Dodaj do ulubionych

dyspepsja...

16.12.12, 17:26
żeby nie rzec sraczka, rozniosła się szeroko na FR...
krzyszto, bierze palmę pierwszeństwa w zasrywaniu forum...
oszołom, siłą rzeczy, spada na drugą pozycję... (co nie znaczy, że zasrywa o wiele mniej)
nehsa, zazdrośnik, próbuje ich dogonić...
nie rozumiem dlaczego te wątki są podbijane bez granic...
:D:D:D:D:D:D
Obserwuj wątek
    • marina0321 Re: dyspepsja... 16.12.12, 17:37
      sclavus napisał:

> żeby nie rzec sraczka, rozniosła się szeroko na FR...
      > krzyszto, bierze palmę pierwszeństwa w zasrywaniu forum...
      > oszołom, siłą rzeczy, spada na drugą pozycję... (co nie znaczy, że zasrywa o
      > wiele mniej
      )
      > nehsa, zazdrośnik, próbuje ich dogonić...
      > ***
      > nie rozumiem dlaczego te wątki są podbijane bez granic...
      > :D:D:D:D:D:D

Spróbuję zgadnąć, dlaczego....pamiętam, jak to w dawnych "dobrych czasach", kiedy jeszcze chodziłam do kościoła, często słyszałam od kapłanów, że obowiązkiem Katolika jest "bronić" swojej wiary. Między czasie posunęli się oni jeszcze dalej i wkładają poddanym w główki, że obowiązkiem Katolika jest "nawracać lud" na Katolicyzm, jako "jedną prawdziwią religię".
      To tylko moje przypuszczenie.
      • grgkh Re: dyspepsja... 17.12.12, 05:29
        To przypuszczenie, marysiu, wygląda mi na strzał w dziesiątkę. :)
    • wariant_b Re: dyspepsja... 16.12.12, 17:42
      sclavus napisał:

Bo są śmieszne.
    • nehsa Re: dyspepsja... 16.12.12, 17:46
      sclavusie!
      Czy Ty, aby nie jesteś adminem?
      Żaden z adminów na forach nie może pojąć, że Nauka Pierwszego Boga-Ojca, Którą oznajmił ludziom tylko Drugi Bóg-Syn Ojca, nie może być religią, czy polityką, bo jest ponad religijną i ponad polityczną wiedzą.

A dlaczego Ona Nauka jest ponad religijna i ponad polityczna?
      Ano dlatego Nauka Naszego Ojca jest ponad religijna i ponad polityczna, bo ONA jest UNIWERSALNA.

A dlaczego Ona Nauka jest uniwersalna?
      Ano dlatego Ona Nauka jest uniwersalna, ponieważ podana nam w Niej wiedza, jest POWSZECHNIE OBOWIĄZUJĄCA I POWSZECHNIE POŻYTECZNA.
      Oznacza to, że jest Ona Nauka nam niezbędna, bo jakakolwiek pogarda zawartą w Niej wiedzą, skutkuje natychmiastowym SAMOKARANIEM PRZEZ NAS SKUTKAMI TEJ NASZEJ POGARDY. Natomiast przestrzeganie podanej nam w Niej wiedzy, skutkuje natychmiastowym SAMO NAGRADZANIEM SIĘ PRZEZ NAS OWOCAMI TEGO, NASZEGO POSŁUSZEŃSTWA.

Jest tak ku... proste, jak konstrukcja najbardziej prymitywnego cepa.
      Ale cepy tego nie kumają.

A kto ma najwięcej wspólnego z religijnymi i religiantami?

Najwięcej wspólnego z bidulami religijnymi, mają bidule areligijne, czyli ty, sclavus, i to bie podobni ludzie głemboko wierzonce.
      Każdy z was zapie... z pokłonami do urojonej rzeczywistości.
      • sclavus Re: dyspepsja... 16.12.12, 19:09
        Gdybym był adminem, to bym wypier..lił wszystkie twoje wątki w kosmos...
        Posty też!
        Wszystko co piszesz - to zwykłe trollowanie i spam!
        ... masz dużo szczęścia, że nie jestem adminem....
        • nehsa Re: dyspepsja... 16.12.12, 20:00
          sclavus napisał:

> Gdybym był adminem, to bym wypier..lił wszystkie twoje wątki w kosmos...
          > Posty też!
          > Wszystko co piszesz - to zwykłe trollowanie i spam!
          > ... masz dużo szczęścia, że nie jestem adminem....

***Uprzejmie Cię informuję, że TY jesteś tak zakutym, tępym, prymitywnym kołtunem, że przy Tobie nawet Krzysztom123, to intelektualista z górnej półki.
          Pa! Ober matole.
          • sclavus Re: dyspepsja... 16.12.12, 22:33
            Srnąłeś zdrowo - jak to w czas dyspepsji...
            Pa! Mój ty oświecony...
            ... trollu!!!
            • nehsa Re: dyspepsja... 16.12.12, 22:40
              Już cię tępaku otrząsnąłem. Spadaj!
      • bozon.higgsa Re: dyspepsja... 16.12.12, 19:15
        Najwięcej wspólnego z bidulami religijnymi, mają bidule areligijne, czyli ty, sclavus, i to bie podobni ludzie głemboko wierzonce.
        Każdy z was zapie... z pokłonami do urojonej rzeczywistości.

Nosz urwa,prawie ze stołka nie spadłem.
        A ten twój bóg to nie urojony jest,razem z religią?
        Dla ludu religia jest prawdą, dla mędrców fałszem, a dla władców jest po prostu użyteczna.

Boga ty widział?,rozmawiał z nim? ...nie? to powiedz mi kto go widział i kto z nim rozmawiał?
        Podobno Mojżesz.
        Skąd wiesz, czy akurat miał trzeźwy umysł?
        Ty chcesz coś o urojeniach ludzi areligijnych mówić?

• nehsa Re: dyspepsja... 16.12.12, 20:08
          bozon.higgsa napisał(a):
          "> Nosz urwa,prawie ze stołka nie spadłem.
          > A ten twój bóg to nie urojony jest,razem z religią?
          > Dla ludu religia jest prawdą, dla mędrców fałszem, a dla władców jest po prostu
          > użyteczna.
          >
          > Boga ty widział?,rozmawiał z nim? ...nie? to powiedz mi kto go widział i kto z
          > nim rozmawiał?"

***Bucu! Ze środka wsi.
          Takim matołom jak ty i tobie podobni powtarzam od lat, że dowodami istnienia Istot Boskich biedny pojebie, są fakty zależności CZŁOWIECZEŃSTWA, od Istot Boskich.

I aby ci ułatwić odpowiedź jednokomórkowcu.
          Minimalnym, postrzegalnym dowodem naszego człowieczeństwa jest słowo z ust.
          Podaj dowód zależności tego słowa(minimum) od człowieka.
          Jak nie podasz, to spie...j tumanie.
          • no_no Re: dyspepsja... 16.12.12, 22:57
            > bozon.higgsa napisał(a):
            > "> Nosz urwa,prawie ze stołka nie spadłem.

Ja też, jeszcze mną trzęsie gdy piszę te słowa.

> ***Bucu! Ze środka wsi.
            > Takim matołom jak ty i tobie podobni powtarzam od lat, że dowodami istnienia Is
            > tot Boskich biedny pojebie, są fakty zależności CZŁOWIECZEŃSTWA, od Istot Boski
            > ch.
            >
            > I aby ci ułatwić odpowiedź jednokomórkowcu.
            > Minimalnym, postrzegalnym dowodem naszego człowieczeństwa jest słowo z ust.
            > Podaj dowód zależności tego słowa(minimum) od człowieka.
            > Jak nie podasz, to spie...j tumanie.
          • marina0321 Re: dyspepsja... 16.12.12, 23:15
            nehsa napisał:

> > Boga ty widział?,rozmawiał z nim? ...nie? to powiedz mi kto go widział i kto z
            > > nim rozmawiał?"

> ***Bucu! Ze środka wsi.
            > Takim matołom jak ty i tobie podobni powtarzam od lat, że dowodami istnienia Is
            > tot Boskich biedny pojebie, są fakty zależności CZŁOWIECZEŃSTWA, od Istot Boskich,
            > I aby ci ułatwić odpowiedź jednokomórkowcu.
            > Minimalnym, postrzegalnym dowodem naszego człowieczeństwa jest słowo z ust.
            > Podaj dowód zależności tego słowa(minimum) od człowieka.
            > Jak nie podasz, to spie...j tumanie.

O Nehsa - ze śmiechu skrzywiły mi się okulary. Zawsze przeczytam ten tekst, kiedy będę chciała poprawić sobie humor.
            • nehsa Re: dyspepsja... 17.12.12, 07:38
              Maryniu!
              Ja, nie ubieram się w szaty mędrca, guru, autoryteta, czy innego "śmeta".
              I uprzejmie informuje wszystkich, że do wniosków, które prezentuje dochodziłem przez kilkanaście lat, bo jestem wolno myślącym.
              Jak w Nauce Ojca Wszystkich Ludzi podano nam np. "Z ust twoich sądzę cię."
              w co powszechnie ludzie nie wierzą, to ja po latach z tego wersetu dowiedziałem się, że Stwórca, Który jest w naszym życiu doczesnym naszym Sędzią, powiadamia nas, że osądza każdy nasz czyn począwszy od słowa z ust. I tak się dzieje, co wyczerpująco tłumaczę w moim e-booku.
              I odbiegając od tej kwestii.
              Jeśli przestrzegamy Nauki Naszego Ojca, to tym przestrzeganiem dowodzimy naszego POSŁUSZEŃSTWA.

Jeśli nie przestrzegamy, to SAMO KARZEMY SIĘ NASZĄ WŁASNĄ POGRADĄ, NASZYM WŁASNYM NIEPOSŁUSZEŃSTWEM.

Trzeciej opcji brak. Nie możemy przedłożyć dowodu zależności naszego słowa z ust, a POJEBY piszą NIE MA BOGA. A świat powstał przypadkowo i z niczego.

Zatem ateistyczne kretyństwo, jest bardziej niebezpieczne od kretyństwa religijnego.
              Bowiem ich dogmaty są niczym nie usprawiedliwione.
              • pocoo Re: dyspepsja... 17.12.12, 08:10
                nehsa napisał:

> Jak w Nauce Ojca Wszystkich Ludzi podano nam np. [b]"Z ust twoich sądzę cię."[/

Nehsa.Nie bedę osadzać tego ,co wychodzi od stukania Twoich palców w klawiaturę.

> Zatem ateistyczne kretyństwo, jest bardziej niebezpieczne od kretyństwa religij
                > nego.

Napisałeś to z rozpędu?
              • sclavus Re: dyspepsja... 17.12.12, 10:50
                I uprzejmie informuje wszystkich, że do wniosków, które prezentuje dochodziłem przez kilkanaście lat, bo jestem wolno myślącym
                ... zacznij szybciej myśleć - lepiej na tym wyjdziesz :D:D:D:D:D
              • wariant_b Re: dyspepsja... 17.12.12, 12:37
                > dochodziłem przez kilkanaście lat, bo jestem wolno myślącym.

Wolno myślący a wolnomyśliciel to jednak dwa różne pojęcia.
              • marina0321 Re: dyspepsja... 17.12.12, 13:47
                nehsa napisał:
                > Maryniu!
                > Ja, nie ubieram się w szaty mędrca, guru, autoryteta, czy innego "śmeta".
                > I uprzejmie informuje wszystkich, że do wniosków, które prezentuje dochodziłem
                > przez kilkanaście lat, bo jestem wolno myślącym.
                > Jak w Nauce Ojca Wszystkich Ludzi podano nam np. "Z ust twoich sądzę cię."
                > w co powszechnie ludzie nie wierzą...itd.

Tu się w pełni z Tobą zgadzam.
          • bozon.higgsa Re: nawiedzony pojebie nehsa 17.12.12, 13:04
            nehsa napisał:

Bucu! Ze środka wsi.
            Takim matołom jak ty i tobie podobni powtarzam od lat, że dowodami istnienia Istot Boskich biedny pojebie, są fakty zależności CZŁOWIECZEŃSTWA, od Istot Boskich.

Ty pojebie nehsa powinneś się udać do Tworek, tam spotkasz podobnych do siebie.
            Niejeden z nich jest Jezusem,Mahometem lub bogiem.

Nie będę się wdawał w jakikolwiek spór z ludźmi,którzy nadają się tylko do Tworek.Przeczytawszy twoje teksty jestem pewien,że tam jest twoje miejsce.
            Spie...laj wariacie.

• nehsa Re: nawiedzony pojebie nehsa 17.12.12, 15:17
              bozon.higgsa napisał(a):
              Sam bydłopodobny tępaku zaczynasz od serwowania gnoju na forum.
              Dlatego zaproponowałem, abyś swoje bydlęce pomysły uzasadnił.
              W rewanżu, serwujesz mi bydłopodobny prymitywie receptę do Tworek z których się odpadzie wywodzisz.
              Ja cię forumowa qu,rfo nie zaczepiałem, bo nie jestem koneserem gnijącego ścierwa.
              • pocoo Re: Poezja 17.12.12, 17:31
                nehsa napisał:

> Sam bydłopodobny tępaku zaczynasz od serwowania gnoju na forum.
                > Dlatego zaproponowałem, abyś swoje bydlęce pomysły uzasadnił.
                > W rewanżu, serwujesz mi bydłopodobny prymitywie receptę do Tworek z których się
                > odpadzie wywodzisz.
                > Ja cię forumowa qu,rfo nie zaczepiałem, bo nie jestem koneserem gnijącego ście
                > rwa.
                >
                Nehsa,cóż za poezja.
                • bozon.higgsa Re: Poezja 17.12.12, 19:46
                  pocoo napisała:

> nehsa napisał:
                  >
                  > > Sam bydłopodobny tępaku zaczynasz od serwowania gnoju na forum.
                  > > Dlatego zaproponowałem, abyś swoje bydlęce pomysły uzasadnił.
                  > > W rewanżu, serwujesz mi bydłopodobny prymitywie receptę do Tworek z który
                  > ch się
                  > > odpadzie wywodzisz.
                  > > Ja cię forumowa qu,rfo nie zaczepiałem, bo nie jestem koneserem gnijąceg
                  > o ście
                  > > rwa.
                  > >
                  > Nehsa,cóż za poezja.

To nie poezja. To wyznanie "wiary" i katolickie miłosierdzie tego pacjenta z Tworek.
                  • nehsa Re: Poezja 17.12.12, 21:38
                    Gdybyś "bozmózgowy", zajął skonstruowaniem odpowiedzi na przedłożoną ci przeze mnie propozycję, i nawet, gdyby ona była błędna, wyszedłbym na chama.
                    Ale zaczepiłeś mnie w prostacki sposób ty, padlino, i jeszcze nadal próbujesz w ten sam bydlęcy sposób rekompensować swoją "URAŻONĄ GODNOŚĆ".
                    Odpuść se, bo:
                    1./ Nie wiesz matole, czym jest godność.
                    2./ Nie masz jej.
                    • bozon.higgsa Re: Poezja 18.12.12, 07:50
                      nehsa napisał:

> Gdybyś "bozmózgowy", zajął skonstruowaniem odpowiedzi na przedłożoną ci przeze
                      > mnie propozycję, i nawet, gdyby ona była błędna, wyszedłbym na chama.
                      > Ale zaczepiłeś mnie w prostacki sposób ty, padlino, i jeszcze nadal próbujesz w
                      > ten sam bydlęcy sposób rekompensować swoją "URAŻONĄ GODNOŚĆ".
                      > Odpuść se, bo:
                      > 1./ Nie wiesz matole, czym jest godność.
                      > 2./ Nie masz jej.

Napisałem,że nie rozmawiam z nawiedzonymi matołami,których miejsce jest we Tworkach.
                      Z idiotami nie prowadzi się dyskusji.
                      A chamem jesteś niezależnie od stopnia twojego kretynizmu czy idiotyzmu.

Informuję cię,że jeszcze nie raz będę komentował twoje posty,lecz nie zniżę się do polemiki z tobą.
                      • nehsa Re: Poezja 18.12.12, 11:21
                        bezmózgowcu!
                        Przypominam ci, że to ty bydłopodobny rozpocząłeś bydlęcy sposób zachowania na forum.
                        I przypominam ci prymitywie z chlewa, że zaproponowałem ci, abyś uzasadnił swoje chlewne zachowanie ODPOWIEDZIĄ NA NAJPROSTSZE PYTANIE.
                        Ale nie znasz tej odpowiedzi, z zatem nie miałeś prawa do bydlęcej krytyki.
                        Ponieważ wiem, że w żydowskiej szopce masz świąteczny dyżur, jako jedno z bydląt, to won do stajni.
                        • pocoo Re: Poezja 18.12.12, 12:33
                          nehsa napisał:

> ty bydłopodobny rozpocząłeś bydlęcy sposób
                          > prymitywie z chlewa
                          > jako jedno z bydląt, to won do stajni.

Czy Ty nehsa kiedyś byłeś na wsi?
                        • bozon.higgsa Re: Poezja 19.12.12, 11:10
                          Ale nie znasz tej odpowiedzi, z zatem nie miałeś prawa do bydlęcej krytyki.
                          Ponieważ wiem, że w żydowskiej szopce masz świąteczny dyżur, jako jedno z bydląt, to won do stajni.

Informuję cie bydlątko,że nie mam żadnych bogów nad sobą.
                          "wszystkich jednakowo,nienawidzę bogów".
                          Jestem ateistą od 45 lat.
                          • nehsa Re: Poezja 19.12.12, 11:38
                            Nawet mi się nie chce przypominać ci, kto rozpoczął chlewny dyskurs.
                            • bozon.higgsa Re: Poezja 19.12.12, 11:47
                              nehsa napisał:

> Nawet mi się nie chce przypominać ci, kto rozpoczął chlewny dyskurs.

To ja ci przypomnę, to twój pierwszy post (w odpowiedzi na mój post) na tym forum do mnie.

***Bucu! Ze środka wsi.

I aby ci ułatwić odpowiedź jednokomórkowcu.
                              Minimalnym, postrzegalnym dowodem naszego człowieczeństwa jest słowo z ust.
                              Podaj dowód zależności tego słowa(minimum) od człowieka.

forum.gazeta.pl/forum/w,721,141181514,141184677,Re_dyspepsja_.html

Teraz już "bydlątko" wie,dlaczego nie zamierzam polemizować z takim chamem ?
                              • nehsa Re: Poezja 19.12.12, 12:26
                                obłudniku bozonowaty!
                                Ja skierowałem post do SCLAVUSA. Ty, nie wiadomo z jakiego powodu, przytoczyłeś część mojego postu, i odpowiedziałeś mi słowy:

Nosz urwa,prawie ze stołka nie spadłem.
                                A ten twój bóg to nie urojony jest,razem z religią?
                                Dla ludu religia jest prawdą, dla mędrców fałszem, a dla władców jest po prostu użyteczna.
                                Boga ty widział?,rozmawiał z nim? ...nie? to powiedz mi kto go widział i kto z nim rozmawiał?
                                Podobno Mojżesz.
                                Skąd wiesz, czy akurat miał trzeźwy umysł?
                                Ty chcesz coś o urojeniach ludzi areligijnych mówić?

Spadaj powinowaty Judasza!
                                • jeepwdyzlu nehsa zastanów się 19.12.12, 12:44
                                  czy chcesz być obecny na tym forum
                                  widzę że raczej nie
                                  uprzedzam, że ban jest związany z IP, zatem zmiana nicku nie pomoże - nie będziesz mógł tu więcej pisać
                                  To jest ostatnie ostrzeżenie
                                  jeep
                                • bozon.higgsa Re: Poezja 19.12.12, 12:47
                                  nehsa napisał:

> obłudniku bozonowaty!
                                  > Ja skierowałem post do SCLAVUSA. Ty, nie wiadomo z jakiego powodu, przytoczyłeś
                                  > część mojego postu, i odpowiedziałeś mi słowy:
                                  >
                                  > Nosz urwa,prawie ze stołka nie spadłem.
                                  > Dla ludu religia jest prawdą, dla mędrców fałszem, a dla władców jest po prostu
                                  > użyteczna.
                                  > Boga ty widział?,rozmawiał z nim? ...nie? to powiedz mi kto go widział i kto z
                                  > nim rozmawiał?
                                  > Podobno Mojżesz.
                                  > Skąd wiesz, czy akurat miał trzeźwy umysł?
                                  > Ty chcesz coś o urojeniach ludzi areligijnych mówić?

>
                                  > Spadaj powinowaty Judasza!

To forum gdzie każdy może się wypowiedzcie jeżeli czuje wenę.
                                  Wtrąciłem się w dyskusję, to fakt, ale to dozwolone na forum.

Teraz zacytuj mi jakiekolwiek słowo chamskie lub niecenzuralne,które użyłem w moim poście skierowanym do ciebie.

Nie nazywaj mnie obłudnikiem,powinowatym Judasza etc. bo uznam cię za jeszcze większego głupca niż do tej pory cie uważam.

Dla mnie każdy,który musi mieć nad sobą "Pana" jest niewolnikiem,i obojętnie czy to jest Jahwe,Mahomet,czy Jezus czy jakikolwiek inny bóg czy "dwaj bogowie" jak ty uważasz.

Jestem człowiekiem areligijnym i ateistą,ale mogę porozmawiać z każdym,który spełnia dwa warunki- nie jest fanatykiem i nie jest chamem.

Ty zaś spełniasz oba te warunki,dlatego nie będę z tobą prowadził polemiki na tematy religijne, bo ty zatrzymałeś się na etapie dziecięcym jeżeli chodzi o umiejętność dyskusji i nie obrażanie oponentów.

• nehsa Re: Poezja 19.12.12, 17:12
                                    bozon.higgsa napisał(a):
                                    " To forum gdzie każdy może się wypowiedzcie jeżeli czuje wenę.
                                    > Wtrąciłem się w dyskusję, to fakt, ale to dozwolone na forum. "

**Zatem przyznałeś, że to nie ja zainicjowałem słowną utarczkę.

ale oto piszesz:
                                    " Teraz zacytuj mi jakiekolwiek słowo chamskie lub niecenzuralne,które użyłem w m
                                    > oim poście skierowanym do ciebie."

***Post rozpocząłeś:
                                    "Nosz urwa, prawie ze stołka nie spadłem."
                                    Brak litery "k", w żaden sposób nie wyklucza zamiaru posłużenia się przez ciebie wyrazem, "ku...", a dalsza treść zdania wysoce uprawdopodabnia ten zamiar.
                                    Dalsza część twojego postu wręcz cuchnie protekcyjnym tonem, a jakby tego było ci mało, zdania kończysz dla podkreślenia ich retorycznego charakteru pytajnikiem.
                                    A ten twój bóg to nie urojony jest, razem z religią?
                                    Boga ty widział?,rozmawiał z nim? ...nie? to powiedz mi kto go widział i > kto z> > nim rozmawiał?

***I ty śmiesz zarzucać mi chamstwo?
                                    Założę się, że nie potrafisz zdefiniować wstydu.

***Ale w czynie społecznym udowodnię ci na tym forum, że jesteś zdegenerowanym pychą tępakiem. W tym celu z twojego postu cytuję:
                                    " Dla mnie każdy,który musi mieć nad sobą "Pana" jest niewolnikiem,i obojętnie czy to jest Jahwe, Mahomet, czy Jezus czy jakikolwiek inny bóg czy "dwaj bogowie" jak ty uważasz."

"Ew.św.Łukasza 17/7-10 "O powinności człowieka"
                                    7./ "I któż z was jest, coby miał sługę orzącego albo pasącego,
                                    który gdyby się wrócił, zaraz by mu rzekł: Pójdź, a usiądź za stół? "
                                    8./ "I owszem, izali mu nie rzecze:
                                    Nagotuj, cobym wieczerzał, a przepasawszy się, służ mi,
                                    aż się najem i napiję, a potem i ty, jedz i pij?"
                                    9./ "Izali dziękuję słudze onemu, iż uczynił to, co mu było rozkazano?
                                    Nie zda Mi się.
                                    10./ "Także i wy, gdy uczynicie wszystko, co wam rozkazano, mówcie:
                                    Słudzy niepożyteczni jesteśmy, bo tylko to uczyniliśmy,
                                    cośmy byli powinni uczynić."
                                    Z przypowieści wynika, że tak słudze, który pasł bydło i orał ziemię właściciela, jak
                                    i właścicielowi, rozkazano, a zatem zobowiązano ich, do wzajemnego świadczenia sobie
                                    życzliwości, czyli do wzajemnie życzliwej, równoprawnej, międzyludzkiej współpracy,
                                    czyli do solidarności.
                                    2./ Jak zgodnie z Nauką Ojca zdefiniować obowiązek?
                                    Obowiązek, jest to stosowny do indywidualnych możliwości podołania mu, zależny od
                                    Stwórcy każdego człowieka, wymóg minimalnie sprawiedliwej, czyli życzliwej, a zatem
                                    solidarnej współpracy ze wszystkimi ludźmi, w imię pokoju.
                                    Nie jest istotnym, oznajmia nam Pan i Nauczyciel, kto z was, kim jest, jaki jest
                                    wasz status społeczny, czy materialny, jaką wyznajecie religie, czy ideologie, jaką
                                    prezentujecie rasę, czy narodowość - bo wszyscy, bez wyjątku, w waszym ogólnoludzkim
                                    interesie, jesteście zobowiązani do solidarności, która to solidarność, jest minimalną
                                    miarą sprawiedliwości, czego dowodem, jest skutek solidarnej współpracy, czyli POKÓJ.
                                    "
                                    "7./ Jakie warunki musiałyby zostać spełnione, aby móc zaprzeczyć zobowiązaniu nas
                                    przez Stwórcę do solidarnej współpracy?
                                    Gdybyśmy nie byli WSZYSCY, czyli każdy z nas, nosicielami obowiązku
                                    solidarności, to za uczynioną przez NAS niesprawiedliwość;
                                    nie bylibyśmy karani,
                                    karą nie byłyby nasze czyny, czyli nie karalibyśmy się sami,
                                    wreszcie, karę mógłby nam wymierzyć ktoś inny.

Ale, że to każdy z nas, a więc i wszyscy, jesteśmy nosicielami precyzyjnie
                                    określonego w Nauce Ojca obowiązku, to za nasze nieposłuszeństwo, naszymi czynami,
                                    karę wymierzamy sobie, my sami.
                                    Jednocześnie niesprawiedliwość, będąca zarazem karą, "powiadamia" nas, nieraz
                                    bardzo dotkliwie, o jakości obowiązującego nas postępowania. Zatem fakt samokarania
                                    się, spełnia funkcję edukacyjną.
                                    "

Jesteś sługą, jak każdy z nas. Zatem nad dzisiaj, jesteś tępakiem.
                                    Ponieważ jesteś niegłupim facetem ten stan może ulec zmianie.
                                    Przypominam ci "podskakiewiczu", że nie odpowiedziałeś na moją propozycję.
                                    Jednak są słudzy nieużyteczni, użyteczni, i pożyteczni.
                                    Wybór należy do nas.
                                    • sclavus Re: Poezja 19.12.12, 17:17
                                      ... nudny, qrva, jesteś jak flaki z olejem a upierdliwy jeszcze bardziej!!!
                                      Nie zauważyłeś, że wszyscy tu mają głęboko w doopie nauki twojego podwójnego boga a ty w kółko jedno i to samo...
                                      ... załóż sobie forum (to łatwe!) i wstawiaj tam te twoje jedyne nauki dualizmu bożego i przekonaj się ilu będziesz mial wyznawców - może przestaniesz upierdliwiać to forum!!!
                                      Nosz dość qrva!!!!
                                      • bozon.higgsa Re: Poezja 19.12.12, 17:24
                                        sclavus napisał:

> ... nudny, qrva, jesteś jak flaki z olejem a upierdliwy jeszcze bardziej!!!
                                        > Nie zauważyłeś, że wszyscy tu mają głęboko w doopie nauki twojego podwójnego bo
                                        > ga a ty w kółko jedno i to samo...
                                        > ... załóż sobie forum (to łatwe!) i wstawiaj tam te twoje jedyne nauki dualizmu
                                        > bożego i przekonaj się ilu będziesz mial wyznawców - może przestaniesz upierdl
                                        > iwiać to forum!!!
                                        > Nosz dość qrva!!!!

Podpisuję się pod tym apelem.
                                        www.racjonalista.pl/img/forum/42875/436314001324233964.jpg

• nehsa Re: Poezja 19.12.12, 18:53
                                        sklarnecony napisał:
                                        Nie zauważyłeś, że wszyscy tu mają głęboko w doopie nauki twojego podwójnego bo
                                        > ga a ty w kółko jedno i to samo..

***Jest zrozumiale oznajmione:
                                        "...jako słyszę, tak sadzę, a sąd mój jest sprawiedliwy..."
                                        .
                                        Skoro wy macie, jak twierdzisz Naukę Ojca Wszystkich Ludzi w doopie, nie możecie więcej być warci, niż gó..., i jest to widoczne coraz bardziej.

Ja na forum bardzo rzadko zakładam wątki. Bo widzę, że dominuje na nim hołota twojego pokroju.
                                        • jeepwdyzlu nehsa 19.12.12, 18:56
                                          Skoro wy macie, jak twierdzisz Naukę Ojca Wszystkich Ludzi w doopie, nie możecie więcej być warci, niż gó..., i jest to widoczne coraz bardziej.

Ja na forum bardzo rzadko zakładam wątki. Bo widzę, że dominuje na nim hołota twojego pokroju.
                                          ------------
                                          tak jesteśmy hołotą
                                          tak - jesteśmy gó... warci
                                          a teraz prosimy cię bardzo uprzejmie - skończ z tym językiem
                                          masz dziś zły dzień - to widać
                                          ale dłużej nie będziemy tego tolerować
                                          Zatem PROSZĘ - skończ już!
                                          jeep
                                          • nehsa Re: nehsa 19.12.12, 19:21
                                            Jeepwdyzlu!
                                            Widzę, że moje, obiektywne i taktowne oceny walorów Waszego forumowego dorobku, których poziomem staram się jak mogę dorównać, tym adresowanym pod moim adresem przez Was, zamiast eliminować, eskalują chamstwo.
                                            A tu Święta Przyjścia Światłości=Rozumu, i Święta Rodziny za pasem.

No to niech Wam się dzieje tak, jak na to zasługujecie.
                                            Ale proszę pamiętajcie, że ja, nehsa Wam tak nie życzyłem.
                                            ----
                                            wydaje.pl/e/dlatego-jestesmy-nieśmiertelni9
                                    • bozon.higgsa Re: Poezja 19.12.12, 17:29
                                      nehsa napisał:

Jesteś sługą, jak każdy z nas. Zatem nad dzisiaj, jesteś tępakiem.

Nie potrafisz sklecić zdania bez bluzgów?
                                      Dalej sobie nic nie robisz z ostrzeżeń,że możesz dostać bana?
                                      orum.gazeta.pl/forum/w,721,141181514,141244370,nehsa_zastanow_sie.html

• bozon.higgsa Re: Poezja 19.12.12, 17:48
                                      nehsa napisał:

> ***Post rozpocząłeś:
                                      > "Nosz urwa, prawie ze stołka nie spadłem."

**I ty śmiesz zarzucać mi chamstwo?
                                      Założę się, że nie potrafisz zdefiniować wstydu.

Ty rozumujesz logicznie czy masz tak zaprzątnięty umysł,że nie potrafisz logicznie rozebrać zdania? czy paru prostych zdań?

Gdzie są te chamskie wyzwiska?
                                      W tym zdaniu?...."Nosz urwa, prawie ze stołka nie spadłem.
                                      Do ciebie się to odnosi?

***Ale w czynie społecznym udowodnię ci na tym forum, że jesteś zdegenerowanym pychą tępakiem. W tym celu z twojego postu cytuję:
                                      " Dla mnie każdy,który musi mieć nad sobą "Pana" jest niewolnikiem,i obojętnie czy to jest Jahwe, Mahomet, czy Jezus czy jakikolwiek inny bóg czy "dwaj bogowie" jak ty uważasz.

Znowu nie potrafiłeś się powstrzymać od chamskiej wycieczki do mnie.
                                      Nie zacytowałeś całej mojej wypowiedzi.
                                      Zacytujesz ją w całości sam, czy mam to zrobić za ciebie,pokazując,że jesteś manipulatorem,przytaczając tylko część mojej wypowiedzi

• pocoo Re: Poezja 18.12.12, 12:29
                    bozon.higgsa napisał(a):
                    > To nie poezja. To wyznanie "wiary" i katolickie miłosierdzie tego pacjenta z Tw
                    > orek.
                    Nehsa i katolicyzm,to dziwaczne zestawienie.Nehsa nie jest wyznawcą katolicyzmu.
                    • bozon.higgsa Re: Poezja 19.12.12, 11:04
                      pocoo napisała:

> > To nie poezja. To wyznanie "wiary" i katolickie miłosierdzie tego pacjent
                      > a z Tw
                      > > orek.
                      > Nehsa i katolicyzm,to dziwaczne zestawienie.Nehsa nie jest wyznawcą katolicyzmu
                      > .

Dzięki za informację, musiałem przebrnąć przez lekturę jego postów żeby zrozumieć kim jest ten człowiek,którego język jest tak prymitywnie chamski.
                      Dopiero wtedy zrozumiałem,że nim nie jest-(katolikiem), ale zrozumiałem też,że ja nie jestem pierwszym i ostatnim,którego ten osobnik potraktował w "tak wyszukany sposób".
                • nehsa Re: Poezja 17.12.12, 21:28
                  pocoo napisała:
                  Nehsa,cóż za poezja.

***Ja, nie jestem na etacie świętego.
          • privus Półprawdy nehsiu, półprawdy i niedomówienia. 17.12.12, 21:07
            A to tylko zadymia jasność Twojej alternatywy katolicyzmu, bo usta ma wiele stworzeń bożych nie wyłączając tych udomowionych.
            Jakie potwierdzenie człowieczeństwa mogę usłyszeć np. z ust krowy? :))
        • sclavus Re: dyspepsja... 16.12.12, 22:37
          Cóś się poyeeeebało w bozonowej główeńce???
          sclavus wierzący????
          Chyba tylko w twoich najkoszmarniejszych snach...
          :D:D:D:D:D:D
          --
          ... ale kogo to obchodzi...

;
          • wariant_b Re: dyspepsja... 16.12.12, 23:03
            sclavus napisał:
            > Cóś się poyeeeebało w bozonowej główeńce???

Gdybyś mi zechciał wskazać, gdzie on ma wzmiankowaną, to sprawdzę co.
            Wygląda mi na problem z softwarem. Ale hardware'u też nie wykluczam.
          • privus Re: dyspepsja... 17.12.12, 05:40
            Wcale nie wygląda na to, by w tej główeczce było kiedykolwiek inaczej.
          • bozon.higgsa Re: dyspepsja... 17.12.12, 12:43
            sclavus napisał:

> sclavus wierzący????
            > Chyba tylko w twoich najkoszmarniejszych snach...
            > --
            > ... ale kogo to obchodzi...

To ustalmy na spokojnie komu się poje..o?
            Ja pisałem,że jestes wierzący?
            Dawaj ten post na ławę,....

• sclavus Re: dyspepsja... 17.12.12, 13:07
              forum.gazeta.pl/forum/w,721,141181514,141183463,Re_dyspepsja_.html
              Z góry uprzedzam, że umiem czytać i rozumiem co czytam :D
              To, że najpierw mi przypisujesz jakąś areligijność a potem wciskasz mi w brzuch jakiegoś areligijnego boga, czymże jest??? Gdzież jest ta areligia i czymże się ją je???
              Chciałbyś powiedzieć, ze ateista, to ktoś jakiś areligiant??
              A goowno!!!
              Przyłóż sobie kawałek lodu do czółka...
              Następnie sprawdź, co to jest ateizm i czym się od niego różni areligijność...
              Jedno się zaczyna na a i drugie się zaczyna na a - stąd twoja paralela????
              Uuuuuuff!!
              • bozon.higgsa Re: dyspepsja... 17.12.12, 13:15
                sclavus napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/w,721,141181514,141183463,Re_dyspepsja_.html
                > Z góry uprzedzam, że umiem czytać i rozumiem co czytam :D
                > To, że najpierw mi przypisujesz jakąś areligijność a potem wciskasz mi w
                > brzuch jakiegoś areligijnego boga, czymże jest??? Gdzież jest ta arelig
                > ia i czymże się ją je???
                > Chciałbyś powiedzieć, ze ateista, to ktoś jakiś areligiant??
                > A goowno!!!
                > Przyłóż sobie kawałek lodu do czółka...
                > Następnie sprawdź, co to jest ateizm i czym się od niego różni arelig
                > ijność
                ...
                > Jedno się zaczyna na a i drugie się zaczyna na a -
                > stąd twoja paralela????
                > Uuuuuuff!!

------------------------------------------------------------------------------------------
                > Z góry uprzedzam, że umiem czytać i rozumiem co czytam :D

Widocznie jednak nie umiesz...

Przyłóż sobie kawał lodu do czoła. To dobra myśl.
                Już to wyjaśniałem w innym poście dzisiaj, na początku cytowałem tego pojebusa nehse ale zapomniałem dodać,że to jego cytat.
                Moje słowa,zaczynające się od Nosz urwa.....nie sa skierowane do ciebie,podobnie jak i cała treść tego postu.
                Są skierowane do tego pojebusa nehsy.

• bozon.higgsa Re: dyspepsja... 17.12.12, 13:30
                  Tu masz dowód,że pojebus nehsa zrozumiał,że to była odpowiedź do niego, nie do ciebie sclavus.
                  Ten się dopiero rozsierdził.....
                  • bozon.higgsa Re: dyspepsja... 17.12.12, 13:30
                    bozon.higgsa napisał(a):

> Tu masz dowód,że pojebus nehsa zrozumiał,że to była odpowiedź do niego, nie do
                    > ciebie sclavus.
                    > Ten się dopiero rozsierdził.....

forum.gazeta.pl/forum/w,721,141181514,141184677,Re_dyspepsja_.html
                    • sclavus Re: dyspepsja... 17.12.12, 16:08
                      To jest z twojego posta: Najwięcej wspólnego z bidulami religijnymi, mają bidule areligijne, czyli ty, sclavus, i to bie podobni ludzie głemboko wierzonce (podkr. moje).
                      Każdy z was zapie... z pokłonami do urojonej rzeczywistośc

Według drzewka, zgadza się, że to do mnie...
                      Więc???
                      • pvf Re: dyspepsja... 17.12.12, 18:07
                        sclavus napisał:

> To jest z twojego posta: Najwięcej wspólnego z bidulami religijnymi, mają bi
                        > dule areligijne, czyli ty, sclavus, i to bie podobni ludzie głemboko wierzon
                        > ce
                        (podkr. moje).
                        > Każdy z was zapie... z pokłonami do urojonej rzeczywistośc

> Według drzewka, zgadza się, że to do mnie...
                        > Więc???

Sorry, że wtrącam, ale chyba nie czytałeś wpisu nehsy do którego odnosi się bozon?
                        Zwróć uwagę na ostatni akapit. To o nim bozon pisze, że nie zaznaczył, że to cytat.

forum.gazeta.pl/forum/w,721,141181514,141181872,Re_dyspepsja_.html
                        Swoją drogą chamstwo i prostactwo nehsy jest dla mnie nie do przyjęcia.
                        • sclavus Re: dyspepsja... 17.12.12, 18:26
                          Oups!
                          ... nie doczytałem tego pierda (przydługi) nehsy...
                          Ale bozon nie podkreślił, że to cytat z nehsy - a możliwości są!
                          Qui pro quo - zdarza się...
                          Mało tego! Przyjrzałem się dokładniej i stwierdziłem, że według drzewka, podpisał się pod nehsą choć, kiedy mu odpowiadałem, przekonany byłem, że to pode mną... :)
                          Przeproszę go (bozona)!!
                          • bozon.higgsa Re: dyspepsja... 17.12.12, 19:55
                            Oups!
                            ... nie doczytałem tego pierda (przydługi) nehsy...
                            Ale bozon nie podkreślił, że to cytat z nehsy - a możliwości są!
                            Qui pro quo - zdarza się...
                            Mało tego! Przyjrzałem się dokładniej i stwierdziłem, że według drzewka, podpisał się pod nehsą choć, kiedy mu odpowiadałem, przekonany byłem, że to pode mną... smile
                            Przeproszę go (bozona)!!

Na przyszłość sam postaram się być bardziej dokładny w cytowaniu....
                            Też czuję pewien niesmak,że nie dość dokładnie uwidoczniłem odpowiedź nehsy.
                            Ale ten pojeb zrozumiał,że do niego pisałem i "zesrał się" czego dowodem jest jego chamski post.

• bozon.higgsa Re: dyspepsja... 17.12.12, 19:50
                        sclavus napisał:

> To jest z twojego posta: Najwięcej wspólnego z bidulami religijnymi, mają bi
                        > dule areligijne, czyli ty, sclavus, i to bie podobni ludzie głemboko wierzon
                        > ce
                        (podkr. moje).
                        > Każdy z was zapie... z pokłonami do urojonej rzeczywistośc

> Według drzewka, zgadza się, że to do mnie...
                        > Więc???

Sclavus, weź przyłóż sobie ten lód do czoła.
                        Mój post nie był do ciebie,więc nie rozumiem twoich ekwilibrystycznych uników.
                        Gdybym miał do ciebie artykułować to,co mi przypisujesz, powiedziałbym ci to otwartym tekstem.
                        Daj spokój ...chłopie, nie do ciebie był mój post skierowany.

• sclavus Przepraszam, bozonie higsa 17.12.12, 18:29
                      za qui pro quo, które nastąpiło z mojej winy...
                      forum.gazeta.pl/forum/w,721,141181514,141204758,Re_dyspepsja_.html
                      ... więcej nie będę ;)
                      • bozon.higgsa Re: Przepraszam, bozonie higsa 17.12.12, 19:57
                        sclavus napisał:

> za qui pro quo, które nastąpiło z mojej winy...
                        > forum.gazeta.pl/forum/w,721,141181514,141204758,Re_dyspepsja_.html
                        > ... więcej nie będę ;)

you are welcome.....

• bozon.higgsa Re: Przepraszam, bozonie higsa 17.12.12, 20:00
                          bozon.higgsa napisał(a):

> sclavus napisał:
                          >
                          > > za qui pro quo, które nastąpiło z mojej winy...
                          > > forum.gazeta.pl/forum/w,721,141181514,141204758,Re_dyspepsja_.html
                          > > ... więcej nie będę ;)

bozonie.higssa, nie zauważyłeś, że poprawiłem swój nick?

• sclavus Re: Przepraszam, bozonie higsa 17.12.12, 20:57
                            mea culpa...
                            Więcej nie będę... ;0
                            • bozon.higgsa Re: Przepraszam, bozonie higsa 17.12.12, 21:02
                              sclavus napisał:

> mea culpa...
                              > Więcej nie będę... ;0

Nie ma sprawy sclavus.
                              Błądzić jest rzeczą ludzką,ale głupotą jest trwać przy błędzie.
                              Nie trwałeś... i to jest ważne.

• sclavus Re: Przepraszam, bozonie higssa 17.12.12, 21:13
                                ... bo już taki (właśnie) jestem :)
          • bozon.higgsa Re: dyspepsja... 17.12.12, 12:56
            sclavus napisał:

> sclavus wierzący????
            > Chyba tylko w twoich najkoszmarniejszych snach...
            > --
            > ... ale kogo to obchodzi...
            >

Teraz już rozumiem,że nie zrozumiałeś mojego postu.
            Ja cytowałem u góry tego nawiedzonego ordynusa nehsę,zapomniałem wkleić,że to cytat tego durnia.
            Mój tekst zaczyna się od słów ..."Nosz urwa, mało ze stołka nie spadłem" i spokojna analiza tego tekstu sclavus wystarczyłaby ci na niestawianie mi takiego zarzutu.

forum.gazeta.pl/forum/w,721,141181514,141183463,Re_dyspepsja_.html
        • grgkh Re: dyspepsja... 17.12.12, 05:23
          bozon.higgsa napisał(a):

> Najwięcej wspólnego z bidulami religijnymi, mają bidule areligijne, czyli ty, s
          > clavus, i to bie podobni ludzie głemboko wierzonce.
          > Każdy z was zapie... z pokłonami do urojonej rzeczywistości.
          >
          > Nosz urwa,prawie ze stołka nie spadłem.
          > użyteczna.
          >
          > nim rozmawiał?
          > Podobno Mojżesz.
          > Skąd wiesz, czy akurat miał trzeźwy umysł?
          > Ty chcesz coś o urojeniach ludzi areligijnych mówić?

A co za idiotyzmy tu wypisujesz?

Dla homo sapiens tylko szukanie prawdy się liczyć powinno. Jest oczywiste, że tzw. "istnienie" bogów to fałsz.

A powoływanie się na lud to argument demagogiczny. Jeśli lud jest niedouczony, to powinniśmy wszyscy ku temu nieuctwu podążać?

Bełkot, bozonie.
          • bozon.higgsa Re: dyspepsja... 17.12.12, 12:48
            A powoływanie się na lud to argument demagogiczny. Jeśli lud jest niedouczony, to powinniśmy wszyscy ku temu nieuctwu podążać

Mędrcze...to był cytat, zapomniałem dodać zawiasów i napisać autora.

Dla ludu religia jest prawdą, dla mędrców fałszem, a dla władców jest po
            prostu....Seneka Młodszy.

Co do bełkotu i idiotyzmów,które wypisuje, to popisujesz się podobnie jak ten nawiedzony nehsa.

• grgkh Re: dyspepsja... 17.12.12, 05:18
        > Jest tak ku... proste, jak konstrukcja najbardziej prymitywnego cepa.
        > Ale cepy tego nie kumają.
        >
        > A kto ma najwięcej wspólnego z religijnymi i religiantami?
        >
        > Najwięcej wspólnego z bidulami religijnymi, mają bidule areligijne,

Głupoty wygadujesz.

Nie o ludziach, którzy tu coś mówią jest to forum, ale o religii. I niech Cię nie obchodzi deklaracja kogoś, bo nic to do rzeczy nie ma. Istotne jest, co mówimy i czy to jest prawda.

Ja mówię samą prawdę - i potrafię tego dowodzić. A Ty kłamiesz jak najęty.

I to kłamiącym mówienie prawdy przeszkadza najbardziej. Bo tylko kłamstwa mówienia krytycznego się boją.

Tak, nehsa, ani Twój, ani niczyj inny bożek nie istnieje.
    • pocoo Re: dyspepsja... 16.12.12, 19:49
      sclavus napisał:

> krzyszto, bierze palmę pierwszeństwa w zasrywaniu forum...
      > oszołom, siłą rzeczy, spada na drugą pozycję...
      > nehsa, zazdrośnik, próbuje ich dogonić...
      > ***

Krzysztom miał objawienie(i to nie jedno)'
      Oszołom to idiota misjonarz,
      Nehsa doznał olsnienia i oświecenia.
      Są wyjątkowi.Niepowtarzalni.
      • sclavus Re: dyspepsja... 16.12.12, 22:51
        nie boję się zarazić - jestem uodporniony...
        Ale co za dużo, to i świńtuchy nie chcą ... mais, à la fin - zobacz co z nich wyłazi:
        ***Uprzejmie Cię informuję, że TY jesteś tak zakutym, tępym, prymitywnym kołtunem, że przy Tobie nawet Krzysztom123, to intelektualista z górnej półki.
        Pa! Ober matole.
        - by nehsa...
        ... czy tak uchodzi olśnionemu i oświeconemu?
        :D:D:D
        • pocoo Re: dyspepsja... 17.12.12, 06:11
          sclavus napisał:

> ***Uprzejmie Cię informuję,

Przecież UPRZEJMIE Ciebie poinformował.

że TY jesteś tak zakutym, tępym, prymitywnym koł
          > tunem, że przy Tobie nawet Krzysztom123, to intelektualista z górnej półki.
          > Pa! Ober matole.
          - by nehsa...
          > ... czy tak uchodzi olśnionemu i oświeconemu?
          > :D:D:D
          To chyba akt desperacji.
          Wg głoszonej "Nauki" przez nehsę,grzeszy się mową więc on napisał .Podejrzewam ,że w trakcie pisania klął jak szewc.W realu ,w ramach "wdzęczności" dałbyś mu w dziób za te "nauki".Mnie kiedyś nehsa też poczęstował takim olśnionym tekstem.Z "nehsowym koniem" kopać się nie zamierzam ani z żadnym innym pełnym objawień,wizji i olśnień.
    • no_no Re: dyspepsja... 16.12.12, 23:30
      nehsa:
      Ale ja nie jestem Don Kichotem teologii. I nie będę kopał się z koniem, którym jest moja doczesność wśród Was.
      • pocoo Re: dyspepsja... 17.12.12, 06:18
        no_no napisał:

> nehsa:
        > Ale ja nie jestem Don Kichotem teologii. I nie będę kopał się z koniem, którym
        > jest moja doczesność wśród Was.
        >
        Jak "nieśmiertelny nehsa zmartwychwstanie" ........RATUNKU!
        Może ja i Marina nie doświadczymy nehsowej "duchowej" zemsty.Dowiem się,jak się nehsa obudzi w doczesności.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka