Dodaj do ulubionych

Świntuch w konfesjonale

21.04.11, 09:37
"Gdy przed ślubem udałam się do spowiedzi, ksiądz nawet nie wysłuchał do końca zwyczajowej formułki, był tylko i wyłącznie zainteresowany tym, czy spałam już z przyszłym mężem, czy jeszcze jestem dziewicą"
blog.onet.pl/41348,archiwum_goracy.html
Pojąć tego nie jestem w stanie, dlaczego ludzie chodzą do spowiedzi i z własnej, nieprzymuszonej woli dają się poniżać.
Obserwuj wątek
    • kotekali Re: Świntuch w konfesjonale 21.04.11, 09:55
      Rzeczywiscie, kapowanie na siebie nie moze byc normalne i nie jest. Skoro jednak czarni maja dostep do dzieci i proces skoorwiania czlowieka zaczyna sie juz od najmlodszych lat nikomu nawet do glowy nie przyjdzie, ze to jest chore. Bo jak mozna isc do obcego faceta , w dodatku kawalera, i dac sie tak przeswietlic? No ale czego to nie zrobi katolik by w kosciolku miec slub, na ktory pozniej oczywiscie po zaplaceniu odpowiedniej sumki moze dostac rozwod :)
      I smiac sie i plakac mozna.
      • pocoo Re: Świntuch w konfesjonale 21.04.11, 10:15
        Ci wszyscy wierzący katolicy NIE WIERZĄ,że Bóg wszystko widzi i słyszy. Boga się nie boją ale księdza tak.Stąd spowiedź,a jeszcze jak przystojny ksiądz...
        Dlaczego starsze panie wolą się spowiadać u starszego proboszcza a dziewczyny u młodego wikarego?Pewien proboszcz(mój szkolny kolega) powiedział,że czasami szlag go trafia widząc te babcie siedzące w ławkach i czekające w kolejce do spowiedzi.Fajna zabawa i kpina z religii.Zdziwiłabym się spotykając duchownego wierzącego w Boga.
    • piwi77 I głupek, co przy nim klęczy. Komplet. /nt 21.04.11, 11:39
    • chasyd_666 Re: Świntuch w konfesjonale 23.04.11, 12:30
      l.george.l napisał:

> "Gdy przed ślubem udałam się do spowiedzi, ksiądz nawet nie wysłuchał do końca
      > zwyczajowej formułki, był tylko i wyłącznie zainteresowany tym, czy spałam już
      > z przyszłym mężem, czy jeszcze jestem dziewicą"
      > blog.onet.pl/41348,archiwum_goracy.html
      > Pojąć tego nie jestem w stanie,

A jesteś w stanie pojąć własną naiwność ? :) Bezkrytyczną wiarę w tę bajkę ?...
      • kotekali Re: Świntuch w konfesjonale 23.04.11, 20:03
        tobie latwiej uwierzyc w niepokalane poczecie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka