny w postaci porannej "odprawy" ekipy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: środa IP: 62.189.241.* 25.07.07, 11:47 a ja wole goraca czekolade :) czekolada i banan = udany poranek w pracy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: środa 25.07.07, 17:19 roztopiona czekolada* plus truskawki = "niebo w gembie" *preferowana gorzka Odpowiedz Link Zgłoś
mart27 Piekny weekend mamy za oknem 29.07.07, 17:53 Kawe pije od poniedzialku do piatku tylko nie mial czasu wypic z Wami. Z lekka zapieprz w pracy ale od poniedzialku powinno byc lepiej. Relaks w ogrodku z kieliszkiem bialego wina i gazetka:) Pozdr wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
l_koziar Czwartek 26.07.07, 10:31 kolejny dzien, kolejna kawa na biurku... Dzien Dobry - Milego Dnia Wszystkim Zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: Czwartek IP: 62.189.241.* 26.07.07, 10:52 a oja czekolada juz dawno skonczona... przyznac sie kto ogladal nowy hit TV - heroes? :) Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Czwartek - dzień bez kawy 26.07.07, 11:20 Dzisiaj dzień bez kawy i coli - zobaczę, czy można przeżyć taki dzień [Herbatka gorzka się nie liczy] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czwartek IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 26.07.07, 11:29 Ja, ja oglądałam i muszę się przyznać, że całkiem miło byłam zaskoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: Czwartek IP: 62.189.241.* 26.07.07, 12:57 kolejne dwa odcinki tez sa niezle.... najlepsze jest kiedy Hiro ze kumplem.... ;)))) fajny serial. Zwlaszcza, ze jest w nim odrobina fantastyki rodem z The X Files Odpowiedz Link Zgłoś
xiv poniedzialek! 30.07.07, 08:46 czas na kawe ze wspomnieniami weekendu mama nadzieje, ze milymi - byl ktos na Red Bull Racing (Londyn)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: poniedzialek! IP: *.range81-158.btcentralplus.com 30.07.07, 11:14 poranna kawa w poniedzialek.... z domu!! urlop ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: poniedzialek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 12:27 kawa to najprzyjemniejsza rzecz w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
mart27 Re: Poranna kawa 31.07.07, 10:55 Milego dnia wszstkim z nad porannej kawy i stosu dokumentow :) Pozdr mart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Poranna kawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 11:48 już na emeryturce, kawa smakuje w domku jeszcze lepiej, pije się bez stresu. Pozdrawiam wszystkich biuralistów, po 30-tu latach nie można już patrzeć na papiery. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Poranna kawa 31.07.07, 13:55 > już na emeryturce, kawa smakuje w domku jeszcze lepiej, pije się bez stresu. > Pozdrawiam wszystkich biuralistów, po 30-tu latach nie można już patrzeć na > papiery. no to widać, że już dawno w biurze nie byłeś - moje papiery do jeden zeszyt A4 i jedna teczka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Poranna kawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 18:17 tak niestety dawno już byłam w biurze, ale w księgowości pewnie papiery leżą na biurku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: Poranna kawa IP: *.range86-136.btcentralplus.com 31.07.07, 19:03 wszedzie leza poza biurkami informatykow-maniakow ;) pozdrawiam pracusiow po kolejnym leniwym dniu, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Poranna kawa 31.07.07, 19:41 > pozdrawiam pracusiow po kolejnym leniwym dniu, hehehe mne jeszcze czeka pare godzin pracy :( Odpowiedz Link Zgłoś
mart27 W koncu piatek 03.08.07, 09:34 Jakie plany weekendowe? Pogoda zapowiada sie calkiem calkiem :) Trzeba bedzie uruchomic rower, moze plaza (przynajmniej spacer bo na opalanie to sie raczej nie nastawiam). Pozdr mart Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: W koncu piatek 03.08.07, 13:00 > Jakie plany weekendowe? Pogoda zapowiada sie calkiem calkiem :) Naprwdę chcesz znać moje plany weekendowe? Wzruszony jestem :) A więc (sobota): - załadować skipa (dzisiaj rano przywieźli) - wymienić daszek w szopie - przerzucić trochę ziemi w ogrodzie - odpalić w końcu galerię na www.londyn.org.uk A jak będzie ładna pogoda (niedziela): - Hastings (którego nie za bardzo lubię, ale wszyscy chcą tam jechać) Odpowiedz Link Zgłoś