des4 01.11.11, 19:18 i potwierdzone w wielu relacjach dlaczego wszyscy w takich sytuacjach zaczynają się modlić? podobno Boga nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kzet69 Re: ciekawe 01.11.11, 19:26 Masz jakieś nagranie WSZYSTKICH modlących się z pokładu B-767? To dawaj... Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: ciekawe 01.11.11, 19:30 pewnie wszyscy ktoś bardzo bliski leciał kilka lat temu samolotem, który wykonywał awaryjne lądowanie modlili się wszyscy skończyło się na kilkunastu rannych Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: ciekawe 01.11.11, 19:36 A ja byłam w samolocie, który lądował bez podwozia i na dodatek wiedzieliśmy o tym przez dwie godziny krążenia, żeby spalić kerozen. Więc mogę cię zapewnić, że nie każdy. Wielu, owszem. Ale nie każdy. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: ciekawe 01.11.11, 19:27 Co potwierdza zapis z kokpitu z lotu do Smoleńska. Tylko do kogo oni się kurna modlili? Przypomnisz? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: ciekawe 01.11.11, 19:29 Jest jest - to przecież jego sprawka - zasnął i nie wypchnął podwozia. On nad wszystkim czuwa a że czasem mu się przyśnie to już trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
mmujer W skrajnych przypadkach 01.11.11, 19:32 Taka juz jest natura człowieka. To samo dzieje się z żołnierzami na wojnie tuż przd atakiem czy z pasażerami tonącego okręu. W skrajnych przypadkach nawet ateista zaczyna przypominać sobie o Bogu. Jak wyjszie cało to znów jesr ateistą. Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan jeśli panaboga nie ma, to chwała bogu 01.11.11, 19:41 ale jeśli panbóg jest, to niech nas ręka boska broni, poza tym jak trwoga, to do boga, przecież to normalne, że albo się jest sparaliżowanym ze strachu, albo robi się w gacie, albo modli się, albo wrzeszczy, zamienia w słup soli, itp. Tak więc możliwości jest wiele mariner4 napisał: > Gdzie? > M. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: jeśli panaboga nie ma, to chwała bogu 01.11.11, 22:54 ... można jeszcze zapalić sobie... Co kto lubi: papierosa, fajkę czy cygaro :P Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Sam to przeżyłeś? 01.11.11, 19:45 Jak mnie bujało w drodze z Sassnitz do Ronne we wrześniu. Wszyscy rzygali, więc mało kto się modlił, ale ktoś na pewno. Liczy się? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Kiedyś samolot którym leciałem 01.11.11, 19:52 3 razy podchodził do lądowania. Potem silniki zwiększały obroty i samolot ponownie wchodził na krąg. Nie powiem, czułem się nie tak. Inni też. Ale zobaczyłem, że stewardesa obojętnie przeglądała jakieś notatki i to mnie uspokoiło. M. Odpowiedz Link Zgłoś
rccc Re: Sam to przeżyłeś? 02.11.11, 00:47 w czasie kilkusekundowego wielokrotnego dachowania niektorym cale zycie z detalami staje przed oczami, czas praktycznie staje w miejscu i wtedy rozumiesz, ze nasza "rzeczywistosc" to tylko ulamek rzeczywistosci Odpowiedz Link Zgłoś
soqrates Re: ciekawe 01.11.11, 22:10 Zaczynaja sie modlic, bo nagle zdaja sobie sprawe, ze nie wszystko od czlowieka zalezy. Kiedys bylem ateista a teraz zaczynam wierzyc, ze jest cos co mozna roznie nazwac a wiekszosc te sile nazywa Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ciekawe 01.11.11, 22:56 A ja odwrotnie: kiedyś wierzyłem... - zresztą, tak za bardzo to nie wie wiem bo dzieckiem byłem... Teraz już nie - od bardzo, bardzo dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
soqrates Re: ciekawe 01.11.11, 23:09 Moja zona powiedziala dzis, ze w takim dniu jak dzisiaj to co sie stalo to byl cud-znak od Boga abysmy sobie uswiadomili kruchosc zycia i to, ze czlowiek nie jest panem zycia i smierci. I wiesz co? Zgodzilem sie z nia. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: ciekawe 01.11.11, 23:23 Biorąc pod uwagę Twój nick - doceniamy wszyscy wagę oświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: ciekawe 02.11.11, 00:44 Czyli powinieneś przestać brać to gó.... Życie bez dopalaczy może być piękne! Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: ciekawe 01.11.11, 22:35 > dlaczego wszyscy w takich sytuacjach zaczynają się modlić? "Z nerw", dla uspokojenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: ciekawe 01.11.11, 23:02 man_sapiens napisał: > > dlaczego wszyscy w takich sytuacjach zaczynają się modlić? > > "Z nerw", dla uspokojenia. Z naukowych obserwacji wynika, że wiekszość jednak krzyczy "k...a mać!". Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Nie bardzo 01.11.11, 23:48 Leciałem 767 do Sznghaju, nówka KLM. Noc, Himalaje gdzieś niedaleko i zaczęło rzucać. Pocieszyłem sie double whisky. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Nieciekawe 06.11.11, 01:48 katolik bardzo szybko przypomina sobie o bogu gdy zatrzesie samolotem , jak uprawia sex przed malzenstwem , uzywajac prezerwatywy, stosunek przerywany itp ... ma swego boga tam gdzie slonce nie dochodzi .... katoliki przypomina sobie o bogu gdy sie boja .. katolik w chwilach szczesliwosci ( wygral w totolotka ) o bogu raczej nie mysli mowia los tak chcial . Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Nieciekawe 06.11.11, 10:51 karbat napisał: > katolik bardzo szybko przypomina sobie o bogu gdy zatrzesie samolotem , > jak uprawia sex przed malzenstwem , uzywajac prezerwatywy, stosunek przerywany > itp ... > ma swego boga tam gdzie slonce nie dochodzi .... > > katoliki przypomina sobie o bogu gdy sie boja .. > katolik w chwilach szczesliwosci ( wygral w totolotka ) o bogu raczej nie mysli > > mowia los tak chcial . tak, jak trwoga to do Boga. A jak dobrze, hulaj duszo, piekla nie ma:))) Przegrać to nie znaczy nie mieć racji. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Nieciekawe 06.11.11, 11:38 ferro2 napisała: > tak, jak trwoga to do Boga. A jak dobrze, hulaj duszo, piekla nie ma:))) bog katolicki jest kojarzony ze strachem ... katolik ma wbite to do glowy od dziecka , - wyzsza sila niematerialna , ma wplyw na swiat materialny ... np. turbulencje w powietrzu . wierca wierzy , ze ta sila niematerialna sprawi , ze samolotem nie bedzie ,bedzie mniej "rzucalo " ... wierca wierzy, ze pomodlony , poswiecony woda swiecona samochod ma mniejsze szanse na wypadek .. itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Nieciekawe 06.11.11, 12:55 karbat napisał: > ferro2 napisała: > > > tak, jak trwoga to do Boga. A jak dobrze, hulaj duszo, piekla nie ma:))) > > bog katolicki jest kojarzony ze strachem ... katolik ma wbite to do glowy od dz > iecka , - > wyzsza sila niematerialna , ma wplyw na swiat materialny ... np. turbulencje w > powietrzu . > wierca wierzy , ze ta sila niematerialna sprawi , ze samolotem nie bedzie ,bed > zie mniej > "rzucalo " ... > > wierca wierzy, ze pomodlony , poswiecony woda swiecona samochod ma mniejsze sz > anse > na wypadek .. itd. itp. > > karbat, w ksiedza nie wierze, w KK nie wierze, w wode swiecona nie wierze, ale w Boga wierze, taka u mnie np, roznica. Bog nie patrzy w jakim kosciele sie modlimy czy do jakiego uszczeczasz, Bog patrzy na serce. Ja modle sie do Boga , do Jezusa i nie tylko w kosciele, modlic sie moge wszedzie i zawsze a nie tylko wyklepac regulki wyuczone na pamiec na mszy. Przegrać to nie znaczy nie mieć racji. Odpowiedz Link Zgłoś
k_a_p_p_a bzdura 06.11.11, 13:14 na filmie nagranym wewnątrz samolotu nie widać, by ktokolwiek się modlił. Odpowiedz Link Zgłoś