aeki 26.05.10, 13:38 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7930567,Ta_mala_ma_w_sobie_diabla.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
immune.ltd Re: Diablica Oliwka 26.05.10, 13:47 Dla mnie jest jawne, świadome nawoływanie do nienawiści na tle religijnym i powinno być ścigane z urzędu. Jeśli Prokurator się tym nie zaintersuje to na nas i rodzicach spoczywa ten obowiązek. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Diablica Oliwka 26.05.10, 15:03 o ile to prawda, że ksiądz tak faktycznie powiedział. Sprawę podniósł dziennikarz, ojciec dziewczynki. Sam wypowiedzi nie słyszał, tylko jedna z matek słyszała. Ale "bała się księdza" i nie zareagowała. Jakiś ciąg plotek i niemożności... taka wieść gminna. Ojciec dziewczynki poda sprawę do sądu - wówczas psycholog dzieci wybada. Mnie sprawa wydaje się grubymi nićmi szyta a to ze względu na zupełnie nieprawdopodobną reakcję dziewczynki na ostracyzm. Dziewięciolatka tak nigdy nie zareaguje. Gdy koleżanki odtrącają - dziecko to przeżywa bardzo boleśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: Diablica Oliwka 26.05.10, 16:34 Tak to sprawa masonów żydów i cyklistów. Azerka jak widzi że coś nie tak z panem księdzem, albo kościołem to widzi kombinacje. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Diablica Oliwka 26.05.10, 17:08 aeki napisał: >to widzi kombinacje. no chyba nie chcesz mi wmówić, że jesteś na tyle naiwny, że wszystkim bezgranicznie ufasz. Naprawdę sądzisz, że antyklerykałowie nic nie kombinują? Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Diablica Oliwka 26.05.10, 22:43 A po co by mieli kombinować? Wystarczy pokazać Prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Diablica Oliwka 27.05.10, 11:24 0golone_jajka napisał: > A po co by mieli kombinować? Wystarczy pokazać Prawdę. prawdę pokaże sąd. Gazeta pokazuje oskarżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Diablica Oliwka 27.05.10, 13:26 Sądzisz, że jakiś fanatyk antyklerykalny wykorzystywałby swoją córkę do walki z sektą? Odpowiedz Link Zgłoś
sniyg Re: Diablica Oliwka 26.05.10, 15:35 Najlepsze w tym wszystkim jest to, że wynagrodzenie za prowadzenie lekcji religii idą z państwowej kasy a odwoływać księdza może jedynie biskup. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Diablica Oliwka 26.05.10, 16:04 sniyg napisał: > a odwoływać księdza może jedynie biskup. faktycznie jest to niedobrze. Odwołać za MERYTORYKĘ powinien biskup, ale za nadużycia niegodne profesji nauczycielskiej - płatnik. Czyli dyrektor. WSZYSTKICH nauczycieli, również tych, których chroni karta nauczyciela. Aby w zawodzie nie było świętych krów i ubezwłasnowolnionego dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Diablica Oliwka 27.05.10, 14:52 Jeśli wypowiedzi ks. Stosika są prawdziwe, to ów duchowny jest jednym z tych kapłanów, których tyczą się słowa Mędrca z Łopusznej: Cytat"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto odszedłby od Kościoła, pod wpływem lektury Marksa, za to widziałem wielu, którzy odeszli przez kontakt z własnym proboszczem". Odpowiedz Link Zgłoś