wielebna_b 01.05.10, 17:50 Czy brak spowiedzi rodziców dziecka może poskutkować ze strony księdza odmową udzielenia dziecku chrztu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cracken001 Re: spowiedź przed chrztem 01.05.10, 20:19 EEtam,kiedy chrzcilem swego starszego syna(dla swietego spokoju)przystapilem to tego idiotycznego sakramenta i w czasie jego trwanie spowiednik kazal mi spieprzac,bo wlasnie chrzest sie rozpoczal(FAKT),drugi raz kiedy do chrztu podawano mlodszego totalnie olalem spowiedz(komunie zreszta rowniez) i NIC sie nie dzialo Odpowiedz Link Zgłoś
van.kotka Re: spowiedź przed chrztem 01.05.10, 20:30 wielebna_b napisała: > Czy brak spowiedzi rodziców dziecka może poskutkować ze strony księdza odmową > udzielenia dziecku chrztu? Skoro masz taki stosunek do tego sakramentu, to po co w ogóle to robiłeś ? Trochę to dziwne. Zmuszał Cię ktoś do tego ? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: spowiedź przed chrztem 01.05.10, 20:43 van.kotka napisała: > Skoro masz taki stosunek do tego sakramentu, > to po co w ogóle to robiłeś? Pewnie po to, po co to robi 90% reszty - zeby sie tescie cieszyli. Odpowiadajac na pyt.: rodzice nie musza isc do spowiedzi. Chrzestni za to musza pokazac jakies durne karteczki od proboszcza (?). Odpowiedz Link Zgłoś
van.kotka Re: spowiedź przed chrztem 01.05.10, 20:50 majenkir napisała: > > van.kotka napisała: > > Skoro masz taki stosunek do tego sakramentu, > > to po co w ogóle to robiłeś? > > > Pewnie po to, po co to robi 90% reszty - zeby sie tescie cieszyli. W sumie racja, ja nie jestem lepsza. > Odpowiadajac na pyt.: rodzice nie musza isc do spowiedzi. Chrzestni za to > musza pokazac jakies durne karteczki od proboszcza (?). Ochrzciłam swoje dzieci, a teraz mi wstyd. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 03.05.10, 01:54 van.kotka napisała: > Ochrzciłam swoje dzieci, a teraz mi wstyd. A ja ochrzcilam tylko starsza. Przy drugim zmadrzalam ;). Odpowiedz Link Zgłoś
coma.rar Re: 03.05.10, 21:03 majenkir napisała: > > van.kotka napisała: > > Ochrzciłam swoje dzieci, a teraz mi wstyd. > > > A ja ochrzcilam tylko starsza. Przy drugim zmadrzalam ;). Przy drugim nie poszedłem do kościoła, ale i tak "dałem ciała", trzeba było rozgonić to towarzystwo. No ale żona tak chciała..., uległem. A zresztą sam nie byłem do końca przekonany. zdar coma.rar Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: spowiedź przed chrztem 01.05.10, 21:35 wielebna_b napisała: > Czy brak spowiedzi rodziców dziecka może poskutkować ze strony księdza odmową > udzielenia dziecku chrztu? Ty lepiej zapytaj wielebnego co oznaczają słowa wypowiedziane przez Jezusa zapisane w Ew marka 16,16. Odpowiedz Link Zgłoś
annobr Re: spowiedź przed chrztem 03.05.10, 08:09 Kolter i właśnie dlatego powinno się chrzcić, kiedy samemu się do tego "dojrzeje/dojdzie", a nie jak to się przyjęło w KRK, czy KE-A - chrzest niemowląt, które nie mają pojęcia, co się i tak z nimi dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: spowiedź przed chrztem 03.05.10, 20:58 annobr napisała: > Kolter i właśnie dlatego powinno się chrzcić, Po co ? kiedy samemu się do tego > "dojrzeje/dojdzie", a nie jak to się przyjęło w KRK, czy KE-A - chrzest > niemowląt, które nie mają pojęcia, co się i tak z nimi dzieje... No ale czemu akurat mi to tłumaczysz ? Odpowiedz Link Zgłoś
ideefiks Re: spowiedź przed chrztem 04.05.10, 12:23 kolter-xxl napisał: > Ty lepiej zapytaj wielebnego co oznaczają słowa wypowiedziane > przez Jezusa zapisane w Ew marka 16,16. A ja właśnie sobie czekam, aż mnie teść zapyta "kiedy chrzest?", żeby zadać mu dokładnie to pytanie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: spowiedź przed chrztem 05.05.10, 09:49 ideefiks napisał: > A ja właśnie sobie czekam, aż mnie teść zapyta "kiedy chrzest?", > żeby zadać mu dokładnie to pytanie... :) Zapytaj go czy masz słuchać Jezusa czy jego ?? :))) "Kto uwierzy i przyjmie chrzest, będzie zbawiony" Odpowiedz Link Zgłoś
krytykantka07 Re: spowiedź przed chrztem 04.05.10, 10:18 wielebna_b napisała: > Czy brak spowiedzi rodziców dziecka może poskutkować ze strony księdza odmową > udzielenia dziecku chrztu? Nawet powinien. Chcesz należeć do jakiejś organizacji, a jej praw i zasad nie przestrzegać? No to zapisz się do jakiejkolwiek partii i upieraj się przy tym, że jej wrogowie mają rację i blokuj wszystkie jej pomysły. Zobaczymy jak długo z Tobą wytrzymają. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: spowiedź przed chrztem 04.05.10, 13:18 krytykantka07 napisała: > Chcesz należeć do jakiejś organizacji, a jej praw i zasad nie > przestrzegać? > No to zapisz się do jakiejkolwiek partii i upieraj się przy tym, że jej wrogowie mają rację i blokuj wszystkie jej pomysły. > Zobaczymy jak długo z Tobą wytrzymają. > zapisac sie do organizacji godzacej w zdrowy razsadek , uwlaczajacej ludzkiej inteligencji ... Organizacji pasozytujacej za pieniadze z budzetu , - ludzi nie utozsamiajacych sie z nia ? . trzeba byc obludnikiem i zlodziejem . Odpowiedz Link Zgłoś
coma.rar Re: spowiedź przed chrztem 05.05.10, 09:34 krytykantka07 napisała: > wielebna_b napisała: > > > Czy brak spowiedzi rodziców dziecka może poskutkować ze strony > księdza odmową > udzielenia dziecku chrztu? > > Nawet powinien. > Chcesz należeć do jakiejś organizacji, a jej praw i zasad nie > przestrzegać? > No to zapisz się do jakiejkolwiek partii i upieraj się przy tym, że > jej wrogowie mają rację i blokuj wszystkie jej pomysły. > Zobaczymy jak długo z Tobą wytrzymają. Tak więc prawdziwy wyznawca prawdy nie powinien należeć do żadnej organizacji... zdar coma.rar Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: spowiedź przed chrztem 05.05.10, 09:46 megi1973 napisała: > a po chrzcić? Kler ma z tego kasę oraz potencjalnego jelenia do krojenia . Odpowiedz Link Zgłoś