Dodaj do ulubionych

papa, wolnosci slowa

08.05.08, 16:43
Zaczelo sie wywalanie watkow nie po slusznej linii. Welcome to the UE
:P
Obserwuj wątek
    • bigstrand witaj arabio saudyjska 08.05.08, 17:04
      niemniej watek ktory wylecial i slusznie -sam go zglosilem do
      usuniecia zawieral ogloszenie o prace a to jak wiemy jest wbrew
      regulaminowi forum Gazety. Proponuje zalozyc nowy watek
      • ghrom Re: witaj arabio saudyjska 08.05.08, 17:14
        Ta, jasne, dlatego dw posty nizej watek z ogloszeniem o prace wisi
        sobie w najlepsze. Dyskusja na parenascie postow zostala
        zcenzurowana, bo na poczatku siedzialo ogloszenie. Nie jest
        technicznie mozliwe wyciecie pojedynczego posta, nie, wcale.

Rzygac sie chce.
        • bigstrand Re: witaj arabio saudyjska 08.05.08, 17:29
          na wstepie zauwaze ze nie jestem adwokatem gazety.pl ale:
          az tak sobie pohlebiasz ze myslisz ze twoje politniepoprawne opinie
          z ktorych jestes tak dumny i ktore jak zapewne uwazasz sa cnota
          spowodowalo usuniecie watku? Czy to nie rozrosniete ego?

Poza tym admin moglby wyjasnic jakie techniczne mozliwosci ma do
          dyspozycji. Jak pamietam xiv zalil sie ze sa one nieco ograniczone
          • ghrom Re: witaj arabio saudyjska 08.05.08, 18:25
            > Poza tym admin moglby wyjasnic jakie techniczne mozliwosci ma do
            > dyspozycji. Jak pamietam xiv zalil sie ze sa one nieco ograniczone

Nie ma najmniejszego problemu z usunieciem pojedynczego posta nawet
            jesli jest pierwszy w watku. Wiem z autopsji bo jestem moderatorem
            jednego z forow ;]
            • Gość: ff Re: witaj arabio saudyjska IP: *.sotn.cable.ntl.com 08.05.08, 22:19
              wow

gratuluje - chylem czola wadzowi
              jakie to forum

miedzy nami mikedebilami?
      • Gość: izzys Re: witaj arabio saudyjska IP: 92.9.48.* 08.05.08, 22:14
        no nie, to ania h., ma jakieś specjalne przywileje wrzucając co chwila ogloszonko? i ta pani/pan (nie pamietam), co tłumaczyć on-line będzie (my tez byśmy mogli). nie rozumiem. może należałoby być konsekwentnym? he?

ghrom, dawaj coś znowu, to sie trochę poprzerzucamy i sprawdzimy jakie topici są nie na fali?
        • ghrom Re: witaj arabio saudyjska 09.05.08, 00:03
          > ghrom, dawaj coś znowu, to sie trochę poprzerzucamy i sprawdzimy
          jakie
          > topici są nie na fali?

Moze jutro, po pracy nie mam tyle czasu ;]
          • Gość: izzysia Re: witaj arabio saudyjska IP: 92.8.12.* 09.05.08, 10:47
            patrz ghrom, znowu zdjęli biedakowi watek, albo ślepa jestem;
            ciekawe co było bezpośrednim przyczynkiem: mniejszości homoseksualne, czy mniejszości ksenofobiczne?

a jak ten facet przez nas nikogo nie znajdzie do roboty to jutro w Daily Hail przeczytamy, ze leniwi Polacy już nie wstają z łózka za 7£/h
            • ghrom Re: witaj arabio saudyjska 09.05.08, 13:14
              > jutro w Daily Hail przeczytamy, ze leniwi Polacy już nie wstają
              > z łózka za 7£/h

Skoro ci za wiecej niz 7 sa leniwi, to ja nie wiem jak mnie nazwac
              ;(
              • Gość: izzysia Re: witaj arabio saudyjska IP: 92.8.12.* 09.05.08, 13:34
                ciebie omijają, bo potem w gazetach piszą w dziale ciekawostek przyrodniczych, taki skansen politycznych zwierząt, wiesz;/
                • ghrom Re: witaj arabio saudyjska 09.05.08, 13:45
                  Bylem juz na pierwszej stronie NYT, ale nie wiedzialem, ze to gazeta
                  przyrodnicza :P
                  • Gość: izzysia Re: witaj arabio saudyjska IP: 92.8.12.* 09.05.08, 15:11
                    wiem, ze byłeś i do tego pije;D
                    a co, wydawało ci sie, ze nie byłeś ciekawostka w temacie eastern european migrants? czy ci na stale kolumnę zarezerwować chcieli, ale sie zgodziłeś, bo warunki finansowe do bani??? a w ogóle to za skromny jesteś?

• ghrom Re: witaj arabio saudyjska 09.05.08, 15:54
                      > a co, wydawało ci sie, ze nie byłeś ciekawostka w temacie eastern
                      european migrants?

Pewnie, ze bylem ciekawostka, no problem. Szkoda tylko, ze tego co
                      mialem najciekawszego do powiedzenia to ten czerwony szmatlawiec juz
                      puscic nie raczyl ;]
                      • Gość: izzy Re: witaj arabio saudyjska IP: 92.8.12.* 09.05.08, 16:01
                        no widzisz, nie denerwuj sie, może są rzeczy, które TYLKO TOBIE sie wydaja
                        ciekawe, a innym już mniej...:) i tak ze wszystkim:)
                        • ghrom Re: witaj arabio saudyjska 09.05.08, 16:15
                          > i tak ze wszystkim:)

Let's agree to disagree.
        • Gość: aniaheasley Re: witaj arabio saudyjska IP: *.demon.co.uk 09.05.08, 15:40
          Oczywiscie, ze mam przywileje. Za caloksztalt, a dokladnie za
          zaslugi dla Polonii. Nie wiedziales do tej pory o tym???
          • ghrom Re: witaj arabio saudyjska 09.05.08, 15:56
            > zaslugi dla Polonii.

Czy to jest wystarajacy powod, zeby z regularnoscia zegarka
            udowadniac, ze sie czytac nie potrafi?

Ogłoszenia zamieszczamy na Dwukropek.pl
            • Gość: aniaheasley Re: witaj arabio saudyjska IP: *.demon.co.uk 09.05.08, 17:33
              Ale tam nie zaglada niestety moje target audience
              • ghrom Re: witaj arabio saudyjska 09.05.08, 21:35
                I co z tego?
                • Gość: aniaheasley Re: witaj arabio saudyjska IP: *.demon.co.uk 09.05.08, 22:34
                  to z tego ze umieszczanie tam ogloszen to strata czasu. Wyciaganie
                  wnioskow to chyba Twoja slaba strona.
                  • ghrom Re: witaj arabio saudyjska 10.05.08, 01:30
                    Wiesz co, mam juz dosc owijania w bawelne, jak nie dociera po
                    dobroci to widac trzeba trzasnac w morde: won z tymi swoimi
                    ogloszonkami stad. To, ze komus gdzies kiedys pomoglas nie uprawnia
                    cie do tego, zeby lamac bezczelnie regulamin i pysznic sie przy tym
                    publicznie. Zachowujesz sie jak szczeniara ze wsi granatem od pluga
                    oderwana, wstyd.
                    • Gość: aniaheasley Re: witaj arabio saudyjska IP: *.demon.co.uk 10.05.08, 10:54
                      Pieknie ghrom, pieknie. A ja glupia myslalam do tej pory, ze ktos Ci
                      tu krzywde robi jak Cie prostakiem nazywa.....
                      • ghrom Re: witaj arabio saudyjska 10.05.08, 11:06
                        Kto jest wiekszym prostakiem, ten, kto sie nie potrafi dostosowac do
                        najprostrzych zasad zycia spolecznego, czy ten kto bezceremonialnie je
                        broni?
                        • Gość: izzysia Re: witaj arabio saudyjska IP: 92.9.34.* 10.05.08, 21:25
                          nie podobało mi sie tez to bezceremonialne wystąpienie ghroma, ale cóż... bywa,
                          no comments

ale tu ghrom ma racje:(
                          > wylewa swoje pomyje nie na nas, to super, ale jak nam sie oberwie,
                          > to cham i prostak. Dobrze wiedzieć :P

to, ze nie doczytałaś, to jakaś ściema gruba, bo mówisz jednocześnie, ze:
                          > A ja głupia myślałam do tej pory, ze ktoś Ci
                          > tu krzywdę robi jak Cie prostakiem nazywa.....

to znaczy, ze jednak coś tam czytałaś (jak wylewał na mnie, to sie zresztą nie
                          oburzałaś)

summa summarum, Aniu - nie podoba nam sie, ze zamieszczasz ogłoszenia na forum,
                          rozumiem, ze zdarzy sie komuś, kto pierwszy raz o i w ogóle, ale Ty to robisz z
                          premedytacja i pełną świadomością;
                          po co? bo target i wynik? a co by było, jakby Jaro zaczął wrzucać swoje anonse,
                          i wszyscy inni również? nie tylko Ty z czegoś musisz żyć.
                          rozumiem tez sytuacje podbramkowe, kiedy już wszystkie inne środki zawiodły i
                          wtedy wrzucasz coś typu: 'ktokolwiek widział, ktokolwiek wie', ale Tobie takie
                          sytuacje zdarzają sie raz w tygodniu, jakoś tak.
                          Tak sie mi wydaje.
                          • Gość: aniaheasley Re: witaj arabio saudyjska IP: *.demon.co.uk 10.05.08, 22:11
                            Ja wiem, ze ma racje, ale nie ma klasy, wychowania i po prostu jest
                            chamem. Co dopiero teraz dojrzalam bardzo wyraznie, zaluje, ze w
                            ogole z nim rozmawialam wczesniej, bo z zasady z takimi ludzmi nie
                            rozmawiam, po prostu nie umiem. I to co napisalam, ze nie czytalam
                            do tej pory uwaznie, to swieta prawda, najlepszy dowod, ze nie
                            kojarze, kiedy i w jakiej sprawie na Ciebie pomyje wylewal.

Dobra, I get the message, nie bede sie tutaj wiecej oglaszac, a
                            przynajmniej nie regularnie. Zreszta ostatnio na szczescie, coraz
                            wiecej ludzi sprawdza regularnie moja strone. Ktorej tutaj tym razem
                            nie podam :-)
                            • ghrom Re: witaj arabio saudyjska 11.05.08, 00:13
                              > Dobra, I get the message, nie bede sie tutaj wiecej oglaszac

I nie trzeba tak bylo od razu, paniusiu? :P
                      • ghrom Re: witaj arabio saudyjska 10.05.08, 11:08
                        > A ja glupia myslalam do tej pory, ze ktos Ci
                        > tu krzywde robi jak Cie prostakiem nazywa.....

Jeszcze jedno: to mi smierdzi na mile mentalnoscia Kalego. Jak ghrom
                        wylewa swoje pomyje nienanas, to super, ale jak nam sie oberwie, to
                        cham i prostak. Dobrze wiedziec :P
                        • Gość: aniaheasley Re: witaj arabio saudyjska IP: *.demon.co.uk 10.05.08, 11:57
                          Po prostu nigdy dotad nie czytalam tego co piszesz zbyt dokladnie.
                          • ghrom Re: witaj arabio saudyjska 10.05.08, 12:53
                            Wydaje sie zatem, ze uzycie slow i zwrotow bardziej dla ciebie
                            zrozumialych bylo decyzja sluszna.
          • Gość: izz Re: witaj arabio saudyjska IP: 92.8.12.* 09.05.08, 16:10
            nie wiedziałem, nie wiedziałam, i pewnie sie okaże, ze w ciemnogrodzie żyję, ze z taka niewiedza i w ogóle; nie proszę Pani, i nie uważam nadal, żeby zasługi jakiekolwiek dla kogokolwiek były powodem do łamania regulaminu; ale znoszę to, bo jak by mi sie bardzo nie podobało, to bym przestała odwiedzać to forum;

popieram ghroma w tej kwestii i zapytam jeszcze raz cytujac Kolege:

'Czy to jest wystarajacy powod, zeby z regularnoscia zegarka
            udowadniac, ze sie czytac nie potrafi?

Ogłoszenia zamieszczamy na Dwukropek.pl'
            • bigstrand Re: witaj arabio saudyjska 09.05.08, 17:21
              bo nasza ania kochana swoja brytyjskosc nabyla metoda zasiedzenia a
              polskosc wyssala z mekiem matki
              Dr Jekyll and Mr Hyde

poza tym gadka jest tania a zyc z czegos trzeba, nieprawdaz?
              • Gość: aniaheasley Re: witaj arabio saudyjska IP: *.demon.co.uk 09.05.08, 22:40
                dokladnie to samo mozna powiedziec o tysiacach innych Polakow w UK.
                Czyli zapozyczajac od Ghroma: I co z tego?
            • Gość: aniaheasley Re: witaj arabio saudyjska IP: *.demon.co.uk 09.05.08, 17:36
              Oj no przeciez zartuje. I sama nie lubie jak na innych forach inni
              daja ogloszenia. Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie, i zreszta
              moje ogloszenia sa regularnie usuwane. O co trudno miec do
              kogokolwiek pretensje.

Powiem tylko tyle, ze na dwukropku kiedys zamieszczalam. Klopot w
              tym, ze z dwukropka zglaszali sie chetni jeszcze mieszkajacy w
              Polsce, oraz osoby planujace przyjazd za 2 miesiace.

To forum jest super jezeli potrzebuje kogos na wczoraj. Moze
              dlatego,ze ma tytul Praca....? Postaram sie zmniejszyc
              czestotliwosc. Ale obiecac nie moge.

Pozdrawiam wszystkich przestrzegajacych regulamin.
    • Gość: 123 Re: papa, wolnosci slowa IP: *.zone3.bethere.co.uk 08.05.08, 18:08
      Mnie kieyś wycięli posta o brzmieniu : 'chciałbym być rabinem'. Tyle. Kropka. Smptomatyczne :)
    • Gość: Soup Nazi Deja vu? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.05.08, 06:57
      Czy wiesz, ze Forum Polonia nie zawsze wygladalo tak jak dzisiaj? Nie dano sobie
      rade z niesusznymy, wicie, rozumicie, postami, wiec zamieniono je dzialalnoscia
      etatowych trolli w kupe gnoju, na ktorej harcuja sobie w horse play, glupcy oraz
      zartownisie.

Guess what? To forum jest coraz bardziej, wicie, rozumicie, niesuszne. Im
      bardziej sie wam tam podoba i im mniej zamierzacie wracac, tym bardziej jest
      niesuszne, wicie, rozumicie i czeba chiba bendzie wresci cos z tym zrobic,
      wicie, rozumicie, hehehe
      • ghrom Re: Deja vu? 12.05.08, 14:11
        Mhm, tak miedzy nami, to mi to zwisa. Traktuje to miejsce jako swego
        rodzaju trening, lepiej byc dobrze przygotowanym, kiedy przyjdzie
        czas rozmawiac z kims, z kim warto rozmawiac i trzeba go bedzie
        przekonac do normalnosci.
        • Gość: wielkibrat Re: Deja vu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 14:23
          Chcesz ich do normalnosci przekonywac swoim prostactwem, inwektywami i tepym
          powtarzaniem lewactwo to ciecie? Zostaw juz lepiej strone "umyslowa" kanapie, a
          sam trenuj miesnie i fechtunek palka bejzbolowa.
        • Gość: izzysia Re: Deja vu? IP: 92.11.8.* 12.05.08, 16:13
          mogę znieść rzucanie wyzwiskami z braku argumentów merytorycznych, co zdarza ci
          sie nagminnie, i co rozumiem z racji słomy wyłażącej w każdym poście z twojego
          obuwia, ale to:

Traktuje to miejsce jako swego
          > rodzaju trening, lepiej byc dobrze przygotowanym, kiedy przyjdzie
          > czas rozmawiac z kims, z kim warto rozmawiac i trzeba go bedzie
          > przekonac do normalnosci.

to jest już przegięcie, ode mnie masz osobistego bana
          • Gość: Artur Re: Deja vu? IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.05.08, 16:28
            Poszedł po bandzie,
            co nie??
            • izzysia Re: Deja vu? 12.05.08, 16:55
              > Poszedł po bandzie,
              > co nie??

ano poszedł

nigdy nie zakumal, ze brak reakcji ze strony kilku osób na jego inwektywy nie jest spowodowany niemocą werbalna, a jest po prostu 'silent politeness' (chyba dobrze wyspellowalam:D)

szkoda slow
              • ghrom Re: Deja vu? 12.05.08, 17:15
                A ty naiwna myslalas, ze mi sie wydawalo, ze takie puste cus jak ty da
                sie przekonac do idei, ktore wymagaja myslenia? ROTFL!
                • Gość: olo Re: Deja vu? IP: 213.218.119.* 12.05.08, 17:25
                  Moglbys z laski swojej przyblizyc nam szczegoly tego procesu, ktory jak rozumiem zachodzi u Ciebie pomiedzy uszami, a nazywany jest przez Ciebie mysleniem ? Magazynierze-Analityku ? Dzieki
                  • ghrom Re: Deja vu? 12.05.08, 17:36
                    Ja nie mam ambicji nauczyc was myslenia, bo nie wydaje mi sie, zeby
                    to bylo mozliwe. Moge jedynie naprowadzic jednostki, ktore potrafia
                    myslec logicznie i rozumieja pojecia abstrakcyjne na droge wolnosci.
                    Osobki takie jak izzysia, aczkolwiek na swoj sposob slodkie i
                    zabawne, sa stracone na wieki, obawiam sie.
                    • Gość: wielkibrat Re: Deja vu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 17:43
                      > Moge jedynie naprowadzic jednostki, ktore potrafia
                      > myslec logicznie i rozumieja pojecia abstrakcyjne na droge wolnosci.

Tak jak myslalem, jest coraz slabiej. Teraz jest Mojzeszem, ale za chwile moze
                      sie oglosic Mesjaszem, zamknac w jakiejs stodole na opuszczonej farmie razem z
                      rzesza wyznawcow i kto wie?
                      Ghrom ogarnij sie czlowieku!!!
                      • ghrom Re: Deja vu? 12.05.08, 18:01
                        > Ghrom ogarnij sie czlowieku!!!

Co przez to rozumiesz? Mam dolaczyc do grona niewolnikow, takich jak
                        ty?
                        • Gość: olo Re: Deja vu? IP: 213.218.119.* 13.05.08, 10:03
                          to wlasnie ty jestes niewolnikiem wlasnego umyslu, aktualnie drazonego przez nierozladowany stres, go have a good wanka to release it
                          • ghrom Re: Deja vu? 13.05.08, 13:33
                            To najlepszy jaki znasz sposob na rozladowanie stresu? :D
                • Gość: ff Re: Deja vu? IP: *.as15444.net 12.05.08, 17:31
                  koles jestes taki pusty jak te twoje stronki z poradniczkami dla debili nie
                  mowiac o blogu tego pajaca wasacza

zaloz lepiej koszulke supermana i idz do restauracji zrobic sobie fotke. nie
                  zapomnij powyciagac slomy z adidasow
    • kicior99 Re: papa, wolnosci slowa 14.05.08, 08:50
      Śledzę ten wątek od początku. I nie wywale nic :) Po prostu charakterów nie da
      się ocenzurować,. A morał niech kazdy wyciągnie sam...
      • Gość: izzysia Re: papa, wolnosci slowa IP: 92.9.41.* 14.05.08, 10:18
        > Osobki takie jak izzysia, aczkolwiek na swoj sposob slodkie i
        > zabawne

Kicior, i dzięki Bogu i nie wywalaj, przecież wszyscy moi znajomi jak zobaczyli
        powyższe, umierają za śmiechu <rotfl2>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka