Dodaj do ulubionych

Gdzie tanio ubezpieczyć samochód?

07.11.07, 13:35
Może zrobimy zbiorczy wątek na ten temat? Byłoby to dość użyteczne. Jestem na
etapie szukania jakiejś ciekawej oferty i szczerze mówiąc błądzę w gąszczu
internetowych propozycji. Najbardziej zszokowała mnie się oferta jednego z
banków (HSBC) - ponad L1700 rocznie! A bynajmniej nie ubezpieczam maybacha.
W każdym razie gdyby ktoś znał adres dobrego (TANIEGO) ubezpieczyciela to
byłabym wdzięczna za podanie adresu. (może w temacie odpowiedzi - tak dla
porządku? ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: adam Re: Gdzie tanio ubezpieczyć samochód? IP: *.lutn.cable.ntl.com 07.11.07, 13:43
      moge polecic www.swiftcover.co.uk
      oraz www.directline.co.uk
      ja ubezpieczylem w tym drugim...wyszlo 315 funtow rocznie za fully
      comprehensive, udzial wlasny 150 funtow (skladka 385 przy braku udzialu
      wlasnego) samochod Hyundai Getz wart 6000, 3 grupa ubezpieczeniowa
      to dwa najtansze jakie udalo mi sie znalezc
      zapomnij o tych wszystkich wyszukiwarkach typu moneysupermarket i confused...co
      klaka warte
    • serendepity Re: Gdzie tanio ubezpieczyć samochód? 07.11.07, 13:45
      www.confused.com albo moneysupermarket.com
      Nie ma jednej slusznej odpowiedzi dla wszystkich. Jednemu wyjdzie taniej w
      jednej firmie, innemu bardzo drogo w tej samej.

Ja kupilam w Prudential, bo akurat wyszlo najtaniej. Plus 100 funtow cashback i
      znizka za posiadanie ubezp. domu u nich.
    • elachobham Re: Gdzie tanio ubezpieczyć samochód? 07.11.07, 14:19
      nie ma czegos takiego jak tani ubezpieczyciel.

to ze ja za swojego 13 latka zaplacilam 340f za rok w Virgin to wcale nie znaczy
      ze ty tez w Virgin za dokladnie takie samo auto zaplacisz tyle samo.

zalezy od dlugosci posiadania prawka, plci, miejsca zamieszkania, gdzie auto
      jest trzymane, bla bla bla... juz sto tysiecy razy bylo walkowane tu i owdzie.

sprawdz sobie w kilku typu virgin, directline czy quotemehappy
      mi najtaniej wyszlo w virgin.
      • garraretka Re: Gdzie tanio ubezpieczyć samochód? 07.11.07, 16:01
        Do końca zgodzić się z Tobą nie mogę.

Wiadomo, że ceny są różne w zależności od tych wszystkich elementów, o których
        napisałaś.

Jednak gdy szukasz ubezpieczenia i porównujesz oferty różnych ubezpieczycieli
        dla samochodu A to jesteś w stanie określić, że firma nr 1 jest najdroższa, a nr
        3 wychodzi najkorzystniej.

Dlatego pytałam o adresy właśnie w ten sposób sprawdzonych firm. I wiem, że nie
        ma złotego środka - ale wskazówki zawsze się przydają :)

I mała dygresja - w Polsce kupując OC, PZU zażyczyło sobie ode mnie o ile dobrze
        pamiętam jakieś 1500zł, natomiast Polonia czy jakoś tak - 800zł z drobnymi. To
        prawie połowa mniej. Dlatego tutaj też szukam takiej właśnie "polonii" -
        jakkolwiek by się ona nazywała.
        Pozdrawiam :)
        • Gość: A Re: Gdzie tanio ubezpieczyć samochód? IP: 217.33.252.* 07.11.07, 16:49
          Nawet jak kupisz dokladnie taki sam model samochodu jak ja i z tego samego
          rocznika i za te sama wartosc to i tak inne czynniki moga zdecydowac o wysokosci
          ubezpieczenia, np kod pocztowy i miejsce parkowania albo wiek kierowcy i plec i
          dlugosc posiadania prawa jazdy.

Takze moim zdaniem, nie da sie jednoznacznie powiedziec, ze jedna firma jest
          tansza, druga drozsza. Do tego dochodza jeszcze rozne warunki ubezpieczenia.
          Jedna firma pozwoli na wliczenie do mil commute'owania, a druga bedzie chciala
          oplate ekstra za to. Albo np mozna brac jeszcze pod uwage ubezpieczenie na pobyt
          w Europie, czy jest juz wliczone czy nie, w zaleznosci od tego kto jak czesto
          podrozuje.
          • garraretka Re: Gdzie tanio ubezpieczyć samochód? 07.11.07, 17:07
            Zgoda. Doskonale to rozumiem.

Może się niejasno wyrażam. W każdym razie gdy chciałeś ubezpieczyć samochód
            sprawdziłeś pewnie kilka różnych ofert - sprawdzałeś różne firmy ale za każdym
            razem podając te same dane - i któraś z nich okazała się najkorzystniejsza dla
            CIEBIE. Ja chciałabym znać namiar właśnie na tę firmę, która była
            najkorzystniejsza dla Ciebie. Wiem, że dla mnie może być już mniej korzystna -
            ale może w pewnym momencie okaże się, że na 10 osób - 7 wybrało firmę X, bo mimo
            iż te osoby miały różne samochody, różny staż itp., itd., to mimo wszystko
            właśnie firma X w porównaniu do innych ubezpieczycieli była i tak dla nich
            najkorzystniejsza.

Już inaczej nie umiem napisać o co mi chodzi :(
            • martin_sutton Re: Gdzie tanio ubezpieczyć samochód? 08.11.07, 00:46
              Kompletnie nie rozumiem po co ci informacja jaka firma byla najlepsza dla Eli, A
              czy kogokolwiek innego. Tlumacza ci jak chlop krowie na miedzy ze nie ma czegos
              takiego jak najtanszy ubezpieczyciel a ty dalej swoje.

Aby znalezc taniego ubezpieczyciela musisz sam(a) zrobic research podajac swoje
              dane, dane swojego samochodu i co najwazniejsze okreslic co chcesz w tym
              ubezpieczeniu miec (ie. courtesy car, legal cover itp).

Chcesz miec tanie ubezpieczenie - DIY.
    • Gość: cool_ewula Re: Gdzie tanio ubezpieczyć samochód? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.11.07, 17:43
      hej! kiedys bylismy w tej samej sytuacji. tak naprawde najlepszym wyjsciem jest
      poswiecic sie i posprawdzac na necie wiele, wiele firm i wybrac najtansza.
      wszystko bowiem zalezy od tego jak dlugo macie prawo jazdy, gdzie mieszkacie,
      gdzie bedziecie parkowac auto, jaki to samochod, ile kosztuje, ile macie lat
      itd. dla jednych jedna firma bedzie lepsza, dla drugich inna. trzeba sprawdzac!
      i faktycznie strony takie jak www. moneysupermarket.co.uk, www.confused.com,
      www.u-switch.com itd. dadza wam porowananie ale niestety nie zawsze sa zgodne z
      prawda. cierpliwosci zycze!
      proponuje na pocztek wejdzcie na:
      www.norwichunion.co.uk
      www.directchoice.co.uk
      www.directline.co.uk
      www.churchill.co.uk
      www.morethan.co.uk
      www.its4you.co.uk
      www.elephant.co.uk
      www.privilege.co.uk
      www.endsleigh.co.uk
      www.admiral.com

i mnostwo innych!
      pozdr!
    • Gość: Ralph Re: Gdzie tanio ubezpieczyć samochód? IP: *.bb.sky.com 07.11.07, 23:51
      Mam mocno zmodyfikowany samochód i jak zacząłem przeszukiwać firmy
      ubezpieczeniowe, to się załamałem, bo ceny za third party only dla mojego małego
      samochodu z silnikiem 1.3l oscylowały w granicach 600-1200 funtów. Ktoś mi na
      szczęście polecił www.performancedirect.co.uk/ , znaleźli mi
      ubezpieczenie za 293 funty! Rewelacja!
    • javus Re: Gdzie tanio ubezpieczyć samochód? 08.11.07, 09:46
      najtansze ubezpieczenia moim zdaniem:

churchill.com
      directline.com lub co.uk
      privilege.com

Taniej nigdzie nie znalazlem, tylko ze ja jestem dosc szczegolnym
      przypadkiem mam 9 lat udokumentowanej bezszkodowej jazdy z czego 7
      lat przenioslem z polski. Mam auto z 14 grupy warte okolo 5k i place
      rocznie 324 w privilege (full comp + no claim doscount protection).
      Co roku oplaca sie zmienic ubezpieczalnie bo zawsze znajdziesz cos
      lepszego niz to z reneval notice.
      Jak kupujesz ubezpieczenie to zawsze zwroc uwage czy pokrywaja tak
      samo w calej europie, jesli masz ochote pojechac za granice. Np
      churchill pokrywa europe tak samo jak UK a privilage tylko jesli
      wczesniej im zglosisz i oczywisci doplacisz (free do 3 dni za
      granica tylko)

Pozdro
      javus
    • Gość: COOL_EWULA Re: Gdzie tanio ubezpieczyć samochód? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.11.07, 11:24
      tak jak ktos podkreslil nie ma najtanszego ubezpieczyciela.ja dwa lata temu
      bylam zadowolona z Fortisa (£230) w zeszlym roku Barclaysa £220 -£50 cashback, a
      w tym roku RAC £140! wszystkie te ubezpieczenia to comprehensive(dwoch kierowcow
      + buisness use), zaczynalam bez zadnej znizki na fiata punto/ forda ka- teraz
      dwuletniego. warto naprawde poszukac ciekawej oferty na necie! gdybym nie
      szukala pewnie zaplacilbym w granicach £500. dla samochodow tj, vw, audi, bmw
      najczesciej najtansze okazuje sie Privillege. szukac, szukac, szukac!
      jak ktos ma RAC roadside assistance to daja duza znizke na ubezpieczeniu jesli
      sie u nich tez wezmie. mi sie oplacalo. jesli nie masz roadside assistance w
      ogole to z ich ubezpieczeniem masz caly package.
      pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka