l.george.l 23.10.11, 18:01 Dobrze, że powstają tego typu książki. www.racjonalista.pl/ks.php/k,2105 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ferro2 Re: 101 argumentów za niewiarą 23.10.11, 20:03 nastepny walczacy z wiatrakami:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: 101 argumentów za niewiarą 23.10.11, 20:24 W średniowiecznej Hiszpanii zbudowany z kamienia wiatrak był dla przeciętnego rycerza niezniszczalny. Przy pomocy kopii wojownik mógł, co najwyżej łopaty połamać. I bardzo się przy tym namęczył. Przy obecnej technice zbrojeniowej zlokalizowanie i unieszkodliwienie znajdującego się w dowolnym punkcie globu wiatraka nie jest żadnym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanie_mccake Re: 101 argumentów za niewiarą 23.10.11, 20:56 ferro2 napisała: > nastepny walczacy z wiatrakami:))) W wiatraki nie wierzy? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-orangutan Re: 101 argumentów za niewiarą 23.10.11, 20:55 Ja nie mam zaufania do ateistów zawiodłam się na nich Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: 101 argumentów za niewiarą 23.10.11, 21:17 czarny-orangutan napisała: > Ja nie mam zaufania do ateistów zawiodłam się na nich Mnie się zdarzyło zawieść na wierzących, ale tego nie uogólniam. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-orangutan Re: 101 argumentów za niewiarą 23.10.11, 21:27 grgkh napisał: > czarny-orangutan napisała: > > > Ja nie mam zaufania do ateistów zawiodłam się na nich > > Mnie się zdarzyło zawieść na wierzących, ale tego nie uogólniam. Ja też nie mówię kto i co na każdym można się zawieść tytuł wątku też nie mówi konkretnie o co chodzi o jaką niewiarę > Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: 101 argumentów za niewiarą 24.10.11, 03:56 czarny-orangutan napisała: > tytuł wątku też nie mówi konkretnie o co chodzi o jaką niewiarę Według mnie tematyka forum to determinuje - chodzi o niewiarę religijną. Gdyby było inaczej, to autor by chyba zaznaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: 101 argumentów za niewiarą 23.10.11, 22:31 No i jaki masz argument ?... :) Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Dobra rada dla potrzebującego jej 24.10.11, 03:59 Nie zostawię Cię w rozterce i z wątpliwościami. To byłoby nieludzkie. chasyd_666 napisał: > No i jaki masz argument ?... :) Przeczytaj ze zrozumieniem książkę, to się dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Dobra rada dla potrzebującego jej 24.10.11, 08:58 > Przeczytaj ze zrozumieniem książkę Przeczytałeś ? :) Jeśli nie umiesz odpowiedzieć -to po co się wtrącasz ?... Pytałem autora wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Dobra rada dla potrzebującego jej 25.10.11, 02:50 chasyd_666 napisał: > > Przeczytaj ze zrozumieniem książkę > > Przeczytałeś ? :) > > Jeśli nie umiesz odpowiedzieć -to po co się wtrącasz ?... > Pytałem autora wątku. Dziwny jesteś. Przecież tu jest forum publiczne i każdy może zabierać głos bez ograniczeń. Zobaczyłem, ze potrzebujesz rady, to Ci jej udzieliłem. A Ty, zamiast podziękować, rzucasz się na mnie jak prawdziwy chrześcijanin. No i co, przeczytałeś tę książkę, czy nie? Pewnie nie... Ty czytasz tylko jedną w kółko. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Dobra rada dla potrzebującego jej 25.10.11, 21:26 grgkh napisał: > > Dziwny jesteś. Powiedział dziwak :) Przecież tu jest forum publiczne i każdy może zabierać głos bez > ograniczeń. Pod warunkiem , że ma coś do powiedzenia :) >Zobaczyłem, ze potrzebujesz rady, to Ci jej udzieliłem. Jak zwykle nie kojarzysz faktów... Prosiłem o podanie argumentu, a nie o radę. Rady od idiotów są psu na budę... >rzucasz się na mnie jak prawdziwy chrześcijanin. Łżesz jak prawdziwy ateista... > > No i co, przeczytałeś tę książkę, czy nie? To byłoi pytanie do Ciebie :) Znów się wykręcasz, padalcu... :) Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Cóż za elokwencja :) 25.10.11, 22:16 ... i chrześcijańska miłość bliźniego. Jezus powinien być z Ciebie dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Cóż za elokwencja :) 25.10.11, 23:26 takiej ucza w seminariach ...ale przedtem z mozgu robia czarna wode...psu na bude taka elokwencja...i na szkode zwyklym ludziom a na pozytek dyktaturze pasozytniczego kleru ... oto czemu sluzy chasyd...ta totalitarna kreatura! Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Cóż za elokwencja :) 26.10.11, 21:29 grgkh napisał: > chrześcijańska miłość bliźniego. Ależ ja naprawdę Cię kocham ,biedny idioto... forum.gazeta.pl/forum/w,721,128191108,129962845,Re_Odpowiedzialem_i_to_nie_raz.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Cóż za elokwencja :) 27.10.11, 00:11 chasyd_666 napisał: > grgkh napisał: > > > chrześcijańska miłość bliźniego. > > Ależ ja naprawdę Cię kocham ,biedny idioto... Miłość faceta do faceta? Od kiedy to masz? Nic z tego nie będzie, słoneczko, jestem zajęty. Nie skonsumujesz tej miłości. Musisz cierpieć. :) Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Cóż za elokwencja :) 29.10.11, 13:23 grgkh napisał: > Miłość faceta do faceta? Od kiedy to masz? Biedny ateisto, Ty nawet nie wiesz, że można kochać bliźniego... > > Nic z tego nie będzie, słoneczko, jestem zajęty. Nie skonsumujesz tej miłości. Każdy sądzi po sobie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Cóż za elokwencja :) 29.10.11, 17:48 Ty to traktujesz "na poważnie"? :) A to taka sobie mała zabawa słowem. Testowanie Twojej inteligencji, sprawdzanie, jak zdołasz na taką wrzutkę odpowiedzieć. Nie widzę jakiejś szczególnej błyskotliwości. Natury nie da się przeskoczyć, chasydzie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Cóż za elokwencja :) 01.11.11, 20:56 grgkh napisał: > Ty to traktujesz "na poważnie"? :) > > A to taka sobie mała zabawa słowem Dobra, dobra...nie wycofuj się rakiem... :) Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Cóż za elokwencja :) 01.11.11, 21:26 chasyd_666 napisał: > grgkh napisał: > > > Ty to traktujesz "na poważnie"? :) > > > > A to taka sobie mała zabawa słowem > > Dobra, dobra...nie wycofuj się rakiem... :) Ja się nie wycofuję. To, co tam napisałem, jestem gotów potwierdzić. Tak, to jest prawda. :) A reszta zależy od Twojej interpretacji. No więc na jaką się decydujesz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Dobra rada dla potrzebującego jej 25.10.11, 23:23 lzesz jak ateista :) hehehhe Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: 101 argumentów za niewiarą 29.10.11, 18:23 chasyd_666 napisał: > No i jaki masz argument ?... :) Jestem Twoją fanką chasydzie. Świat nie mógł powstać z niczego.Z "absolutnego niczego" powstał Bóg? Kocham cię bliźni ty mój. Odpowiedz Link Zgłoś