Dodaj do ulubionych

A ja wolę Kościół Jezusa Chrystusa Świętych w Dnia

04.06.12, 18:40
Już niedługo zostanę mormonem.Bardzo mi się podoba Kościół Jezusa Chrystusa Świętych w Dniach Ostatnich.

Najbardziej podoba mi się w mormonizmie to,że człowiek jest dzieckiem Boga i Jego Żony,że zostaje spłodzony jako ich dziecko-duch.
Poza tym,że można stać się bogiem,podobnym swemu Niebiańskiemu Ojcu.

Wiem,innych ludzi te wierzenia szokują.Podobnie było i ze mną.Dopiero po ponad 20 latach dojrzałem do nich.Dzisiaj tradycyjne chrześcijaństwo wydaje mi się nudne i pozbawione Ducha Świętego.
Obserwuj wątek
    • skomar102 Re: A ja wolę Kościół Jezusa Chrystusa Świętych w 04.06.12, 18:57
      oblas napisał:

> Już niedługo zostanę mormonem.Bardzo mi się podoba Kościół Jezusa Chrystusa Świ
      > ętych w Dniach Ostatnich.
      >
      > Najbardziej podoba mi się w mormonizmie to,że człowiek jest dzieckiem Boga i Je
      > go Żony,że zostaje spłodzony jako ich dziecko-duch.
      > Poza tym,że można stać się bogiem,podobnym swemu Niebiańskiemu Ojcu.
      >
      > Wiem,innych ludzi te wierzenia szokują.Podobnie było i ze mną.Dopiero po ponad
      > 20 latach dojrzałem do nich.Dzisiaj tradycyjne chrześcijaństwo wydaje mi się nu
      > dne i pozbawione Ducha Świętego.

Dziwne te wierzenia.
      • ferro2 Re: A ja wolę Kościół Jezusa Chrystusa Świętych w 04.06.12, 19:14
        kazdy ma prawo wierzyc w co chce.
        • oblas Re: A ja wolę Kościół Jezusa Chrystusa Świętych w 04.06.12, 19:21
          Życie pośmiertne mormonów jest dużo ciekawsze od tego co proponuje tradycyjne chrześcijaństwo.Tam święci żyją skromniutko,tak całkiem bezpłciowo.Stoją wniebowzięci.Są pasywni i nudni.
          Co innego święci mormoni.Mają oni ciała jak na ziemi,mają swe żony,płodzą z nimi dzieci.Mają nawet swe planety którymi rządzą jako bogowie.
          Która inna religia ofiarowuje ludziom takie dobrodziejstwa?
          • ferro2 Re: A ja wolę Kościół Jezusa Chrystusa Świętych w 04.06.12, 19:26
            skoro Cie to zachwyca to wszystkiego dobrego:)))
      • sclavus Re: A ja wolę Kościół Jezusa Chrystusa Świętych w 04.06.12, 20:54
        Nie bardziej dziwne, niż te twoje...
        Ani mniej, ani więcej... nawet bóg ten sam :>
        • oblas Re: A ja wolę Kościół Jezusa Chrystusa Świętych w 04.06.12, 21:05
          Jezus Chrystus jest dosłownie naszym bratem a Bóg naszym Ojcem.(tj.współżyjąc z Boginią Matką spłodzili nas w zaświatach-tzw.preegzystencja).Każdy kto jest dobrym mormonem ,może zostać bogiem .Bogów jest bardzo dużo.
          • sclavus Re: A ja wolę Kościół Jezusa Chrystusa Świętych w 04.06.12, 23:07
            Dobrze, dobrze... wierz sobie w co tylko chcesz byleś zadnych ewagelizacji/mormonizacji nie uskuteczniał...
            To jest forum!
            Hyde Park jest w londynie...
          • pocoo Re: A ja wolę Kościół Jezusa Chrystusa Świętych w 05.06.12, 14:09
            oblas napisał:

Każdy kto jest do
            > brym mormonem ,może zostać bogiem .Bogów jest bardzo dużo.

Masz szansę.
            Ale z tego co widzę...
            nowy nick i nowa religia itd. Jaka następna?
      • kolter-xl Re: A ja wolę Kościół Jezusa Chrystusa Świętych w 04.06.12, 21:24
        skomar102 napisał:

> Dziwne te wierzenia.

Dziwne :)) no a wiara w to ze śmiertelnik w osobie klechy jest w stanie z nieba do kawałka wafelka samego boga ściągnąć, no a czego w czasie mszy wierni nie spałaszują to na noc do pudełka zwanego tabernakulum zamykają.Czyli mamy dwie dziwne rzeczy klecha bogu rozkazuje i jak psa na łańcuchu,trzyma w pudełku .Dziwny to bóg :))) który na to pozwala :)))
    • pocoo Re: A ja wolę Kościół Jezusa Chrystusa Świętych w 04.06.12, 21:39
      oblas napisał:

> Już niedługo zostanę mormonem.

Najwyższy czas. Byłeś buddystą,żydem i napisałam,że zostaniesz Amiszem. Możesz być mormonem tylko nie wypisuj ich zasad wiary.Tylko o czym ty biedaczyno będziesz pisał.Lepiej pochodź po lesie to może i ty znajdziesz złote tabliczki.Bóg ci miejsce wskaże i swoją nową religię założysz.
      • sclavus Re: A ja wolę Kościół Jezusa Chrystusa Świętych w 04.06.12, 23:12
        Myślisz, że to 4her (czy jak mu tam)?
        Serio???
        ;)
        • pocoo Re: A ja wolę Kościół Jezusa Chrystusa Świętych w 05.06.12, 13:54
          sclavus napisał:

> Myślisz, że to 4her (czy jak mu tam)?
          > Serio???
          > ;)
          A kto inny? Ten sam styl. Teraz jeszcze "próbuje zostać mormonem" i wypisuje ich zasady wiary.Za chwilę będzie "my mormoni..."
          Ten kto zmienia religię ma w nosie ocenę innych i nie afiszuje się z tym.
    • no_no Re: A ja wolę 04.06.12, 23:57
      A ja tam wolę swój własny kościół. W nim mi najlepiej. Nie muszę się modlić, walić czołem w podłogę, bić się w piersi, klęczeć, przepraszać że żyję, prosić się o łaskę i czekać na zbawienie.

no_no - kościelny w swoim kościele
      • oblas Re: A ja wolę 05.06.12, 13:40
        Bycie mormonem to kosztowna sprawa.Trzeba być altruistą.Obowiązuje dziesięcina:1/10 dochodów trzeba łożyć na kościół.
        Za to kapłaństwo jest powszechne:prawie każdy mężczyzna jest duchownym.
        Nie ma czegoś takiego jak kapłaństwo rutynowe w którym księża i zakonnicy pasożytują na wiernych.Każdy kapłan utrzymuje się sam z własnej pracy.Z drugiej strony istnieje możliwość zdobycia kariery duchownej angażując się w działalność kościoła i społecznie.Przed każdym stoi szansa zostania biskupem czy apostołem.
        Misjonarze sami za własne pieniądze wyjeżdżają na misje.
        Nasi kapłani nie kupują sobie luksusowych samochodów i nie budują wielkich parafii kosztem wiernych.W naszym kościele nie ma pasożytnictwa.
        • pocoo Re: A ja wolę 05.06.12, 14:04
          oblas napisał:

> Bycie mormonem to kosztowna sprawa.

Napisałam,że jak zmienisz nick i religię to z toba pogadam ale chyba o mormonach mi się nie chce.

> Nasi kapłani

Szybko ci to poszło.Jeszcze pare dni temu był "mój rabin".
      • pocoo Re: A ja wolę 05.06.12, 13:57
        no_no napisał:

> A ja tam wolę swój własny kościół.
        > no_no - kościelny w swoim kościele
        Szkoda,że to tylko Twój kościół.
        • oblas Re: A ja wolę 05.06.12, 14:10
          Nie wiem o czym piszesz.Nigdy nie interesował mnie judaizm.
          • pocoo Re: A ja wolę 05.06.12, 18:33
            oblas napisał:

> Nie wiem o czym piszesz.Nigdy nie interesował mnie judaizm.

Dobrze wiesz.
            Twoi rodzice nie są buddystami, a o judaizmie pisałeś dla jaj tak jak i o mormonach.
            Jesteś katolikiem.
            • oblas Re: A ja wolę 05.06.12, 18:47
              Nie jestem katolikiem.Nie lubię tej katolickiej religii próżniaków.
              • pocoo Re: A ja wolę 05.06.12, 20:09
                oblas napisał:

> Nie jestem katolikiem.Nie lubię tej katolickiej religii próżniaków.

A wiem,wiem...buddysta,zyd,mormon...
                • oblas Re: A ja wolę 05.06.12, 21:11
                  Niby skąd żyd?Ja jestem 100% Polak.
                  • kolter-xl Re: A ja wolę 05.06.12, 21:14
                    oblas napisał:

> Niby skąd żyd?Ja jestem 100% Polak.

No to katolik :))
                    • oblas Re: A ja wolę 05.06.12, 22:01
                      Wychowałem się w rodzinie katolickiej ale nie jestem katolikiem.
    • miniofilka Re: A ja wolę Kościół Jezusa Chrystusa Świętych w 09.06.12, 16:12
      to jest sekta
      • kolter-xl Re: A ja wolę Kościół Jezusa Chrystusa Świętych w 09.06.12, 16:30
        miniofilka napisała:

> to jest sekta

Powiedz to w Utah .
      • voxave Re: A ja wolę Kościół Jezusa Chrystusa Świętych w 10.06.12, 04:22
        miniofilka napisała:

> to jest sekta

Dla mnie wszystkie wierzenia religijne i ich formy to sekty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka