Dodaj do ulubionych

Platforma ciagle śpiąca

23.02.17, 20:13
Ponowny wybór Donalda Tuska bedzie policzkiem i kolejnym upokorzeniem.
Czarnozęby dostanie chronicznej dyspepsji, a może i udaru.
Funkcjonariusze Przewodniej Siły Narodu nasilaja oczernianie i zohydzanie Tuska. Można sie domyślać ze duplomacja tez otrzymała stosowne polecenia by wpływać na zagranicznych politykow.
I co robi Platforma ze Schetyna na czele ? Zachowują sie jakby ich to mało dotyczylo.
Żadnej konferencji prasowej , zadnego oświadczenia, zaprzeczania kłamstwom.
Obserwuj wątek
    • gelati Re: Platforma ciagle śpiąca 23.02.17, 20:21
      Nie będzie😊 Tusk będzie siedział a PiS rządził przez lata. Alleluja!
      • x2468 Re: Platforma ciagle śpiąca 23.02.17, 20:31
        Panisko będzie rządził Polską w trocinach pod warunkiem ze zwiększy ochronę do 300 emerytowanych sołdatów Grom.
        • buldog2 Re: Platforma ciagle śpiąca 23.02.17, 20:33
          Pod warunkiem, że Putin przyśle mu OMON tak jak w XVIII wieku.
    • lech1966 Re: Platforma ciagle śpiąca 23.02.17, 20:42
      mannaggiah napisała:

> Żadnej konferencji prasowej , zadnego oświadczenia, zaprzeczania kłamstwom.

Schetyna dobrze wie jak było, i cieszy się pewnie z tego że on był tym nr2 i niczego nie brał na własną klatę.
      A wiadomo jak się za dużo weźmie,,,,to ten ciężar może powalić a nawet jak w przypadku tego cytowanego.... zgnieść jak pluskwę
      • titerlitury Re: Platforma ciagle śpiąca 23.02.17, 21:04
        Proszę o podanie konkretnych przykładów osób z poprzedniej ekipy, którym postawiono jakieś zarzuty po wygranej PiS, tylko proszę uważać, by nie podawać nazwisk osób przeciw którym postępowania rozpoczęto przed końcem 2015 r. Jeśli podać nie można, trzeba będzie odszczeka, o ile ma się choć odrobinę przyzwoitości i honoru.
        • lech1966 Re: Platforma ciagle śpiąca 23.02.17, 21:14
          titerlitury napisała:

> Proszę o podanie konkretnych przykładów osób z poprzedniej ekipy, którym postaw
          > iono jakieś zarzuty po wygranej PiS, tylko proszę uważać, by nie podawać nazwis
          > k osób przeciw którym postępowania rozpoczęto przed końcem 2015 r. Jeśli podać
          > nie można, trzeba będzie odszczeka, o ile ma się choć odrobinę przyzwoitości i
          > honoru.

Czy to jest do mnie? Ja mówię jedynie o tym kto i co brał na klatę, ( ty pamiętasz kto to był? i co przy każdej okazji brał na klatę piastując stanowisko premiera RP? wszystkie wpadki i wypadki były kwitowane braniem na klatę) choć pewnie nawet w koszmarnym śnie nie pomyślał o tym że kiedyś mu to na tę klatę spadnie, choćby ze szklanego sufitu ale spadnie. Niestety wszystko wskazuje że jednak ten ciężar tę wątłą klatę może zmiażdżyć..
          Co tu dużo mówić,,,sporo tego jest...
          • titerlitury Re: Platforma ciagle śpiąca 23.02.17, 21:34
            Dobrze oboje wiemy co chciałeś zasugerować, a teraz albo przedstawia konkrety na poparcie swojej tezy, albo przeprosisz.
            • lech1966 Re: Platforma ciagle śpiąca 23.02.17, 22:24
              titerlitury napisała:

> Dobrze oboje wiemy co chciałeś zasugerować, a teraz albo przedstawia konkrety n
              > a poparcie swojej tezy, albo przeprosisz.

Na co mam ci przedstawić konkrety? Sprecyzuj pytanie, o co Kaman?. Na branie wszystkiego na klatę?? Poczekaj,,poszukam linków do wypowiedzi..Daj mi moment..
            • lech1966 Re: Platforma ciagle śpiąca 23.02.17, 22:29
              titerlitury napisała:

> Dobrze oboje wiemy co chciałeś zasugerować, a teraz albo przedstawia konkrety n
              > a poparcie swojej tezy, albo przeprosisz.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,12567181,Tusk___Biore_na_siebie_pelna_odpowiedzialnosc_za_dzialania.html
              www.radiownet.pl/publikacje/premier-bierze-na-klate-sprawy-kraju-a-klata-gola-seks-bezpruderyjny-oraz-miedzyresortowy
              wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/426466,donald-tusk-zdymisjonowal-jaroslawa-gowina.html,komentarze-najnowsze,1?
              serwisy.gazetaprawna.pl/emerytury-i-renty/artykuly/592949,tusk-bierzemy-odpowiedzialnosc-za-reforme-emerytalna.html
              www.wprost.pl/gospodarka/280540/Branza-weglowa-nowy-podatek-Tuska-dobije-kopalnie.html
              Wystarczy czy jeszcze szukać???
              • lech1966 Re: Platforma ciagle śpiąca 23.02.17, 22:32
                Jeszcze jeden..
                niepoprawni.pl/blog/227/bzykanko-na-calego-ewa-kopacz-za-kaplera-mucha-min-zdrowia-sport-wlaczony-do-transportu
                • titerlitury Re: Platforma ciagle śpiąca 23.02.17, 23:03
                  Miałeś znaleźć dowody na to, że były przekręty, które Tusk brał na klatę. Jak zwykle wycofujesz się rakiem ze swoich teoryjek i strugasz wariata. Masz odwagę powiedzieć "a" ho i przed "b" się nie wahaj. Albo milcz, zanim całkowicie się zeszmacisz i skompromitujesz.
                  • lech1966 Re: Platforma ciagle śpiąca 23.02.17, 23:30
                    titerlitury napisała:

> Miałeś znaleźć dowody na to, że były przekręty, które Tusk brał na klatę. Jak z
                    > wykle wycofujesz się rakiem ze swoich teoryjek i strugasz wariata. Masz odwagę
                    > powiedzieć "a" ho i przed "b" się nie wahaj. Albo milcz, zanim całkowicie się z
                    > eszmacisz i skompromitujesz.

No właśnie przeczytałem swoje słowa i nie widzę tam wyrazu "przekręty" widzę za to "wpadki i wypadki" a to chyba inny ciężar gatunkowy i inna odpowiedzialność. Przekręt wypadałoby udokumentować, udowodnić a wpadką czy wypadkiem były same słowa wypowiadane przez Tuska i późniejszy skutek realizacji tych słów. Czy AG nie jest wystarczającą wpadką "państwa prawa" lansowanego przez PO?
                    Czy te słowa człowieka PSL nie są wpadką?
                    niezalezna.pl/60811-psl-partia-pychy-i-arogancji
                    Cz to nie jest wpadka,,zgubić 19 mld PLN przy kradzieży OFE..
                    cytat z komentarza.
                    o ile wiem, to 169mld zostało znacjonalizowanych bezprawnie, bo nie było prawa umożliwiającego przeniiesienie tych składek z OFE do budżetu, przy czym 19mld po drodze zginęło, co pani Kidawa-Błońska tłumaczyła tym, że zostały wydane na 'takie różne działania'
                    poproszony o eskpertyzę TK, wyrokował, że nastąpiło to bezprawnie, ale dobro budżetu jest ważniejsze

Wskaż mi proszę gdzie napisałem słowo "przekręt" jeśli nadal się upierasz że jednak tego słowa użyłem.
                    • titerlitury Re: Platforma ciagle śpiąca 23.02.17, 23:42
                      Nie, nie upieram się, bo go nie użyłeś, lecz zasugerowałeś. Prosiłam o wskazanie osób aresztowanych lub z zarzutami ze względu jak to piszesz "wpadki i wypadki". Jak zwykle się nie doczekam.
                      Co do Ambergold, ktoś kto ma jakie takie pojęcie o rynku finansowym, nie zawraca sobie tym głowy, bo gdyby nie nazwisko Michała Tuska na liście płac OLT, to PiS też miałby całą sprawę w głębokim poważaniu. Ale za to takiego przekrętyu jak SKOKI jeszcze w Polsce nie było, a on nadal trwa, i zgadnij z jakiej listy wybrano jego naczelnego architekta do Senatu?
                      Co do OFE, nie było to wobec obywateli uczciwe, ale jak się człowiek trochę orientuje w sposobie wyceny papierów wartościowych, to nie popełnia takich gaf jak linkowany publicysta z niezależnej (zawsze się uśmiecham jak czytam tę nazwę, bo to niezależność jest zaiste osobliwa).
                      Idź już spać, lesiu: jutro nowy dzień czeka, nowe wskazówki dostaniesz, i znów będzie huk roboty.
                      • lech1966 Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 00:01
                        titerlitury napisała:

> Nie, nie upieram się, bo go nie użyłeś, lecz zasugerowałeś.

Nic nie sugerowałem, a jeśli nawet, to sugerowałem ewentualną odpowiedzialność ogólną za rzeczy "brane na klatę" a nie za konkretne rzeczy. To twoja autosugestia podpowiada ci rzeczy które nie miały miejsca w treści mojej wypowiedzi. To bardziej twoje domysły niż wskazywałaby na to treść.

Prosiłam o wskazan
                        > ie osób aresztowanych lub z zarzutami ze względu jak to piszesz "wpadki i wypad
                        > ki". Jak zwykle się nie doczekam.

Za wpadki jeszcze nie aresztują w tym kraju,,,,przynajmniej do dnia dzisiejszego nie aresztowali. Jak kogoś aresztują w przyszłości to dam znać..

> Co do Ambergold, ktoś kto ma jakie takie pojęcie o rynku finansowym, nie zawrac
                        > a sobie tym głowy, bo gdyby nie nazwisko Michała Tuska na liście płac OLT, to P
                        > iS też miałby całą sprawę w głębokim poważaniu. Ale za to takiego przekrętyu j
                        > ak SKOKI jeszcze w Polsce nie było, a on nadal trwa, i zgadnij z jakiej listy w
                        > ybrano jego naczelnego architekta do Senatu?

Ja doskonale o tym wiem kto reprezentuje SKOK-i. problemem jest to że nie wszystkie SKOKI mają tego samego prezesa. A sama nazwa SKOK nie jest prawnie chroniona. Każdy może sobie założyć SKOK. Tu masz opisaną sprawę przez Lissweeka więc nie powiesz mi że to "Karnowskie manipulują" Pro Civili nic ci nie mówi?? Nie ma nic wspólnego z rzeczywistym prezesem SKOK. Poczytaj sobie do POduszki..
                        www.newsweek.pl/polska/afera-skok-ow-skok-wolomin-nowe-fakty-w-sledztwie,artykuly,361429,1.html

> Co do OFE, nie było to wobec obywateli uczciwe, ale jak się człowiek trochę or
                        > ientuje w sposobie wyceny papierów wartościowych, to nie popełnia takich gaf ja
                        > k linkowany publicysta z niezależnej (zawsze się uśmiecham jak czytam tę nazwę,
                        > bo to niezależność jest zaiste osobliwa).

Niczym się nie różni od twojej (nie)zależności. Tak samo reprezentujesz tu jakąś grupę interesów. Niekoniecznie czystych.

> Idź już spać, lesiu: jutro nowy dzień czeka, nowe wskazówki dostaniesz, i znów
                        > będzie huk roboty.

Dokładnie ty tez dostaniesz nowe zlecenia, a może nawet otrzymasz sugestię co widzieć w nienapisanych i nie użytych zwrotach.
                        Dobrej nocy..
                      • lech1966 Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 00:06
                        titerlitury napisała:

> Nie, nie upieram się, bo go nie użyłeś, lecz zasugerowałeś. Prosiłam o wskazan
                        > ie osób aresztowanych lub z zarzutami

Ciekawe czy ja się doczekam przeprosin lub sprostowania faktu że jednak nie użyłem słowa "przekręty" i włożenie mi tego słowa w usta było oczywistym pomówieniem, a domaganie się przez ciebie w tym kontekście przeprosin oczywistym nadużyciem..
                        • yoma Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 07:13
                          Pozwij ją.
                          • titerlitury Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 07:32
                            Nie będzie miał odwagi, w końcu odkrył nasz samozwańczy Sherlock, jaką potężną grupę niekoniecznie czystych interesów tu reprezentuję! ;)
                            • lech1966 Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 08:37
                              titerlitury napisała:

> w końcu odkrył nasz samozwańczy Sherlock, ;)

W końcu mogłabyś nazywać rzeczy po imieniu. Sprawiasz wrażenie osoby dorosłej a zachowujesz się jak rozkapryszony gó......rz. Obserwuję też że puszczanie bąka i automatyczna ewakuacja bez słowa sprostowania z zagrożonego terenu to wasz nowy sposób na dyskusje. Te chwyty także nieskutecznie stosuje zenek jak i twoja przedmówczyni. Widzicie w tekście pisanym więcej niż jest napisane, co mnie specjalnie nie dziwi,,zwłaszcza w kontekście przekopania na metr ziemi przez obywatelkę skądinąd Kopacz
                              • titerlitury Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 08:41
                                To jak będzie z tą listą osób z zarzutami?
                                • lech1966 Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 08:59
                                  titerlitury napisała:

> To jak będzie z tą listą osób z zarzutami?

Taka instrukcja przyszła?? A gdzie ja wspominałem o zarzutach?? Znów narobisz smrodu i uciekniesz rakiem jak poproszę o zacytowanie moich słów? Żadnych wniosków nie wyciągasz z dyskusji, a człowiek myślący by się przynajmniej nad tym zastanowił. Czy za przyjmowanie na klatę przez Tuska wszystkich posunięć rządu PO -PSL grozi jakaś kara, czy postawienie zarzutu? Podaj jakiś art.KK który o tym mówi?
                                  • yoma Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 09:05
                                    No, lesiu... stwierdzam z zadowoleniem, że jednak umiesz się uczyć. Tyle razy cię pytano o podstawy prawne różnych rzeczy, że nawet i ty się nauczyłeś pytać.

Długo to trwało co prawda, ale jednak. Brawo.
                                    • lech1966 Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 09:13
                                      Dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie.. To motto ciągle aktualne. Obywatelka titerlitury szuka paragrafu
                                      • titerlitury Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 09:22
                                        Czyli jednak skłaniają się ku twierdzeniu, że przekrętów nie było, jedynie "wpadki i wypadki"?
                                        • titerlitury Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 09:23
                                          Skłaniasz się - przepraszam.
                                        • f.a.q Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 09:57
                                          Naprawdę?
                                          Nic się takiego nie zdarzyło, co by zasługiwało na baczne spojrzenie prokuratora?
                                          Ojej, a skąd takie przekonanie? Z radia TOK FM, czy z kolportowanych przez platformę materiałów propagandowych.
                                          Afery hazardowej nie było?
                                          Infoafery nie było?
                                          Afery z VAT nie było?
                                          Wymieniać dalej czy już na tyle odświeżyłem pamięć, że dalej już sobie dasz radę samodzielnie, Moja Droga.
                                          Za platformą ciągnie się długi na kilometry smród korupcji. I dziwi mnie to że osoba o rzekomo lewicowych poglądach tak zacięcie broni "partii przedsiębiorców", tych nieuczciwych przeważnie. Taki paradoksik?
                                          NA koniec wisienka na torcie -nazwisko -,o które się tak uporczywie upominałaś ("chociaż jedno") Krzysztof Grzegorek.
                                          Pozostali występują z nazwiskami skróconymi do pierwszej litery....;P
                                          Zarzuty prokuratorskie ma pani prezydent Twojego miasta, a za chwilę będzie miała prezydent mojego miasta (oby Panie, oby, Jahwe miłosierny) . Obie z PO. Szczecin, Lublin i inne zakątki... Z tym że wiesz jaki będzie dalszy scenariusz?
                                          Rzucę hasłowo i ironicznie zarazem - "zarzuty polityczne".
                                          • sverir Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 14:54
                                            "Wymieniać dalej czy już na tyle odświeżyłem pamięć, że dalej już sobie dasz radę samodzielnie, Moja Droga"

Ja bym poprosił o dalsze wymienianie i wskazywanie jednocześnie polityków PO, których skazano lub którym postawiono zarzuty za te afery. Dla skrócenia listy pomiń "prywatne" afery, jak na przykład ewentualny udział w wyłudzeniu kredytu.
                                            • f.a.q Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 15:34
                                              A co to jest prywatna afera? Nie rozumiem tego pojęcia, albo ktoś jest uczciwym człowiekiem, albo nie.
                                              A jak nie jest uczciwym człowiekiem, to po prostu nie ma moralnych kwalifikacji żeby się pchać na państwowe urzędy z uwagi na ogromne pokusy, którym będzie zmuszony się przeciwstawić.

Rozumiem, że prośba o listę nazwisk jest rozpaczliwą próby obronienia tezy, że to co wyczyniała partia rządząca za czasów koalicji PO+PSL było sztucznym napędzaniem sensacji i tak naprawdę to nieuczciwe media sprzyjające PIS robiły z tego afery, tak?
                                          • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 15:01
                                            f.a.q napisał duuużo i obszernie, więc skrót :
                                            (...) a za chwilę będzie miała prezydent mojego miasta (...)

Pominąłeś "Pani" ?
                                            Pani prezydent .
                                            Wódz wszak wyraził się jasno i chyba dotarło do wszystkich, że sama funkcja to za mało;
                                            musi być to poprzedzone: "Pan/Pani" także w stos. do Pani Prezydent Z.
                                            PS. A ty nadal w JEJ urzędzie "pełnisz funkcję" na etacie ?
                                            • f.a.q Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 15:36
                                              No i...
                                              No i co się w związku z tym stało?

Rozumiem że miał to być dowcip w stylu Ryszarda Petru lub nawet Samego "WY" Schetyny, ale niestety Ci nie wyszedł.
                                              • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 20:53
                                                wyszedł, wyszedł.
                                                Oboje to wiemy.
                                            • lech1966 Re: Platforma ciagle śpiąca 25.02.17, 13:22
                                              p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała:

>
                                              > Pominąłeś "Pani" ?
                                              > Pani prezydent .
                                              > Wódz wszak wyraził się jasno i chyba dotarło do wszystkich, że sama funkcja to
                                              > za mało;
                                              > musi być to poprzedzone: "Pan/Pani" także w stos. do Pani Prezydent Z.
                                              > PS. A ty nadal w JEJ urzędzie "pełnisz funkcję" na etacie ?

Przecież stosowanie zwrotów grzecznościowych to u Was KODowców potwarz.. Więc napiszę Obywatelka prezydent... Teraz pasuje??? Czy lepiej brzmi Towarzyszka prezydent?
                                          • titerlitury Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 18:39
                                            Prosiłam o wymienienie nazwisk z zarzutami wobec których postępowania rozpoczęto po końcu 2015 r. Bo akurat wymieniłeś jedno, zasugerowałeś drugie, i obie sprawy rozpoczęte za PO-PSL. Co do sugestii o trzecim to jak będą zarzuty będziemy rozmawiać.
                                            Proszę się tak nie podniecać, że odejdę na chwilę od tematu, bo żyłka jakaś pęknie i będzie źle, drogi interlokutotze
                                  • pogromca_bzdury Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 15:01
                                    Czyli jak zawsze nie doczekamy się ani jednego przykładu? Oj lesiu lesiu. Choć raz zachowałbyś się przyzwoicie. Choć raz.
                                    • f.a.q Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 15:37
                                      Jaki do Lesiu? Nie pajacuj durniu.
                                      • pogromca_bzdury Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 18:17
                                        Jak to mówią, uderz w stół a nożyce się odezwą.
                                        • lech1966 Re: Platforma ciagle śpiąca 25.02.17, 13:29
                                          pogromca_bzdury napisał:

> Jak to mówią, uderz w stół a nożyce się odezwą.

zeniu nie obrazaj FAG-a ja to ja a on to on. Nie czekaj na przykłady bo już wyjaśniłem tłiteriry ( co za durny nick nawet trudno przepisać :)))))))) że to nie ja a ona jest w błędzie i wiadomym jest także że wykształcona i kulturalna nie jest, bo kulturalny człowiek jak walnie oczywistą głupotę lub widzi więcej niż jest napisane przeprasza a nie idzie w zaparte. Ale wy już tak macie, zwłaszcza ty tak masz zeniu, obserwuje że ta choroba jest zaraźliwa wśród lemingów i być może trzeba będzie ogłosić epidemie i ogłosić narodowa "deratyzację"..
                                          • titerlitury Re: Platforma ciagle śpiąca 26.02.17, 00:53
                                            Co z tymi nazwiskami? I czy potwierdzić, że jednak nie było przekrętów?
                                            (Zwolennicy PiS muszą sobie dodawać animuszu publicznie deprecjonując innych - zwróć uwagę, że w moich postach nie ma żadnych atgumentów ad personam, a ty nie wytrzymałeś i musiałeś kwestionować moje wykształcenie, kulturę, a nawet drwić z nicku. Czy to naprawdę kulturalne i na jakich to uniwersytetach uczą takich zachowań? )
      • x2468 Re: Platforma ciagle śpiąca 24.02.17, 09:28
        Powiedz to Kaczyńskiemu.
    • mannaggiah Re: Platforma ciagle śpiąca 23.02.17, 21:05
      Reakcja Platformy na chamstwo i bezczelność Widelca o krwi na rękach tez była bardzo cieniutka.
    • f.a.q Pożyczyć wazeliny? 24.02.17, 09:40
      Z pewnym takim niepokojem odnotowałem, że możesz mieć bardzo wyschniętą powłokę zewnętrzną po popełnieniu tak hagiograficznego tekściku na cześć najukochańszego przywódcy. A już ten tłumiony w gardle okrzyk - "Platformen erwache!" zachwycające prostotą przekazu i jednocześnie charakteryzuje ogromny bUl jaki w ryj szczypie po oderwaniu od koryta.
      Smakowały ośmiorniczki?
      • mannaggiah Re: Pożyczyć wazeliny? 24.02.17, 18:13

Co do wazeliny, to zachowaj, nie pożyczaj, bo Ci zabraknie i Wódz Cie odstawi.
        Wy poddani Czarnozębego ociekacie wazelina, a On i tak Wami, d....e, gardzi.

Widać zabolało, skoro starasz sie mnie opluć. Tak miało być.

Co do ośmiorniczek, to poproś Widelca, on Cie nauczy czym sie je jada.
        Popijcie sobie Kadarka.
    • j-k ee tam śpiąca - to juz stan hibernacji... 24.02.17, 18:47
      pl.wikipedia.org/wiki/Hibernacja_naturalna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka