Dodaj do ulubionych

Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie?

27.08.13, 20:57
Życie na ziemi to nieustanna walka. Walka z diabłem, pokusami, z lenistwem i wadami.
Koniec świata może być w każdej chwili. Pomyśl o wieczności. Masz do wyboru niebo albo piekło.
Nie dbasz o zbawienie duszy?
tradycja-2007.blog.onet.pl/
Obserwuj wątek
    • aderydy wiem 27.08.13, 21:08
      po co zyję..
      i wybrałam nicosc, bom bez-duszna!
      • pocoo Re: wiem 27.08.13, 22:16
        A ja piekło i rogate,ogoniaste diabły.Och jak ja kocham diabły.
        • sclavus Re: wiem 28.08.13, 10:27
          baaardzo ogoniaste???
          ;)
          • pocoo Re: wiem 28.08.13, 12:36
            sclavus napisał:

> baaardzo ogoniaste???
            > ;)
            Najlepiej gdyby bóg wyposażył je w kilka ogonów.A zresztą,co to za problem dla diabła.
            Ciekawe,jak to można ze skrzydeł zrobić ogony?Bóg jest zdolny.
            • sclavus Re: wiem 28.08.13, 12:43
              No, ba!!!
              ... z żebra Adama zrobił babę ;)... i dał mu ją... (???)
              A ten Adam, jak to typowy polski chłop... - wziął ją... i nie zamierza puszczać - Gowin go namawia... ;) :)
              • pocoo Re: wiem 28.08.13, 13:54
                sclavus napisał:

> No, ba!!!
                > ... z żebra Adama zrobił babę ;)... i dał mu ją... (???)
                > A ten Adam, jak to typowy polski chłop... - wziął ją... i nie zamierza puszczać
                > - Gowin go namawia... ;) :)

E tam...Adam może sobie chcieć z namawianiem lub bez.
                Kobieta najczęściej wie czego chce.E tam...Adam...
                • sclavus Re: wiem 28.08.13, 14:45
                  A wiesz dlaczego Adam??
                  Otóż: zerwij jabłko a dam...
                  (a on miał odrzec: e wa! ;)
      • tade-k53 Re: wiem 27.08.13, 22:17
        Należy pamiętać, że „ z każdego słowa próżnego, które by wyrzekli ludzie, zdadzą liczbę w dzień sądu. Albowiem ze słów twoich będziesz usprawiedliwiony, i ze słów twoich będziesz potępiony” (Mt 12, 36-37).
        A jakie jest dzisiaj słownictwo wśród coraz młodszych dzieci???
        • pocoo Re: wiem 27.08.13, 23:27
          tade-k53 napisał:

> Należy pamiętać, że „ z każdego słowa próżnego, które by wyrzekli ludzie,
          > zdadzą liczbę w dzień sądu.

Wszyscy jak jeden do piekła.Ty też.
          Słowo próżne to gadka - szmatka,żarty,obiecanki - cacanki itp.

> A jakie jest dzisiaj słownictwo wśród coraz młodszych dzieci???

Od dzieciaków się odwal.O jakie słownictwo chodzi?A może do pięt im nie dorastasz?
          Kto ustalił co jest ładne a co brzydkie?Bóg?A może Maryjka?
          Ja idę do piekła,wolno mi.Moja wolna wola dana od boga.
          • tade-k53 Re: wiem 28.08.13, 15:26
            Dobrowolnie do piekła w ogień wieczny???
            • piwi77.0 Re: wiem 28.08.13, 15:52
              Z tego co wiem o tych, co poszli do nieba, to piekło jest o wiele przyjemniejszym miejscem.
            • pocoo Re: wiem 28.08.13, 17:37
              tade-k53 napisał:

> Dobrowolnie do piekła w ogień wieczny???
              Tak,tak, tak...Lubię cieplutko i uwielbiam diabły.
            • kolter-xl Re: wiem 29.08.13, 21:48
              tade-k53 napisał:

> Dobrowolnie do piekła w ogień wieczny???

No a kto cię tak okłamał ?
        • bookworm Re: wiem 27.08.13, 23:45
          tade-k53 napisał:

> zdadzą liczbę w dzień sądu. Albowiem ze słów twoich będziesz usprawiedliwiony,
          > i ze słów twoich będziesz potępiony” (Mt 12, 36-37).

Z tego co wiem ci z prawej strony - zarówno politycy jak i ich nowi ulubieńcy - kibole posługują się językiem biblii:

Kpl 20,13 Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli.
          • tade-k53 Re: wiem 28.08.13, 15:28
            Diabeł opanował wszystko, bo brak Kościoła.
            • pocoo Re: wiem 28.08.13, 17:41
              tade-k53 napisał:

> Diabeł opanował wszystko, bo brak Kościoła.

Diabeł od boga dostał ziemię i ludzi we władanie.To wola boga.Przecież bóg Szatana z jego bandą na ziemię wywalił a nie w kosmos.Pozbył się go z nieba na ziemię a nie na marsa.
              • tade-k53 Re: wiem 28.08.13, 20:49
                SW II dał zielone światło Lucyferowi.
                • pocoo Re: wiem 28.08.13, 21:17
                  tade-k53 napisał:

> SW II dał zielone światło Lucyferowi.
                  A bóg co na to?
                  Przecież Szatan zaczął działalność w niebie jako prawica boga.Czyż nie tak napisano w Biblii?
                • kolter-xl Re: wiem 29.08.13, 22:00
                  tade-k53 napisał:

> SW II dał zielone światło Lucyferowi.

Juz ci nieuku udowodniłem ze Lucyfer to dawno nieżywy król Babilonu
            • kolter-xl Re: wiem 29.08.13, 21:55
              tade-k53 napisał:

> Diabeł opanował wszystko, bo brak Kościoła.

Ten twój kościół to największy pomiot diabła
        • bookworm Re: wiem 27.08.13, 23:52
          tade-k53 napisał:

> zdadzą liczbę w dzień sądu. Albowiem ze słów twoich będziesz usprawiedliwiony,
          > i ze słów twoich będziesz potępiony” (Mt 12, 36-37).

Przedstaw proszę jakieś wiarygodne świadectwo dotyczące piekła i warunków jakie tam panują. Może to nie wina piekła tylko "czarnego PRu" jaki się mu robi.

A co to ma do rzeczy. Weź Ty się chociaż od dzieci odwal.
          • pocoo Re: wiem 28.08.13, 07:48
            bookworm napisał:

> Przedstaw proszę jakieś wiarygodne świadectwo dotyczące piekła i warunków jakie
            > tam panują.
            No jak to?
            Siostra Faustyna miała wizję, jak to wierne bogu diabły męczą tych nieposłusznych bogu.
            Ojojojojoj...
            • bookworm Re: wiem 28.08.13, 14:02
              pocoo napisała:

> bookworm napisał:
              >
              > > Przedstaw proszę jakieś wiarygodne świadectwo dotyczące piekła i warunków
              > jakie
              > > tam panują.
              > No jak to?
              > Siostra Faustyna miała wizję, jak to wierne bogu diabły męczą tych nieposłuszny
              > ch bogu.
              > Ojojojojoj...

Diabły nurzające ludzi w kadziach z wrzącym olejem, torturujące i znęcające się? To już jakby było. Za czasów inkwizycji. Piekło przynajmniej dzieci oszczędza. Inkwizycja i chrześcijanie nie oszczędzali nikogo.
              • pocoo Re: wiem 28.08.13, 14:32
                bookworm napisał:

> Diabły nurzające ludzi w kadziach z wrzącym olejem, torturujące i znęcające się
                > ? To już jakby było. Za czasów inkwizycji.

Najważniejsze w tym wszystkim jest to,że diabły w ludzkiej postaci ,te rogate czy te z czarnymi skrzydłami torturują ludzi za nieposłuszeństwo bogu.Czyżby bóg sam miał za mało siły i wyręczł się diabłami?Ot i bóg wszechmocny, jak anemik?
                A diabły torturują ludzi za wierność i posłuszeństwo Szatanowi?Katolicy mylą pojęcia.
        • piwi77.0 Re: wiem 28.08.13, 12:52
          tade-k53 napisał:

A jakie jest dzisiaj słownictwo wśród coraz młodszych dzieci???

Nie ma potrzeby martwić się o słownictwo maluchów, bo sama natura zadbała, aby mówić ku... nauczyły się ze wszystkich słów najpóźniej. Ze względu na trudne r.
          • marina0321 Re: wiem 28.08.13, 16:52

> tade-k53 napisał:

Słownictwo małych dzieci jest tylko pocieszne, nie ma większego znaczenia.
            Dawno temu kuzyn zostawił swojego 3-letniego syna na 2 godziny pod opieką swojej siostry. Ten mały zaś cały czas za nią i chodził i mówił: "Ja ci py-piel-dole"...tak ciągle powtarzał. No i co? Wyrósł z niego porządny mężczyzna. Dobrze uczył się w szkole, zdobył wykształcenie, zawód i w tej chwili dobrze jest ustawiony. My do dziś to wspominamy i przynajmniej jest wesoło.
            • aderydy to żalosne 29.08.13, 06:23
              a nie pocieszne, czy zabawne, ze 3-latek przeklina!
              bo to znaczy, ze nasladuje doroslych, prawda?
              czyli język tych dorosłych, na codzien i od święta, nieskrępowany i swobodny..
              i dorosli nawet nie zwracają uwagi na dzieci i folgują sobie językowo, prawda?
              to takie..nowoczesne i cool? "bez krępacji", k..r..a!
              • pocoo Re: to żalosne 29.08.13, 07:00
                aderydy napisał:

> a nie pocieszne, czy zabawne, ze 3-latek przeklina!

Na jakim swiecie zyjesz?Słowo "ku.rwa" jest wszechobecne.Usłyszecć je mozesz na podwórku,w przedszkolu,szkole,na ulicy,w sklepie ,w urzedzie,TV,Internecie... Nie podoba mi się to ale nie dramatyzuję.

> czyli język tych dorosłych, na codzien i od święta, nieskrępowany i swobodny..
                Ojojoj.
                To,że dziecko użyje słowa (wie ,że jest brzydkie) i patrzy na reakcję dorosłych...
                Ja to ignoruję."Jak przyszło,tak poszło".Błyskawicznie.Każde tłumaczenie wyzwala przekorę.
              • marina0321 Re: to żalosne 29.08.13, 07:44
                aderydy napisał:

> a nie pocieszne, czy zabawne, ze 3-latek przeklina!
                > bo to znaczy, ze nasladuje doroslych, prawda?
                > czyli język tych dorosłych, na codzien i od święta, nieskrępowany i swobodny..
                > i dorosli nawet nie zwracają uwagi na dzieci i folgują sobie językowo, prawda?
                > to takie..nowoczesne i cool? "bez krępacji", k..r..a!

Na pewno byli lepszymi rodzicami, niż Ty. Na wychowanie dziecka lepiej wypływają rodzice z poczuciem humoru, jakimi oni są, niż marudy, gangreny, którzy każdym słowem się gorszą, upokarzając swe dzieci. Takie często popadają w kompleksy i nerwice.
                • aderydy Re: to żalosne 29.08.13, 08:44
                  pocoo, to nie do ciebie było, sorki:-) tylko to kogos, kto uwaza, ze przeklinajace dziecko to taki pocieszny, zabawny widok..
                  marina..jesli nie uzywam wulgaryzmow ( przynajmniej sie staram, by tego nie robic) to mnie dyskwalifikuje jako matkę???
                  krzywdzę dziecko, bo nie przeklinam??
                  i co ma poczucie humoru do uzywania słów uznawanych za wulgarne???
                  musze dzis spytac mego 31-letniego syna, czy byłam straszną gangreną, czy bardzo go upokarzalam nie uzywając słow obelzywych!!! jejku, wpędziłam go w kompleksy swoim niestosownym, czy tez malo nowoczesnym wychowaniem!!!
                  • marina0321 Re: to żalosne 29.08.13, 11:07
                    aderydy napisał:

> pocoo, to nie do ciebie było, sorki:-) tylko to kogos, kto uwaza, ze przeklinaj
                    > ace dziecko to taki pocieszny, zabawny widok..
                    > marina..jesli nie uzywam wulgaryzmow ( przynajmniej sie staram, by tego nie rob
                    > ic) to mnie dyskwalifikuje jako matkę???
                    > krzywdzę dziecko, bo nie przeklinam??
                    > i co ma poczucie humoru do uzywania słów uznawanych za wulgarne???
                    > musze dzis spytac mego 31-letniego syna, czy byłam straszną gangreną, czy bardz
                    > o go upokarzalam nie uzywając słow obelzywych!!! jejku, wpędziłam go w kompleks
                    > y swoim niestosownym, czy tez malo nowoczesnym wychowaniem!!!

Ojejku - wspomniałam o dziecku, które coś podsłyszało i powtórzyło, a ty siejesz dramaty i stawarzasz na ten temat powieści. Dziecko małe chwyta każde słowo i na pewno nie ma jeszcze pojęcia w rożróżnianiu słów wulgarnych od niewulgarnych. Współczuję dzieciom rodziców twojego pokroju.
                    Apropo, nie przekręcaj sensu tego, co napisałam.
          • tade-k53 Re: wiem 28.08.13, 20:50
            To jest owoc SW II, największej tragedii w dziejach świata.
            • kolter-xl Re: wiem 29.08.13, 22:02
              tade-k53 napisał:

> To jest owoc SW II, największej tragedii w dziejach świata.

Tak wyczyścił sektę z okresu kiedy papiestwo jawnie popierało nazizm oraz faszyzm
    • piwi77.0 Nie. I Ty też tego nie wiesz. 28.08.13, 08:22
      Nikt tego nie wie. I być może tak jest właśnie lepiej.
      • pocoo Re: Nie. I Ty też tego nie wiesz. 28.08.13, 09:49
        Oj...
        Żyje się po to,żeby kochać.
        Kocha się po to,żeby żyć.
        Slogan?Ale fajny.
        Moze szkoda piwi ,ale to nie jest wyznanie miłości.
        Lubię Ciebie.
    • sclavus Jeśli cię to interesuje, 28.08.13, 10:26
      to ja wolę walkę z religią - głupotą...
      ... i z kościołem, orędownikiem tej głupoty....
      najlepszym przykładem, że mam rację, jest twój post założycielski....
      hihihi - walka z diabłem... hihihi...
      • tade-k53 Re: Jeśli cię to interesuje, 28.08.13, 20:51
        1Tm 3:15 "Gdybym jednak się opóźniał, będziesz już wiedział, jak należy zachowywać się w rodzinie Bożej - to jest w Kościele Boga żywego. To właśnie Kościół jest kolumną i podporą prawdy."
        • sclavus Re: Jeśli cię to interesuje, 28.08.13, 23:31
          Nie lubię, kiedy ktoś posługuje się cytatami z bajek...
          Acz jeśli już, to moje preferencje skłaniają się ku Andersenowi, ale też ku La Fontaine...
          ... spróbuj przekazać coś własnymi słowami, wynikającymi z własnych przemyśleń...
          ... a może za głupi jesteś na to????
    • marina0321 Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 28.08.13, 18:13
      tade-k53 napisał:

> Życie na ziemi to nieustanna walka. Walka z diabłem, pokusami, z lenistwem i w
      > adami.

Z czyim diabłem, z czyimi poklusami i lenistwem ty walczysz?
      • tade-k53 Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 28.08.13, 20:50
        Św. Piotr, pierwszy papież przestrzega:
        Bądźcie trzeźwi! Czuwajcie! Przeciwnik wasz, diabeł, jak lew ryczący krąży szukając kogo pożreć. Mocni w wierze przeciwstawcie się jemu!!! 1P 5.8
        Dlatego polecam rady praktyczne jak uniknąć piekła. Kto chce skorzystać niech skorzysta a kto nie, to jego sprawa.
        • pocoo Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 28.08.13, 21:23
          tade-k53 napisał:

> Dlatego polecam rady praktyczne jak uniknąć piekła. Kto chce skorzystać niech s
          > korzysta a kto nie, to jego sprawa.

Człowieku odpowiedz.
          Dlaczego Szatan ma męczyć w piekle te niematerialne dusze ludzi,którzy byli mu posłuszni.Za co?Za posłuszeństwo? Niech bóg się sam rozprawi z tymi,którzy nie są mu wierni.Dlaczego to Szatan ma wyręczać boga?
          • marina0321 Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 28.08.13, 21:32
            pocoo napisała:

> tade-k53 napisał:
            > > Dlatego polecam rady praktyczne jak uniknąć piekła. Kto chce skorzystać
            > >niech skorzysta a kto nie, to jego sprawa.

> Człowieku odpowiedz.
            > Dlaczego Szatan ma męczyć w piekle te niematerialne dusze ludzi,którzy byli mu
            > posłuszni.Za co?Za posłuszeństwo? Niech bóg się sam rozprawi z tymi,którzy nie
            > są mu wierni.Dlaczego to Szatan ma wyręczać boga?

Słusznie i zbawiennie.
          • tade-k53 Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 29.08.13, 19:21
            Ogień w piekle nie gaśnie, bo Bóg jest nieskończony w nagradzaniu jak i karaniu.
            • marina0321 Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 29.08.13, 19:35
              tade-k53 napisał:

> Ogień w piekle nie gaśnie, bo Bóg jest nieskończony w nagradzaniu jak i karaniu

Opowiedz mi, jak istoty duchowe, którymi będziemy po śmierci, mogą odczuwać jakieś cierpienia palącego ognia, jeżeli nie posiadają ciała?
        • sclavus Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 28.08.13, 23:32
          Skąd zdobyłeś nagranie???
          Skopiowałeś na YouTube???
          :D:D:D
      • tade-k53 Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 29.08.13, 19:21
        Diabeł to największy wróg człowieka.
    • piwi77.0 Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 29.08.13, 08:59
      tade-k53 napisał:

Życie na ziemi to nieustanna walka. Walka z diabłem, pokusami, z lenistwem i wadami.

Zacznijmy więc od początku. Kiedy ostatnio walczyłeś z diabłem?
      • tade-k53 Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 29.08.13, 19:22
        Polecam modlitwę:
        Potężna Niebios Królowo i Pani Aniołów, Ty, która otrzymałaś od Boga posłannictwo i władzę, by zetrzeć głowę szatana, prosimy Cię pokornie rozkaż Hufcom Anielskim, aby ścigały szatanów, stłumiły ich zuchwałość, a zwalczając ich wszędzie, strąciły do piekła. Święci Aniołowie i Archaniołowie - brońcie nas i strzeżcie nas. Amen.
        • piwi77.0 Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 29.08.13, 19:33
          Ta modlitwa nie ma sensu. Oni Szatanowi i tak żadnej krzywdy nie zrobią, bo gdyby mu coś złego zrobili, nastałaby nuda, a przecież Ziemię stworzyli właśnie dla rozrywki.
          • tade-k53 Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 29.08.13, 19:38
            Bez modlitwy nie ma życia nadprzyrodzonego.
            "Mniemasz, że żyjesz, a umarłym jesteś" Ap 3:1
            • piwi77.0 Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 29.08.13, 19:41
              Apokalipsie coś się popie...ło. Jeżeli gościu mniema że żyje, to bez wątpienia żyje. Czasem nawet bywa tak, że obywatel nic nie mniema, a i tak żyje, tylko jest po prostu najebany.
        • marina0321 Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 29.08.13, 19:37
          tade-k53 napisał:

> Polecam modlitwę:
          > Potężna Niebios Królowo i Pani Aniołów, Ty, która otrzymałaś od Boga posłannict
          > wo i władzę, by zetrzeć głowę szatana, prosimy Cię pokornie rozkaż Hufcom Aniel
          > skim, aby ścigały szatanów, stłumiły ich zuchwałość, a zwalczając ich wszędzie,
          > strąciły do piekła. Święci Aniołowie i Archaniołowie - brońcie nas i strzeżcie
          > nas. Amen.

...a to Potężna Królowa Niebios sama tego nie wie?
          • tade-k53 Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 29.08.13, 19:38
            Lecz powie mi kto może, że Bóg i bez modlitwy zna dobrze nasze potrzeby. Ale cóż byście powiedzieli o nędzarzu, któryby odziany łachmanami mijał bogaczów i w głupiej pysze ręki nie wyciągnął o pomoc, dlatego, że oni sami widzą jego nędzę? Słusznie byście potępili jego postępowanie. Otóż my właśnie podobni jesteśmy takiemu nędzarzowi, jeśli sądzimy, że Bóg ma obowiązek oddalać od nas krzyże, utrapienia i dolegliwości, i bez modlitwy drogę życia nam z cierni i krzyżów oczyszczać! Owszem bądźmy przeświadczeni, że Opatrzność Boża zsyłać na nas będzie coraz nowe upokorzenia, dolegliwości i krzyże, aż zawołamy z Prorokiem: Dobrze na mię, iżeś mię uniżył, abym się nauczył sprawiedliwości twoich (Ps. CXVIII, 71).
            • pocoo Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 29.08.13, 19:56
              tade-k53 napisał:

>Opatrzność Boża zsyłać na nas będzie coraz nowe upokorzenia, dolegliwości i krzyże, aż >zawołamy z Prorokiem: Dobrze
              > na mię, iżeś mię uniżył, abym się nauczył sprawiedliwości twoich (Ps. CXVIII, 7
              > 1).
              A to sobie wołaj.
              Ja tam z diablętami trzymam i żadne uniżenia i upokorzenia mnie nie dotykaja.Oni mnie w piekle męczyć nie będa, bo za co?Za to ,że są moimi braćmi?Ciebie na widły sama wezmę i do kotła ze smołą wsadzę.Tak po znajomości.
              • tade-k53 Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 29.08.13, 20:20
                Dziś byłam w przepaściach piekła, wprowadzona przez anioła. Jest to miejsce wielkiej kaźni, jakiż jest obszar jego strasznie wielki. Rodzaje mąk, które widziałam: pierwszą męką, która stanowi piekło, jest utrata Boga; drugie - ustawiczny wyrzut sumienia; trzecie - nigdy się już ten los nie zmieni; czwarta męka - jest ogień, który będzie przenikał duszę, ale nie zniszczy jej, jest to straszna męka, jest to ogień czysto duchowy, zapalony gniewem Bożym; piąta męka - jest ustawiczna ciemność, straszny zapach duszący, a chociaż jest ciemność, widzą się wzajemnie szatani i potępione dusze, i widzą wszystko zło innych i swoje; szósta męka - jest ustawiczne towarzystwo szatana; siódma męka - jest straszna rozpacz, nienawiść Boga, złorzeczenia, przekleństwa, bluźnierstwa. Są to męki, które wszyscy potępieni cierpią razem, ale to jest nie koniec mąk. Są męki dla dusz poszczególne, które są mękami zmysłów: każda dusza czym grzeszyła, tym jest dręczona w straszny i nie do opisania sposób. Są straszne lochy, otchłanie kaźni, gdzie jedna męka odróżnia się od drugiej; umarłabym na ten widok tych strasznych mąk, gdyby mnie nie utrzymywała wszechmoc Boża. Niech grzesznik wie: jakim zmysłem grzeszy, takim dręczony będzie przez wieczność całą. Piszę o tym z rozkazu Bożego, aby żadna dusza nie wymawiała się, że nie ma piekła, albo tym, że nikt tam nie był i nie wie, jak tam jest.
                Dobrowolnie do piekła??? To szaleństwo!
                • pocoo Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 29.08.13, 20:34
                  tade-k53 napisał:
                  > Niech grzesznik wie: jakim zmysłem grzeszy, takim dręczony będzie przez wieczność całą.

To jest ze wszech miar pocieszajace.Jakim zmysłem grzeszę,takim będę dręczona?Och...och...

> Dobrowolnie do piekła??? To szaleństwo!
                  Jestem szalona.A Ty?
                  Jezeli ktoś mi zajdzie za skórę,to sama mu dam w pysk a nie proszę o to sąsiada.
                  Grzesznik przeciwko bogu zawinił,a Szatan będzie go za to męczył? Czy ty masz wszystkich w domu?
                  • tade-k53 Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 29.08.13, 22:37
                    Robię wszystko by iść do nieba, gdzie szczęście wiecznie trwa.
                    • kolter-xl Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 29.08.13, 23:10
                      tade-k53 napisał:

> Robię wszystko by iść do nieba, gdzie szczęście wiecznie trwa.

Przyjaraj trawsko albo pochlej , to jest sama radocha
                    • pocoo Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 30.08.13, 08:51
                      tade-k53 napisał:

> Robię wszystko by iść do nieba, gdzie szczęście wiecznie trwa.

Szczęście jest odczuciem i stanem bardzo subiektywnym.To co Ciebie uszczęśliwia może przygnębiać mnie.Czy siostra faustyna zajrzala do nieba ,czy tylko do piekła?
    • jeepwdyzlu tadek nie pie rdol 29.08.13, 20:53
      Pragnę serdecznie podziękować za wszystko, co otrzymałem dzięki Radiu Maryja, a szczególnie Pani Halinie Łobonarskiej za to, że dzięki Niej się nawróciłem.
      Ale po kolei. Było to kilka lat temu. Jak zwykle o godz. 15.00 klęczałem razem z rodziną i czekałem na rozpoczęcie "Koronki do Miłosierdzia Bożego". Pani Łobonarska jak zwykle, przeczytała kilka zdań z "Dzienniczka " św. Faustyny. Wtedy były to słowa zachwytu o Kościele i o Mszy św.
      „Prawie każda uroczystość w Kościele św. daje mi głębsze poznanie Boga i łaskę szczególną, dlatego do każdej uroczystości przygotowuję się i ściśle łączę się z duchem Kościoła. Co za radość być wiernym dzieckiem Kościoła. O, jak bardzo kocham Kościół św. i wszystkich w nim żyjących; patrzę na nich jako na żywe członki Chrystusa, który jest głową ich. Zapalam się miłością z miłującymi, cierpię z cierpiącymi, ból mnie trawi patrząc na oziębłych i niewdzięcznych; wtenczas staram się o taka miłość ku Bogu, aby Mu wynagrodzić za tych, którzy Go nie miłują, którzy karmią swego Zbawiciela czarną niewdzięcznością. (Dz 481)

913 2 II 1937. Dziś skupienie Boże od rana przenika moją duszę; w czasie mszy św. myślałam, że zobaczę małego Jezusa, jak często [Go] widzę, jednak dziś widziałam w czasie mszy św. Jezusa ukrzyżowanego. Jezus był przybity do krzyża i [w] wielkich mękach. Dusza moja została przeniknięta cierpieniem Jezusa, w duszy i ciele moim, chociaż w sposób niewidzialny, ale równie bolesny. O, jak straszne tajemnice dzieją się w czasie mszy św.
      914 Wielka tajemnica się dokonuje w czasie mszy. (271) Z jaką pobożnością powinniśmy słuchać i brać udział w tej śmierci Jezusa. Poznamy kiedyś, co Bóg czyni dla nas w każdej mszy św. i jaki w niej dla nas gotuje dar. Jego Boska miłość tylko na taki dar zdobyć się mogła.
      Po skończonej modlitwie, zaczęły chodzić mi po głowie takie myśli: "przecież św. Faustyna mówiła o innej Mszy i o innym Kościele, niż ten, do którego chodzisz prawie codziennie. Przecież Ona umarła przed II wojną światową! ".
      Wtedy postanowiłem zobaczyć tę Mszę św. o której tak wspaniałe świadectwo dała św. Faustyna, Apostołka Bożego Miłosierdzia!
      Najpierw to był szok, tak niepodobna była ta Msza do tej, do której byłem przyzwyczajony i która mi się bardzo podobała. Ale pierwsze niedobre wrażenia wnet zniknęły i jednocześnie zacząłem odczuwać łaski, które dzięki tej Mszy św. wyraźnie działały w mojej duszy. Jednocześnie dzięki zasadzie " Lex orandi, lex credenti" zupełnie inaczej zacząłem dostrzegać rzeczy niż poprzednio. Zacząłem wierzyć o wiele mocniej niż wtedy, gdy mi się tak wydawało.
      Jestem teraz katolikiem i jestem z tego dumny!
      -------------
      pozujesz na filozofa a z ciebie prosty gupek jest
      nie sil się na próby dyskusji bo za krótkie masz majtki
      i porzuć ten ton nawiedzonego bo umrzemy tu wszyscy ze śmiechu!
      jeep
      • tade-k53 Re: tadek nie pie rdol 29.08.13, 22:38
        Kto nie czci Boga, prędzej czy później, świadomie czy nieświadomie czci demony..
        • pocoo Re: tadek nie pie rdol 30.08.13, 09:02
          tade-k53 napisał:

> Kto nie czci Boga, prędzej czy później, świadomie czy nieświadomie czci demony.

Demony to tez stworzenia boże,czyż nie?
          Ja czczę siebie bo jestem demonem.Czujesz to?Dotykam ciebie... Tak właśnie wygląda demoniczne niebo.
          A teraz sru na kolana i...wyklep 100 zdrowasiek grzeszniku.
    • kolter-xl Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 29.08.13, 21:31
      tade-k53 napisał:

> Życie na ziemi to nieustanna walka. Walka z diabłem, pokusami, z lenistwem i wadami.

Trudne to wasze życie religiantów .

> Koniec świata może być w każdej chwili. Pomyśl o wieczności. Masz do wyboru niebo albo piekło.

No a wam nic nie wiadomo w tej sekcie o obiecanej ziemi dla ludzi, Jezus obiecał ?

> Nie dbasz o zbawienie duszy?

Za ciaćki ??
      • tade-k53 Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 29.08.13, 22:39
        Nie chcesz iść do nieba? Piekło czeka.
        • sclavus Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 29.08.13, 23:39
          zdradź, co bierzesz bo bez niczego, takie odloty są niemożliwe!!!
        • pocoo Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 30.08.13, 08:58
          tade-k53 napisał:

> Nie chcesz iść do nieba? Piekło czeka.

Na Ciebie też czeka.Nie masz najmniejszego wpływu na wolę boga.
          Twoje chcenie,mozesz rozbić o kant...
    • jotkajot49 Re: Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie? 30.08.13, 01:50
      > Czy wiesz po co żyjesz na tym świecie?

Nie wiem, ale to mi wcale nie przeszkadza żyć pełnią życia.

> Życie na ziemi to nieustanna walka. Walka z diabłem, pokusami, z lenistwem i wadami.
      > Koniec świata może być w każdej chwili...

Jak Ty, biedaku wytrzymujesz ten permanentny stres? Ja, na Twoim miejscu...
      jakie szczęście, że nie jestem na Twoim miejscu,

> Pomyśl o wieczności.Masz do wyboru nie bo albo piekło.
      > Nie dbasz o zbawienie duszy?

Te slogany już się opatrzyły. Spróbuj powiedzieć to innymi słowami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka