trelemorele 24.08.07, 10:26 jakis czas temu pojawil sie tu watek dotyczacy polskiej rodziny, ktorej odebrano dziecko. Moze to rzuci nieco swiatla na potencjane powody: business.timesonline.co.uk/tol/business/law/article2317284.ece Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mi74 Re: odbieranie dzieci 24.08.07, 11:35 Od 5 lat pracuje w weekendy dla Social Services i powoli trace wiare w Social Workers. Chyba mam pecha, bo wiekszosc SW jakich poznalam, to osoby nastawione na wykrycie nieistniejacego problemu w rodzinie, zrobienie z tego sensacji i pokazanie swiatu, jacy sa swietni, bo wykryli patologie, ktorej nikt nigdy wczesniej nie zauwazyl! Wiadomo, ze rodziny, z ktorymi wspolpracujemy, to rodziny z problemami, ale czesto jest to po prostu nieszczescie, jakie spotkalo dana rodzine (np. choroba) i oni z pomoca staraja sie radzic sobie jak najlepiej potrafia. SW wydaja sie byc nastawieni na robienie kariery a nie na faktyczna pomoc rodzinie. Mialam do czynienia z kobieta SW, ktora nie dosc, ze zastraszala kochajaca sie rodzine, ze dziecko im zostanie odebrane, to jeszcze wydzwaniala do mnie z pogrozkami. A gdzie podzialy sie 'codes of ethics' i chec faktycznej POMOCY? Aaaj, unioslam sie, ale ostatnio jestem szczegolnie na ten temat wrazliwa. Pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
trelemorele Re: odbieranie dzieci 24.08.07, 12:24 codes of conduct i tym podobne duperele licza sie jedynie gdy poszkodowany idzie do sadu i powoluje sie na punkty. Odpowiedz Link Zgłoś