Dodaj do ulubionych

Bohaterska pani pastor Käßmann

14.02.11, 17:50
zostala odznaczona europejska odznaka za... odwage cywilna.!

Za akt odwagi cywilnej kwalifikujacy sie do nagrody uznano ustapienie pani pastor ze stanowiska przewodniczacej EKD (Niemieckiego Kosciola Ewangelickiego) po tym jak policja zatrzymala ja za przejechanie skrzyzowania na czerwonym swietle i stwierdzila 1,5 promila alkoholu w krwi .

www.spiegel.de/spiegel/vorab/0,1518,745150,00.html
Potaniala odwaga...
Obserwuj wątek
    • 0golone_jajka Re: Bohaterska pani pastor Käßmann 14.02.11, 19:04
      Trzeba mieć jaja. Wspaniały prszykład dla naszych hierarchów.
    • absztyfikant Re: Bohaterska pani pastor Käßmann 14.02.11, 20:12
      hehehe
    • maitresse.d.un.francais Sama się odznaczyła? 14.02.11, 21:15
      Bo rozumiem Mario, że nie lubisz pani Kaessmann (licho wie, jak zrobić niemiecką czcionkę), ale akurat odznaczenie za coś takiego nie jest jej winą, prawda? Tylko odznaczających?
      • maria421 Re: Sama się odznaczyła? 14.02.11, 23:52
        maitresse.d.un.francais napisała:

> Bo rozumiem Mario, że nie lubisz pani Kaessmann (licho wie, jak zrobić niemieck
        > ą czcionkę), ale akurat odznaczenie za coś takiego nie jest jej winą, pr
        > awda? Tylko odznaczających?

Jasne ze nie sama sie odznaczyla, ale odznake przyjela.
        Ja jej nie lubie nie tylko za wpadke, ale za caloksztalt po wpadce. Pani biskup wykorzystala wpadke do zablysniecia jako gwiazda uczciwosci.
        • 0golone_jajka Re: Sama się odznaczyła? 15.02.11, 00:31
          Hehe, co by nie zrobiła, to by było źle. Największym jej błędem było urodzić się. Potem samo się potoczyło. Teraz zachowała się uczciwie, wyjątkowo godnie i odważnie, za co dostała nagrodę (choć wydaje się, że dawanie nagrody za NORMALNE PORZĄDNE zachowanie to lekka przesada, ale taki jest ten świat, że to co porządne jest niestety coraz rzadsze) i śmiała ją odebrać. Co za bezczelna baba! BisKUPkA. Jak ona śmie! Do garów, a nie z Jezusem rozmawiać!!!
        • maitresse.d.un.francais Re: Sama się odznaczyła? 15.02.11, 18:59

>
          > Jasne ze nie sama sie odznaczyla, ale odznake przyjela.
          > Ja jej nie lubie nie tylko za wpadke, ale za caloksztalt po wpadce. Pani biskup
          > wykorzystala wpadke do zablysniecia jako gwiazda uczciwosci.

Może masz i rację, ja za to mam wrażenie, że lubisz po prostu jeździć po pani biskup, czego by nie zrobiła.
          • maria421 Re: Sama się odznaczyła? 15.02.11, 19:04
            maitresse.d.un.francais napisała:

> Może masz i rację, ja za to mam wrażenie, że lubisz po prostu jeździć po pani b
            > iskup, czego by nie zrobiła.

Nie lubie takich "ichbezogen" typow, szczegolnie jako przywodcow jakigokolwiek kosciola.
    • zawszekacperek Re: Bohaterska pani pastor Käßmann 14.02.11, 21:34
      Abstrahując od samego faktu odznaczenia, to podziwiam Panią Kaessmann za ... odwagę cywilną. Nie mataczyła. Wyraziła skruchę i przeprosiła. Ustąpiła ze stanowiska dobrowolnie.
      Może być w tym względzie pięknym przykładem dla wielu polityków płci męskiej, którzy zhańbili się gorzej (niż jazda pod wpływem) a mimo to nie ustąpili dobrowolnie lecz pod presją opinii publicznej.

Kacperek

maria421 napisała:

> zostala odznaczona europejska odznaka za... odwage cywilna.!
      >
      > Za akt odwagi cywilnej kwalifikujacy sie do nagrody uznano ustapienie pani past
      > or ze stanowiska przewodniczacej EKD (Niemieckiego Kosciola Ewangelickiego) po
      > tym jak policja zatrzymala ja za przejechanie skrzyzowania na czerwonym swietle
      > i stwierdzila 1,5 promila alkoholu w krwi .
      >
      > www.spiegel.de/spiegel/vorab/0,1518,745150,00.html
      > Potaniala odwaga...
      >
      • maria421 Re: Bohaterska pani pastor Käßmann 14.02.11, 23:56
        A co miala mataczyc, Kacperku? Gdyby sama nie odeszla, to by ja do odejscia zmuszono.
        • zawszekacperek Re: Bohaterska pani pastor Käßmann 15.02.11, 22:27
          I to nazywam klasą.
          Kacperek
          maria421 napisała:

> A co miala mataczyc, Kacperku? Gdyby sama nie odeszla, to by ja do odejscia zmu
          > szono.
          • maria421 Re: Bohaterska pani pastor Käßmann 16.02.11, 10:09
            Kacperku, ale ona nie dostala odznaki za klase, tylko za odwage cywilna.
            • a000000 Re: Bohaterska pani pastor Käßmann 16.02.11, 10:13
              maria421 napisała:

> Kacperku, ale ona nie dostala odznaki za klase, tylko za odwage cywilna.

widocznie w dzisiejszych postępowych czasach przyznanie się do wykroczenia/grzechu jest postrzegane jako cywilna odwaga.
              o tempora! o mores!
              • jurek_z_berlina Re: Bohaterska pani pastor Käßmann 16.02.11, 10:32
                a000000 napisała:

"widocznie w dzisiejszych postępowych czasach przyznanie się do wykroczenia/grzechu jest postrzegane jako cywilna odwaga."

No, na wykroczeniu, to ją przyłapano, więc znowu nie należy sądzić, że pani pastor PO TO usiadła za kierownicą samochodu po wypiciu alkoholu, żeby następnie – powodowana odwagą cywilną – zatrzymać się przy pierwszym lepszym posterunku policji i dobrowolnie przyznać się do wykroczenia... ;)

Pani pastor i jej poglądy tak ogólnie ani mnie parzą, ani ziębią, ot, jeszcze jedna niepoprawna utopistka (dlatego lubi ją Kacperek; „swój do swego ciągnie” ;) ), ale zupełnie zgadzam się z Marią, że robienie z tej pani „bohaterki” (cywilnej) za to, że uprzedziła pozbawienie jej funkcji w EKD i sama z niej zrezygnowała, to czyta, jakże charakterystyczna dla współczesnej „Jeuropy”, paranoja, która doskonale wpisuje się w tysiące innych idiotyzmów brukselsko-strassburgskich „nawiedzonych” urzędasów...
                • 0golone_jajka a biskup Śliwiński? 16.02.11, 14:05
                  Spowodował wypadek po pijaku, do dymisji się podał dopiero po naciskach z Watykanu, a w sądzie wnosił o umorzenie sprawy, bo jego osoba gwarantuje, że taki wpadek się nie powtórzy!
                  • jurek_z_berlina Re: a co? 16.02.11, 15:49
                    Bp. Śliwińskiego Europarlament też chciał odznaczyć medalem za odwagę cywilną?
                    • 0golone_jajka Re: a co? 16.02.11, 18:30
                      Gdyby się sam zrzekł stanowiska, to kto wie?
            • zawszekacperek Re: Bohaterska pani pastor Käßmann 16.02.11, 17:24
              Marrrria, Marrrria (Kacperek zgrzyta zębami:))
              Klasę pokazała pani Kaessmann. Natomiast Parlament Europejski pokazał..., no co...
              odwagę cywilną.:)
              Kacperek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka