izi_lajf 12.10.07, 21:45 Nie jestem zwolennikiem ani jednego ani drugieg to myślę że Tusk miał sporą przewagę, co Wy sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cdlxxvi Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 12.10.07, 21:47 Podobnie. Tusk na luzie, dowcipny, merytorycznie nieźle przygotowany. Kaczor (w momentach, kiedy można coś było zrozumieć z bulgotu i ciamkania) powtarzał w kółko pięć, sześć formułek, które powtarza od dwóch lat. Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 12.10.07, 21:53 Tusk był tylko przeciętny, nie pokazał niczego nadzwyczajnego. Na nieprzygotowanego i nastawionego na uniki Kaczyńskiego wystarczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 12.10.07, 22:02 > Tusk był tylko przeciętny, nie pokazał niczego nadzwyczajnego. Moim zdaniem lepiej, niż zwykle. Zazwyczaj jest zbyt łagodny, a z kaczkami trzeba ostro, bo to chamy i inaczej do nich nie dociera. Przywalił w parę czułych miejsc, przede wszystkim przypomniał parę spraw, dzięki którym coraz częściej się słyszy określenie "kłamać jak Kaczyński". Racja, że trzeba było jeszcze ostrzej - oczekiwałem, że punkt po punkcie zapyta o każdy punkt z www.zasadyobowiazuja.pl/ Niemniej lepszy kaczor w garści... > Na > nieprzygotowanego i nastawionego na uniki Kaczyńskiego wystarczyło. Na notorycznego kłamcę, lenia i paranoika w zasadzie każdy, kto nie ucieka, wystarczy. Niestety wątpię, żeby wpłynęło to na moherowy elektorat :( Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 12.10.07, 22:12 kilka osób więcej (ci, którym właśnie otworzyły się oczy) pójdzie na wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 12.10.07, 22:19 Mam nadzieję, że będzie wysoka frekwencja. Przeczytałem dziś gdzieś, że w Krakowie zarejestrowała się rekordowa liczba wyborców - wygląda na to, że np. studenci pójdą masowo na wybory. Wysoka frekwencja to wszystko, czego potrzebujemy - najtwardszy jest elektorat oszołomski i jego nie będzie więcej, niż w poprzednich wyborach; im więcej normalnych ludzi pójdzie do urn, tym mniejszą działkę wykroją sobie oszołomy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczurwa [...] IP: *.aster.pl 13.10.07, 00:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PukPuk Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? IP: *.bb.sky.com 13.10.07, 01:11 A co taka szczurwa robi na forum o pracy w Wielkiej Brytanii i Irlandii? Wynocha na forum o pracy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrantka Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? IP: *.belf.cable.ntl.com 12.10.07, 22:39 powiedz mi gdzie ty zauważyłeś, że Kaczyński to cham. Nikogo nie obrażał, to raczej publika Tuska była banda chamów. Tusk atakował, ale sam wymigiwał się od odpowiedzi, jak na takiego tchórza jak on przystało. Przeważnie odpowiadał na pytanie pytaniem, jak to ma w zwyczaju. Jezeli on wygra, Niemiec czy Rosjanin zrobi hu, a on sprzeda Polskę. Miał okazję byc w koalicji i współrzadzic ( zna chyba Konstytucje, w jaki sposób można ustanawiac prawo- jakies 50% społeczeństwa nie wie), ale uciekł i zablokował Kaczyńskiego przez co był zmuszony wejśc w koalicje ( żeby cokolwiek zrobic w kraju) z takimi absurdalnymi partiami jak Samoobrona i LPR. Tusk mógł temu zapobiec, ale jest tchórzem. żeby nie było z kraju wyjechałam za Kwasniewskiego i Millera, tak jak większośc moich znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 12.10.07, 22:48 > powiedz mi gdzie ty zauważyłeś, że Kaczyński to cham. Zauważam to od dwóch lat. > Nikogo nie > obrażał, to raczej publika Tuska była banda chamów. Nie można ich winić za to, że się śmieją, kiedy jakiś kurdupel bredzi od rzeczy. > był zmuszony > wejśc w koalicje ( żeby cokolwiek zrobic w kraju) z takimi > absurdalnymi partiami jak Samoobrona i LPR. Jarosław Kaczyński jest JEDYNĄ osobą odpowiedzialną za Leppera i Giertycha w rządzie. Koniec, kropka. Mógłby chociaż mieć odwagę się do tego przyznać, a nie zwalać na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 12.10.07, 22:52 Był zmuszony? Nie, mógł ogłosić wybory, których bał sie panicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 12.10.07, 22:51 zapytaj sie każdego niezaangażowanego politycznie psychologa - każdy powie że Kaczyński ma rysy psychopatyczne. > żeby nie było z kraju wyjechałam za Kwasniewskiego i Millera i nie wróciłaś po zwycięstwie Twego kaczego guru budować IV RP? Odpowiedz Link Zgłoś
izi_lajf Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 12.10.07, 23:05 > Kaczyński ma rysy psychopatyczne. Psychologiem nie jestem ale mam podobne wrażenie, obsesyjna chęć władzy nad dosłownie wszystkim, to tak z dłuższych moich obserwacji wywnioskowałem. Trochę mija się to przynajmniej ze "Sprawiedliwość" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrantka Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? IP: *.belf.cable.ntl.com 13.10.07, 00:11 jakiego zwycięskiego guru? Nie wkładaj mi w usta słów, których nie powiedziałam. Od 2 lat obserwuje nagonke na Kaczyńskich. A zaczeło się od oceniania ich wyglądu, chociaz to powinno miec najmniejsze znaczenie. Mieliśmy już Pare piękna jak z obrazka i gdy wyjeżdżałam Polska była w przededniu kryzysu, gdyby nie emigracja wielu ludzi z Polski, pewnie wszyscy zaczynalibyśmy się wyrzynac, żeby przetrwac, bo wypłaty, o ile były płacone, to na czarno i wynosiły już 350 zł w wielu regionach Polski za miesiąc pracy, masowe zwolnienia ludzi, niepłacenie im wynagrodzeń itd. Taki cud i miód mieliśmy za Kwacha i Millera. Za to wszystko 2 tygodnie od wygranych wyborów obarczono PiS, jak o tym czytałam w internecie, to myslałam, że padnę. Jak mozna obarczac winą za fatalny stan gospodarki, rzad, który jest u władzy 2 tygodnie? I te masowe nagonki pózniej i ich obrazanie, ich i 1 damy. Nie zauważayłam, zeby media były tak odważna w obrazaniu w stosunku do Kwaśniewskiego i Millera. Ile afer, ile przekrętów, ile niekorzystnych umów na szczeblu europejskim ( umowa energetyczna) zostało zawartych na niekorzyśc naszego kraju i nas obywateli. Naprawdę widze jak rodacy sa krótkowzroczni i nie pamiętaja sytuacji Polski sprzed 2 lat. Co do chama jak nazwac osobę, która nazywa kogoś kurduplem tylko dlatego, ze ma niski wzrost, kto mu daje prawo obrazac osoby, które sa niskie i nazywanie ich kurduplami? Co do mojego przyjazdu do kraju, nie zamierzam wracac. 8 lat temu mówiłam swojej rodzinie i znajomym, że wszystko idzie w złym kierunku, to mówili mi, co ty gadasz?, głupia i oszołom i wichrzyciel jestes. Podałam przykład 1 stacji benzynowej, której własciciele udostępniali swoje budynki pod wynajem, na sklepiki. Z całej stacji benzynowej i pobliskich sklepików, pomijajac własciecieli, którzy jeszcze wtedy osiagali kolosalne zyski, tylko księgowa co rozliczała cała stację benzynowa+ najem ze skelpików, zarabiała 1500 zł. A reszta pracowników, którzy pracowali na stacji i w tych sklepikach, pracując od pon-soboty przez cały miesiąc po 650 zł brutto. No jeszcze ci co nalewali beznyne zarabiali wiecej, ale pracowali po 12-16 godzin. I podajac ten przykład, mówiłam tak się robi wszedzie, ludzie wszedzie zaczynaja zarabiac do 600 zł, tym ludziom ledwie starcza na opłaty, a co dopiero, żeby kupowac inne produkty, jak długo firmy beda miały zyski? Jeszcze wtedy górnicy dostawali odprawy, to albo kupowali coś, albo próbowali zakłdac zyski, jeszcze byli emeryci, zarówno górnicy jak i zwykli emeryci, którzy pomagali młodszemu pokoleniu jak mogli. Mówiłam kiedys to się skończy, ludzie nie zarabiają, nie kupują, wszystko bedzie bankrutowac. Mówili a pierdoły gadasz, wszystko dobrze się kręci. I co się stało? Minęło pare lat, ci sami znajomi, co mi mówili, że jestem głupia i ze wszystko jest coraz lepiej, stawali przed widmem bezrobocia, niedostawli wypłat, ich miejsca pracy bankrutowały, bo nie osiagały zysków, albo zyski się zmiejszały. Pewnien znajmych dyrektor sprzedaży dziwił się, dlaczego zyski spadają, dlaczego ludzie nie kupują, sam miał zarobek 3000 zł i samochód służbowy to nierozumiał jak to jest zyc za 600 zł albo jak dwoje pracowało 1200, chociaz sytuacja kobiet wtedy była jeszcze dramatyczniejsza. Wiele kobiet dostawało mniej niż minimum i na czarno pracę, a na śląsku wiele kobiet zaczeło pracowac w agencjach towarzyskich, żeby utrzymac rodziny, bo męża jedynego zywiciela rodziny, zwolnili z pracy w masowych zwolnieniach i nikt nie pytał, z czego jego rodzina będzie zyc. Wytłumaczyłam temu ograniczonemu dyrektorkowi o co chodzi, ale dalej nie rozumiał, do czasu aż, któregoś razu jego kolega z pracy, chciał na jego miejsce wsadzic swojego kolege i przez jego kombinacje, stanął przed widmem bezrobocia, a żona niepracująca i dwója małych dzieci w domu. Wszystko to przezyłam, byłam głupia dla mojej rodziny i znajomych, byłam wichrzycielem, a gdy wyjezdżałam w ciemno do UK, zazdrościli i za wszelka cene chcieli utrzymac kontakt, a gdy dowiedzieli się, że już tam znalazłam prace jakos ułozyłam sobie zycie, zaczeły się telefony i napisy na gg, czy bym pracy temu a temu nie załatwiła, odezwał się nawet wujek mojego męza, którego widziałam tylko raz w życiu, żebyśmy jego córce załatwili prace, a ja jej nawet na oczy nie widziałam. Tak więc jak ktos twierdzi, że to Kaczyńscy doprowadzili kraj do ruiny, czy że go zniszczyli to grubo się myli i widac miał takie same klapki na oczach, jak ten mój znajmy dyrektorek, które dopiero spadły o odrobine za pózno. Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 13.10.07, 00:19 Jest sporo racji w tym co piszesz. Tyle że nie zapominaj że PiS nie dość że obiecał poprawę, nic nie zrobił z przypisuje sobie zasługi ogólnoeuropejskiej koniunktury. W zasadzie czego się dotknął to spieprzył... Nie obserwuję kaczynskich od dziś, a od jakiegoś 1991 roku, kiedy poróżnili się z Wałęsą. I nie dziwie sie że u wielu osób ich postawa wywołuje agresję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczurwa Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? IP: *.aster.pl 13.10.07, 00:26 > koniunktury. W zasadzie czego się dotknął to spieprzył... Konkrety, w przeciwnym razie wyjdziesz na takiego samego demagoga i populistę jak twój idol. > Nie obserwuję kaczynskich od dziś, a od jakiegoś 1991 roku, kiedy poróżnili się > z Wałęsą. I nie dziwie sie że u wielu osób ich postawa wywołuje agresję. Ile miałeś wtedy lat, w tym 1991 ? Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 13.10.07, 04:13 W 1991 roku miałem 27 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 13.10.07, 04:16 net jest pełen tych danych, to nie miejsce aby je cytować. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 13.10.07, 01:40 > Co do chama jak nazwac osobę, która nazywa kogoś kurduplem tylko > dlatego, ze ma niski wzrost, kto mu daje prawo obrazac osoby, które > sa niskie i nazywanie ich kurduplami? Szuja to dobre slowo, bardzo mi pasuje do tego osobnika. Odpowiedz Link Zgłoś
maecki Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 13.10.07, 10:26 > Od 2 lat obserwuje nagonke na Kaczyńskich. A zaczeło się od > oceniania ich wyglądu, chociaz to powinno miec najmniejsze znaczenie. > Mieliśmy już Pare piękna jak z obrazka.... ...I te masowe nagonki pózniej i ich obrazanie, ich > i 1 damy. Nie zauważayłam, zeby media były tak odważna w obrazaniu w > stosunku do Kwaśniewskiego i Millera.. Emigrantka, mysle dokladnie tak samo. Jeszcze 2 lata temu zaglosowalbym na PO, ale juz nie bylo mnie wtedy w kraju i zajety bylem sprawami tutejszymi, a potem widzialem ta niesamowita nagonke i szczucie na PiS, chociaz nigdy sie raczej ta partia nie interesowalem. Co oni takiego zlego zrobili? Na pewno nic gorszego od SLD. A najwieksza ich wada bylo to, ze sa "kurduplami". Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 13.10.07, 10:40 > Co oni takiego zlego zrobili? www.zasadyobowiazuja.pl/ - to na początek. Od siebie dodam zrobienie przez partię z "prawem" i "sprawiedliwością" kryminalisty wicepremierem. Jest to rzecz dyskwalifikująca w moich oczach pełnie i ostatecznie; niżej upaść nie można. Ale można to zrobić aż dwa razy, jak Kłamczyński pokazał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maecki Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? IP: 89.241.34.* 13.10.07, 21:04 SLD dalo przyklad - zrobilo go wice marszalkiem Sejmu. Takie pierdoly "nie zostanie premierem jak brat zostanie prezydentem". Pierdoly. Gdyby zaczac wymieniac afery SLD to miejsca na serwerze gazeta.pl by braklo :) Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 13.10.07, 21:53 >Gdyby zaczac wymieniac afery SLD to miejsca na serwerze gazeta.pl by braklo :) typowe zagranie PiSdusiow. na brak kontrargumentow - jedyny argument: inni sa jeszcze gorsi. Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 13.10.07, 22:02 Jestem z natury liberałem, nie lubię ani lewusów ani PiS. Jedni i drudzy maja sporo za uszami. a do maeckiego: czy "nie będzie koalicji z Samoobroną" to tez bzdura? Założę się że wielu wyborców PiS, gdyby wiedziało, że dojdzie do koalicji, nigdy nie głosowałoby na tę partię. A uprzedzając cios - nie dziwię się, że na warunkach PiS PO nie chciała wejść w koalicję. Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 13.10.07, 22:24 > SLD dalo przyklad - zrobilo go wice marszalkiem Sejmu. Ojej, to PiS jest zmuszony do naśladowania SLD? > Takie pierdoly "nie zostanie premierem jak brat zostanie > prezydentem". Pierdoly. Publiczne, wielokrotne kłamstwa premiera to pierdoła? Jeśli tak, to jaka sprawa w ogóle może być ważna? > Gdyby zaczac wymieniac afery SLD to miejsca na serwerze gazeta.pl > by braklo :) Już za SLD wielu winnych poszło siedzieć. Rywin, Starachowice - wszystko za SLD ujawnione. A poseł PiS Jackiewicz, który w biały dzień, publicznie zabił człowieka, od miesięcy chodzi wolny... Kwintesencja prawa. Sprawiedliwości zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 13.10.07, 10:37 > I te masowe nagonki pózniej i ich obrazanie, ich > i 1 damy. Chodzi Ci o Rydzyka i "czarownicę"? > Co do chama jak nazwac osobę, która nazywa kogoś kurduplem tylko > dlatego, ze ma niski wzrost, Ależ nie tylko dlatego. Niski wzrost to o wiele za mało; dodaj do tego chciwość, intryganctwo, mściwość, kłamliwość i będziesz miała kurdupla wręcz archetypicznego, niczym Louis de Funes w niektórych rolach. > kto mu daje prawo obrazac osoby, które > sa niskie i nazywanie ich kurduplami? Dał mi prawo Jarosław Kaczyński swoimi konszachtami z kryminalistami i faszystami oraz cechami wymienionymi wyżej. I nie jakieś "osoby", ale Jarosława Kaczyńskiego właśnie. Rozumiemy się już? kto mu daje prawo obrazac osoby, które > sa niskie i nazywanie ich kurduplami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 23:04 to wróc i pomieszkaj a oczy ci się otworzą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrantka Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? IP: *.belf.cable.ntl.com 12.10.07, 22:42 poza tym napiszcie mi co takiego Tusk zrobił od 1989 dla kraju, przecież " na salonach" kreci się juz od tamtego roku? Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 12.10.07, 22:54 Dziś dowiedzieliśmy sie co robił Kaczyński. Groził ludziom pistoletem w windzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczurwa [...] IP: *.aster.pl 13.10.07, 00:28 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
piesior666 Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 12.10.07, 22:51 Fajnie macie w Polsce.Polska telewizja... Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 12.10.07, 21:53 słuchałem na necie w radiowej Jedynce. Nawet nie wiem jak wyglądali... Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 12.10.07, 21:58 mozna bylo tez ogladac na necie Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 12.10.07, 22:00 w TV Biznes zdaje się. Za późno sie dowiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 12.10.07, 22:05 w tvn24, na gazecie, onet.pl, itvp tez Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? 12.10.07, 22:11 ale i tak niewiele straciłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? IP: *.marton.net.pl 12.10.07, 22:16 Kaczor się utopił.Wszystko na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Ciekawostka z debaty 12.10.07, 23:01 Nie wiem, czy zwróciliście uwagę, ale Kaczor pieprznął coś, co go potencjalnie może wysłać za kraty. Powiedział mianowicie, że za Chamooborą "cały czas krok w krok chodziło CBA". Czy ja się nie przesłyszałem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Ciekawostka z debaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 23:06 Czy ja się nie przesłyszałem? Nie! I też coś mówił o strachu - że trzeba go wywoływać. Palant! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emigrantka [...] IP: *.belf.cable.ntl.com 13.10.07, 00:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? IP: 213.25.196.* 13.10.07, 01:05 Emigrantko Polak ma taka nature ze i przed szkoda i po szkodzie glupi, nabierze sie na ladny wyglad i ladne slowka, i pamiec ma krotka, wlasnie dzisiaj przeczytalem ze tegoroczni maturzysci z jakies szkoly jednomyslnie glosuja na Kwasa bo "ladnie sie prezentuje", nei pamietaja jak to bylo za komuny, i jak bylo kiedy byl prezydentem, ile on dbal o bezrobotnych, nigdy nic nie wiedzial, kolesie aferzysci byli wazniejsi; ale wracajac do PO, naiwni wierza ze bedzie sie nimi zajmowal, zwyklymi ludzmi, oto przyklad glosowania PO: Głosowanie nad przyjęciem wniosku o odrzucenie w pierwszym czytaniu przedstawionego przez Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej projektu ustawy o Funduszu Pomocy Ofiarom Klęsk ŻywiołowychDnia 18-07-2006: orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&5&22&2 PO liczba 108 poslow, czyli prawie calosc, byla za odrzuceniem tej ustawy; a wiec jak trzeba pomoc potrzebujacym to PO jest przeciw, wlasnie tym ktorym najbardziej pomoc potrzebna; ale oligarchom to co innego; Polacy w Anglii juz widac zapomnieli dzieki komu sie tam znalezli, kto doprowadzil do masowych zwolnien, likwidacji zakladow, Balcerowicz tak schladzal gospodarke, a juz PO znow gada ze sie przegrzewa, i planuja go przywrocic; banki wyprzedane; kolejne glosowanie: w sprawie powołania Komisji Śledczej do zbadania rozstrzygnięć dotyczących przekształceń kapitałowych i własnościowych w sektorze bankowym oraz działań organów nadzoru bankowego w okresie od 4 czerwca 1989 r. do 19 marca 2006 r. - głosowanie PO: 119 ze 131 przeciw, SLD tez przeciw: orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&5&38&54 niech sobie ci co banki sprzedali aferzystom spia spokojne, PO i SLD dba zeby nic sie w tej sprawie nie wyjasnilo, krycie afer, zlodziejstwa to jest program PO mam ulotke PO jeszcze z 2001, pisza ze sa za: - bezpiecznym i sprawnie zarzadzanym Panstwem - uwolnieniem przedsiebiorczosci od dyktatu biurokracji - jawnoscia i demokratyczna kontrola nad finansami publicznymi - rownymi szansami zdobywania wyksztalcenia i dostepu do opieki zdrowotnej, niezaleznie od sytuacji materialnej obywateli no i co zrobili w tych sprawach od 2001? zniknela biurokracja? poprawili bezpieczenstwo? szpitale bankrutuja, bogaty sie leczy a biedny? nic nie zrobili z poprzedniego programu; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: Tusk-Kaczynski jakie wrażenia? IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 13.10.07, 02:10 widze emigrantko ze sczytujesz na widok kłamczyńskiego i chetnie bys sie pobawila jego malym pistolecikiem lub jestes zwyklym podlym podstepnym sierdzacym pisowskim aparatczykiem bo nie wyobrazam sobie jak mozna miec tak nasrane w glowie konkluzja jest jedna nalezy isc na wybory i glosujcie na kogo tam chcecie partie kobiet, łysych czy sympatykow kina mongolskiego ale glosujac na pis glosujecie na malego zakompleksionego oderwanego od rzeczywistosci kłamliwego kurdupla ktory w mojej ocenie delikatnie mowiac nie nadaje sie na przywodce calkiem sporego europejskiego panstwa w XXI wieku kłamczynski nie ma: prawa jazdy, konta w banku, mieszkania , żony lub męża za to mieszka z mamusia i kotem (co z tym kotem wyprawia nie mnie wnikac) Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman ubawilem sie do lez 13.10.07, 00:40 tusk: 300 milionow na kancelarie 2 braci i ty knypie to nazywasz polityka taniego panstwa?? kaczor: tak, prowadzimy polityke taniego panstwa. to juz nie tylko jest bezczelne. to jest zalosne i to bolesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zadyma1 to jest lepsze niz debata ,hehehe 13.10.07, 09:47 Demokraci.pl: Nie warto głosować na SLD To że politycy - w czasie kampanii wyborczej - odradzają głosowanie na konkurencję to rzecz normalna. Ale wielu zdziwi to co robi Lewica i Demokraci. Partie tej koalicji zamiast się wspierać... namawiają do nie głosowania na partnerów politycznych. Tak jest w wypadku Partii Demokratycznej - demokraci.pl. Wielkopolski oddział na swoich stronach internetowych podaje 21 powodów dla których nie warto głosować na SLD, "Panowie Olejniczak i Napieralski, choć młodsi od swoich partyjnych kolegów ze starego PZPR, nie wstępowali do partii popierającej walkę Polaków o wolny kraj. Świadomie wstępowali do SLD zarządzanego przez ludzi, którzy walczyli kiedyś z "Solidarnością" - można przeczytać na stronie internetowej wielkopolskich demokratów. Jest tam także 21 powodów dla których nie warto głosować na Sojusz Lewicy Demokratycznej. Te "powody" to nazwiska czołowych działaczy SLD, którzy aktywnie działali w PZPR lub w Związku Socjalistycznej Młodzieży Polskiej. Listę otwiera Józef Oleksy, ale są tam także nazwiska Jerzego Jaskierni, Ryszarda Kalisza, Jerzego Szmajdzińskiego czy Jerzego Wenderlicha. Ze strony demokratów dowiadujemy się także, że budowanie przyszłości nie uda się bez pamięci i szacunku dla historii. "SLD tego szacunku niestety nie okazuje" - czytamy na stronie ugrupowania, które jest koalicjantem Sojuszu Lewicy Demokratycznej www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=63963 Odpowiedz Link Zgłoś
maecki Re: to jest lepsze niz debata ,hehehe 13.10.07, 10:30 Odwazne posuniecie, albo sie kapneli, ze wchodzac w sojusz z SLD ida na dno... Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman duma, slepota i wstyd 13.10.07, 12:04 trzeba byc naprawde slepym, potrafiac byc dalej dumnym z tego zalosnego knypa. coraz bardziej wstyd mi za niego. nie wiem jak doszlo do tego ze wiekszosc publicznosci popierala Donalda - nie zinfiltrowano ich? w dobie podsluchow, agentow CBA sledzacych kazdy ruch koalicjanta a wiec partnera - dlaczego mieliby sie nie posunac dalej - zatroszczyc sie o to, zeby ewentualnej krytyki nie bylo - tylko aplauz i zadowolenie :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bynio Re: duma, slepota i wstyd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.07, 14:07 karryman, sam sobie odpowiedziałeś odnośnie wydumanej inwigilacji, nic innego krzyk najbardziej ubabranych polityków - Leppera, Kwacha i innych... siedzisz tam w Anglii i tylko słuchasz propagandy, a jakoś nie znam nikogo w Polsce kto czułby się podsłuchiwany, osaczony i inne bzdurne rzeczy które próbuje się wmowić... Poza tym bardzo dobrze powiedział Kaczyński - niech się boją! Sawicka i podobni, pytać nawet nie trzeba dlaczego tak histeryzują Odpowiedz Link Zgłoś
izi_lajf Re: duma, slepota i wstyd 13.10.07, 14:36 Tak się składa że siedząc w Anglii, Irlandii i innych krajach mamy porównanie jak powinna wyglądac polityka a Ty siedząc w Polsce masz wypaczony pogląd na to, w Polsce ubabrana jest większość polityków różnych partii w róznego rodzaju brudy. Polska propaganda wyprała bardzo dużej części społeczeństwa mózgi do tego stopnia że nie są w stanie logicznie rozumować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bynio Re: duma, slepota i wstyd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.07, 14:57 dokładnie wiadomo jak powinna wyglądać polityka, i wcale nie trzeba do tego siedzieć w Anglii, choć a propo niedawno wróciłem po rocznym pobycie... ale wróciłem i zostałem (nie jadę więcej) bo są zmiany, zmiany na lepsze!!! nowa jakość... wolę 100 razy Kaczyńskiego od Kwacha i Tuska, choć fakt nie jest tak medialny jak wcześniejsi panowie "budowniczowie" 3 RP z której musiałeś spierda*** za przeproszeniem Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman konkrety prosze 13.10.07, 15:05 > bo są zmiany, > zmiany na lepsze!!! co ta twoja pisdusiowa wladza zrobila dokladnie poza tym ze marnotrawi pieniadze podatnikow jak zadna wczesniejsza wladza. konkretnie - odpowiedz na pytanie na ktore nie odpowiedzial sam wodz. ustosunkuj sie do wydania 300 mln zl na kancelarie dla 2 braci. prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
izi_lajf Re: konkrety prosze 13.10.07, 15:37 Bynio, Jest lepiej ?? gdzie te drogi szybkiego ruchu, autostrady, gdzie zarobki godne życia? pokaż, gdzie?? Ślepy jesteś, nie widzisz jak ludzie piszą z pytaniami na forum - zarabiam 5 tysiecy zł i waham się wyjechać czy nie. Gdzie ten k..wa dobrobyt i normalność w Polsce, przez tyle lat po zmianach ? Wróciłeś bo nie wytrzymałeś lub sobie nie poradziłeś na emigracji i tyle ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bynio Re: konkrety prosze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.07, 15:43 czepiasz się mało istotnych szczeglow, które co prawdę fanie brzmią medialnie ale sa mało istotne... fakt jest taki że jednak nie za dobrze śledzisz wydarzenia w Polsce, bo wiedziałbyś że zarobki w ostatnim czasie sporo wzrosły, ludzie z budzetówki (urzad skarbowy, wojsko, policja, urzedasy ogólnie) zwalniaja sie po prostu, odchodzą do lepiej płatnych sektorów... i własnie 40 mln musiało pójsc na urzędy aby powstrzymać odpływ... pytasz co zrobiła władza pizdusiowa... to ja cię zapytam czy wiesz na ile mafie węglowe i paliwowe naciągneły budżet? nie miliony ale miliardy złotych... mówiąc krótko Kaczory wzieły się za białe kołnierztyki i za to ich cenie najbardziej, ale żeby nie przesłodzić to powiem ci że daleki jestem od zachwytu nimi Odpowiedz Link Zgłoś
izi_lajf Re: konkrety prosze 13.10.07, 15:56 Przecież we wczorajszej debacie wyraźna była mowa o zarobkach rzędu tysiąca i trochę ponad zł , szczycono się tym że wzrosły z kwot 600 - 800 zł , to jest śmiechu warte! w środku Europy 1000- 2000zł O ile się nie przesłyszałem to ilość urzędników za PiS wzrosła o 35 TYSIĘCY ! A jeśli uważasz że te wydatki i to wszystko to mało istotne szczegóły to ja Tobie tylko współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman biurokracje trzeba likwidowac a nie finansowac 13.10.07, 20:02 bardzo mi sie spodobalo porownanie ktore nam zaserwowal Tusk: kaczynski jest jak strazak ktory wznieca ogien i sam jako pierwszy pojawia sie zeby go ugasic a potem hurraaa nalezy mi sie medal. super odniesienie do korupcji!!!! czy ktos z was wczesniej pomyslal o tym, ze faktycznie kiedy spotyka sie 2 biznesmenow aby zrobic interes - tam nie ma korupcji!!! panstwo chce byc zbyt silne, chce miec wszech wladze, chce miec najrozniejsze instrumenty do prowokowania i zastraszania ludu. PiS chce krotko mowiac przywrocic stalinizm tylko pod inna nazwa - kaczyzm. zamiast wydawac 40 dodatkowych milionow mozna by uproscic podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: konkrety prosze 13.10.07, 20:09 > czepiasz się mało istotnych szczeglow czepiam sie faktow. ty mi nawet nie odpowiesz konkretnie, zamiast tego probujesz bagatelizowac te zarzuty. > zarobki w ostatnim czasie sporo wzrosły taaa. wzrosly chyba o tysiac piecset sto dziewiecset procent. ile razy podrozaly mieszkania???? o ile procent podrozala zywnosc???? co ty mi wciskasz o jakims wzroscie plac. w uk i irlandii jak nie dostaniesz podwyzki raz lub 2 razy w roku to idziesz do szefa i mowisz "co jest k....? jaja sobie robisz?" i jesli bedzie sie upieral, zmieniasz prace na lepsza. w polsce sie dopiero zaczyna poprawiac. 3 miesiace przed moim wyjazdem do IRL, to bylo "nie podoba sie? wypie....." i chyba kazdy do dzisiaj to pamieta. ten wzrost o ktorym mowisz wynika w glownej mierze z odplywu mas ludzi na zachod, z rynku pracy zniknelo moze nawet 2 miliony ludzi!! dziwie sie ze przez te 2 lata pensje nie wzrosly dwukrotnie lub trzykrotnie. slucham co mowi mi rodzina w PL i slysze tylko - to podrozalo, tamto podrozalo, a premier bezczelnie klamie ci w twarz - wg statystyk nigdy nie bylo lepiej!! a ja mu mowie: spiep.rzaj dziadu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: duma, slepota i wstyd 13.10.07, 20:37 kolejny delikwent "IP: *.internetdsl.tpnet.pl" ktory byl oczywiscie w anglii i oczywiscie bylo hooy.owo wiec oczywiscie woli dalej gnic w bulbonii. tam na wysokiej galezi winogrona na pewno beda kwasne, wiec po co po nie siegac. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: duma, slepota i wstyd 13.10.07, 14:50 siedze sobie w Irlandii i wyobraz sobie - kiedys jak mieszkalem w Polsce nie bylo mnie stac na internet, nie bylo mnie stac na gazete, caly czas zapierniczalem na 1.5 etatu robiac przy tym fuszki w wolnym czasie zeby miec na biezace platnosci. nie przywyklem narzekac ale w pewnym momencie mialem tego dosc. przyjechalem, uwilem sobie z zona gniazdko, nie zeby sie jakos tam przelewalo, ale w koncu mamy spokoj, zero dlugow, mozemy myslec o przyszlosci. stad moje wieksze zainteresowanie tym co sie dzieje w kraju mimo odleglosci, mimo tego ze moglbym sie wypiac i powiedziec ze teraz mam to gdzies. w sumie dlaczego mi zalezy? moze troche dlatego ze wzrost gospodarczy w irlandii przyhamowal a w Polsce widze niesamowity potencjal. moze dlatego ze bym chcial mieszkac w domku z bali nad jeziorem gdzies na mazurach. nie wiem. lubie miec wybor, nie lubie mowic "nigdy". Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: duma, slepota i wstyd 13.10.07, 20:27 Sposób prowadzenia polityki przez Kaczyńskich mówi sam za siebie. Chwalisz się że siedziałeś rok w UK - i nie wyciągnąłeś żadnych wniosków? Władza, która korzystałaby z usług takiej instytucji jak np. radio Maryja, nie miałaby żadnych szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszeko <a href="http://www.polishconsulate.co.uk/wybory/" target="_blank" IP: *.bagu.cable.ntl.com 13.10.07, 12:56 Glosujcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszeko Re: <a href="<a href="http://www.polishconsulate.co.uk" target IP: *.bagu.cable.ntl.com 13.10.07, 12:57 www.londynkg.polemb.net/index.php?document=116 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nottm Re: <a href="<a href="<a href="http://www.polishco" target IP: *.nott.cable.ntl.com 13.10.07, 16:30 Kicior,jak nieznosze kaczora, to jednak musze powiedziec, ze nie ma rysów psychpatycznych. Narcystyczne, paranoiczne...owszem, jak najbardziej. A jesli chodzi o same debate, rozwlił mnie tekst kaczora o CBA kroczącym za Samoobroną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur do kerryman-a IP: 213.25.196.* 13.10.07, 16:40 Kerryman, a za czyjej to wladzy robiles w Polsce na poltora etatu zeby na platnosci starczylo? kto doprowadzil do tego ze Polak musial tak harowac i pracy nie bylo? kto powyprzedawal majatek narodowy, pozwalnial ludzi i doprowadzil do tego ze praca byla dobrem bardzo poszukiwanym? Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: do kerryman-a 13.10.07, 20:16 > kto doprowadzil do tego ze Polak musial > tak harowac i pracy nie bylo innymi slowy chcialbys wiedziec kto powiedzial STOP choremu powiedzeniu "czy sie stoi czy sie lezy 1000 zl sie nalezy" doprowadzilo do tego pol wieku komuny. mialbys jakiekolwiek pojecie o roznicach miedzy gospodarka centralnie planowana a wolnorynkowa to bys wiedzial ze to zmiana kierunku o 180 st. a nie jakies chop siup. poczytaj troche komentarzy zachodnich ekonomistow, ktorzy klaniaja sie w pas przed Balcerowiczem, ktoremu ty co najwyzej moglbys buty pucowac. nikt tu nie potrafi zrozumiec dlaczego nasz kochany narod nie przestanie sie bezsensownie klocic czyja to i tamto wina i wezmie sie kurn.a do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: do kerryman-a 13.10.07, 20:22 > tak harowac i pracy nie bylo? kto powyprzedawal majatek narodowy, > pozwalnial ludzi i doprowadzil do tego ze praca byla dobrem bardzo > poszukiwanym? Ty chyba jesteś bardzo młody albo zupełnie nie wiesz o czym piszesz. Za komuny było tzw. strukturalne bezrobocie i to (jak mówią specjaliści) około trzydziestoprocentowe. Zakłady pracy musiały przyjmować ludzi, z którymi później nie wiadomo było co zrobić, toteż np[. od stycznia do marca część załogi robiła... dekoracje pierwszomajowe. Za komuny dobra praca była również dobrem bardzo poszukiwanym, tylko mało kto o tym pamięta. W momencie uwolnienia rynku całe to nic nierobiące towarzystwo zgodnie z regułami ekonomii wywalono na bruk - i chwała Bogu. Gospodarka była w takim stanie, że nie była zdolna wykreować nawet dziesiątej części potrzebnych miejsc pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: <a href="<a href="<a href="http:/ 13.10.07, 20:24 możliwe, są różne opinie. 100 procent normalności to on nie ma :) A mnie rozwalił ten pistolecik - jak to bardzo pasuje do jegom ogólnego obrazu... Mnie sie wydaje że ten człowiek boi sie własnego cienia i ma jakieś obsesje. Stąd ta agresja, nieufność, CBA itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman pistolecik - najwazniejszy jest motyw. 13.10.07, 20:33 >:) A mnie > rozwalił ten pistolecik nie wydaje mi sie zeby Donald byl zdolny do zmyslenia takiej bzdury. po co? ma powazne, konkretne i przede wszystkim latwe do zweryfikowania argumenty. jak zauwazyl - ten epizod krazyl w postaci anegdoty. tylko on i kaczka wiedza jak bylo naprawde. moze faktycznie kaczka zartowal, moze byli po kielichu i nie bylo to nawet w 5% powazne. z drugiej strony moze to uchyla odrobine tajemnicy jaki kaczka jest prywatnie - dziwnie dow.cipny, trudny do zrozumienia i co juz kolejna osoba zauwaza - niemozliwy do wspolpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bynio Re: pistolecik - najwazniejszy jest motyw. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.07, 22:37 i ma jeszcze taką jedną cechę, o której o ktorej pisał zachodni reporter: absolutnie nie przekupny Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: pistolecik - najwazniejszy jest motyw. 13.10.07, 22:51 trudno to udowodnić, prawda. Ma na szczęście tyle złych cech bym zdecydowanie odrzucił i jego i jego partię. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: pistolecik - najwazniejszy jest motyw. 13.10.07, 23:00 rownie dobrze jeden drugiego moglby oskarzyc o molestowanie seksualne w tej windzie. jak sadze wtedy kamer tam nie bylo, potomstwa do sprawdzenia DNA tez nie ma :D, wiec jedyne co by zostalo to slowo knypa przeciwko Donaldowi. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman cooooooooo???????????? 13.10.07, 22:58 kaczynski nieprzekupny?????? ok, teraz to juz jedno wiem na pewno - cos cie piesci i to niezle. koles zaprzedal najwazniejsze wartosci - praworzadnosc i dazenie do sprawiedliwosci (jak nazwa wskazuje) w celu utrzymania sie u wladzy (koryta). powiedzial: "Dla mnie raz dane słowo jest święte i sądzę, że dla koalicjantów także.” “Życie Warszawy”, 10 lipca 2006 czaisz? zlamal swoje SWIETE SLOWO. koles na ciebie pluje, leje cieplym moczem, klamie w zywe oczy a dla ciebie to jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: cooooooooo???????????? 13.10.07, 23:21 według kodeksu Boziewicza i tak nie jest człowiekiem honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samba [...] IP: 71.194.98.* 13.10.07, 18:20 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur powrot liberalow IP: 213.25.196.* 14.10.07, 09:38 Kerreman-ie, no to skoro plan balcerowicza byl tak niezbedny, jak piszesz, tak byc musialo, te przeksztalcenie gospodarki to czemu piszesz ze miales dosc pracowania na poltora etatu kiedys w Polsce; a dzisiaj jestes fanem PO, ktorej reformy doprowadzily ze miales kiedys dosc takiej harowki; mozesz to wyjasnic? wyjasnienie, mam dzisiaj 30 lat, i pamietam co sie dzialo 10 lat temu, jak bylo z praca, jakie byly zarobki ludzi pracy, a kolesie UW ile zarabiali i jakie mieli odprawy, Balcerowicz jako prezes NBP w 2001 - 40000 pln/mies. + dodatki, ludzie pracy ze 100 razy mniej; i guru Balcerowicz znow sie odzywa ze gospodarka sie przegrzewa, i wypada ja schlodzic, w czasie poprzedniego schlodzenia Kerryman pracowal na poltora etetu zeby mu starczylo, nauczyciel balcera prof. Sachs tak zamrozil gospodarke boliwijska ze dzisiaj nikt nawet wybitni ekonomisci nie ma pomyslu na ruszenie jej do przodu, doradzal po wielu krajach Afryki, i innych trzecioswiatowych krajow i jakos nie widac zeby cos tam na lepsze drgnelo; Slowenia z dawnej Jugoslawi nie dopuscila do siebie liberalow w tym owego guru, uwlaszczono narod bonami skarbowymi, i zarobki Slowencow kilka lat temu byly wieksze jak Polakw dzisiaj, do USA bez wiz jezdza, do UK nie musza bo u siebie maja dobrobyt; ale widac ze niektorym sie podoba praca na poltora etetu zeby starczylo, no to PO wam to znow umozliwi; raz juz dali rade; Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: powrot liberalow 14.10.07, 11:50 > Kerreman-ie, no to skoro plan balcerowicza byl tak niezbedny, jak > piszesz, tak byc musialo, te przeksztalcenie gospodarki tak a teraz powinnismy owoce tych przemian, ktore bezczelne kaczki przypisuja sobie, wykorzystac do przeprowadzenia dalszych reform, a nie przejadac. wzrost nigdzie nie trwa wiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman zarobki pisdusiow 14.10.07, 11:54 a teraz to niby jak jest? ile zarabia taki przecietny wanker ktorego pis posadzil gdzies jako prezesa zarzadu spolki panstwowej, kiedy "odzyskiwali" to i tamto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: zarobki pisdusiow IP: 213.25.196.* 14.10.07, 13:55 zarabia kilkadziesiat tysiecy a znajda sie tacy i z kilkaset, UW wyhodowala takich pasozytow, i do dzisiaj sa, i tak predko nie znikna, wierzysz w to ze za ponad tydzien PO wsadzi swoich kolesiow wolontariuszy? Slowenia zbiera dzisiaj owoce swoich reform jeszcze lepsze niz Polska, ja przez 3 lata pobytu w UK nie spotkalem ani jednego Slowenca, za to Polakow mase; afrykanskie kraje tez zbieraja owoce eksperymentow zaprowadzania dobrobytu przez liberala, tez jada do UK, zaprowadzil dobrobyt ze hej; to kiedy wracacie do Polski do tego cudu gospodarczego? ja tu co jakis czas bede sie pytal, ile to Tusk dal podwyzek budzetowce, tnac przy tym wydatki( jak to mozliwe dac podwyzki tnac wydatki?), jak to w szpitalach jest lepiej, o te plywalnie i stadiony przy drogach, o londynskie zarobki w Łomzy i Rzeszowie, o znikniecie biurokracji,no i jak zalatwil eksport polskiego miesa i innych produktow do Rosji, a wy mi odpowiecie, o ile nie znikniecie, bo tak prawdopodobnie bedzie, PO zrobi nie wiele, a wy nawet slowka nie pisniecie z wytlumaczenien dlaczego nie zrobili, i nie bedziecie najezdzac na PO jak to teraz robicie na PiS ze czegos tam ze swojego programu nie zrobili; Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: zarobki pisdusiow 14.10.07, 14:31 >to teraz robicie na PiS ze czegos tam ze swojego programu nie zrobili; nie ze czegos tam nie zrobili tylko ze NIC nie zrobili. przy tym klamia na kazdym kroku. artur - ustosunkuj sie prosze do: Dla mnie raz dane słowo jest święte i sądzę, że dla koalicjantów także.” Jarosław Kaczyński, “Życie Warszawy”, 10 lipca 2006 “Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż ten austriacki.” Jarosław Kaczyński, 2002.11.15, Trójka “Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy ‘Samoobrona’, to formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania rowów” Wywiad z panem posłem Jarosławem Kaczyńskim w “Głosie Wybrzeża” z 18 i 22 czerwca 2003 r. “Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię” Jarosław Kaczyński, PAP z 2004.03.25 “My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te które były w poprzedniej kadencji i mamy do czyniena z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla naszego kraju.” Jarosław Kaczyński, 2004.02.16, PR3 “Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w nowym parlamencie - SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie - Samoobrona i SLD.” Jarosław Kaczyński, 22 marca 2004, Czat gazeta.pl RMF FM: Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ? Lech Kaczyński: “Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS”. RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? Lech Kaczyński: “Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne.” Marzec 2005 rok / antena RMF FM Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman najwazniejsze: 14.10.07, 14:36 “ W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie społeczeństwo.” Jarosław Kaczyński, 10.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: najwazniejsze: IP: 213.25.196.* 14.10.07, 14:48 na ulotce PO z 2001, ze sa za: -uwolnieniem przedsiebiorczosci od dyktatu biurokracji -rownymi szansami zdobywania wyksztalcenia i dostepu do opieki zdrowotnej minelo 6 lat, ile zrobili? naobiecywali a biurokracja sie rozrosla, i opieka zdrowotna jest taka sama; kto oklamal Polakow pierwszy? Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: najwazniejsze: 14.10.07, 14:52 > minelo 6 lat, ile zrobili? w opozycji? chyba cie cos piesci. i nie zmieniaj tematu. ustosunkuj sie najpierw do zarzutu wobec swojego knypiastego klamczuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman skad u PiSdusi nienawisc do "liberalow"? 14.10.07, 13:32 czy istnieje jakies racjonalne wytlumaczenie? czy to tylko zagranie pod tepy i zapewne biedny lud? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: skad u PiSdusi nienawisc do "liberalow"? IP: 213.25.196.* 14.10.07, 14:00 a skad u PO nienawisc do PiS? ze ciagle jakies nazwania: np. nikczemnicy, moherowe berety, i cala masa innych? porownywanie do Urbana czy Gomołki, ciagle jakies oskarzania, atakowanie z krzykiem PiS jakos takich oskarzen i nazwan nie wyprodukowal, zachowuja sie spokojnie, na debacie to nawet padly slowa "Donaldku, Donaldusiu" a sa to slowa raczej pieszczotliwe, jakimi sie zwraca z sympatii np. do malych dzieci, i to bez nienawisci Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: skad u PiSdusi nienawisc do "liberalow"? 14.10.07, 14:50 opozycja to opozycja, nie jest po to zeby kochac a po to zeby wytykac bledy. pokazuje palcem: tu kaczynski klamal, tam klamal a oni odpowiadaja: no a opozycja nas tak neka, nienawidzi, ciagle im sie cos niepodoba, zamiast nam pomoc tylko ciagle krytyka i krytyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur propaganda IP: 213.25.196.* 14.10.07, 15:12 poddales sie propagandzie PO ktora niczym za dawnej komuny tworzy propagande sukcesu, a to zachod jest zly, zli amerykanie zrzucaja stonke na polskie pola, sabotazysci winni slabemu rozwojowi,a to na zachodzie jest bieda i wyzysk, jedynie komuna to jedyny sluszny ustroj; dzisiaj PO w tym stylu jak dawne komuchy tak samo nadaje, przyjechalem po 3 latach pobytu w UK i widze ze drogi sie buduje, nie ma zadnych podsluchow, cba na kazdym kroku za nikim nie chodzi, podwyzki w budzetowce byly, demokracja ma sie niezle bo szczekac na wladze kazdy moze co tylko chce, a PiS zadnej nienawisci do liberalow nie ma, ofert pracy sporo wiecej, nie jest super ale jest lepiej niz 3 lata temu; to tylko propaganda PO tak twierdzi ze jest zle; ale jak im wierzysz to glosuj, i przyjedz do Polski do tego cudu gospodarczego, ja sie z zagranicy bede dopytywal co PO juz zrobilo i dlaczego nic; z dugiej strony to sie po trochu ciesze ze za 4 lata ( albo wczesniej)PO dostanie sporego kopa, wtedy wyjdzie obiecywanie na wyrost, co jest mozliwe zrobic a co nie, szkoda tylko narodu, ale ja sa tacy naiwni, niech sa, ten kraj do niczego nie dojdzie, zawsze skazany na niedorozwoj; ale to widac pasuje wyborcom; Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman a ten dalej swoje sratatata 14.10.07, 15:25 piesci cie cos widze niemilosiernie. dalej te kwakanie tylko slysze. a na pytanie co z tymi klamstwami i pustymi slowami swojego wodza - twojej odpowiedzi brak. Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: propaganda 14.10.07, 15:53 > nie ma zadnych podsluchow, cba na kazdym kroku za nikim nie chodzi, nader ciekawe to co piszesz, bo nawet Twój kaczy guru powiedział (a Zi0br0 to wczoraj potwierdził w debacie z Gowinem) że za Samoobroną chodzili cały czas.... Ktoś tu kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: propaganda 14.10.07, 15:54 > poddales sie propagandzie PO ktora niczym za dawnej komuny tworzy > propagande sukcesu, a to zachod jest zly, zli amerykanie zrzucaja > stonke na polskie pola, Nie gadaj, PO mówiła coś o stonce? To juz do tego stopnia jestem głuchy? Odpowiedz Link Zgłoś
izi_lajf Re: propaganda 14.10.07, 16:05 > minelo 6 lat, ile zrobili? naobiecywali a biurokracja sie rozrosla, > i opieka zdrowotna jest taka sama; kto oklamal Polakow pierwszy? To znaczy że sedno sprawy leży w tym że i jedni i drudzy okłamują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: propaganda IP: 213.25.196.* 14.10.07, 16:31 to o stonce to byl tylko przyklad z dawnych czasow jaka byla oszczercza propaganda, i dzisiaj jest w bardzo podobnym stylu; eurokiciorze, zaden kaczy guru nie jest moim gurum, bo nie na nich glosuje, wlasnie szykuje sie do spotkania z poslem PiSu, mam wyboprcze ulotki AWS i sie popytam o to co razem z UW obiecali przed laty, bo dzisiaj jedni i drudzy znow obiecuja poprawe sluzby zdrowia, i godziwe dochody, to samo co 10 lat temu, i 6 lat temu; a w zasadzie co wybory; Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: propaganda 14.10.07, 16:35 ja nauczylem sie odróżniać obietnice wyborcze od rzeczywistości. Wymagam tylko od rządzących by robili to przyzwoicie i po każdych wyborach się zawodzę. Czy to z lewa czy z prawa. Uważam ze Polska musi jeszcze trochę podrosnąć do prawdziwej demokracji. na razie jest to demokracja zastępcza... Miedzy innymi dlatego nie ma mnie w kraju. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlop_ze_wsi Re: propaganda IP: 81.140.78.* 14.10.07, 16:47 fuck them! wszystkich jak jeden moja zona powiedziala ze szkoda na paliwo zeby jechac zaglosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlop_ze_wsi Re: propaganda IP: 81.140.78.* 14.10.07, 17:09 to ona tak powidziala ale dostale wiadomosc , ze kochani ziomkowie utworzyli okreg wyborczy w moim (czyt. w tym co mieszkam) miescie i pojde oddac glos na LiD Odpowiedz Link Zgłoś
izi_lajf Re: propaganda 14.10.07, 18:26 Tak od kilku lat się zastanawiam dla czego tak jest, czy to tak musi być, czy Polacy muszą być skazani na wieczną emigrację w celu rozwijania się, utrzymania rodziny,poszukiwania normalności. Czy nie mogło by być tak w Polsce, urzędnik rozmawia z Tobą jak z człowiekiem a nie ze złodziejem, prawo nie jest interpretowane na tysiąc różnych sposobów, bez większych obciążeń finansowych kupujesz prosto z salonu następnego vana i myślisz o zwiększeniu ilości pracowników, itd. itd... Ale jak niestety widać daleko w Polsce jeszcze do normalności, bo ważniejsze przeciesz jest to, jak i jaki dołek komu wykopac, bo nie daj boże komuś się może polepszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur odpowiedzi posla PiS IP: 213.25.196.* 14.10.07, 20:26 no i na pytanie to mi odpowiedzial ze wtedy jeszcze poslem nie byl , co jest akurat zgodne z prawda, i jemu samemu sluzba zdrowia mocno sie nie podoba; dodal przy tym ze nie jest politykiem wielkiej miary, i bardziej dba o region, kiedys byl wojtem i wie jakie sa regionalne bloaczki i jak sie politycy ze stolicy tym interesuja, porblemami zwyklych ludzi; i za to mi sie on podoba, bo wyglosil kilka interpelacji w sprawach mojego regionu, cos pozalatwail ze cos sie ruszylo, jezdzi i sie stara zeby lokalne problemy rozwiazac; a co Tusk zrobil? sprawdzilem na stronie sejmu, 18 wypowiedzi, zadnych interpelacji, pytan, zapytan, oswiadczen, moze cos dla Gdanska zrobil, ale interpelacjie splywaja z biur poselskich, co ludzi zglaszaja, a tu wwidac nie zglosili albo on nie interpelowal; no to sobie go wybierzcie, jak byl u wladzu nic nie dal to wam teraz pewnie da, sam cieszyl sie ze umozliwil Polakom prace za granica a teraz placze ze wyjechali, co Tusk zrobil zeby mnie zatrzymac w Polse? nic nie zrobil, w Polsce tak Tusk robil ze pracy nie mialem izi_lajf, pomysl kto zrobil i kiedy w Polsce tak chory system, ze urzednik skarbowy za kilka zlotych roznicy naklada na przedsiebiorce takie kary ze ten bankrutuje, a aferzysci co zdefraudowali miliony chodza na wolnosci? ze czlowiek pracy ma najnizsza stawke a sa tacy na panstwowym stolku za maja wyplaty i odprawy w dziesiatkach tysiecy pln? ktora to frakcja polityczna taki system zrobila i kiedy? kto siedzial w ministerstwie finansow przez dlugie lata jako minister tworzac takie chore przepisy skarbowe ze zmieniaja sie co kilka dni, aby tylko karami przedsiebiorcow zlupic? kolege jak zlupili za jakies 6 pln roznicy to az zyly sobie podcial, i nie on jeden; i ci co ten system stworzyli dalej sa u wladzy a nawet spoleczne poparcie maja, oj krotka jest pamiec Polakow, i dlatego ten kraj zawsze jest skazany na porazke, i nie bedzie tu normalnie; Odpowiedz Link Zgłoś
izi_lajf Re: odpowiedzi posla PiS 14.10.07, 21:45 Co takiego się w Polsce zmieniło przez ostatnie 18 lat, czy ktoś może podać konkretne przykłady ? oczywiście po za łataniem dziur w drogach, "kilkoma" kilometrami nowych dróg i autostrad, które za 5 lat trzeba będzie też łatać, kolorowymi reklamami i towarami na półkach oraz bardzo małym procentem społeczeństwa który na nie stać - chodzi mi tu o normalną konsumpcję, nie o wegetację. Prawda jest jedna, niepodważalna - nie zrobiono dosłownie nic i JEST TO WYPADKOWA WSZYSTKICH DOTYCHCZASOWYCH RZĄDÓW. Odpowiedz Link Zgłoś