Dodaj do ulubionych

Używanie kija

05.01.11, 19:06
"Używanie kija może odbywać się w służbie miłości. Pasterz potrzebuje kija przeciwko dzikiej zwierzynie, przeciwko rabusiom, szukającym łupu. Również kościół musi używać kija, bo dopiero wtedy ludzie pójdą za swoim Panem..."
Tak Benedykt XVI powiedział w czerwcu 2010r. na placu św. Piotra do 15 tys. księży.
Na ateistów, to mietła wystarczy.
Obserwuj wątek
    • mitko32 Re: Używanie kija 05.01.11, 19:55
      Inkwizycyjne ciągoty obecnego papieża nie są tajemnicą. Na szczęście czasy już nie te.
    • ka_p_pa odleciał 05.01.11, 20:37
      jak ochkarol.
    • kuk_krakauer Re: Używanie kija 05.01.11, 21:38
      Również kościół musi używać kija, bo dopiero wtedy ludzie pójdą za swoim Panem

Rodzi się pytanie, czy jeśli Benio dopuszcza używania kija przez kościół, to dopuszcza w takim samym stopniu używanie kija wobec kościoła...
      • karbat Re: Używanie kija 04.02.11, 16:50
        Używanie kija religijnego i religijnej marchewki = religia .

Zakazy , nakazy , podporzadkowanie nierzadko uragajace wiedzy , nauce , zdrowemu rozsadkowi , ludzkiej inteligencji , w imie dogmatow i wymyslow wielebnych szamanow .
        Marchewka , - wieczne szczescie ... po smierci ....
        • voxave Re: Używanie kija 06.02.11, 07:20
          teraz jest fajny czas--moga mnie pocałować jak im pozwolę w doopencję
          • pocoo Re: Używanie kija 06.02.11, 09:09
            voxave napisała:

> teraz jest fajny czas--moga mnie pocałować jak im pozwolę w doopencję

Ot wylazło z Ciebie miłosierdzie.
            Ja im takiej przyjemności nie mam zamiaru dostarczać.Mnie mogą cmoknąć ino w piętę .
            • voxave Re: Używanie kija 06.02.11, 14:17
              i moja część ciała i twoja nie to i tak na takie sprawy zbyt cenna
              • krzy-czy Re: Używanie kija 06.02.11, 16:53
                mogą-po dokładnym umyciu zębów.
                • karbat Re: Używanie kija 06.02.11, 18:20
                  " Również kościół musi używać kija, bo dopiero wtedy ludzie pójdą za swoim Panem..."

Papiezowi marza sie koloratkowi zdymiarze ... z kijami ....
                  Kijow niech uzywaja na swych wiercow w budynkach z krzyzem na dachu ,
                  nie mam nic przeciwko .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka