Dodaj do ulubionych

Makaronicy

15.02.13, 13:10
Przyznam, że gdyby nie obrazek, na który najpierw rzuciłem okiem, nie domyśliłbym się, co się kryje pod tym neologizmem. Ale potem już wszystko było jasne. Z treści, której nie podejrzewałem o nic specjalnie atrakcyjnego, z czym się dotąd nie zetknąłbym się, wynikło jednak coś bardzo ciekawego. Okazuje się, że żart, zabawa w definicje może się okazać świetnym narzędziem w dyskusji z religiami. I to nawet w Polsce. Z bardzo poważnymi konsekwencjami dla "miłościwie panującej". Od razu zacząłem ateistycznie "zaciskać kciuki" za powodzenie tej akcji, ale... nie będę zdradzał szczegółów, przeczytajcie.
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: Makaronicy 15.02.13, 13:22
      zdecydowanie zgłaszam akces do ugrupowania religinego lps.
      chetnie załapałbym się na jakiego kaqpelana przy NIEISTNIEJĄCEJ jednostce wojskowej.
      stopień-może być ppłk.po awansach w stylu flaszki głodzia gen.dyw.
      • grgkh Re: Makaronicy 15.02.13, 13:47
        Nie sądzę, by to było technicznie możliwe (choć głowy bym nie dał), bo jednym z warunków powstawania tej koncepcji było nie budowanie organizacyjnych struktur hierarchicznych, w których można by czerpać osobiste korzyści z udziału w nich. Więcej, gdybym mógł przeszkodzić Ci w tym zamierzeniu, to od razu skorzystałbym z tej okazji. Choć jedna "religia" niechby była inna... :)

Ale, wracając do tematu - czy nie sądzisz, że gdyby się udało zarejestrować taki związek religijny/wyznaniowy w Polsce, to mógłby on dużo zdziałać jak przykład, do którego można by odnosić całą masę bzdur dotyczących religii panującej u nas?

Ciekawe, czy ta akcja się powiedzie.
        • qqww1122 Re: Makaronicy 18.02.13, 14:31
          grgkh napisał:

> Ale, wracając do tematu - czy nie sądzisz, że gdyby się udało zarejestrować tak
          > i związek religijny/wyznaniowy w Polsce, to mógłby on dużo zdziałać jak przykła
          > d, do którego można by odnosić całą masę bzdur dotyczących religii panującej u
          > nas?
          >
          > Ciekawe, czy ta akcja się powiedzie.
          >

Znając serwilizm , kunktatorstwo i wazeliniarstwo polskich polityków ,
          i oczywiscie zależnycjh od nich urzędników , niestety przewiduję , że kościół
          pastafariański w Polsce nie będzie zarejestrowany
          • grgkh Re: Makaronicy 18.02.13, 15:48
            Mam trzy pytania retoryczne:
            1) kto to rejestruje (organizacja i ludzie)?
            2) na ile muszą oni respektować pewne ogólne przepisy dotyczące tej tematyki?
            3) czy zdeterminowani w działaniu będą makaronicy?

:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka