porannakawa01 28.07.13, 17:18 Depo! Dydycz! Hoser! Dziwisz! Rydzyk! Michalik! Mering! Głódź! IDĘ PO WAS!!!! Papież Franciszek:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galoter Re: Depo! Dydycz! Hoser! Dziwisz! Rydzyk! Michali 28.07.13, 17:30 Nawina istoto. Franciszek sobie pogada, pozrzędzi, ponarzeka na księży, ale tego, co w Kościele najważniejsze, czyli np. stosunku do aborcji, in vitro, antykoncepcji (zwłaszcza w kontekście AIDS w Afryce) itd. nie zamierza zmieniać ani o milimetr. Stara się dbać o interesy katabasów jak może, a tacy jak ty łykają ten świętoszkowaty PR jak palikan gorącego kartofla. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Depo! Dydycz! Hoser! Dziwisz! Rydzyk! Michali 28.07.13, 18:03 nie byłbym tego taki pewien. Jeśli kościół się nie zmieni to zaraz będzie po nim. Franciszek to wie, rodzime purpurowe grubasy mają to gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Depo! Dydycz! Hoser! Dziwisz! Rydzyk! Michali 28.07.13, 18:08 wujaszek_joe napisał: > nie byłbym tego taki pewien. > Jeśli kościół się nie zmieni to zaraz będzie po nim. Franciszek to wie, rodzime > purpurowe grubasy mają to gdzieś. 2000 lat temu zaczynali od kółka rybackiego - w Polsce przetrwają. Z nami może być gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Depo! Dydycz! Hoser! Dziwisz! Rydzyk! Michali 28.07.13, 18:10 ciekawe kiedy Franka "zawał" dopadnie? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Depo! Dydycz! Hoser! Dziwisz! Rydzyk! Michali 28.07.13, 18:17 m.c.hrabia napisał: > ciekawe kiedy Franka "zawał" dopadnie? Jan Paweł I - pontyfikat 33 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Depo! Dydycz! Hoser! Dziwisz! Rydzyk! Michali 28.07.13, 18:23 galoter napisał: ...ale tego, co w Kościele najważniejsze, czyli np. stosunku do aborcji, in vitro, antykoncepcji (zwłaszcza w kontekście AIDS w Afryce) itd. nie zamierza zmieniać ani o milimetr. Oj naiwniaku - kto ci powiedział że to są rzeczy w KK najważniejsze ? Najważniejsza jest kasa, misiu, kasa, a te wszystkie pierdoły służą tylko do jej zdobywania. Odpowiedz Link Zgłoś
galoter Re: Depo! Dydycz! Hoser! Dziwisz! Rydzyk! Michali 28.07.13, 18:46 Napiszę jeszcze raz, żeby Erte zrozumiał. Franciszek uprawia świętoszkowate wodolejstwo poparte własnym przykładem, jednak ma ono na względzie dobro Kościoła jako organizacji (a więc m. in. to, co Erte nazywa "kasa, misiu"). Jednak tego, co z punktu widzenia katolików domagających się reform (np. gazowniczego proroka Lemańskiego) i krytyków Kościoła (np. gazowni), zmieniać nie zamierza. Jego pontyfikat będzie polegał na chodzeniu w czarnych butach z własną teczką, jeżdżeniu starym fordem, mieszkaniu w pokoju hotelowym i innych tego typu gestach. Niczego więcej robić nie zamierza. Nie wiem, dlaczego GW i jej mało wyrobieni intelektuanie czytelnicy widzą w nim wielkiego reformatora. Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: Nie zauważyłem by ktokolwiek 28.07.13, 19:05 tutaj poza zdeklarowanymi dewotami obwoływał tego księdza reformatorem - niczego jeszcze przecież nie zreformował - na razie jak to mówią piłkarscy kibice "robi dużo wiatru". A my z czasem zobaczymy czy to jest wiatr wielkich przemian czy tylko zwykłe, pospolite wiatry. Ta instytucja liczy sobie około 2000 lat i nie oczekuj rezultatów "wietrzenia" w ciągu paru miesięcy zważywszy, że jej organizatorzy to nie kpy w ciemię bici tylko najwyższej klasy cwaniaki umiejący sobie urządzić wygodne życie sybarytów na na krzywy ryj tak, by ciemny lud jeszcze ich za to po ręcach całował. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: Nie zauważyłem by ktokolwiek 28.07.13, 22:07 lionold napisał: > tutaj poza zdeklarowanymi dewotami obwoływał tego księdza reformatorem - niczeg > o jeszcze przecież nie zreformował - na razie jak to mówią piłkarscy kibice "ro > bi dużo wiatru". A my z czasem zobaczymy czy to jest wiatr wielkich przemian > czy tylko zwykłe, pospolite wiatry. Ta instytucja liczy sobie około > 2000 lat i nie oczekuj rezultatów "wietrzenia" w ciągu paru miesięcy zważywszy > , że jej organizatorzy to nie kpy w ciemię bici tylko najwyższej klasy cwaniaki > umiejący sobie urządzić wygodne życie sybarytów na na krzywy ryj tak, by ciemn > y lud jeszcze ich za to po ręcach całował. Ale żeby tak bezczelnie, na chama lekceważyć jego wypowiedzi, jego kazania? Nic się nie stało, nic się nie stało? Spasione satrapy zapijaczone o mentalności kacyka w wypasionych brykach - nie trwożą się? Nie są zatroskani, że na misjach u Indian peruwiańskich może ich brakować? Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: Nie zauważyłem by ktokolwiek 28.07.13, 23:37 W Peru to nie te "satrapy spasione". Tam to tylko nasz "wóc drogi", nasze ukochane Słońce Peru. porannakawa01 napisała: > Ale żeby tak bezczelnie, na chama lekceważyć jego wypowiedzi, jego kazania? > Nic się nie stało, nic się nie stało? > Spasione satrapy zapijaczone o mentalności kacyka w wypasionych brykach - nie t > rwożą się? > Nie są zatroskani, że na misjach u Indian peruwiańskich może ich brakować? Odpowiedz Link Zgłoś
corastara ja nie wierze w ozdrowienie kk i jego pedofilow 28.07.13, 23:21 maly franek tylko jeden , a tu ksiazeta samowolni. hehehe i koscioly nadal oprozniaja sie i kasa maleje. Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: ja nie wierze w ozdrowienie kk i jego pedofil 28.07.13, 23:25 Tak, jak ja nie wierzę w poprawę rabinów, którzy gwałcą i molestują kilkuletnie dzieci. Synagogi tezż się opróżniają i kasa maleje. A w tym przypadku nie nawet takiego "małego franka", który gwarantowałby poprawę . corastara napisała: > maly franek tylko jeden , a tu ksiazeta samowolni. hehehe i koscioly nadal opro > zniaja sie i kasa maleje. Odpowiedz Link Zgłoś
corastara gwarantuje? 28.07.13, 23:57 za malwersanta sie wezmie, czy glodzia na odwykowe posle? zartujesz? Na czszescie kk jest nieuleczalnie pedofilska i kasa bedzie parowac. Odpowiedz Link Zgłoś
bew-is Re: gwarantuje? 29.07.13, 07:49 Żal mi Ciebie, tylko kasa się dla Ciebie liczy. Życie przesypiasz biedaczko. Nie wszystko można mieć za pieniądze. corastara napisała: > za malwersanta sie wezmie, czy glodzia na odwykowe posle? zartujesz? Na czszes > cie kk jest nieuleczalnie pedofilska i kasa bedzie parowac. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: ja nie wierze w ozdrowienie kk i jego pedofil 29.07.13, 07:58 bew-is napisał(a): > Tak, jak ja nie wierzę w poprawę rabinów, którzy gwałcą i molestują kilkuletnie > dzieci. Synagogi tezż się opróżniają i kasa maleje. A w tym przypadku nie nawe > t takiego "małego franka", który gwarantowałby poprawę . Lecisz po kaczyńsku czy poprzesz jakimś linkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: No i co wyliniałe antychrysty 29.07.13, 08:37 No i co wyliniałe antychrysty forumowe -już myślałem , że Kościół padł słuchając waszego szczekanie a tu ... ileś milionów młodzieży- nie staruchów jak wy - przyjechało do Brazylii witać i radować się z okazji Dni Młodzieży a papa Franio cieszył się wraz z nimi i miał w głębokim poważaniu jakiegoś wiejskiego proboszczynę z Polski co to miał dokonywać reform Kościoła i wszyscy mieli padać przed nim na kolana . Wyglądacie żałośnie -- Odpowiedz Link Zgłoś
bookworm Re: No i co wyliniałe antychrysty 29.07.13, 12:32 deoand napisał: > No i co wyliniałe antychrysty forumowe -już myślałem , że Kościół padł słuchają > c waszego szczekanie Kościół pada dzięki wzmożonej pracy i szczekaniu kapłanów pokroju Głódzia, Paetza, Rydzyka i Hosera. Ateiści tylko pomogają dostrzec to co kościół próbuje zamiatać pod dywan. > a tu ... ileś milionów młodzieży- nie staruchów jak wy - p > rzyjechało do Brazylii witać i radować się z okazji Dni Młodzieży Jak widać idiotów nie brakuje - wspomniani specjalnie przyjechali do Brazylii na spęd parafian. > a papa Franio > cieszył się wraz z nimi i miał w głębokim poważaniu jakiegoś wiejskiego probos > zczynę z Polski co to miał dokonywać reform Kościoła i wszyscy mieli padać prze > d nim na kolana . Wyglądacie żałośnie -- Odpowiedz Link Zgłoś
keram_aktsu Re: No i co wyliniałe antychrysty 29.07.13, 12:50 bookworm napisał: > Papa Franio to generalnie ma w głębokim poważaniu wszystkich wierzących Polaczk > ów. Powie im parę gładkich słówek, może nawet po Polsku coś rzuci. Zapowie wizy > tę za 3 lata (zakładając, że będzie jeszcze wtedy urzędował) Przyjedzie i spraw > dzi czy owce dobrze kasę na tacę rzucają i pojedzie. > A barany w każdym kościele powywieszają obrazki z nowym papą i rzucą na tacę za > jego zdrowie. > Żałosne. Masz niestety rację. Nic dodać ,nic ująć. Gdyby Franciszkowi zależało na normalności w polskim kościele, to Hosery,Michaliki,Dziwisze zostaliby natychmiast wysłani na emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Depo! Dydycz! Hoser! Dziwisz! Rydzyk! Michali 29.07.13, 13:05 Wystarczy być papieżem, ubrać się na biało, robić głupkowaty wyraz twarzy, pie...ć jakieś bajki bez pokrycia, a ludzie dają się na te gadki nabierać. Dla mnie to niepojęte. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Depo! Dydycz! Hoser! Dziwisz! Rydzyk! Michali 29.07.13, 14:08 galoter napisał: > Franciszek uprawia świętoszkowate wodolejstwo poparte własnym przykładem, jedna > k ma ono na względzie dobro Kościoła jako organizacji (a więc m. in. to, co Ert > e nazywa "kasa, misiu"). Jednak tego, co z punktu widzenia katolików domagający > ch się reform (np. gazowniczego proroka Lemańskiego) i krytyków Kościoła (np. g > azowni), zmieniać nie zamierza. Jego pontyfikat będzie polegał na chodzeniu w c > zarnych butach z własną teczką, jeżdżeniu starym fordem, mieszkaniu w pokoju ho > telowym i innych tego typu gestach. Niczego więcej robić nie zamierza. Nie wiem > , dlaczego GW i jej mało wyrobieni intelektuanie czytelnicy widzą w nim wielkie > go reformatora. wyszly milony ze slumsow modlic sie , poogladac sobie Franciszka ( zrobiono im medialne widowisko ... za ich wlasne pieniadze ) ale sie , po jego wyjezdzie , dla biedakow brazylijskich swiat zmieni. zmien oblicze ziemi , Tej ziemi .... no i sie zmienilo moher, prawdziwy katolik , prawdziwy patryjota do dzis pluja , na ta zmiane oblicza , Tej ziemi . Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: Depo! Dydycz! Hoser! Dziwisz! Rydzyk! Michali 29.07.13, 20:19 Dlaczego to na wątek Religia gdy mowa o kasie, o pieniądzach? Odpowiedz Link Zgłoś
pvf Re: Depo! Dydycz! Hoser! Dziwisz! Rydzyk! Michali 29.07.13, 20:30 porannakawa01 napisała: > Dlaczego to na wątek Religia gdy mowa o kasie, o pieniądzach? Bo religia i kasa to są synonimy ;) Odpowiedz Link Zgłoś