06.10.10, 18:18
Czy Bóg istnieje? Czy życie ma sens? te i inne pytania, które Cię nurtują w miejscu, gdzie żadne pytanie nie jest zbyt trudne lub głupie by je zadać - Kurs Alfa - czegoszukasz.org
Uczestnictwo nie jest związane z żadnymi opłatami. Już w następny czwartek godz. 19.30 w parafii św. Jakuba w Warszawie
Kurs Alfa to:
A (Anyone) – dla każdego, każdy może wziąć udział
L (Learning and Laughter) – nauka i dobry humor – połączenie tych dwóch sprawia, że nie jest nudno
P (Pasta, pizza, pierogi) – posiłek, aby się dobrze słuchało
H (Helping one another) – wzajemna pomoc kluczem do umacniania przyjaźni
A (Ask Anything) – pytaj o wszystko, żadne pytanie nie jest zbyt proste lub zbyt trudne, aby je zadać
Dla mnie to było niezwykłe przeżycie... dlatego polecam :-)
Obserwuj wątek
    • biwixx Re: Kurs Alfa 06.10.10, 18:21
      czegoszukasz.orgTekst linka
    • karbat Re: Kurs Alfa 06.10.10, 18:30
      biwixx napisała:

> Czy Bóg istnieje?

jaja jak balony ... na parafii ci jednoznacznie wyjasnia czy istnieje bog ...
      kpiny z elementarnej ludzkiej inteligencji .

ALFA - reklama boskiej imprezy .

>Czy życie ma sens?

wyrazy wspolczucia dla muszacych sobie zadawac pytanie , czy ich zycie ma sens ,
      pytajacych o sens zycia . .... polecam dobrego ... psychiatre .

• kotekali Re: Kurs Alfa 06.10.10, 19:23
      jesli parafia....to wedlug tego kurs raczej istnieje.. :)
      jakich to sie trikow trzeba imac....ze niby jakas tam watpliwosc na poczatku...pod koniec juz wszyscy sa pewni ze Bog jest....a Michalik jest po jego prawicy...razem ze swoim pedofilem i policjantem ktorego wtracil do wiezienia za to , ze ten pelnil uczciwie swoja sluzbe....
      :)
    • frankafiranka1 Re: Kurs Alfa 07.10.10, 13:17
      Kościół szybko się uczy, na zachętę dali żarcie, wiedzą, że to działa.
      Chociaż kiedyś za młodu byłam w kościele w Anglii i tam dawali chleb i wino na mszy, nie pamiętam, czy wszystkim, czy tylko jako komunię.
      Nawet nie wiem co to był za kościół tylko akurat była niedziela i oczywiście "większość" wycieczki chciała iść na mszę. A reszta oczywiście nie dostała żadnego wyboru, ewentualnie mogliśmy postać pod kościołem.
      • kotekali Re: Kurs Alfa 07.10.10, 15:07
        w koncu i kosciol nauczyl sie czegos od wyznawcow Hare Kriszny :) hehehe
    • kuk_krakauer Re: Kurs Alfa 07.10.10, 16:48
      Zadam pytanie, chyba retoryczne. Czy w parafii r-k w Polsce grupa dyskutantów może dojść do wniosku, że boga nie ma?
      • karbat Re: Kurs Alfa 07.10.10, 18:04
        kuk_krakauer napisał:
        > Zadam pytanie, chyba retoryczne. Czy w parafii r-k w Polsce grupa dyskutantów może dojść do wniosku, że boga nie ma?

pierwsze musisz wysluchac istnienie boga , potem :

Kurs Alfa to:
        P (Pasta, pizza, pierogi) – posiłek, aby się dobrze słuchało

jak dojdzeisz do tego i glosno im powiesz , ze ich boga nie ma ,
        nie zalapiesz sie na pierogi .... po katolicku
        • kuk_krakauer Re: Kurs Alfa 07.10.10, 18:46
          Moje pytanie jest znacznie bardziej bluźniercze, czy cała grupa (łącznie z katolickim wydającym pierogi po katolicku) może dojść do wniosku, że boga nie ma? Ateistycznie mówiąc, czy organizatorzy zakładają, że sprawa może sie rypnąć?
    • szczurek3 Konkretniej? 08.10.10, 11:13
      Czy pierogi są ze sklepu i odgrzewane, czy swojskie?
      I z czym są?
      • kotekali Re: Konkretniej? 08.10.10, 12:27
        Hare Hare Jezus....tradycyjnie katolicyzm przejmuje zwyczaje innych....by latwiej ich przejac :)
        • karbat Re: Konkretniej? 08.10.10, 13:33
          kuk_krakauer napisał:

> Moje pytanie jest znacznie bardziej bluźniercze, czy cała grupa (łącznie z kato
          > lickim wydającym pierogi po katolicku) może dojść do wniosku, że boga nie ma? A
          > teistycznie mówiąc, czy organizatorzy zakładają, że sprawa może sie rypnąć?

od tego maja wybitnych katolickich specjalistow .... egzorcystow .
          • almg37 Re: Konkretniej? 02.06.13, 11:22
            Wasze komentarze sa zalosne.Dzis mozecie sie nasmiewac z Boga,ale kiedys kazdemu przyjdzie przed nim stanac i nie bedzie wazne kto z czym jadl pierogi ale co zrobil z ofiara Syna Bozego.A to,ze sa ludzie,ktorzy chca Wam przyblizyc Boga swiadczy,ze jest jeszcze czas aby sie upamietac

• karbat Re: Konkretniej? 02.06.13, 12:11
              almg37 napisał(a):

> Wasze komentarze sa zalosne.Dzis mozecie sie nasmiewac z Boga,ale kiedys kazdem
              > u przyjdzie przed nim stanac i nie bedzie wazne kto z czym jadl pierogi ale co
              > zrobil z ofiara Syna Bozego.A to,ze sa ludzie,ktorzy chca Wam przyblizyc Boga s
              > wiadczy,ze jest jeszcze czas aby sie upamietac

kato - propaganda pierogowa .
              lecisz na pierogi .... to tam idz, w czym problem . dobre pierogi to jest to .

ja -
              1. wiem gdzie sa supr pierogi
              2. wiem co tam powiedza na temat boga . to po co tam mam isc ....
              powiedza to samo co gledza od lat co niedziele .
            • olek13 Re: Konkretniej? 02.06.13, 12:11
              Twoje nieudolne próby wmówienia innym, że Twój idol religijny jest czymś więcej, niż postacią z bajki, są żałosne. Czas się opamiętać, spojrzeć prawdzie w oczy, pożegnać się z iluzjami.
            • qqww1122 Czy w njebje 02.06.13, 14:36
              Czy w niebie są pierogi ?
              Jeśli tak , to ja się nawrócę na wiare Pambucka trójjedynego w duchu śfjentym razem
              z maryją niepokalanie poczętą dzjewicą.

Bo ja bardzo lubjem pjerogi , i ja chcem w niebie codziennie jeść pjerogi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka