Dodaj do ulubionych

Nie poznaję prezydęta

05.09.10, 18:57
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8338012,Prezydent_Komorowski_przed_jasnogorskim_cudownym_obrazem.html?v=1&obxx=8338012
Czyżby coś braciszkowie do kadzideł dosypali, że Komorowski tak gadał??
Obserwuj wątek
    • wkkr Prezydent Bronisław Komorowski 05.09.10, 19:15
      jest arcykatolikiem. On wiarę katolicką traktuje bardzo powaznie i nie uznaje kompromisów.
      Oczywiście dotyczy to jego życia prywatnego. Stąd ta piątka dzieci. Pełniąc funkcję powierzoną mu
      przez narod musi niestety uwzględnia obowiązujące prawo oraz obecność takich jak ty....
      • 0golone_jajka Re: Prezydent Bronisław Komorowski 05.09.10, 19:37
        Takich jak ja czyli jakich??

To prawda, Komorowski nigdy nie krył swejwiary, ale jednocześnie i tego, że jest za in vitro. No ale przyznasz, że gdyby podczas kampanii wypowiadał takie słowa " w każdym z nas jest taka potrzeba, żeby czuć się przytulonym przez Matkę Bożą i żeby czuć, że wszyscy inni ludzie wokół nas myślą podobnie" to raczej by wybory przegrał, a jego miejsce zająłby Sikorski.
      • maitresse.d.un.francais Re: Prezydent Bronisław Komorowski 05.09.10, 19:42
        Stąd ta piątka dzieci.

Bezkompromisowo je machnął.

Jakoś, kurde, Bronka nie lubię.
        • wkkr Re: Prezydent Bronisław Komorowski 05.09.10, 20:06
          maitresse.d.un.francais napisała:
          > Jakoś, kurde, Bronka nie lubię.
          =========================
          Nie wszyscy muszą go lubić.
          • maitresse.d.un.francais Re: Prezydent Bronisław Komorowski 06.09.10, 16:42

> Nie wszyscy muszą go lubić.

Ale ci, co go nie lubią, nie są w twoich oczach automatycznie oszołomami i moherami?
            • luzerski Re: Prezydent Bronisław Komorowski 06.09.10, 16:49

> Ale ci, co go nie lubią, nie są w twoich oczach automatycznie oszołomami i mohe
              > rami?

Ech, sam za nim nie przepadam, a jeśli głosowałem na niego to dlatego, iż są tacy, za którymi nie przepadam jeszcze bardziej. :)
              • maitresse.d.un.francais Re: Prezydent Bronisław Komorowski 07.09.10, 16:18

> Ech, sam za nim nie przepadam, a jeśli głosowałem na niego to dlatego, iż są ta
                > cy, za którymi nie przepadam jeszcze bardziej. :)
                >
                >
                Tak, Luziu, podkreślałeś to już 4894 razy.
                • a000000 Re: Prezydent Bronisław Komorowski 07.09.10, 16:34

> Tak, Luziu, podkreślałeś to już 4894 razy.

pewnie Luzio tak podkreśla, bo cierpi ambiwalentnie... jak i wielu innych rodaków. Stąd pewnie słowa o "przypadkowości wyboru" prezydenta Komorowskiego. Bo większość nie głosowała ZA kandydatem tylko PRZECIW temu drugiemu.
                  • absztyfikant Re: Prezydent Bronisław Komorowski 08.09.10, 02:27
                    Dokladnie tak Azerko. Dwa razy jechalem do ambasady zaglosowac na Bronka w ostatnich wyborach tylko dlatego, ze przerazala mnie wizja tego pana w palacu:

https://www.se.pl/media/pics/2010/08/10/K6_KACZYNSKI_FORUM_300x250.jpg
                    • maitresse.d.un.francais Re: Prezydent Bronisław Komorowski 08.09.10, 23:31
                      absztyfikant napisał:

> Dokladnie tak Azerko. Dwa razy jechalem do ambasady

a do jakiej ambasady ja mam pojechać, żeby Polacy nie używali kalki "dokładnie tak"?
                      • luzerski Re: Prezydent Bronisław Komorowski 09.09.10, 02:53

> a do jakiej ambasady ja mam pojechać, żeby Polacy nie używali kalki "dokładnie
                        > tak"?

Aj tam, aj tam...
                        • absztyfikant Re: Prezydent Bronisław Komorowski 09.09.10, 03:40
                          ???
                          • maitresse.d.un.francais Re: Prezydent Bronisław Komorowski 09.09.10, 23:51
                            absztyfikant napisał:

> ???
                            >
                            >Wkurza mnie, że rodacy nie dbają o swoją mowę OJCZYSTĄ.

Kwestię "kto będzie rządził" można załatwić pójściem do ambasady.

A kwestię olewactwa językowego (i nadmiaru bluzgania)?
                            • wkkr Język podlega ewolucji 10.09.10, 07:12
                              normy ulegają zmianie.
                              To co ciebie dzisiaj razi, jutro bedzie normą.
                              • luzerski Re: Język podlega ewolucji 10.09.10, 15:58
                                wkkr napisał:

> normy ulegają zmianie.
                                > To co ciebie dzisiaj razi, jutro bedzie normą.

Dokładnie tak. ;)
            • wkkr Re: Prezydent Bronisław Komorowski 06.09.10, 17:26

>
              > > Nie wszyscy muszą go lubić.
              >
              > Ale ci, co go nie lubią, nie są w twoich oczach automatycznie oszołomami i mohe
              > rami?
              =========
              Wszystko zalezy od stylu i powodów nielubienia.
      • aeki Re: Prezydent Bronisław Komorowski 06.09.10, 11:52
        > jest arcykatolikiem. On wiarę katolicką traktuje bardzo powaznie i nie uznaje k
        > ompromisów.
        > Oczywiście dotyczy to jego życia prywatnego. Stąd ta piątka dzieci.

Jaka ilość dzieci określa byciem katolikiem, a jaka arcykatolikiem ? Ile ty masz dzieci i dlaczego tylko tyle ?? A czy katolikiem można nazwać pana księdza, lub pana papieża, którzy ślubowali iż nic nie zrobią aby mieć dzieci ???
        • a000000 Re: Prezydent Bronisław Komorowski 06.09.10, 12:21
          > jest arcykatolikiem.

i w ten sposób Bóg ukarał antyklerykałów i rozum im odebrał!!!! głosowali na arcykatolika o liberalnych poglądach gospodarczych!!! tylko dlatego, że nienawidzą innego katolika o socjalistycznych poglądach gospodarczych!!! PARADOKS! Mieli socjalistę - wybrali liberała.... o tempora! o mores!
          • aeki Bóg karze i nakazuje odpowiednio głosować 06.09.10, 14:00
            > i w ten sposób Bóg ukarał antyklerykałów i rozum im odebrał!!!!
            • 0golone_jajka a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 15:21
              widac, ze jak wolna wola nie po boskiej mysli to jakowas kara boska jest

Ciekawa koncepcja wolnej woli. Tak jak z samochodami. Mozna wybrac dowolny kolor, pod warunkie, ze bedzie to kolor czarny :) W przypadku wolnej woli, ci ktorzy maja nieprawidlowa wolna wole zostaja pozbawieni zycia (rozne tsunami, trzesienia ziemi) albo rozumu (antyklerykalowie). Hmm, dobrze ze nie wierze w boga Azerki, bo bym gupi musial byc :D
              • a000000 Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 16:13
                Pan Bóg nie patrzy na sposób wykorzystania wolnej woli.... dał człowiekowi nakazy i zakazy, powiedział o konsekwencjach i... dał wolną wolę wyboru. Ale razem z konsekwencjami.

I te właśnie konsekwencje przed którymi Bóg ostrzega przez mądrość ludową zostały nazwane "karą Bożą". Także do zasobu "mądrości ludowych" należy spostrzeżenie, że kogo Bóg chce ukarać, temu rozum odbiera... I to się sprawdza....aczkolwiek, drogi Ogoleńcu, nie jest to zasada religijna.
                • 0golone_jajka Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 17:11
                  No to w końcu Jahwe karze ludzi jak nieprawielno wykorzystają wolną wolę czy nie? Bo już się pogubiłem w Twych wywodach, Zeruchno.
                  • luzerski Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 17:30
                    0golone_jajka napisał:

> No to w końcu Jahwe karze ludzi jak nieprawielno wykorzystają wolną wolę czy ni
                    > e? Bo już się pogubiłem w Twych wywodach, Zeruchno.

Ech, Eggs, co tu tłumaczyć, to tak jak tatko ci mówili: masz wybór - albo mnie posłuchasz, albo weźmiesz w tyłek. Proste. (jak dyscyplina). :)
                    • a000000 Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 18:05
                      luzerski napisał:

>masz wybór - albo mnie posłuchasz, albo weźmiesz w tyłek.

tyle, że w tyłek będzie waliło życie, nie tatko.
                      • 0golone_jajka Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 18:07
                        no to życie czy Jezus? Zdecyduj sie na coś w końcu. Raz mówisz tak, a raz siak.
                        • a000000 Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 18:11
                          ŻYCIE!!! Jezus jedynie przed tym ostrzega.... a ludzie nazywają karą Bożą...
                          • 0golone_jajka Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 18:54
                            Czyli jednak bogowie nas nie karzą, tak?
                            • a000000 Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 07.09.10, 09:34
                              0golone_jajka napisał:

> Czyli jednak bogowie nas nie karzą, tak?

bogowie nie istnieją. A BÓG nas nie karze, dał zasady i przestał się nie wtrącać. Szkoda.
                              Kto zasad nie przestrzega ten sam ściąga na siebie nieszczęście.
                              • 0golone_jajka Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 08.09.10, 16:40
                                > bogowie nie istnieją

To że Ty tak sobie wierzysz, robiąc zresztą wyjątek dla dwóch bogów, to akurat nic nie znaczy.

Ale miło wiedzież, że bogowie Jezus i Jahwe się nie wtrącają w moje życie.
              • luzerski Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 16:54
                0golone_jajka napisał:

> Tak jak z samochodami. Mozna wybrac dowolny kolor, pod warunkiem, ze bedzie to
                > kolor czarny :)

A to nie ogólnie z samochodami, jeno z jednym było - z legendarnym Fordem "T" w latach 20. minionego stulecia.
                • a000000 Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 17:09
                  luzerski napisał:

> latach 20. minionego stulecia.

hihihi, Ogoleniec zbyt młody, pamiętać nie może.
                  • 0golone_jajka Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 17:23
                    Potem chybe rimejk z wołgami był, nie?
                    • luzerski Re: a ja myslalem ze dal nam wolna wole... 06.09.10, 17:25
                      0golone_jajka napisał:

> Potem chybe rimejk z wołgami był, nie?

A widziałeś, żeby kto kiedy wołgi reklamował? :)
          • luzerski Re: Prezydent Bronisław Komorowski 06.09.10, 16:52
            a000000 napisała:

> Mieli socjalistę - wybrali liberała.... o tempora! o mores!

Ba! Problem w tym, że to narodowy socjalista był, a to się u nas jakoś źle kojarzy... :)
            • a000000 Re: Prezydent Bronisław Komorowski 06.09.10, 17:08
              luzerski napisał:

>Problem w tym, że to narodowy socjalista był,

no ale nie każdy narodowy socjalista to od razu Hitler... ja chyba jestem narodową socjalistką - jednakowoż odrzucam kategorycznie i całkowicie metody nazistowskich Niemiec.
              • luzerski Re: Prezydent Bronisław Komorowski 06.09.10, 17:27
                a000000 napisała:

> no ale nie każdy narodowy socjalista to od razu Hitler... ja chyba jestem naro
                > dową socjalistką - jednakowoż odrzucam kategorycznie i całkowicie metody nazist
                > owskich Niemiec.

No widzisz, co do Ciebie, to wierzę w 100%. :)
      • hawela Re: Prezydent Bronisław Komorowski 08.09.10, 10:05
        Mam trójkę dzieci i nie wiem teraz, czy to nie za mało, by być dobrym katolikiem - bo "arcykatolikiem" to na pewno za mało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka