Dodaj do ulubionych

skarga na bank

IP: *.range86-133.btcentralplus.com 15.06.09, 18:31
barclays bank skasowal mnie za overdraft 22 pounds / week jak bylem na wakacjach.po powrocie jak zobaczylem konto to sie za glowe zlapalem.

wie ktos moze czy jest jakas instytucja do ktorej moge sie zwrocic o pomoc?

wyrownalem juz wszystkie koszty,ale wychodzi na to ze ten overdraft kosztowalby rocznie kilkaset procent!!!!!!!!!!!!!

w ich ulotkach podene jest 19 procent rocznie chyba.

thx.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ralph Re: skarga na bank IP: *.zone8.bethere.co.uk 15.06.09, 19:35
      A ten overdraft był autoryzowany czy nie? Jeżeli miałeś np. limit overdraftu 900
      funtów, a na koncie ilość środków spadła do -910 funtów, to musiałeś zapłaciłeś
      12 funtów kary plus odsetki (ale nie kilkaset procent!).
      • Gość: Ralph Re: skarga na bank IP: *.zone8.bethere.co.uk 15.06.09, 19:42
        Aha, przeczytaj umowę prowadzenia konta, którą osobiście podpisałeś zgadzając
        się na wszystkie warunki. Tam jest napisane jak jest rozliczana opłata za
        overdraft. Musi to być także na ich stronie internetowej. Od 2 lat omijam ten
        bank szerokim łukiem, więc nie znam aktualnych zasad. Przy okazji dobrze Tobie
        radzę - weź ze mnie przykład i OMIJAJ BARCLAYS Z DALEKA!!! Załóż sobie konto w
        jakimś porządnym banku. Moi znajomi stracili ponad 1000 funtów robiąc zwykły
        przelew do Polski, ja zostałem w perfidny i wyjątkowo bezczelny sposób
        wystrychnięty na dudka starając się o kredyt, znam jeszcze kilka innych osób,
        które miały problemy z tym bankiem. Teraz mam konto w Alliance & Leicester i
        nie mam powodu do narzekania, podejrzewam że jest jeszcze kilka innych
        sensownych banków.
    • Gość: A Re: skarga na bank IP: 217.33.252.* 16.06.09, 11:22
      Przeczytaj tabele oplat swojego banku. Bedzie tam na pewno oplata (kara) za
      nieautoryzowany debet w koncie. Odsetki nalicza Ci swoja droga zgodnie z tabela.
    • Gość: liverpoolczyk Re: skarga na bank IP: *.range86-133.btcentralplus.com 16.06.09, 19:00
      DZIEKI ZA ODP.

splacilem co mialem u nich do splacenia , w przyszlym tygodniu zamykam konto.

mam nadzieje ze zamkniecie jest za darmo :-))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka