Dodaj do ulubionych

Pielgrzymka

15.07.13, 12:52
Cytaty:

~załamany : Boże, jak to możliwe? kiedyś jeździło się na Jasną Górę pomodlić. Teraz, jest to obrzydliwe i niebezpieczne, co Rydzyk, Kaczyński, porobili ! do czego doprowadzili! Kler walczy na Jasnej Górze, w naszej Ojczyźnie o wpływy, pieniądze i rozgłos, POLITYKA, POLITYKA, a gdzie w tym wszystkim są ludzie! zwykli ludzie. Dla rozgłosu, własnych korzyści, potrzebne są im tłumy, tłumy niczego nieświadomych ludzi.

~Pikus : Kościół w Polsce przeżywa kryzys i podejmuje kroki znane z przeszłości, gdy sprzeciw przeciwko polityce komunistycznych władz, ograniczających swobodę praktyk religijnych, a nawet szykanujących wiernych (zwolnienia ze stanowiska, z pracy itp.) był wyrazem zjednoczenia z wiernymi, walki duchowej z ateizmem upowszechnianym przez władze PRL. Ale teraz? Może chodzi o to, że Kaczyński ma być świętym. A gdzie jego żona; podobna on sam ma inna orientację seksualną? Hierarchia kościelna i wierni rozchodzą się. Bo wierni - już znaczący odsetek - to ludzie myślący. Wiara natomiast wymaga także rozumu. Kościół zdecydowanie traci, nad czym boleję, ale działania hierarchów kościelnych mnie po prostu drażnią. Nasuwa się tutaj skojarzenie z Lutrem, którego bogactwo hierarchów Kościoła i kupczenie m.in. sakramentami tez wkurzyło.

~Dziadek do ~bielszczanka: Pielgrzymka to droga z modlitwą i do miejsca modłów. Użycie pielgrzymki do celów politycznych to żałosne i niegodne chrześcijanina. Brednie o walczeniu i wywalczeniu miejsca na platformie są żenujące. Po prostu spełniono warunki do uzyskania koncesji i jej udzielono. Wołanie do Tuska o dymisję to już nieodpowiedzialna głupota. Ani Rząd robi krzywdę ludziom ani nie ma przyczyn dla których Tusk by miał odejść przed wyborami. Takie nachalne, nieodpowiedzialne działanie tylko zwiększy opór normalnie myślących ludzi przed oszołomstwem. Uzyskają , przeciwne do założeń, rezultaty. Ośmieszajcie się dalej. zwiń

~Dziadek do ~rtv: Ograniczona kobieto ? A z jakiej ty nory wypełzłeś żeby tak pisać do kobiety która napisała prawdę ? To co Rydzyk wybudował służy jemu. Tam uprawia politykę przeciw Rządowi. Tam studentom powiedział że prezydentowa to czarownica. Opluwa bezkarnie wszystkich co mu "nie pasują" i to jest jego "dobro społeczne". Ślepyś człowieczku. Nie da się ośmieszyć tego co dobre i godne pochwały. Ośmieszają się ludzie sami, choćby ty obrażając ludzi i pisząc takie bzdury.

pgrud1 : Znam osobiscie kilku radiomaryjowcow. To sa zdzieciniali starcy lub starzy kawalerowie i panny. Sorry ale jesli ktos chwali sie, ze nie interesuje sie niczym (tak twierdzi jeden z nich) to co mozna powiedziec o takim czlowieku? To sa ludzie, ktorzy chcieliby zeby jakis wodz, byc moze ksiadz, mowil im cale zycie co maja robic - jak nauczyciel dzieciom w szkole i oczywiscie glaskal ich po glowach. Tak sobie mysle, ze mam racje, bo infantylni ludzie zachowuja sie jak dzieci. A abdykowac to moze krol, ale nie premier, ten najwyzej moze podac sie do dymisji.

Zdzisława Lichołap : Noi mamy kraine szczesliwosci, gdzie pasibrzuchy daja rękę do cazłowania, odbierają\ wdowi grosz wzamian za zbawienie wieczne
B r a w o, b r a w i s i m a
Jeszcze tylko zacmienie słonca i juz Kaczynski dojdzie do wladzy

~pis łże : Jasna Góra zamienia się Ciemną Góre. Degradacja klasztoru trwa, pisowski łotry zawłaszczyli to miejsce. PO abyśmy uwierzyli ze Kaczyński to wzorowy katolik. A tymczasem to koleś popierajacy aborcje ,od 2007 zniweczył wiele inicjatyw w sprawie ochrony zycia, jest zydem,synem budowniczego polski ludowej,na ochrone przeznacza 100 tyś miesiecznie ,gdy tymczasem naród biednieje,bezrobocie 15 %. Skorumpowani Paulini wpusczają taka chołote w świete miejsce.

Pielgrzymka Rodzin Radia Maryja. Panie Tusk abdykuj

"Przyznanie TV Trwam miejsca na platformie cyfrowej zdominowało 21. Pielgrzymkę Rodzin Radia Maryja, która odbywała się na Jasnej Górze. - Uważam, że jedna telewizja to jest nic - powiedział o. Tadeusz Rydzyk. Tysiące pielgrzymów, którzy przybyli na Jasną Górę z całego kraju modliło się na błoniach jasnogórskich za dar kanonizacji Jana Pawła II, a także za wywalczone miejsce dla TV Trwam na platformie cyfrowej. Na Pielgrzymce nie zabrakło transparentów z ostrymi hasłami. "Panie Tusk abdykuj" - to tylko jedno z wielu haseł."

Do czego zmierzamy? Czym to się skończy? Jak długo można tolerować wszechwładzę religijną w naszym otoczeniu?
Obserwuj wątek
    • wittekind28 Re: Pielgrzymka 15.07.13, 17:38
      grgkh(Zbysiu) sta do walki z kociakiem.40 czy nie masz odwagi?
      już o Tobie powstał wątek na forum kościół, religia:
      forum.gazeta.pl/forum/w,21155,145634681,145634681,powrot_kociaka_40_a_grgkh.html
      boisz się, że kociak.40 obali Twój genialny dowód niestnienia boga:))))
      • grgkh Re: Pielgrzymka 16.07.13, 00:21
        wittekind28 napisał:

> grgkh(Zbysiu) sta do walki z kociakiem.40 czy nie masz odwagi?
        > już o Tobie powstał wątek na forum kościół, religia:
        > forum.gazeta.pl/forum/w,21155,145634681,145634681,powrot_kociaka_40_a_grgkh.html
        > boisz się, że kociak.40 obali Twój genialny dowód niestnienia boga:))))

Nie ma problemu dowodu na nieistnienie boga. Nieistnienia się nie dowodzi, czego - jak widzę - nie wiesz. :) Problemem jest udowodnienie istnienia któregoś z bogów przez ich wyznawców.

Jeśli Ty uważasz, że któryś bóg istnieje BEZ DOWODU to MUSISZ przyjąć analogicznie prawdziwość istnienia wszystkich innych bogów, o których kiedykolwiek ktoś mógłby pomyśleć.

Przyjąłeś już takie założenie?

A czemuż Ty mnie straszysz kociakiem? Co to, ja mysz jestem?
        • wittekind28 Re: Pielgrzymka 16.07.13, 00:48
          A Ty zbyszek(grgkh) nadal robisz w kopalni Konin??
          Ja tam jestem ateistą, ale prawda jest taka że to Ty zbysiu(grgkh) dostałeś porządne wciry od kociaka aż się kurzyło.Zważywszy na to,że wtedy sromotnie przegrałeś(zaznaczam kociak nie jest tak głupi żeby udowadniach istnienie jakiegoś Pan Buka ale pokazał Ci tylko,że jako chemik nie znasz za grosz podstaw fizyki nawet) to Ty powinieneś walczyć o swe dobre imie a nie tchórzyć i po nocach z ukrycia odszczekiwać że na tamte forum to Ty nie pójdziesz...

pzdr
          Ryszard (nie wiem czy mnie pamiętasz,a szkoda bo kiedyś bylismy dobrymi kumplami)
          • grgkh Re: Pielgrzymka 16.07.13, 11:48
            wittekind28 napisał:

> A Ty zbyszek(grgkh) nadal robisz w kopalni Konin??

A skąd Ci się wzięła ta kopalnia? Wyszukaj w archiwum forum gdzie o tym Ci pisałem.

> Ja tam jestem ateistą, ale prawda jest taka że to Ty zbysiu(grgkh) dostałeś por
            > ządne wciry od kociaka aż się kurzyło.

To prawda, nie umiałem wtedy bronić się przed erystyką tak, jak umiem to obecnie robić. Wciry erystyczne? Hm... Czy uważasz, że ktoś, kto posługuje się erystyką i deklaruje, ze logikę ma głęboko w d...e daje wciry? Ja tak nie uważam.

> Zważywszy na to,że wtedy sromotnie przegrałeś

Nie przesadzaj... Potem była dogrywka na forum "Człowiek, Etyka, Społeczeństwo..." w której kociak i kiwaczek jeszcze raz spróbowali swoich sił. Przyznam, że nie sam, bo z pomocą "dobrych ludzi", została wykazana ignorancja kociaka. Po tym spotkaniu zniknął i, wbrew temu co deklarował wcześniej, że mnie znajdzie na końcu świata i za każdym razem wdepcze w glebę, zniknął. Kociak już wie. A kiwaczek jeszcze i tutaj zaglądał, ale się poddał. Ale nie miał cywilnej odwagi, żeby powiedzieć, ze się mylił. To cecha takich ludzi.

> (zaznaczam kociak nie jest tak głupi żeby udowadniach istnienie jakiegoś Pa
            > n Buka ale pokazał Ci tylko,że jako chemik nie znasz za grosz podstaw fizyki na
            > wet) to Ty powinieneś walczyć o swe dobre imie a nie tchórzyć i po nocach z ukr
            > ycia odszczekiwać że na tamte forum to Ty nie pójdziesz...

Nic nie pokazał. Jeśli pokazał, to zacytuj to. Przytocz link. Nie bądź jak pierwszy lepszy (lub gorszy) "pisuar", który oczernia bez dowodu.
            Rysiu, jeśli istnieje jakiś dowód tego, co tu piszesz, to posłuż się nim. Jeśli tego nie zrobisz, to o sobie dasz świadectwo. ;)

Na tamto forum nie chcę chodzić, bo jestem konsekwentny. Gdy potrzebowałem wsparcia od admina, odmówił mi go. Jest tysiące innych, niegorszych miejsc od tamtego. Nie widzę powodu, by taplać się w gó...e. Moje dobre imię potrafię obronić. Poza tym jestem wyuczalny, uczę się chętnie i coraz to lepiej sobie z tym radzę. Zresztą "moje dobre imię" jest nieistotne. Sam widzisz. Rzucasz w tej chwili jakieś oszczercze opinie na mój temat, kalasz to "moje dobre imię" (Twoja sprawa, zwisa mi Twoja motywacja), a ja nie zamierzam z Tobą na temat "mojego dobrego imienia" dyskutować. Dałem Ci temat-pytanie - odpowiedziałeś? Nie. To o czym mamy rozmawiać? Nie mam czasu ani chęci babrać się w klimatach, które są przeszłością.

> pzdr
            > Ryszard (nie wiem czy mnie pamiętasz,a szkoda bo kiedyś bylismy dobrymi kumplam
            > i)

Pamiętam, oczywiście. Pamiętam również jak Ciebie na jajkowym forum prześladował jakiś oszołom. Byłeś w identycznej do mojej sytuacji. Tym bardziej dziwi mnie odgrzewanie przez Ciebie nieświeżych kotletów. Polecam Ci zarzucenie wyszukiwania zaawansowanego na forum "Człowiek, Etyka, Społeczeństwo" z kryterium <bóg> i <kociak40> jako autor. Miłej lektury.

Pzdr

PS. A może odezwałbyś się na priva? Ciekaw jestem, co u Ciebie nowego. Tyle lat minęło...
        • karbat Re: Pielgrzymka 16.07.13, 10:20
          grgkh napisał:
          > Nie ma problemu dowodu na nieistnienie boga. Nieistnienia się nie dowodzi, czeg
          > o - jak widzę - nie wiesz. :) Problemem jest udowodnienie istnienia któregoś z
          > bogów przez ich wyznawców.

;) , inaczej .

wielu krzyczy, udowodnij nieistnienie boga !
          bog , - idea starozytnych obrzezanych zydow ,iluzje,
          wyobrazenia, tesknota za zyciem wiecznym, marzenia .

wierco chcesz, domagasz sie dowodow na ww ... ? .

wierco, chcesz dowodu boga w postaci plonacego krzaka ... tego sie domagasz ... ?

co ci jeszcze wierco udowodnic . To, ze ci ktorzy " stworzyli " Jezusa , starozytni Zydzi
          ( Jezus zrodzonym z krwi i kosci Zydem ) , sami w niego nie wierza ...
          • karbat Re: Pielgrzymka 16.07.13, 10:32
            legitymizowana, ideologiczna Orbis turystyka ,
            dla mniej zamoznej czesci spoleczenstwa .

dajmy wybor prawdziwemu wiercy
            - pielgrzymka do polskiego miejsca kultu religijnego
            - wycieczka ( do wyboru) Hiszpania, Wlochy itp .
            ( za ta wycieczke zaplacilby tyle, ile za pielgrzymke )

co robiliby szamani ... bili w dzwony, sztandary wywieszali,
            egzorcystow zamawiali , - bo szatan opetal pradziwe polskie dusze ... .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka