Dodaj do ulubionych

Chlopiec nie dopuszczony do komuni

12.05.11, 16:06
Wlasnie zobaczylam w TV: Ksiadz nie chce dopuscic chlopca do pierwszj komunii,bo rodzice dziecka nie sa w/g kaplana porzadnymi katolikami.

No to ja juz tu nie kapuje. Dzieciak sam sie pcha, wierzacy jest, katechizm zna nie mniej niz jego rowiesnicy, do Kosciola chodzi etc. wiec co do tego maja tu jego rodzice????
Katolikow jest coraz mniej, odchodza sami, a jak tu jeden taki chce wejsc z wlasnej woli tomu sie drzwi zamyka przed nosem !

To jest jakies chore ! Czyli, ze bedzie musial chlopiec czekac na swoje osiemnaste urodziny, zeby moc isc do pierwszj komuni, po przedstawieniu ksiedzu papierka ze jest juz pelnoletni i ze jego rodzice juz za niego w swietle prawa nie odpowiada.

Ja bym na miejscu rodzicow chlopca zwrocila sie z ta sprawa wyzej. Bo to jest zwykla prywatna zemsta ksiedza, za to, ze rodzice nie chodza do kosciola i nie daja na tace!
Co Wy na to?

Artyska76

Obserwuj wątek
    • kolter-xxl Re: Chlopiec nie dopuszczony do komuni 12.05.11, 16:15
      artystka76 napisała:

> Wlasnie zobaczylam w TV: Ksiadz nie chce dopuscic chlopca do pierwszj komunii,b
      > o rodzice dziecka nie sa w/g kaplana porzadnymi katolikami.

No i ???

> Co Wy na to?

Nie wiem co inni ale mi to zwisa :))
    • tanebo Re: Chlopiec nie dopuszczony do komuni 12.05.11, 16:34
      Nie rozumiem twego zdumienia. W ostatnim przekroju był tekst na ten temat. Dzieci gorszego Boga. Nie tylko za złe prowadzenie rodziców dziecko może nie dostąpić do sakramentu. Dzieciom chorym np na kompleks Downa odmawia się sakramentu bo są jak zwierzęta (to cytat) - ciekawe że aborcji nie można zrobić bo to życie. Okazuje się płód może być życiem ale nie człowiekiem o ile nie spełnia wymagań. Odmawia się chowania zmarłych bo albo się źle prowadzili albo popełnili samobójstwo. Z czego to wynika? Większość księży pochodzi ze wsi. Matura to szczyt ich edukacji. Słyszałem z drugiej ręki że są tacy którzy żałują że dziś księdza nie całuje się w rękę. To typowa, niska mentalność. Pozwala ona dzielić ludzi na swoich (kler) i obcych, a więc gorszych.
      • voxave Re: Chlopiec nie dopuszczony do komuni 12.05.11, 17:01
        Rodzice poskapili datku albo nie było ich stać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka