aeki 29.08.10, 10:54 co tam azerka wymyśli, aby po usprawiedliwiać? www.google.com/hostednews/epa/article/ALeqM5hgK10GqvLA8-JZKZb805sVzc6vUA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0golone_jajka Re: pan prymas 29.08.10, 11:14 Mam taką nieśmiałą sugestię by jednej sprawy nie napoczynać tego samego dnia w 3 różnych wątkach, w tym w dwóch założonyc przez tę samą osobę. To chyba nie jest dobry pomysł. A jeśli się nie mylę, to ja jako pierwszy założyłem wątek o prymasie chcącym tuszować przypadek pedofilii. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: pan prymas 29.08.10, 20:48 azerka pedofili nie usprawiedliwia. Chętnie bym im to i owo ucięła. również ucięłaby, jęzor tym, którzy dobrze wiedzą że sprawa przedawniona i żaden prokurator za nią się nie weźmie - ale rozgłaszają wszem i wobec wiedząc, że jest nie do zweryfikowania. Skoro przestępstwo przedawnione - prawo świeckie się odcina. Ale!!! grzech się nie przedawnia. I o tym chyba biskup mówił....rozgłaszanie o grzechu cudzym może przynieść szkodę ludziom niewinnym. Poszkodowany ma dziś lat 40.... aby homoseksualne obcowanie nazwać pedofilią - musiał mieć mniej niż 15.... czyli 25 lat temu. Jaki jest cel w opowiadaniu o tym grzechu, gdy wiadomo, że prokurator już nie sięgnie? Czyż nie tylko i wyłącznie walka z kościołem? Bo NIGDY nie uwierzę, że dobro poszkodowanego. Ciekawe, że sprawca sam wyznał publicznie swój grzech. Czyżby aż tak mu ciążył? Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: pan prymas 31.08.10, 02:12 a000000 napisała: > Ciekawe, że sprawca sam wyznał publicznie swój grzech. Czyżby aż > tak mu ciążył? też mnie to dziwi, tyle lat był biskupem i mu nie przeszkadzało, aż tu nagle takie publiczne przyznanie się do seksualnych nadużyć nawrócił się czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: pan prymas 31.08.10, 10:28 fnoll napisał: > > nawrócił się czy co? może kostucha mu w oczęta zajrzała, więc się przestraszył? Powinien jeszcze prosić o wybaczenie i ZADOŚĆUCZYNIĆ poszkodowanemu. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: pan prymas 31.08.10, 13:08 Ba, ale jak zadoscuczynic? Przeciez taki biskup to biedaczysko, z datkow wiernych tylko zyje. Wszystko przeciez na Kosciol daje. No bo trudno by Kosciol odpowiadal za grzechy biskupa, nieprawdaz? Dlaczego wierni maja placic za jego wybryki? No to jak ma zadoscuczynic? No chyba ze jego dzieci maja kase i mu dadza? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: pan prymas 31.08.10, 13:36 0golone_jajka napisał: > Ba, ale jak zadoscuczynic? a Ty uważasz, że jedynym zadośćuczynieniem jest kasa? Odpowiedz Link Zgłoś