Dodaj do ulubionych

Wewnętrzna sprzeczność.

21.09.11, 23:09
wyborcza.pl/1,75478,10330279,Katolik_broni_Nergala__Pan_Bog_mi_go_zeslal.html
"- Nie uważam, że składając zeznania w sądzie, graliśmy na dwa fronty. Nie
czuję się dwulicowy, bo mam w tej sprawie jasno sprecyzowany pogląd. Nie
będę ukrywał też, że z chłopakami z Behemotha znamy się już z sześć lat.
Dlatego byliśmy gośćmi na tym koncercie. Z mojego punktu widzenia to są
świetni kolesie, złego słowa nie powiem o żadnym z nich.

(...)

W moim studiu Sounds Great Promotion w Gdyni pracowałem z nimi przy dwóch
ostatnich płytach, w tym koncertowej. Aranżowałem im niektóre partie
orkiestrowe, przy płycie "Evangelion" nagrywałem z nimi wokale, solówki,
pracowałem przy ich DVD i montowałem dodatkowe rzeczy. Najbardziej jednak
trzymam się z Nerem. Empatyczny, wrażliwy gość, wiele razy mi pomógł Przyjaciel.."

Ja osobiście znam chłopaków z Vadera i to ze wszystkich skladów od docenta do mausera i novego-ich ostatni basista Rejasz, to mój kolega z podworka. Inferno z Behemotha grał z moim bratem w jednej kapeli. Czy to znaczy, że teraz, kiedy jestem chrześcijaninem mam w ramach starej znajomości chodzić na bluzniercze koncerty i w dodatku pomagać w szerzeniu szatańskiej propagandy, pomagając im nagrywać płyty? Płytę z szatańska ewangelią? Jedyne moje kontakty z tymi ludzmi, to wymiana pozdrowienia na ulicy i ewentualnie krótka pogadanka (najczęściej na temat Biblii, ponieważ przecież nie będe dyskutował o muzycie, która gra na uczuciach, zamiast ja grać na instrumentach, czy o tandetnych, pozerskich tekstach).

Darskiego nie znam osobiście--jakoś nie było okazji. Wiem jednak,ze wymaga on ewangelizacji, ponieważ jak można myśleć,ze obrażając Biblię obraża się koścółów Katolicki? Takie twierdzenia są wewnętrznie sprzeczne--co doskonale ukazuje ten wywiad.
Obserwuj wątek
    • kotekali Re: Wewnętrzna sprzeczność. 22.09.11, 20:48
      zamiast szukac gdzies czegos pomoz tym , ktorzy sami sobie nie dadza rady...
      prawda stoi tuz obok a nie w kosmosie..
      pozdro.
      • noveyy777 poznaj moje malenstwo! 22.09.11, 21:37
        Ja zyje teraz w innym kosmosie z moja lilipucia maskotka:)
        Chcesz poznac moja maskotke?:)

9ad6.skroc.pl
        • grgkh Re: poznaj moje malenstwo! 23.09.11, 23:44
          Dziwię Ci się.

Jak można uważać, że mogłaby OD RAZU powstać tak skomplikowana struktura jak kreator? Przecież to jest absurd.

Ewoluował?
          • kotekali Re: poznaj moje malenstwo! 24.09.11, 00:09
            tak, ewoluowal hehehh w zakamarkach niezbyt zdrowego mozgu :)
          • kotekali Re: poznaj moje malenstwo! 24.09.11, 00:13
            Szanowny grgkh , gdybys mial ochote cokolwiek dowiedziec sie o tej nieredukowalnej itd itp to skontaktuj sie z kappa :) no chyba, ze juz to masz, przepraszam za wyrazenie, obcykane :)
            w kazdym badz razie kappa ma w tym temacie glowe nie od parady :)
            pozdro.
            • kotekali Re: poznaj moje malenstwo! 24.09.11, 00:44
              poprawny nick jegomoscia to : ka_p_pa
        • kotekali Re: poznaj moje malenstwo! 24.09.11, 00:08
          czytalem to juz, i prawie mnie to przekonalo ale na szczescie kappa byl w poblizu i nie dalem sie tym nieredukowalnym bajerom zbajerowac :)
    • kotekali Re: Wewnętrzna sprzeczność. 23.09.11, 10:06
      rzeczywiscie, jak mozna obrazic KK niszczac Biblie? nie mozna, nie mozna mu nawet tym zaimponowac :) znajdziesz co nieco o tym w ostatnim numerze FiM .
      Nergal to male miki :)
    • ultimate.strike Re: Wewnętrzna sprzeczność. 23.09.11, 10:43
      > Darskiego nie znam osobiście--jakoś nie było okazji. Wiem jednak,ze wymaga on e
      > wangelizacji, ponieważ jak można myśleć,ze obrażając Biblię obraża się koścółów
      > Katolicki?

Książki też potrafią się obrażać tak samo, jak uczucia? :D
      Ale celne spostrzeżenie, Kościół niewiele ma z Biblią wspólnego. :)

> Czy to znaczy, że teraz, kiedy j
      > estem chrześcijaninem mam w ramach starej znajomości chodzić na bluzniercze kon
      > certy i w dodatku pomagać w szerzeniu szatańskiej propagandy,

Nie, t oznaczy, ze masz teraz ganiac za Wiwczarkiem jak niejaki Rysiu Nowak. :)

> Darskiego nie znam osobiście--jakoś nie było okazji. Wiem jednak,ze wymaga on e
      > wangelizacji,

jak nie będzie chciał dobrowolnie, to zawsze można powrócić do starych, sprawdzonych metod Inkwizycji... tzn. Kongregacji d/s Nauki Wiary.
    • ultimate.strike IP jest sprzeczny z chrześcijaństwem 23.09.11, 10:54
      pierwsza sprawa, jesteś kolejnym potwierdzeniem tezy, że neofici są gorsi od faszystów.
      A teraz druga, ciekawsza :)

> teraz, kiedy j
      > estem chrześcijaninem

Przed chwilą produkowałes sie w ramach promocji Inteligentnego Projektu. Twój problem polega na tym, że IP nie ma nic wspólnego z chrześcijaństwem. Bóg chrześcijan stworzył świat w ciągu tygodnia, od razu takim, jakim go widzimy obecnie, czyli ze wszystkimi skamieniałymi trylobitami na przykład. Chrześcijaństwo zaprzecza istnieniu jakiejkolwiek ewolucji niezależnie czy chodzi o samoistną, czy wymuszoną.

> Jedyne moje kontakty z tymi ludzmi, to
      > wymiana pozdrowienia na ulicy i ewentualnie krótka pogadanka

Coś jak przedstawiciele handlowii Klapa Banku wciskający kredyt mieszkaniowy z ubezpieczeniem od następstw ataku Czerwonych Khmerów.
      • polskawbudowie Re: IP jest sprzeczny z chrześcijaństwem 23.09.11, 12:04
        Katolicyzm nie zaprzecza ewolucji, masz mocno nie aktualne dane. Już Jan Paweł II blisko 30 lat temu ogłosił,że ewolucja ni ejest sprzeczna z nauką chrześcijańską i z doktryną KK. Jak mówił jeden z czołowych naukowców i ateistów na świecie Stephen Hawking po dyskusji z JPII,że jedyne w czym mogli się nie zgodzić to kwestia interpretacji tego,co było przed tzw. Wielkim Wybuchem. Tzn. papież stał na stanowisku,że nauka nie powinna się tym zajmowac, ponieważ dotyczy to aktu stworzenia przez Boga. Natomiast wszystko po Wielkim Wybuchu włącznie z ewolucją jest jak najbardziej przyjmowane przez kk. To,że są jacyś nawiedzeni ludzie,którzy w XXI wieku literalnie odczytują Pismo Święte w każdym akapicie bez zastanowienia się, co jest przenośnią a co nie to jest wyłącznie ich problem. Podobnie tego,że wciąż wielu katolików w Polsce jest na bakier z nauką kk.
        Inna sprawa to rozmaite ruchy, sekty i kościoły chrześcijańskie, zwłaszcza w USA, gdzie ostro walczy się z teorią ewolucji i promuje często bardzo prymitywny kreacjonizm. Nie oczekuj,że katolicy i papież będą odpowiadać za tych ludzi, tylko dlatego,ze wzięli sobie Biblię za księgę święta i ogłaszają całą masę absurdalnych tez oraz oficjalnie często potępiają kk i papieża.
        • ultimate.strike Re: IP jest sprzeczny z chrześcijaństwem 23.09.11, 12:37
          > Katolicyzm nie zaprzecza ewolucji, masz mocno nie aktualne dane.

Czy ja coś o katolicyźmie pisałem?

> Już Jan Paweł
          > II blisko 30 lat temu ogłosił,że ewolucja ni ejest sprzeczna z nauką chrześcija
          > ńską i z doktryną KK.

Zmienił najbardziej zdezaktualizowane fragmenty Biblii katolickiej?

> Jak mówił jeden z czołowych naukowców i ateistów na świec
          > ie Stephen Hawking po dyskusji z JPII,że jedyne w czym mogli się nie zgodzić to
          > kwestia interpretacji tego,co było przed tzw. Wielkim Wybuchem.

Dlaczego zmieniasz temat? Nie mówimy tu o wybuchach tylko o ewolucji w świecie organizmów żywych.

> Wielkim Wybuchem. Tzn. papież st
          > ał na stanowisku,że nauka nie powinna się tym zajmowac, ponieważ dotyczy to akt
          > u stworzenia przez Boga.

Wcześniej papieze stali na stanowisku, ze nauka nie powinna się zajmować teorią heliocentryczną, bo to wtedy było sprzeczne z katolicyzmem.

> Natomiast wszystko po Wielkim Wybuchu włącznie z ewolu
          > cją jest jak najbardziej przyjmowane przez kk.

Nieprawda, metoda neurologiczna określania początku człowieka nie jest przez Kościół akceptowana, w tym zakresie katolików obowiązuje papieska encyklika z 1937 roku, a nie jakieś dane pomiarowe.

c.d.n.
          • chasyd_666 Re: IP jest sprzeczny z chrześcijaństwem 23.09.11, 14:58
            > metoda neurologiczna określania początku człowieka

A cóż to za kryterium ?...
            • ultimate.strike Re: IP jest sprzeczny z chrześcijaństwem 23.09.11, 16:40
              > > metoda neurologiczna określania początku człowieka
              >
              > A cóż to za kryterium ?...

Wg. pomiaru aktywności mózgu, takie samo, jakie stosuje się przy orzekaniu końca człowieka, czyli śmierci.
              • chasyd_666 Re: IP jest sprzeczny z chrześcijaństwem 25.09.11, 14:12
                ultimate.strike napisał:
                >
                > Wg. pomiaru aktywności mózgu, takie samo, jakie stosuje się przy orzekaniu końc
                > a człowieka, czyli śmierci.

Zakładajac, że to kryterium jest prawdziwe : aktywność mózgu stwierdzono w 10. tygodniu ciąży. Czy zatem aborcja w 12. tyg. jest morderstwem ?...
                • ultimate.strike Re: IP jest sprzeczny z chrześcijaństwem 25.09.11, 14:24
                  > Zakładajac, że to kryterium jest prawdziwe : aktywność mózgu stwierdzono w 10.
                  > tygodniu ciąży.

Chodzi zapewne o aktywność układu sterującego pracą serca, nie aktywnosć mózgu, jako takiego. Mózg w 10 tygodniu zwyczajnie jeszcze nie istnieje, nie moze być wiec aktywny.
        • ultimate.strike Re: IP jest sprzeczny z chrześcijaństwem 23.09.11, 12:49
          > To,że są jacyś nawiedzeni ludzie
          > ,którzy w XXI wieku literalnie odczytują Pismo Święte w każdym akapicie bez zas
          > tanowienia się, co jest przenośnią a co nie to jest wyłącznie ich problem.

A o tym, czy cos w Biblii jest przenośnią, czy też nią nie jest decyduje papież, jak mniemam? Inaczej mówiąc, papież ingeruje w treść Pisma Świętego zmieniając ją pod względem merytorycznym.
          A co powiesz na interpretację twierdzącą, ze Bóg jest przenośnią, nie istniejącym w świecie rzeczywistym uosobieniem sędziego i stwórcy zarazem, stworzonym niegdyś przez kapłanów w konkretnym, politycznym celu?
        • kotekali Re: IP jest sprzeczny z chrześcijaństwem 23.09.11, 13:45
          tylko dlaczego biblia nie mowi tego wszystkiego jednoznacznie, po co te niedomowienia? :)
          teraz tzeba sie zastanawiac , i naciagac te bajki by pasowaly do rzeczywistosci ...interpretacje, nadinterpretacje i i niedointerpretacje itd itp heheh byle tylko oszukiwac siebie i innych :)
          • polskawbudowie Re: IP jest sprzeczny z chrześcijaństwem 24.09.11, 01:15
            A co mieli pisać o ewolucji w piątym wieku przed naszą erą?:)
            • kotekali Re: IP jest sprzeczny z chrześcijaństwem 24.09.11, 11:26
              czyli wiedzieli lae , ze ludzie byli byc moze nie przygotowani na taki szok jak ewolucja , wiec musieli im pisac bajki :) zeby tak lagodnie im przekazac te wiedze :)
              tylko czy biblia w V wieku pne byla powszechna ? hehhe i w ogole czy byla skonczonym dzielem?
              a to juz inna sprawa, co? :)
      • chasyd_666 Re: IP jest sprzeczny z chrześcijaństwem 23.09.11, 14:56
        Bóg chrześ
        > cijan stworzył świat w ciągu tygodnia,

Masz prawo w to wierzyć, ale nie przypisuj tego wszystkim chrześcijanom :)
        • ultimate.strike Re: IP jest sprzeczny z chrześcijaństwem 23.09.11, 16:42
          > Bóg chrześ
          > > cijan stworzył świat w ciągu tygodnia,
          >
          > Masz prawo w to wierzyć, ale nie przypisuj tego wszystkim chrześcijanom :)

Ja mam prawo, chrześcijanie maja obowiazek. Katolicy, dla odmiany maja obowiazek wierzyć w doktrynę Koscioła, więc jeżeli papież stwierdzi, ze Boga nie ma, będą musieli iść w świat wirtualny i głosić ta dobrą nowinę.
          • kotekali Re: IP jest sprzeczny z chrześcijaństwem 23.09.11, 23:36
            tak juz maja katoliki, jeden za nich mysli a reszta ma chodzic z wylaczonym mozgiem ,ogolnie to podobno dac ma im jakies zbawienie czy 'cós' takiego :)
            • polskawbudowie Re: IP jest sprzeczny z chrześcijaństwem 24.09.11, 01:16
              Na szczęście są na świecie tacy mędrcy jak ty i nas uratują:)
              • kotekali Re: IP jest sprzeczny z chrześcijaństwem 24.09.11, 11:22
                tak :)
              • ultimate.strike Re: IP jest sprzeczny z chrześcijaństwem 24.09.11, 13:41
                Ty raczej jesteś nie do uratowania. :)
                • polskawbudowie Re: IP jest sprzeczny z chrześcijaństwem 24.09.11, 13:46
                  Ale mimo wszystko dziękuję ci ,że próbujesz:)
                  • ultimate.strike Re: IP jest sprzeczny z chrześcijaństwem 24.09.11, 14:58
                    Nie ma za co. :)
    • grgkh Re: Wewnętrzna sprzeczność. 23.09.11, 23:48
      Ja jestem wewnętrznie sprzeczny. Jednego dnia się wkurzam, a drugiego wprost przeciwnie.

Wniosek zgodny z Twoją regułą - nie istnieję. Masz urojenia, nie ma mnie, a jednak mnie czytasz. Zastanów się, jak zinterpretować to, że wydaje Ci się coś, czego nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka