Dodaj do ulubionych

Wzajemna modlitwa

31.10.12, 14:46
Witajcie.
Kard. Stefan Wyszyński stwierdził, że "modlitwa wzajemna jest błogosławioną więzią, która nigdy nie słabnie".
Spodobało mi się to i pragnę zachęcać ludzi do wzajemnej modlitwy. Co Wy o tym sądzicie?
Stworzyłem stronę internetową, aby rozpowszechniać tę wspaniałą ideę. Zachęcam więc do wspólnej, wzajemnej modlitwy. Dla ułatwienia organizacji ludzi z całej Polski powstała wspomniana wcześniej strona, którą można znaleźć pod adresem: wzajemnamodlitwa.orq.pl lub modlitwa.webatu.com.
Obserwuj wątek
    • pocoo Re: Wzajemna modlitwa 31.10.12, 14:51
      pomodlsie napisał(a):

> "modlitwa wzajemna jest błogosławioną wię
      > zią, która nigdy nie słabnie".

Wzajemna ,czyli jaka?
      Ja modlę się do Boga a Bóg do mnie? Chyba na tym polega wzajemność.
      • pomodlsie Re: Wzajemna modlitwa 31.10.12, 15:18
        wzajemna, tzn. np. że jeden człowiek modli się (do Boga oczywiście :D ) w intencji drugiego człowieka, a ten drugi człowiek modli się w intencji pierwszego człowieka :D - nawzajem.
        • lumpior Re: Wzajemna modlitwa 31.10.12, 16:18
          www.youtube.com/watch?v=V2sedTLIRWU
        • pocoo Re: Wzajemna modlitwa 31.10.12, 18:56
          pomodlsie napisał(a):

> wzajemna, tzn. np. że jeden człowiek modli się (do Boga oczywiście :D ) w inten
          > cji drugiego człowieka, a ten drugi człowiek modli się w intencji pierwszego cz
          > łowieka :D - nawzajem.

Oj ,chyba nie wierzysz w to,że Bóg jest Wszechpotężny,Wszechmocnyi Wszechwiedzący.Dla Ciebie to puste słowa.
          Sami pośrednicy w tym katolicyźmie.Czy wierzysz w to,że Bóg zna nawet Twoje myśli?Po jaki gwint potrzebni są pośrednicy(oprócz Jezusa)?Bóg wie wszystko a inni modlą sie za Ciebie?
    • skomar102 Re: Wzajemna modlitwa 31.10.12, 16:02
      pomodlsie napisał(a):

> Witajcie.
      > Kard. Stefan Wyszyński stwierdził, że "modlitwa wzajemna jest błogosławioną wię
      > Spodobało mi się to i pragnę zachęcać ludzi do wzajemnej modlitwy. Co Wy o tym
      > sądzicie?
      > Stworzyłem stronę internetową, aby rozpowszechniać tę wspaniałą ideę. Zachęcam
      > więc do wspólnej, wzajemnej modlitwy. Dla ułatwienia organizacji ludzi z całej
      > Polski powstała wspomniana wcześniej strona, którą można znaleźć pod adresem: [
      > url=http://wzajemnamodlitwa.orq.pl]wzajemnamodlitwa.orq.pl[/url] lub modlitwa.webatu.com.

W jakim celu zakładasz ten wątek, czy czasem nie po to żeby
      potem wykpić kościół i jego obrzędy.
      A po drugie to tu na tym forum nie znajdziesz wielu chętnych
      o ile masz szczere zamiary
      wyśmieją cię.
      • sclavus Re: Wzajemna modlitwa 31.10.12, 17:30
        ... tu na tym forum nie znajdziesz wielu chętnych o ile masz szczere zamiary wyśmieją cię.
        Zgadłeś!!!
        Jednak, szkoda mi śmiechu na takie ... pierdoły!
    • tadeo7890 Re: Wzajemna modlitwa 31.10.12, 16:16
      Jaką wartość ma modlitwa? Czy jest to zajęcie tylko dla duchowieństwa i praktykujących wiernych, czy też zwykły człowiek może dzięki modlitwie osiągnąć jakieś korzyści? Wszystko zależy od tego jak postrzegamy siebie i świat. Proponuję lekturę rozprawy z witryny ”Kosmologia - nauka duchowa”.

Człowiek i jego los

Tytuły wybranych akapitów:
      Tajemnica cierpienia
      Czego możemy się nauczyć, obserwując życie?
      Reinkarnacja i rozwijanie talentów
      Religia, nauki przyrodnicze a nauka duchowa
      Trzy obszary, w których człowiek tworzy swój los
      Modlitwa — boska magia
    • kolter-xl Re: Wzajemna modlitwa 31.10.12, 16:22
      pomodlsie napisał(a):

> Witajcie.
      > Kard. Stefan Wyszyński stwierdził, że "modlitwa wzajemna jest błogosławioną wię
      > Spodobało mi się to i pragnę zachęcać ludzi do wzajemnej modlitwy. Co Wy o tym
      > sądzicie?

Masz na myśli tego pana ktory lubił hitlera i popierał rasizm ??
      " Rasizm kryje w sobie pewne zdrowe myśli, które dotychczas znane były tylko w szczupłym gronie lekarzy i biologów."

" „Hitler jest doskonałym znawcą psychologii tłumu i twórcą nowej, genialnej taktyki.”

" Trudno nie przyznać słuszności twierdzeniom Hitlera, że Żyd pozostał obcym ciałem w organizmie narodów europejskich (…) Żyd zwalcza obcą jego psychice kulturę, wyrosłą na podłożu chrześcijaństwa. Jego przeobrażenie może się dokonać tylko na drodze religijnej przez szczere, bezinteresowne przyjęcie chrześcijaństwa."

" „Dzisiejsza III Rzesza podjęła tytaniczną próbę realizacji wielkiej idei, która ma przynieść odrodzenie ludzkości. Niemcy stały się obok Włoch rzecznikiem ideologii o zasięgu ogólnoludzkim.” „Dzisiejsza Trzecia Rzesza reprezentuje nie tylko określony system polityczny. Podejmuje ona tytaniczną próbę urzeczywistnienia wielkich idei, mających przynieść odrodzenie ludzkości (…) Dzięki swej antykomunistycznej postawie niemiecki narodowy socjalizm przyczynił się do tego, aby położyć tamę zagrożeniu Europy przez bolszewizm. W tym względzie ma zasługi dla całej ludzkości.”"

No i ja mam się z takim pawianem zwąchać ??

> Stworzyłem stronę internetową, aby rozpowszechniać tę wspaniałą ideę.

Po co ??

>Zachęcam więc do wspólnej, wzajemnej modlitwy.

Do którego to pośrednika ??

Dla ułatwienia organizacji ludzi z całej
      > Polski powstała wspomniana wcześniej strona, którą można znaleźć pod adresem: [
      > url=http://wzajemnamodlitwa.orq.pl]wzajemnamodlitwa.orq.pl[/url] lub modlitwa.webatu.com.

Nie rób jaj ,zaszyj się w swojej komórce i módl a nie wyszukuj podobnych sobie .
      • pomodlsie Re: Wzajemna modlitwa 31.10.12, 18:07
        kolter-xl napisał:

> pomodlsie napisał(a):
        >
        > > Witajcie.
        > > Kard. Stefan Wyszyński stwierdził, że "modlitwa wzajemna jest błogosławio
        > ną wię
        > > zią, która nigdy nie słabnie".
        > > Spodobało mi się to i pragnę zachęcać ludzi do wzajemnej modlitwy. Co Wy
        > o tym
        > > sądzicie?
        >
        > Masz na myśli tego pana ktory lubił hitlera i popierał rasizm ??
        > " Rasizm kryje w sobie pewne zdrowe myśli, które dotychczas znane były tylko
        > w szczupłym gronie lekarzy i biologów.
        "
        >
        > " „Hitler jest doskonałym znawcą psychologii tłumu i twórcą nowej, gen
        > ialnej taktyki.”

>
        > " Trudno nie przyznać słuszności twierdzeniom Hitlera, że Żyd pozostał obcym
        > ciałem w organizmie narodów europejskich (…) Żyd zwalcza obcą jego psych
        > ice kulturę, wyrosłą na podłożu chrześcijaństwa. Jego przeobrażenie może się do
        > konać tylko na drodze religijnej przez szczere, bezinteresowne przyjęcie chrześ
        > cijaństwa.
        "
        >
        > " „Dzisiejsza III Rzesza podjęła tytaniczną próbę realizacji wielkiej
        > idei, która ma przynieść odrodzenie ludzkości. Niemcy stały się obok Włoch rze
        > cznikiem ideologii o zasięgu ogólnoludzkim.” „Dzisiejsza Trzecia Rz
        > esza reprezentuje nie tylko określony system polityczny. Podejmuje ona tytanicz
        > ną próbę urzeczywistnienia wielkich idei, mających przynieść odrodzenie ludzkoś
        > ci (…) Dzięki swej antykomunistycznej postawie niemiecki narodowy socjali
        > zm przyczynił się do tego, aby położyć tamę zagrożeniu Europy przez bolszewizm.
        > W tym względzie ma zasługi dla całej ludzkości.”"

>
        > No i ja mam się z takim pawianem zwąchać ??
        >
        > > Stworzyłem stronę internetową, aby rozpowszechniać tę wspaniałą ideę.
        >
        > Po co ??
        >
        > >Zachęcam więc do wspólnej, wzajemnej modlitwy.
        >
        > Do którego to pośrednika ??
        >
        > Dla ułatwienia organizacji ludzi z całej
        > > Polski powstała wspomniana wcześniej strona, którą można znaleźć pod adre
        > sem: [
        > > url=http://wzajemnamodlitwa.orq.pl]wzajemnamodlitwa.orq.pl[/url] lub [url
        > =http:
        > > //modlitwa.webatu.com]modlitwa.webatu.com[/url].
        >
        > Nie rób jaj ,zaszyj się w swojej komórce i módl a nie wyszukuj podobnych sobie
        > .

_________________________________________________________________________________--

"Wyszyński kierował Kościołem rzymskokatolickim w najtrudniejszym czasie stalinizmu i podczas kolejnych kryzysów ówczesnego systemu. Był prymasem podczas buntu poznańskiego i przełomu w październiku 1956 r., rewolty studentów i inteligencji 1968 r., masakry robotników Wybrzeża 1970 r., brutalnych represji, jakie znów spadły na robotników w 1976 r., wreszcie podczas strajków 1980 r., które doprowadziły do powstania Solidarności.

Ewidentnie miał żyłkę społeczną, sympatyzował z chadecją, fascynował się tak zwanym korporacjonizmem, czyli systemem rządzenia praktykowanym w Portugalii Salazara i Hiszpanii Franco, próbą znalezienia trzeciej drogi między kapitalizmem i komunizmem.

Nie zajmował jasnego stanowiska w sprawie polskiego antysemityzmu, nie potępił pogromu kieleckiego w 1946 r., może z obawy, że jego wypowiedzi zostaną zmanipulowane przez komunistów, a może dlatego, że do sprawy stosunków polsko-żydowskich miał podejście sprzed epoki Wojtyły, który ma tu zasługi historyczne. Ale prymas nie był faszystą ani nacjonalistą. To warto podkreślić, bo w latach jego młodości znaczna część księży sympatyzowała z endecją. Żyłka społeczna kierowała go ku wykluczonym, a mniej ku warstwom zamożnym i elitom, którym nie ufał.

Do demokracji w dzisiejszym rozumieniu prymas wcale nie parł. Rozumiał, że musi stawać w obronie praw człowieka, że zmiany są konieczne (ale bez rozlewu krwi), a pełna demokracja była rozwiązaniem trudnym. Starał się być sprawiedliwy. Był głęboko ascetyczny, panował nad sobą. Potrafił być bardzo twardy i wymagający, a jednocześnie znajdował w sobie delikatność wobec ludzi. Czasem mówił, że władza też ma swoje nerwy, a tolerancja swoje granice. Ale nie był małostkowy."

Więcej pod adresem www.polityka.pl/historia/1516148,1,kardynal-wyszynski---pomnik-wart-uczlowieczenia.read?backTo=http://www.polityka.pl/historia/1523345,1,wladza-ludowa-zwalcza-religianctwo.read#ixzz2Atdes7pz

Krytyka Kościoła Katolickiego istnieje od ponad 2 tys. lat. Ludzie krytykują Kościół, bo często nie rozumieją wielu aspektów wiary. Zachęcam tutaj do zapoznania się z Katechizmem Kościoła Katolickiego (www.katechizm.opoka.org.pl/). Nie wypowiadam się jako jakiś uczony, ale jestem zwykłym katolikiem, który chcę propagować ideę ewangelizacji. Pan Jezus nakazał nawracać, głosić Dobrą Nowinę.
        Ludzie lubią krytykować, potrafią, i dobrze im to wychodzi. Może lepiej jest się zastanowić i sprawdzić w wiarygodnych źródłach to, co chcę się napisać.
        Nie chcę nikogo obrazić, a jeżeli uraziłem kogoś, to bardzo przepraszam. :)

• pocoo Re: Wzajemna modlitwa 31.10.12, 18:48
          pomodlsie napisał(a):

> Krytyka Kościoła Katolickiego istnieje od ponad 2 tys. lat. Ludzie krytykują Kościół, bo często nie rozumieją wielu aspektów wiary.

Jesteś pewien ,że to jedyny powód?Szczerze wątpię.

>... jestem zwykłym katolikiem, który chcę propagować ideę ewangelizacji. Pan Jezus nakazał >nawracać, głosić Dobrą Nowinę.

Kogo chcesz nawracać? Katolików?Tylko oni mają bardzo mgliste pojęcie o tym w co wierzą.
          Ten,kto zna teksty napisane w świętej księdze chrześcijan Biblii , na katolicyzm nawrócić się nie da.
          • sclavus Re: Wzajemna modlitwa 31.10.12, 19:17
            No widzisz?
            Dureń nie wie nawet, że ten jego kościół katolicki, istnieje zaledwie, nieco ponad 1700 lat...
            (gdyby odliczyć lata organizacji, sensu stricte tego słowa, to nawet nieco mniej niż 1700 lat)
        • sclavus Re: Wzajemna modlitwa 31.10.12, 19:14
          ... gdyby śmiech mógł zabijać - już byś nie żył!!!
        • kolter-xl Re: Wzajemna modlitwa 31.10.12, 20:29
          pomodlsie napisał(a):

> Krytyka Kościoła Katolickiego istnieje od ponad 2 tys. lat.

Kłamstwo . Krk istnieje od około 320 roku n.e. Założył go Konstantyn.

> Ludzie krytykują Kościół, bo często nie rozumieją wielu aspektów wiary.

Wiary pogańskiej jaką nasiąkał prze wieki swojego istnienia .

> Zachęcam tutaj do zapoznania się z Katechizmem Kościoła Katolickiego

Znam te bzdury mętna gadka dla przekonanych.

Nie wypowiadam się jako jakiś uczony, ale jestem zwykłym katolikiem, który chcę propagować ideę ewangelizacji.

Niestety katolicyzm nie jest zbudowany na ewangeliach , Z ewangelii czerpie tylko imiona postaci tam występujących .

> Pan Jezus nakazał nawracać, głosić Dobrą Nowinę.

No tak a czy nauki Krk są takie ?? Np kult obrazów , świętych czy to biblijne ??

odzi. Może lepiej jest si
          > ę zastanowić i sprawdzić w wiarygodnych źródłach to, co chcę się napisać.

Wiarygodne dla chrześcijan powinno być pismo święte , ty proponujesz kiepski substytut czyli katechizm .

> Nie chcę nikogo obrazić, a jeżeli uraziłem kogoś, to bardzo przepraszam. :)

Nie przepraszaj za to ze żyjesz Człowieku :))
    • qqww1122 Re: Wzajemna modlitwa 04.06.13, 15:47
      pomodlsie napisał(a):

> Witajcie.

Najlepiej zacznij się modlić za księży pedofilów
      i machlojkarzy , którzy brali łapówki w komisji majątkowej.

Amen.
      • pomodlsie Re: Wzajemna modlitwa 06.06.13, 21:23
        Co kogo interesuje, że jakiś ksiądz jest pedofilem, czy bierze łapówki? Dlaczego nie piszesz o wielu innych ludziach pedofilach i "machlojkarzy". Co to jest za różnica, czy to ksiądz, czy np. ty. Napisz mi, czym ksiądz "Iksiński" różni się od Ciebie, tzn. od ludzi o innym powołaniu.

Faktem jest, że jest o wiele więcej pedofilów-nie-księży, niż księży pedofilów. Więc zacznij się lepiej modlić o tę większość. "Amen"
        • qqww1122 Re: Wzajemna modlitwa 06.06.13, 22:25
          Rodziców posyłających dzieci do szkoły interesuje , czy ksiądz katecheta
          jest/nie jest pedofilem.

Ministra finansów interesują łapówki , bo to rodzi przestepczość i
          niższe podatki.

Modlę się za Ciebie , aby Duch śfjenty obdarzył cie łaską
          rozumu , logiki i dąrzenia do prawdy.

Nie znam zadnego Iksińskiego , a więc nie mogę porównać
          mnie samego to tego wyimaginowanego Iksińskiego.

Amen.
          • pomodlsie Re: Wzajemna modlitwa 07.06.13, 14:15
            qqww1122 napisał(a):

> Rodziców posyłających dzieci do szkoły interesuje , czy ksiądz katecheta
            > jest/nie jest pedofilem.

Każdego to interesuje, niezależnie, czy jest to katecheta, czy nauczyciel języka polskiego. Po prostu zrozum, że o nauczycielach np. języka polskiego - pedofilach mówi się miej, co nie znaczy, że jest ich miej od pedofilów księży.

> Ministra finansów interesują łapówki , bo to rodzi przestepczość i
            > niższe podatki.

? Czy tylko księża Twoim zdaniem są związani z łapówkami? [Jeśli tak, podaj dowód]. A w ogóle, to księży jest znacznie mniej niż (nie)księży w Polsce (i oczywiście na całym świecie), z czego dziecko wywnioskuje, że więcej przestępczości wykona (nie)ksiądz.

> Modlę się za Ciebie , aby Duch śfjenty obdarzył cie łaską
            > rozumu , logiki i dąrzenia do prawdy.
            >

Dążę do prawdy, może to Ty nie potrafisz jej zrozumieć... Ale dziękuję za modlitwę. Obiecuje, że za Ciebie również się pomodlę.

> Nie znam zadnego Iksińskiego , a więc nie mogę porównać
            > mnie samego to tego wyimaginowanego Iksińskiego.

Iksiński - chodziło mi o przykładowego księdza. Ksiądz jest normalnym człowiekiem, nie jest przecież żadnym świętym. "Nic co ludzkie nie jest mi obce" ;p
            • pomodlsie Re: Wzajemna modlitwa 07.06.13, 14:22
              > Każdego to interesuje, niezależnie, czy jest to katecheta, czy nauczyciel język
              > a polskiego. Po prostu zrozum, że o nauczycielach np. języka polskiego - pedofi
              > lach mówi się miej, co nie znaczy, że jest ich miej od pedofilów księży.

Tak samo, np. w mediach reporterzy informują tylko o rzeczach, wydarzeniach tych złych, upokarzających. Dlaczego nie mówią o tych dobrych rzeczach, które mogły by odbudować braterstwo, a nie je niszczyć. Wszyscy przecież jesteśmy jedną rodziną. A w rodzinie wszyscy zdrowi jej członkowie starają się motywować, a nie demotywować.

> Modlę się za Ciebie , aby Duch śfjenty obdarzył cie łaską
              > rozumu , logiki i dąrzenia do prawdy.

Czy to co napisałem wyżej nie jest dążeniem do PRAWDY?
              • billy.the.kid Re: Wzajemna modlitwa 07.06.13, 16:30
                marne to człowieczeństwo,które BEZ MODLITWY, nie potrafI dotrzeć DO PRAWDY.

przedewszystkim masz być człowiekiem.KArTOfLEM tylko MOZESZ być.
              • kolter-xl Re: Wzajemna modlitwa 09.06.13, 19:31
                pomodlsie napisał(a):

> Tak samo, np. w mediach reporterzy informują tylko o rzeczach, wydarzeniach tyc
                > h złych, upokarzających. Dlaczego nie mówią o tych dobrych rzeczach, które mogł
                > y by odbudować braterstwo, a nie je niszczyć.

To typowa retoryka " oblężonej twierdzy"

Wszyscy przecież jesteśmy jedną rodziną. A w rodzinie wszyscy zdrowi jej członkowie starają się motywować, a nie
                > demotywować.

No popatrz a od kiedy klecha mi bratem ?
            • kolter-xl Re: Wzajemna modlitwa 09.06.13, 19:26
              pomodlsie napisał(a):

> Każdego to interesuje, niezależnie, czy jest to katecheta, czy nauczyciel język
              > a polskiego. Po prostu zrozum, że o nauczycielach np. języka polskiego - pedofi
              > lach mówi się miej, co nie znaczy, że jest ich miej od pedofilów księży.

Problem w tym ze za nauczycielem nie stoi wszechpotężna mafia , która twierdzi ze to sam bóg ich do mafii powołuje.

? Czy tylko księża Twoim zdaniem są związani z łapówkami? [Jeśli tak, podaj dow
              > ód]. A w ogóle, to księży jest znacznie mniej niż (nie)księży w Polsce (i oczyw
              > iście na całym świecie), z czego dziecko wywnioskuje, że więcej przestępczości
              > wykona (nie)ksiądz.

Poczytaj o przekrętach komisji majątkowej .

> Dążę do prawdy, może to Ty nie potrafisz jej zrozumieć... Ale dziękuję za modli
              > twę. Obiecuje, że za Ciebie również się pomodlę.

Siedząc po uszy w katolicyzmie jedyną dostępną prawdą jest ta trzecia z prawd ks Tischnera.
        • kolter-xl Re: Wzajemna modlitwa 09.06.13, 19:09
          pomodlsie napisał(a):

> Co kogo interesuje, że jakiś ksiądz jest pedofilem, czy bierze łapówki? Dlaczeg
          > o nie piszesz o wielu innych ludziach pedofilach i "machlojkarzy". Co to jest z
          > a różnica, czy to ksiądz, czy np. ty. Napisz mi, czym ksiądz "Iksiński" różni s
          > ię od Ciebie, tzn. od ludzi o innym powołaniu.
          >
          > Faktem jest, że jest o wiele więcej pedofilów-nie-księży, niż księży pedofilów.
          > Więc zacznij się lepiej modlić o tę większość. "Amen"

Taa. a wiesz ze według waszej sekty klecha jest wybrańcem samego boga i zasadniczo taki ktoś musi zostać klechą bo taka wola nieba !! Jak widać waszemu bogu nie przeszkadza ze klecha to pedofil , pijaczura , oszust czy jebaka !!
    • jotkajot49 Re: Wzajemna modlitwa 07.06.13, 16:34
      >Spodobało mi się to i pragnę zachęcać ludzi do wzajemnej modlitwy. Co Wy o tym sądzicie?

Trudno jest się podrapać po plecach, więc umowa z drugą osobą:" ja podrapię twoje plecki ,
      ty w zamian moje" ma sens. Ale podrapać się po brzuchu lub tyłku mogę sam.
      Wzajemność w tym wypadku jest bez... hej, wróć! Rozumiem.To forma emocjonalnej pieszczoty!
      • pomodlsie Re: Wzajemna modlitwa 07.06.13, 19:19
        haha niski poziom tego "forum"
        porozmawiać nie można, każdy tylko krytykuje ;p
        żal mi

tylko nie odpisujcie tego typu: mi cie też, itp. żałosne to jest
        • billy.the.kid Re: Wzajemna modlitwa 07.06.13, 20:31
          a co to q...a-tylko KArTOfLE mogą czegóś żałować????????????????
        • jotkajot49 Re: Wzajemna modlitwa 07.06.13, 21:48
          > haha niski poziom tego "forum"

Dlaczego "forum" a nie forum?

> porozmawiać nie można,

Właśnie rozmawiamy, a że rozmowa nie po Twojej myśli, cóż...

> każdy tylko krytykuje

"Prawdziwa cnota krytyk się nie boi."

> żal mi

Mnie nie.

• kolter-xl Re: Wzajemna modlitwa 09.06.13, 19:33
          pomodlsie napisał(a):

> haha niski poziom tego "forum"
          > porozmawiać nie można, każdy tylko krytykuje ;p
          > żal mi
          >
          > tylko nie odpisujcie tego typu: mi cie też, itp. żałosne to jest

Poziom zaniżają załgani do cna poszukujący PRAWDY religianci
    • qqww1122 Re: Wzajemna modlitwa 07.06.13, 22:06
      Tu jest strona akurat dla ciebie.
      Sw. tereska od dzieciatka.

www.sw.tereska.pl/start.php
      wejdź w zakładkę skrzynka z intencjami
      i dokonaj wpisu , za co chcesz , aby się tereska modliła.

www.sw.tereska.pl/start.php?d=skrzynka
      Jaki,s Marek Smarek chce wyleczenia Flaszki sławka z alkoholizmu.
      A Ty co chcesz osiągnąć ?
      • karbat Re: Wzajemna modlitwa 08.06.13, 11:52
        pomodlsie napisał(a):

>... jestem zwykłym katolikiem, który chcę propagować ideę ewangelizacji. Pan Jezus nakazał >nawracać, głosić Dobrą Nowinę.

Jezus nakazal nawracac ... Jezus byl podobno bogiem, jak twierdza wiercy .
        Bog Jezus stworzyl swiat z setkami bogow, setkami religii , by pozniej moc nawracac ... ?

Jezus byl marketingowcem ... zdawal sobie sprawe, ze tylko poprzez intensywna reklame moze sprzedac swoj towar ... ?

skoro ta nowina jest taka dobra, dlaczego trzeba ja tak intensywnie propagowac na calym swiecie ? , ludzie sa slepi, glupi i sami z siebie nie garna sie do tej dobrej nowiny ....
        • marina0321 Re: Wzajemna modlitwa 08.06.13, 16:01

> pomodlsie napisał(a):
          > >... jestem zwykłym katolikiem, który chcę propagować ideę ewangelizacji. P
          > an Jezus nakazał >nawracać, głosić Dobrą Nowinę.

Jezus nie kazał nikomu siłą nawracać, czego i sam nie czynił. Głosić dobrą nowinę, a nawracać, to są dwie sprzeczności. Również do głoszenia tej dobrej nowiny wybrał tylko kilku ludzi - PROROKOW. Prorocy nie tworzą żadnej religii.
          • pomodlsie Re: Wzajemna modlitwa 08.07.13, 19:44
            >Również do głoszenia tej dobrej nowiny
            > wybrał tylko kilku ludzi - PROROKOW.

Twoja lektura z Pismem Św. chyba zakończyła się na ST. Prorocy byli ... hmmm... dawno.
            Kiedy Zmartwychwstały Jezus przyszedł do swoich uczniów - Apostołów, dał im Ducha Świętego i powiedział: [I rzekł do nich:] "Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię wszelkiemu stworzeniu! 16 Kto uwierzy i przyjmie chrzest, będzie zbawiony; a kto nie uwierzy, będzie potępiony. 17 Tym zaś, którzy uwierzą, te znaki towarzyszyć będą: w imię moje złe duchy będą wyrzucać, nowymi językami mówić będą; 18 węże brać będą do rąk, i jeśliby co zatrutego wypili, nie będzie im szkodzić. Na chorych ręce kłaść będą, i ci odzyskają zdrowie".
            (Mk 16 15-18)

Od tamtych czasów "prorokami" są wszyscy ludzie bierzmowani.
            ...ale kto czyta Pismo Święte...?

Wiecie jak w najłatwiejszy sposób sprawdzić, ocenić swoją wiarę? - "i jeśliby co zatrutego wypili, nie będzie im szkodzić. Na chorych ręce kłaść będą, i ci odzyskają zdrowie". Myślicie, że to nie możliwe. A jednak w naszych czasach to jest. Trzeba bezgranicznie uwierzyć w moc swoich czynów, słów, próśb, modlitw, a łaskawy Bóg, jeśli będzie to Jego wolą - da nam!
            • marina0321 Re: Wzajemna modlitwa 08.07.13, 20:00
              pomodlsie napisał(a):
              > Wiecie jak w najłatwiejszy sposób sprawdzić, ocenić swoją wiarę? - "i jeśliby c
              > o zatrutego wypili, nie będzie im szkodzić.

Jestem przekonana, że kler codziennie pije zatrute.....

Na chorych ręce kłaść będą, i ci od
              > zyskają zdrowie". Myślicie, że to nie możliwe. A jednak w naszych czasach to je
              > st. Trzeba bezgranicznie uwierzyć w moc swoich czynów, słów, próśb, modlitw, a
              > łaskawy Bóg, jeśli będzie to Jego wolą - da nam!

...a kto na Ciebie kładzie ręce?
            • kolter-xl Re: Wzajemna modlitwa 08.07.13, 21:29
              pomodlsie napisał(a):

> Twoja lektura z Pismem Św. chyba zakończyła się na ST. Prorocy byli ... hmmm...
              > dawno.

Aha a ty dawno albo wcale nie czytałaś NT ? O jakich to prorokach w Dz a czy liście do Koryntian mowa ?

" W Antiochii też po raz pierwszy nazwano uczniów chrześcijanami. (27) W tym czasie właśnie przybyli z Jerozolimy do Antiochii prorocy. (28) Jeden z nich, imieniem Agabos, przepowiedział z natchnienia Ducha, że na całej ziemi nastanie wielki głód. Nastał on za Klaudiusza."

" Gdyby nie było tłumacza, nie powinien mówić na zgromadzeniu; niech zaś mówi sobie samemu i Bogu! (29) Prorocy niech przemawiają po dwóch albo po trzech, a inni niech to roztrząsają! (30) Gdy zaś komuś innemu z siedzących dane będzie objawienie, pierwszy niech zamilknie!"

> Kiedy Zmartwychwstały Jezus przyszedł do swoich uczniów - Apostołów, dał im Duc
              > ha Świętego i powiedział: [I rzekł do nich:] "Idźcie na cały świat i głoście Ew
              > angelię wszelkiemu stworzeniu! 16 Kto uwierzy i przyjmie chrzest, będzie zbawio
              > ny; a kto nie uwierzy, będzie potępiony.

No a powiedz ciebie najpierw ochrzcili czy moze najpierw uwierzyłeś / as ?

17 Tym zaś, którzy uwierzą, te znaki t owarzyszyć będą: w imię moje złe duchy będą wyrzucać, nowymi językami mówić będą; 18 węże brać będą do rąk, i jeśliby co zatrutego wypili, nie będzie im szkodzić. Na chorych ręce kłaść będą, i ci odzyskają zdrowie".
              > (Mk 16 15-18)

No i ilu ludzi poza tym czarownikiem ze stadionu takie cuda umie ??

> Od tamtych czasów "prorokami" są wszyscy ludzie bierzmowani.
              > ...ale kto czyta Pismo Święte...?

No tak szczególnie to słowo bierzmowanie na 100% jest biblijne :))
            • pocoo Re: Wzajemna modlitwa 08.07.13, 22:54
              pomodlsie napisał(a):
              > Trzeba bezgranicznie uwierzyć w moc swoich czynów, słów, próśb, modlitw, a
              > łaskawy Bóg, jeśli będzie to Jego wolą - da nam!

A jeżeli nie będzie to wolą boga, to ukąsi Ciebie śmiertelnie wąż albo zabije trucizna.Możesz bezgranicznie wierzyć a i tak wszystko zależy od boskiego widzimisię.Nie?Przeczytaj swój tekst.
        • pomodlsie Re: Wzajemna modlitwa 08.07.13, 19:33
          > Bog Jezus stworzyl swiat z setkami bogow, setkami religii , by pozniej moc nawr
          > acac ... ?

Nie! Bóg stworzył człowieka, któremu dał wolną wolę. Przecież tego uczono już w szkole podstawowej, ale ok...

> skoro ta nowina jest taka dobra, dlaczego trzeba ja tak intensywnie propagowac
          > na calym swiecie ? , ludzie sa slepi, glupi i sami z siebie nie garna sie do
          > tej dobrej nowiny ....

Bo ludzie, nawet pewnie ty, nie wiedzą, czym jest ta Dobra Nowina. Krytykują lecz nawet nie wiedzą co. Ta nowina to nie jest coś nudnego, smutnego, niemodnego. To jest radość, Miłość, miłosierdzie. Cały NT mówi o tym. Ale kto to czyta ;p

> Jezus byl marketingowcem ... zdawal sobie sprawe, ze tylko poprzez intensywna
          > reklame moze sprzedac swoj towar ... ?

O jakim "towarze" piszesz? Jezus wcale nie chciał rozgłaśniać tego co robił. Kiedy czynił cuda, np. wskrzeszał, mówił zgromadzonym, nawet ich upominał, żeby nikomu o tym nie rozpowiadali. Jezus wcale nie był marketingowcem! Po co by mu to było. Przecież jest Bogiem.

Gdybyście czytali Pismo Święte z mądrością Ducha Świętego, takich pytań na tym forum by nie było.

"Kocham Cię! Nie lękaj się! Jam świat zwyciężył!"
          • marina0321 Re: Wzajemna modlitwa 08.07.13, 20:03
            pomodlsie napisał(a):
            > O jakim "towarze" piszesz? Jezus wcale nie chciał rozgłaśniać tego co robił. Ki
            > edy czynił cuda, np. wskrzeszał, mówił zgromadzonym, nawet ich upominał, żeby n
            > ikomu o tym nie rozpowiadali.

... w przeciewieństwie do Hosera i Bahobory i innych.

> Gdybyście czytali Pismo Święte z mądrością Ducha Świętego, takich pytań na tym
            > forum by nie było.
            >
            > "Kocham Cię! Nie lękaj się! Jam świat zwyciężył!"
          • kolter-xl Re: Wzajemna modlitwa 08.07.13, 21:23
            pomodlsie napisał(a):

Nie! Bóg stworzył człowieka, któremu dał wolną wolę. Przecież tego uczono już w
            > szkole podstawowej, ale ok...

Dał wolna wolę Adamowi to tak jak niedoświadczonej małpie dać brzytwę , nie bardzo wiedział co z nią zrobić , to była ze strony bozi zwykła eutanazja .

O jakim "towarze" piszesz? Jezus wcale nie chciał rozgłaśniać tego co robił. Kiedy czynił cuda, np. wskrzeszał, mówił zgromadzonym, nawet ich upominał, żeby n
            > ikomu o tym nie rozpowiadali.

Aha robił cos w obeności tłumów , naiwnie licząc na to ze nikt nic nie powie :)) ile ty masz lat ??

>Jezus wcale nie był marketingowcem! Po co by mu to było. Przecież jest Bogiem.

Aha i jako Bóg w dupie miał to co na ziemi zobaczył ?? Jezus został bogiem bo takie życzenie miał w IV wieku cesarz Konstantyn czciciel Mitry boga zrodzonego z dziewicy w dniu 25 grudnia.Zrozumiecie to w końcu biblijni ignoranci ??

> Gdybyście czytali Pismo Święte z mądrością Ducha Świętego, takich pytań na tym
            > forum by nie było.

Ja czytam i dziwi mnie taka bezczelność u ciebie , bo upominasz a sam/a nie masz pojęcia w temacie .
            • pocoo Re: Wzajemna modlitwa 08.07.13, 22:45
              kolter-xl napisał:

> Ja czytam i dziwi mnie taka bezczelność u ciebie , bo upominasz a sam/a nie mas
              > z pojęcia w temacie .

Ludzie wierzący posługują się wiarą ,więc wierzą w najgłupsze bzdety.Ludzie niewierzący posługują się rozumem.
              • kolter-xl Re: Wzajemna modlitwa 08.07.13, 23:04
                pocoo napisała:
                >
                > Ludzie wierzący posługują się wiarą ,więc wierzą w najgłupsze bzdety.Ludzie nie
                > wierzący posługują się rozumem.

Wierzący a w co wierzą katolicy ,bo to dla mnie zagadka nieodgadniona od ponad 30 lat .
                • pocoo Re: Wzajemna modlitwa 09.07.13, 12:38
                  kolter-xl napisał:

> Wierzący a w co wierzą katolicy ,bo to dla mnie zagadka nieodgadniona od ponad
                  > 30 lat .

Wierza,ze Jezus się urodził i obchodzą jego umowne urodziny(jubel na cztery fajery) i datę umownej śmierci i zmartwychwstania jezusa(znow okazja do libacji).
                  Poza tym nikt nie zgadnie w co i jak wierzą ,bo każdy katolik wierzy inaczej i w co chce.
                  • kolter-xl Re: Wzajemna modlitwa 09.07.13, 13:18
                    pocoo napisała:

> Wierza,ze Jezus się urodził i obchodzą jego umowne urodziny(jubel na cztery faj
                    > ery) i datę umownej śmierci i zmartwychwstania jezusa(znow okazja do libacji).
                    > Poza tym nikt nie zgadnie w co i jak wierzą ,bo każdy katolik wierzy inaczej i
                    > w co chce.

Ano popić po rozrabiać ot powody świętowania
    • marina0321 Re: Wzajemna modlitwa 09.07.13, 13:20
      pomodlsie napisał(a):

> Witajcie.
      > sądzicie?
      > Stworzyłem stronę internetową, aby rozpowszechniać tę wspaniałą ideę. Zachęcam
      > więc do wspólnej, wzajemnej modlitwy. Dla ułatwienia organizacji ludzi z całej

Tak powiedział Wyszyński.....a Jezus powiedział tak:

5 [Vt-3,32] Gdy się modlicie, nie bądźcie jak obłudnicy. Oni lubią w synagogach i na rogach ulic wystawać i modlić się, żeby się ludziom pokazać. Zaprawdę, powiadam wam: otrzymali już swoją nagrodę.

6 [Vt-3,32] [JK] Ty zaś, gdy chcesz się modlić, wejdź do swej izdebki, zamknij drzwi i módl się do Ojca twego, który jest w ukryciu. A Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odda tobie.

7 [Vt-3,32] [JK] Na modlitwie nie bądźcie gadatliwi jak poganie. Oni myślą, że przez wzgląd na swe wielomówstwo będą wysłuchani.

8 [Vt-3,32] Nie bądźcie podobni do nich! Albowiem wie Ojciec wasz, czego wam potrzeba, wpierw zanim Go poprosicie.
      • pocoo Re: Wzajemna modlitwa 09.07.13, 20:45
        Dawno temu,na kolanach modliłam się minimum rano i wieczorem tak jak uczył Jezus.Bałam się,mialam wyrzuty sumienia,ze np obejrzałam w tv film,który nie podobałby się bogu,przepraszalam go za to.RELIGIJNA PARANOJA.
        Od kiedy uświadomiłam sobie,że modlę się do krasnoludka jest mi dużo łatwiej i swobodniej żyć.
        Liczę na siebie i nie przegrywam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka