Dodaj do ulubionych

co z tymi podatkami?

IP: *.cable.ubr02.craw.blueyonder.co.uk 30.04.08, 15:39
MAM PYTANIE JAK ODZYSKAC PODATEJ Z PRACY W ANGLII? CZY MI SIE
NALEZY? KTO MOGLBY MI TO ZROBIC? NIE WIEM GDZIE TU JEST JAKIS URZAD
KTORY SIE TYM ZAJMUJE, CHCE ODZYSKAC PODATEK W UK, BO NIE WYBIERAM
SIE DO POLSKI.DZIEKUJE ZA PODPOWIEDZ.
Obserwuj wątek
    • facet_normalny Re: co z tymi podatkami? 30.04.08, 21:43
      pierwsza mozliwość to znaleć informacje na stronach hmrc, np:
      www.hmrc.gov.uk/paye/endofyear-correctpaye.htm
      inna to pójść do kadr/wages i pogadać co i jak.
      • Gość: jac Re: co z tymi podatkami? IP: *.range86-135.btcentralplus.com 01.05.08, 12:05
        Całego podatku nie odzyskasz...

Odzyskasz tylko tyle co do kwoty wolnej od podatku, w praktyce zwrócą Ci coś
        między 800-1000 funtów... (oczywiście jeśli w ogóle tyle zapłaciłaś).

Z tą sprawą należy iść do Inland revenue, i wziąść ze sobą albo P60 z firmy po
        końcu roku podatkowego, albo P45 od byłych pracodawców jeśli zmieniałaś pracę.
    • Gość: dangersexy zadzwon do IR IP: *.brnt.adsl.virgin.net 03.05.08, 09:31
      najlepiej jest zadzwonic do Inland Ravenue i powiedziec (sciemnic) ze kumpel
      ktory rozpoczal prace tam gdzie ty w identycznym czasie i za podobna stawke
      wlasnie odzyskal zwrot podatku a ty wciaz czekasz i nie wiesz co jest grane. Ja
      tak zrobilem i otrzymalem kase po 2 czy 3 tyg (zaraz w kolejnej wyplacie) i to
      chyba w trzecim miesiacu pracy - z opowiesci wiem ze kumple czekali po 10
      miesiecy, nie mam pojecia dlaczego i wogole nie znam sie na tym. Nie baw sie w
      chodzenie do wages czy do managera bo oni nie pomoga ci (z reguly sciemniaja ze
      cos zrobili a maja to gdzies, chociaz moze i sa wyjatki). Najlepiej dzwonic na
      infolinie IR zaraz po jej uruchomieniu (chyba 8 rano, albo przed zamknieciem tj
      okolo 19:30). Bardzo ciezko jest sie dodzwonic, muzyczka w sluchawce gra a
      impulsy leca. Pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka