Dodaj do ulubionych

Reklama Clarksona w TG

IP: *.opera-mini.net 03.08.09, 11:54
Widzieliscie klip pokazujacy jak tlumy Polakow opuszczaja w dzikim szale Polske, bo jakis tam vw dojezdza z Berlina do Warszawy na jednym baku?
Pewnie nie ma gosc pojecia o znanym stereotypie dotyczacym nas i niemieckich fur i chodzilo mu bardziej o to jak rzucilismy sie na tutejsze miejsca pracy, ale i tak troche to po buracku imo wyszlo.
Obserwuj wątek
    • Gość: A Re: Reklama Clarksona w TG IP: 217.33.252.* 03.08.09, 14:43
      Moge zgadywac, ze chodzi o Scirocco, nie jakis tam VW ;)

Wiecej o tym na forum Scirocco

www.scirocco.pl/component/option,com_fireboard/Itemid,35/func,view/id,47379/catid,24/
      • Gość: Kingston Re: Reklama Clarksona w TG IP: *.opera-mini.net 03.08.09, 17:35
        O ten wlasnie, nie naleze do klubu fanow vw, stad moja nonszalancja. Powiem, ze nie rozsmieszyla mnie ta satyra, raczej zirytowal jej protekcjonalny wydzwiek, a nie jestem zbytnim histerykiem na punkcie honoru itp.
        • Gość: A Re: Reklama Clarksona w TG IP: 217.33.252.* 04.08.09, 09:48
          Jedno jest pewne, wiele osob dowiedzialo sie wlasnie o istnieniu Scirocco,
          chociaz nabijali sie w TG z wersji TDI.
          A jak jestes z Kingston SW London to w Twoich okolicach tez jest pare :-)
    • piesior666 Re: Reklama Clarksona w TG 03.08.09, 21:34
      Gość portalu: Kingston napisał(a):

> Widzieliscie klip pokazujacy jak tlumy Polakow opuszczaja w dzikim
      szale Polske
      > , bo jakis tam vw dojezdza z Berlina do Warszawy na jednym baku?
      > Pewnie nie ma gosc pojecia o znanym stereotypie dotyczacym nas i
      niemieckich fu
      > r i chodzilo mu bardziej o to jak rzucilismy sie na tutejsze miejsca
      pracy, ale
      > i tak troche to po buracku imo wyszlo.

A niemiecki pojazd,dojezdzajacy z Berlina do Warszawy,nie kojazy ci sie
      z wojna ?
      • Gość: Kingston Re: Reklama Clarksona w TG IP: *.t-mobile.co.uk 03.08.09, 21:56
        Nie. A Tobie sie kojarzy?
        • piesior666 Re: Reklama Clarksona w TG 03.08.09, 22:10
          Gość portalu: Kingston napisał(a):

> Nie. A Tobie sie kojarzy ?
          www.youtube.com/watch?v=2z4bBWRny8A
    • Gość: Jaro Re: Reklama Clarksona w TG IP: *.range81-157.btcentralplus.com 04.08.09, 10:17
      Lepszy bylby dowcip o nowych polskich piecach do komor gazowych w Auschwitz,
      ekologicznych, zero-carbon.

A moze ktos zaproponuje jakas reklame o Anglikach?
    • bigstrand Re: Reklama Clarksona w TG 04.08.09, 10:23
      a teraz?
      Berlin to Warsaw in one tank
      • Gość: Kingston Re: Reklama Clarksona w TG IP: *.opera-mini.net 04.08.09, 12:24
        Doh! No teraz tak.
    • cdlxxvi Re: Reklama Clarksona w TG 04.08.09, 10:51
      Ogólnie Clarkson w żartach o Niemcach (bo to nie z Polski się tu śmieje) jest dość monotematyczny - chyba o jakimś BMW żartował, że "has a satnav that goes only to Poland", na spotkanie z ekipą niemieckiego programu przyleciał samolotem z czasów bitwy o Anglię itp.
      A sama "reklama" jest całkiem zgrabnie zrobiona (pomijając tłumaczenia nagłówków "gazet") i kończy się fajną grą słów ("in one tank").

Na marginesie - "reklama" Maya była o wiele śmieszniejsza. Jeśli ktoś ma link, warto wkleić.
      • bigstrand Re: Reklama Clarksona w TG 04.08.09, 13:08
        bo Clarkson jest idiota ktorego smiesza kloaczne dowcipy o Niemcach.
        Idiota cierpi na nieuleczalna chyba w jego przypadku kompleksu nizszosci w stosunku do Niemiec. Wie jednak ze nic nie jest w stanie pobic jakosci niemieckich samochodow i zawsze mowi to z wyrazna zazdroscia. Raguje na to opowiadajac kiepawe dowcipy o Niemcach na ktore naturalna reakcja jest usmiech litosci z Clarksona.
        Gdyby Clarkson urodzil sie w Polsce bylby przybocznym komediantem PIS takim jakim jest Jacek Kurski. Ci panowie niczym sie nie roznia.
        • Gość: 123 Re: Reklama Clarksona w TG IP: *.campus.bath.ac.uk 04.08.09, 16:05
          Otoz nie tylko on lubi pozartowac z Niemców, czego Polakom bron Boze
          nie wolno, bo to przecie nie europejskie i wogole - efekt
          tresury 'polskich' mediow i autorytetow moralnych.
          • Gość: Jaro Re: Reklama Clarksona w TG IP: *.range81-157.btcentralplus.com 04.08.09, 16:13
            entertainment.timesonline.co.uk/tol/arts_and_entertainment/tv_and_radio/article6738526.ece
            Wystarczy poczytac komentarze brytyjskiej "inteligencji". Mentalnosc kalego.
            Niechby ktos sobie podowcipkowal, ze np. VW ma duzy bagaznik i doskonale nadaje
            sie dla IRA do podkladania bomb:
            Scirocco - have a blast! Very funny.
            • Gość: 123 Re: Reklama Clarksona w TG IP: *.zone9.bethere.co.uk 04.08.09, 20:00
              Co Ty, IRA to temat niewygodny, pamiętaj że oni cięgle mogą coś wykombinoac, jak choćby kilka miesięcy temu!
        • Gość: 123 Re: Reklama Clarksona w TG IP: *.campus.bath.ac.uk 04.08.09, 16:08
          No prosze, ale jaja, wszystko jak zwykle kojarzy sie z PISem, nawet
          Clarkson. Moczysz sie w nocy tez z powodu PISu?
          • bigstrand Re: Reklama Clarksona w TG 04.08.09, 17:01
            Ale tu chyba nie o Pisie rozmawiamy, prawda? Nie rozumiem tez po co ta uwaga o moczeniu sie??
            Po prostu takie jest moje zdanie o Clarksonie, to wszystko. A opinie o nim chyba mam miec prawo i mam tez chyba prawo jej wyrazania, prawda?
            Poza tym cale to zamieszanie ktore po raz kolejny wybucha z powodu kompletnie blachej przyczyny. Najsmieszniejsze jest to ze tym razem to polskie wyczulenie na swoim punkcie chyba poszlo o krok za daleko. Ja tam nic nie widze zdroznego poza niesmacznym dowcipem. Dowcip Clarksona jest lekki jak angielskie sniadanie. Niektorzy je lubia a inni nie trawia.
            Po raz kolejny zreszta w Anglii triumfuje ignorancja. Z Niemcow mozna robic najrozmaitsze tzw zarty oczywiscie w odniesieniu do WW2. Clarkson jest mistrzem tego gatunku. Ilosc zartow jakie robi sobie z Niemiec jest niezliczona. A dlaczego to robi? Dlatego ze jest przyzwolenie spoleczne na tego typu zarty. Niemcy ktorym zapewne nie jest z tego powodu do smiechu nie protestuja bo ich poczucie winy jest ogromne i jakiekolwiek formy protestu z ich strony i tak beda zignorowane. Na dokladke jeszcze im dorzuca uwage ze przeciez jak to Niemcy nie maja poczucia humoru. Podobnie bylo z przypominam z jakze uwielbianym komikiem salonowym w UK Boratem Cohenem. Tam oberwalo sie przeciez biednym Kazachom, o istnieniu ktorych przeciez w UK i tak nikt wczesniej nie mial pojecia.

A najlepszym komentazem jest wypowiedz spod artykulu w Timesie
            Deepak Singh wrote:
            One wonders if the Germans had stayed in Poland - what would be the level of their sense of humour then??

Nie sposob skomentowac nie pytajac pana Deepaka co sadzi o poczuciu humoru ludzi w Indiach gdyby Anglicy nie wycofali sie na czas?
            • Gość: kingston Re: Reklama Clarksona w TG IP: *.t-mobile.co.uk 04.08.09, 17:42
              Zaden tam wybuch i zadne tam zamieszanie. Napisalem jak odebralem ten klip i
              ciezko mojej interpretacji zarzucic jakas niespojnosc. Choc przyznaje, ze wersja
              z czolgiem jest znacznie blizsza temu co pewnie mial w zamysle Clarkson. Facet
              imo porusza sie jak slon w skladzie porcelany i niektorzy moga poczuc sie
              niezrecznie. Tak jak poczulem sie ja. Ciesze sie ze mi wyjasniliscie choc dalej
              uwazam, ze jazda po stereotypach w celu uzyskania efektu komicznego jest do bani.
              • Gość: Rotamistrz Re: Reklama Clarksona w TG IP: 86.46.240.* 05.08.09, 20:19
                > Ciesze sie ze mi wyjasniliscie choc dalej
                > uwazam, ze jazda po stereotypach w celu uzyskania efektu komicznego jest do ban
                > i.

A jakie znasz jeszcze inne sposoby uzyskania efektu komicznego? Placek na
                twarzy? Absurd do potęgi? Zawsze mi się zdawało, że w komediach aż roi się od
                stock characters: sztywnych Niemców, prymitywnych Rosjan, cwanych Polaków,
                głupich milicjantów, złych teściowych, rozczulających mężów pijaczków,
                wulgarnych kapralów i zamotanych szeregowców. To chyba wywołuje śmiech: sytuacja
                niedorzeczna i jednocześnie (stereo)typowa. Takie podbudowujące wyszczerzenie
                zębów na to, że w tym szaleństwie jest metoda.

Wyloozujcie, dobrzy ludkowie, bo smutno się robi, naprawdę.
            • Gość: Jaro Re: Reklama Clarksona w TG IP: *.range217-43.btcentralplus.com 04.08.09, 17:46
              Cenzor w Timesie tez jest selektywny. Przepuszcza chetnie komentarze Polakow
              ktorzy chca sie z siebie smiac. Ale mojego pomyslu reklamy z bomba IRA w
              samochodzie nie chcial przepuscic. Co za brak poczucia humoru!
              • cdlxxvi Re: Reklama Clarksona w TG 04.08.09, 18:47
                Spróbuj może "Scirocco TDI - will not run out of diesel at Dunkirk" ;)
                • Gość: Jaro Re: Reklama Clarksona w TG IP: *.range217-43.btcentralplus.com 04.08.09, 19:37
                  Genialne. Moze ktos sie pokusi to zmontowac do YouTube?
              • Gość: 123 Re: Reklama Clarksona w TG IP: *.zone9.bethere.co.uk 04.08.09, 19:30
                Bo tematy IRA i Ulsteru są po angielsku niewygodne i tyle. Zresztą prawdę powiedziawszy Anglikom jako nacji te problemy wiszą jak kilo kitu.
        • cdlxxvi Re: Reklama Clarksona w TG 04.08.09, 18:39
          Kurskiego do Clarksona nie ma co porównywać, bo Clarkson poczucie humoru jednak
          jakieś ma, choć często bardzo ciężkie. Natomiast wymienienie Kurskiego i
          poczucia humoru w jednym zdaniu to żart sam w sobie ;)
          • 10iwonka10 Re: Reklama Clarksona w TG 09.08.09, 17:34
            Clarkson ma poczucie humoru ale jego zarty chyba tylko jego smiesza.

Jakie on mial jeszcze 2 pomysly?- facet z ucieta reka ( krew sika)-
            to mi przypomina nisko budzetowe z najnizszej polki 'horrory'
            amerykanskie czy gosc ktory sobie w leb strzela?

• Gość: eryk Re: Reklama Clarksona w TG IP: 91.85.190.* 09.08.09, 21:01
      Jak dla mnie to zabawna parodia reklamy, nie jakaś górnolotna, ale najgorsza
      też nie.
      Nie rozumiem, w którym jej momencie, jako Polak, powinienem się poczuć obrażony?

Jak zwykle znalazło się towarzystwo mieniące się sumieniem narodu, którego
      uczucia przenajświętsze miłości do ojczyzny zostały urażone.
      Z gębą pełną frazesów, a d. patosu, drą się w imieniu tych, którzy nie mają już
      mocy by im te jadaczki zamknąć. Jakże łatwo przychodzi krzykaczom nadymać się, w
      imieniu powstańców warszawskich, czy wypinać pierś po ordery w imieniu polskich
      pilotów walczących o Anglię.
      Smutne, że łatwiej być bucem, niż się uśmiechnąć.

• Gość: Jaro Re: Reklama Clarksona w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 23:40
        A propos VW, podrozujac droga ladowa do Polski zwiedzalismy po drodze fabryke
        koncernu w Wolfsburgu. Dalaczylismy do niemieckiej grupy zwiedzajacej caly
        proces produkcji. Przewodnik stanal przed mapa Europy na ktorej zaznaczone byly
        wszystkie fabryki VW powiedzial:
        ... produkujemy takze w Polsce, mamy fabryke w Poznaniu i Polkowicach, ale nie
        obawiajcie sie, te samochody tu do nas nie trafia...
        Ale zwiedzanie fabryki bardzo polecamy.
        • Gość: A Re: Reklama Clarksona w TG IP: 217.33.252.* 11.08.09, 10:43
          w mojej wersji wycieczki tego nie bylo, ale jade jeszcze raz za pare tygodni i
          sprawdze czy rzeczywiscie tak mowia ;)

• Gość: Jaro Re: Reklama Clarksona w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 14:12
            Pewnie dlatego ze jezdziles kolejka. Dla nas nie bylo miejsc w kolejce i
            dolaczyli nas do grupy ktora zwiedzla fabryke autobusem. Wysadzili nas przy
            glownym budynku i potem chodzilismy gora ogladajac linie producyjna. Wszystko
            opowiadal przewodnik, bo w kolejce jadacej dolem jest chyba caly czas nagranie.
            No i wazne ze to byla grupa samych Niemcow.
      • Gość: eryk Re: Reklama Clarksona w TG IP: 91.85.190.* 10.08.09, 01:58
        To jest riposta na poziomie.

www.youtube.com/watch?v=-IWL_CiKH7w&feature=related
      • Gość: kingston Re: Reklama Clarksona w TG IP: *.t-mobile.co.uk 10.08.09, 10:10
        > Jak zwykle znalazło się towarzystwo mieniące się sumieniem narodu, którego
        > uczucia przenajświętsze miłości do ojczyzny zostały urażone.

Kolego, odpowiadaj na slowa, jakie zostaly napisane, a nie na schematy, jakie w
        twojej glowie najbardziej do nich pasuja, okej? Nie jestem towarzystwem i
        nigdzie sie, w imieniu innym, niz swoje nie wypowiadalem. Nie bronie ojczyzny i
        nie mowie, ze moje wobec niej uczucia zostaly obrazone. Napisalem dokladnie, co
        mnie ubodlo wiec nie dospiewuj sobie reszty. fenkju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka