Dodaj do ulubionych

Homobiblia

03.02.13, 09:14
TeWśród katolików ganiących homoseksualizm panuje pogląd że jest on grzechem. Czy jest tak naprawdę? Po pierwsze - Biblia za nieczyste uznaje wiele rzeczy. W tym homary. Co nie nie zapobiega jednak ich konsumpcji przez katolików ku utrapieniu homarów. Po drugie - miłość homoseksualna w Biblii nie zawsze jest potępiana. Czy nie jest to wyznaniem miłości:„Gdzie ty pójdziesz, tam ja pójdę, gdzie ty zamieszkasz, tam ja zamieszkam, twój naród będzie moim narodem, a twój Bóg będzie moim Bogiem. Gdzie ty umrzesz, tam ja umrę i tam będę pogrzebana (Rt 1,16-17)? A mówi to kobieta do kobiety. Rut do Naomi. Między mężczyznami miłość również występuje:Żal mi ciebie, mój bracie, Jonatanie. Tak bardzo byłeś mi rozkoszny. Więcej ceniłem twą miłość niżeli miłość kobiet (2 Sm 1,26). Są to ponoć słowa samego Davida.kst linka
Obserwuj wątek
    • bezpocztyonline Re: Homobiblia 03.02.13, 10:42
      tanebo napisał:

> TeWśród katolików ganiących homo
      > seksualizm panuje pogląd że jest on grzechem. Czy jest tak naprawdę? Po pierwsz
      > e - Biblia za nieczyste uznaje wiele rzeczy. W tym homary. Co nie nie zapobiega
      > jednak ich konsumpcji przez katolików ku utrapieniu homarów. Po drugie - miłoś
      > ć homoseksualna w Biblii nie zawsze jest potępiana. Czy nie jest to wyznaniem m
      > iłości:„Gdzie ty pójdziesz, tam ja pójdę, gdzie ty zamieszkasz, tam ja za
      > mieszkam, twój naród będzie moim narodem, a twój Bóg będzie moim Bogiem. Gdzie
      > ty umrzesz, tam ja umrę i tam będę pogrzebana (Rt 1,16-17)? A mówi to kobieta
      > do kobiety. Rut do Naomi. Między mężczyznami miłość również występuje:Żal mi
      > ciebie, mój bracie, Jonatanie. Tak bardzo byłeś mi rozkoszny. Więcej ceniłem tw
      > ą miłość niżeli miłość kobiet (2 Sm 1,26). Są to ponoć słowa samego Davida.kst
      > linka

Rut była synową, Naomi teściową.

Jonatan był synem Saula, szwagrem i przyjacielem Dawida.

Co do homarów - zgoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka