Dodaj do ulubionych

HSA ubezpieczenie zdrowotne

IP: *.hers.adsl.virgin.net 19.01.08, 14:39
Witam
Czy ktos juz korzystal ze zwrotu z tego ubezpieczenia za uslugi optyczne
wykonane w Polsce? przyznaje sie ze nie doczytalem warunkow w opcji zwiazanej
z tymi uslugami, czy zwracaja koszt (w ramach limitu naturalnie) okularow czy
tylko badan?
Prosze o odpowiedz ty co korzystali
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: HSA ubezpieczenie zdrowotne IP: 78.149.204.* 27.01.08, 21:38
      Hej! nie jestem ekspertem od HSA lecz mam to ubezpieczenie chociaz juz nie
      pracuje w Tesco. Osobiscie korzystalem z dentysty, wyslalem rachunek i w ciagu
      tyg mialem pieniadze na koncie. Jezeli chodziloby o Polske to najbezpieczniej
      jest zadzwonic na infolinie i sie spytac.
      Ja pewnie w niedlugim czasie bede rezygnowal z tego.
      Pozdrawiam.
      • Gość: 1spag Re: HSA ubezpieczenie zdrowotne IP: *.hers.adsl.virgin.net 28.01.08, 06:06
        Wlasnie pytam o optyka bo dentyste czy normalnego lekarza to juz wysylalem ale
        jak zajrzalem to zwracaja za okulary "przepisane" ale w sumie kazde szkla ktore
        sa dla osob z jakimis wadami wzroku musza byc poprzedzone badaniem i jesli ktos
        ich potrzebuje to zawsze sa "przepisane".

p.s. HSA Ja sobie to chwale za ~8,5GBP/mc corka zona i ja mamy pewien limit co
        jak na polskie warunki jest sporo, ale wazne jest to ze idzie sie i zalatwia
        "od reki" sprawy lekarskie i zwracaja, nawiasem mowiac to kiedys dostalem ulotke
        HSA dla klientow z tzw. "ulicy" i jest ona znacnzie gorsza w porownaniu do Tesco
        Staff, nie pracuje dla HSA ani nie mam z tego korzysci ale uwazam ze jak cos
        jest w porzadku to tylko to polecic, niemniej jak ktos probowal opcje z optykiem
        to prosze o info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka