0golone_jajka 05.09.10, 18:57 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8338012,Prezydent_Komorowski_przed_jasnogorskim_cudownym_obrazem.html?v=1&obxx=8338012 Czyżby coś braciszkowie do kadzideł dosypali, że Komorowski tak gadał?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wkkr Prezydent Bronisław Komorowski 05.09.10, 19:15 jest arcykatolikiem. On wiarę katolicką traktuje bardzo powaznie i nie uznaje kompromisów. Oczywiście dotyczy to jego życia prywatnego. Stąd ta piątka dzieci. Pełniąc funkcję powierzoną mu przez narod musi niestety uwzględnia obowiązujące prawo oraz obecność takich jak ty.... Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Prezydent Bronisław Komorowski 05.09.10, 19:37 Takich jak ja czyli jakich?? To prawda, Komorowski nigdy nie krył swejwiary, ale jednocześnie i tego, że jest za in vitro. No ale przyznasz, że gdyby podczas kampanii wypowiadał takie słowa " w każdym z nas jest taka potrzeba, żeby czuć się przytulonym przez Matkę Bożą i żeby czuć, że wszyscy inni ludzie wokół nas myślą podobnie" to raczej by wybory przegrał, a jego miejsce zająłby Sikorski. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Prezydent Bronisław Komorowski 05.09.10, 19:42 Stąd ta piątka dzieci. Bezkompromisowo je machnął. Jakoś, kurde, Bronka nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Prezydent Bronisław Komorowski 05.09.10, 20:06 maitresse.d.un.francais napisała: > Jakoś, kurde, Bronka nie lubię. ========================= Nie wszyscy muszą go lubić. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Prezydent Bronisław Komorowski 06.09.10, 16:42 > Nie wszyscy muszą go lubić. Ale ci, co go nie lubią, nie są w twoich oczach automatycznie oszołomami i moherami? Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Prezydent Bronisław Komorowski 06.09.10, 16:49 maitresse.d.un.francais napisała: > Ale ci, co go nie lubią, nie są w twoich oczach automatycznie oszołomami i mohe > rami? Ech, sam za nim nie przepadam, a jeśli głosowałem na niego to dlatego, iż są tacy, za którymi nie przepadam jeszcze bardziej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Prezydent Bronisław Komorowski 07.09.10, 16:18 > Ech, sam za nim nie przepadam, a jeśli głosowałem na niego to dlatego, iż są ta > cy, za którymi nie przepadam jeszcze bardziej. :) > > Tak, Luziu, podkreślałeś to już 4894 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Prezydent Bronisław Komorowski 07.09.10, 16:34 maitresse.d.un.francais napisała: > Tak, Luziu, podkreślałeś to już 4894 razy. pewnie Luzio tak podkreśla, bo cierpi ambiwalentnie... jak i wielu innych rodaków. Stąd pewnie słowa o "przypadkowości wyboru" prezydenta Komorowskiego. Bo większość nie głosowała ZA kandydatem tylko PRZECIW temu drugiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Prezydent Bronisław Komorowski 08.09.10, 02:27 Dokladnie tak Azerko. Dwa razy jechalem do ambasady zaglosowac na Bronka w ostatnich wyborach tylko dlatego, ze przerazala mnie wizja tego pana w palacu: Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Prezydent Bronisław Komorowski 08.09.10, 23:31 absztyfikant napisał: > Dokladnie tak Azerko. Dwa razy jechalem do ambasady a do jakiej ambasady ja mam pojechać, żeby Polacy nie używali kalki "dokładnie tak"? Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Prezydent Bronisław Komorowski 09.09.10, 02:53 maitresse.d.un.francais napisała: > a do jakiej ambasady ja mam pojechać, żeby Polacy nie używali kalki "dokładnie > tak"? Aj tam, aj tam... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Prezydent Bronisław Komorowski 09.09.10, 23:51 absztyfikant napisał: > ??? > >Wkurza mnie, że rodacy nie dbają o swoją mowę OJCZYSTĄ. Kwestię "kto będzie rządził" można załatwić pójściem do ambasady. A kwestię olewactwa językowego (i nadmiaru bluzgania)? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Język podlega ewolucji 10.09.10, 07:12 normy ulegają zmianie. To co ciebie dzisiaj razi, jutro bedzie normą. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Język podlega ewolucji 10.09.10, 15:58 wkkr napisał: > normy ulegają zmianie. > To co ciebie dzisiaj razi, jutro bedzie normą. Dokładnie tak. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Prezydent Bronisław Komorowski 06.09.10, 17:26 maitresse.d.un.francais napisała: > > > Nie wszyscy muszą go lubić. > > Ale ci, co go nie lubią, nie są w twoich oczach automatycznie oszołomami i mohe > rami? ========= Wszystko zalezy od stylu i powodów nielubienia. Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: Prezydent Bronisław Komorowski 06.09.10, 11:52 > jest arcykatolikiem. On wiarę katolicką traktuje bardzo powaznie i nie uznaje k > ompromisów. > Oczywiście dotyczy to jego życia prywatnego. Stąd ta piątka dzieci. Jaka ilość dzieci określa byciem katolikiem, a jaka arcykatolikiem ? Ile ty masz dzieci i dlaczego tylko tyle ?? A czy katolikiem można nazwać pana księdza, lub pana papieża, którzy ślubowali iż nic nie zrobią aby mieć dzieci ??? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Prezydent Bronisław Komorowski 06.09.10, 12:21 > jest arcykatolikiem. i w ten sposób Bóg ukarał antyklerykałów i rozum im odebrał!!!! głosowali na arcykatolika o liberalnych poglądach gospodarczych!!! tylko dlatego, że nienawidzą innego katolika o socjalistycznych poglądach gospodarczych!!! PARADOKS! Mieli socjalistę - wybrali liberała.... o tempora! o mores! Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Bóg karze i nakazuje odpowiednio głosować 06.09.10, 14:00 > i w ten sposób Bóg ukarał antyklerykałów i rozum im odebrał!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 15:21 widac, ze jak wolna wola nie po boskiej mysli to jakowas kara boska jest Ciekawa koncepcja wolnej woli. Tak jak z samochodami. Mozna wybrac dowolny kolor, pod warunkie, ze bedzie to kolor czarny :) W przypadku wolnej woli, ci ktorzy maja nieprawidlowa wolna wole zostaja pozbawieni zycia (rozne tsunami, trzesienia ziemi) albo rozumu (antyklerykalowie). Hmm, dobrze ze nie wierze w boga Azerki, bo bym gupi musial byc :D Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 16:13 Pan Bóg nie patrzy na sposób wykorzystania wolnej woli.... dał człowiekowi nakazy i zakazy, powiedział o konsekwencjach i... dał wolną wolę wyboru. Ale razem z konsekwencjami. I te właśnie konsekwencje przed którymi Bóg ostrzega przez mądrość ludową zostały nazwane "karą Bożą". Także do zasobu "mądrości ludowych" należy spostrzeżenie, że kogo Bóg chce ukarać, temu rozum odbiera... I to się sprawdza....aczkolwiek, drogi Ogoleńcu, nie jest to zasada religijna. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 17:11 No to w końcu Jahwe karze ludzi jak nieprawielno wykorzystają wolną wolę czy nie? Bo już się pogubiłem w Twych wywodach, Zeruchno. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 17:30 0golone_jajka napisał: > No to w końcu Jahwe karze ludzi jak nieprawielno wykorzystają wolną wolę czy ni > e? Bo już się pogubiłem w Twych wywodach, Zeruchno. Ech, Eggs, co tu tłumaczyć, to tak jak tatko ci mówili: masz wybór - albo mnie posłuchasz, albo weźmiesz w tyłek. Proste. (jak dyscyplina). :) Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 18:05 luzerski napisał: >masz wybór - albo mnie posłuchasz, albo weźmiesz w tyłek. tyle, że w tyłek będzie waliło życie, nie tatko. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 18:07 no to życie czy Jezus? Zdecyduj sie na coś w końcu. Raz mówisz tak, a raz siak. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 18:11 ŻYCIE!!! Jezus jedynie przed tym ostrzega.... a ludzie nazywają karą Bożą... Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 18:54 Czyli jednak bogowie nas nie karzą, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 07.09.10, 09:34 0golone_jajka napisał: > Czyli jednak bogowie nas nie karzą, tak? bogowie nie istnieją. A BÓG nas nie karze, dał zasady i przestał się nie wtrącać. Szkoda. Kto zasad nie przestrzega ten sam ściąga na siebie nieszczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 08.09.10, 16:40 > bogowie nie istnieją To że Ty tak sobie wierzysz, robiąc zresztą wyjątek dla dwóch bogów, to akurat nic nie znaczy. Ale miło wiedzież, że bogowie Jezus i Jahwe się nie wtrącają w moje życie. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 16:54 0golone_jajka napisał: > Tak jak z samochodami. Mozna wybrac dowolny kolor, pod warunkiem, ze bedzie to > kolor czarny :) A to nie ogólnie z samochodami, jeno z jednym było - z legendarnym Fordem "T" w latach 20. minionego stulecia. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 17:09 luzerski napisał: > latach 20. minionego stulecia. hihihi, Ogoleniec zbyt młody, pamiętać nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 17:23 Potem chybe rimejk z wołgami był, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 17:25 0golone_jajka napisał: > Potem chybe rimejk z wołgami był, nie? A widziałeś, żeby kto kiedy wołgi reklamował? :) Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Prezydent Bronisław Komorowski 06.09.10, 16:52 a000000 napisała: > Mieli socjalistę - wybrali liberała.... o tempora! o mores! Ba! Problem w tym, że to narodowy socjalista był, a to się u nas jakoś źle kojarzy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Prezydent Bronisław Komorowski 06.09.10, 17:08 luzerski napisał: >Problem w tym, że to narodowy socjalista był, no ale nie każdy narodowy socjalista to od razu Hitler... ja chyba jestem narodową socjalistką - jednakowoż odrzucam kategorycznie i całkowicie metody nazistowskich Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Prezydent Bronisław Komorowski 06.09.10, 17:27 a000000 napisała: > no ale nie każdy narodowy socjalista to od razu Hitler... ja chyba jestem naro > dową socjalistką - jednakowoż odrzucam kategorycznie i całkowicie metody nazist > owskich Niemiec. No widzisz, co do Ciebie, to wierzę w 100%. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hawela Re: Prezydent Bronisław Komorowski 08.09.10, 10:05 Mam trójkę dzieci i nie wiem teraz, czy to nie za mało, by być dobrym katolikiem - bo "arcykatolikiem" to na pewno za mało. Odpowiedz Link Zgłoś