aeki 30.06.11, 07:16 Ta krew to prawdziwy autentyk, a nie jakieś imitacje. Musimy to docenić - podkreśla ojciec Jan. poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,9867080,Lednica_ma_relikwie_Jana_Pawla_II__Jaka_.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ateista_z_wyboru Re: obwoźny autentyk 30.06.11, 10:07 No cóż, przaśna religijność ludowa, jaka dominuje w naszym kraju, potrzebuje takich rzeczy jak autentyczne relikwie, perygrynujące święte obrazy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: obwoźny autentyk 30.06.11, 15:55 A skoro ta ludowa religijność potrzebuje materialnych przedmiotów, to niech panowie ateiści zajmą się swoimi potrzebami. Odpowiedz Link Zgłoś
ateista_z_wyboru Re: obwoźny autentyk 30.06.11, 16:01 Nie możmy o tym wspomnieć czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: obwoźny autentyk 01.07.11, 16:17 a000000 napisała: > A skoro ta ludowa religijność potrzebuje materialnych przedmiotów, to niech pan > owie ateiści zajmą się swoimi potrzebami. > Ta religijność jest nie tylko ludową ,autorytety kościelne ją kreują. Autentyczna krew. Jest sugestia , że również jest czczona nieautentyczna. Tak jak napletki. Groteskowe to i żałosne. Panowie ateiści mają potrzeby. Zajmują się nimi Nie chcę , aby Polska była ośmieszana . Nie chcę , aby jakakolwiek ideologia i zabobony , miały wpływ na nasze szkolnictwo,www.polskatimes.pl/pap/420548,prymas-polski-kazdy-powinien-uczestniczyc-w-katechizacji,id,t.html?cookie=1 naukę, prawodawstwo, kulturę, obyczaje. Ząb mu wybili i trzymali 30 lat, by cześć zębowi oddawać. B16 jest w Niemczech traktowany po prostu jako urzędnik. Pierwszy katol pewno może, jak i Marysia, to potwierdzić. W Polsce kler widzi szansę , aby przytrzymać uciekającą brać Szkoda tylko , że taki prymitywny sposób wybrał. Widocznie tak ocenia praktykujących. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: obwoźny autentyk 01.07.11, 16:26 aeki napisał: > Nie chcę , aby Polska była ośmieszana . na tle innych krajów - Polska nie ma obyczajów godnych wyszydzenia. popatrz sobie jak gdzie indziej sobie poczynają ludkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: obwoźny autentyk 01.07.11, 16:51 > popatrz sobie jak gdzie indziej sobie poczynają ludkowie. Jacy inni cywilizowani obywatele, wybijają ząb i obwożą modląc się do niej krew ??? Wstyd i żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
ateista_z_wyboru Re: obwoźny autentyk 01.07.11, 18:50 Mam nadzieję, że ta informacje nie przenikają do cywilizacji, więc może się z nas nie nabijaja tak bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: obwoźny autentyk 01.07.11, 18:59 >wybijają ząb kto komu wybił ząb, celem uczynienia relikwii??? tak, aeki, wstyd i żenada.... nie wiesz do czego służą przecinki? Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: obwoźny autentyk 02.07.11, 07:53 Kard. Dziwisz zdradził, że otrzymał ząb Jana Pawła II, który lekarze przez przypadek wybili papieżowi................ wiadomosci.onet.pl/regionalne/krakow/zab-i-krew-jana-pawla-ii-to-ponura-groteska,1,4264373,region-wiadomosc.html a u was biją murzynów. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: obwoźny autentyk 02.07.11, 12:48 ja chyba nie chcę, aby w podobny sposób lekarze ratowali moje życie.... co takiego robili, że aż ząb wybili???? to jest jakaś paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: obwoźny autentyk 03.07.11, 12:00 Ząb może zostać wybity np. podczas intubacji. pl.wikipedia.org/wiki/Intubacja Odpowiedz Link Zgłoś