Dodaj do ulubionych

Kiedy JP II zostanie świętym.

28.09.13, 00:50
Chyba wyświęcił wystarczającą ilość biskupów w Peru, Polsce i na całym świecie.
Obserwuj wątek
    • 8macek Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 28.09.13, 01:28

wojtyła wyświęcił i awansował arcygnojów i arcypsychopatów.
      należy mu się tytuł świętego zwyrodnialca.

a jakby jakiś katodebil miał pretensje do mojej oceny powyższych, to oświadczam, że "to jest kwestia interpretacji".
    • 8macek Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 28.09.13, 02:09

ja myślałem hummer, że ty jednak trochę mądrzejszy jesteś.

a ty podbijasz wątki temu sku...synowi o nicku pan.nikt.
      popie...ło cię czy za dużo wypiłeś na początek łykendu?
    • privus Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 28.09.13, 05:40
      Pius XII za II wojnę światową a JP2 za Rwandę i Chile?
    • oszolom-z-radia-maryja Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 04.10.13, 15:14
      27.04.A.D 2014
      • edico Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 05.10.13, 12:47
        Jako podatnik przymusowo płacący podatki na ten Kościół stoję na stanowisku, że jest to zwykła fanaberia i nie przemyślana religijna, na której Kościół katolicki bardzo poważnie straci w opinii społeczności świata. Jest co najmniej kilkanaście bardzo poważnych powodów, dla których Kościół świadomy postępującego upadku z powodu popełnianych błędów poważnie zastanowił by się nad tym pogrążaniem się w odmęty niebytu. Wyświęcenia JP2 i Piusa XII w moim odczuciu będzie tylko potwierdzeniem kontynuowania ciągłości wypraw krzyżowych w polityce Watykanu do dnia dzisiejszego.
      • kolter-xl Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 10.10.13, 20:45
        oszolom-z-radia-maryja napisał:

> 27.04.A.D 2014

Jahwe zadecydował ,czy kilku kardynałów którym karol dupę ratował kiedy ich diecezje o ukrywanie pedofilii były oskarżane ??
    • privus Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 04.10.13, 15:56
      Trzeba by było sprawdzić, ale coś mi się wydaje, że znakomita część tych wyświęconych pochodziła z Opus Dei. Co nie przeszkadzało później już wyświęconego Jose Marii Escriby spuścić w kanał za paetzowskie praktyki na swoich zwolennikach, gdy wyszło to wszystko na jaw.
      • ferro2 Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 04.10.13, 16:03
        Ciekawe co to zmieni dla ludzi, dla biednych dzieci, dla chorych, potrzebujacych???
        Wyswiecenie papieza, komu to potrzebne?? kosciol znow nazbiera kasy a durne beda dawac na tace, zalamka.
        • bookworm Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 04.10.13, 16:40
          ferro2 napisała:

> Ciekawe co to zmieni dla ludzi, dla biednych dzieci, dla chorych, potrzebujacyc
          > h???
          > Wyswiecenie papieza, komu to potrzebne?? kosciol znow nazbiera kasy a durne bed
          > a dawac na tace, zalamka.

Jak to komu potrzebne? Bedzie kolejny święty, do którego można się modlić za biedne dzieci, za chorych i potrzebujących - jak ktoś się modlić nie umie to może kopertę wrzucić na tacę lub zostawić w zakrystii, żeby pan ksiądz się osobiście pomodlił, a jak koperta będzie wystarczajaco gruba to może nawet jaki biskup zdrowaśkie odpier.oli w intencji w-w. z wiadomą skutecznością.
          • ferro2 Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 04.10.13, 16:43
            bookworm napisał:

> ferro2 napisała:
            >
            > > Ciekawe co to zmieni dla ludzi, dla biednych dzieci, dla chorych, potrzeb
            > ujacyc
            > > h???
            > > Wyswiecenie papieza, komu to potrzebne?? kosciol znow nazbiera kasy a du
            > rne bed
            > > a dawac na tace, zalamka.
            >
            > Jak to komu potrzebne? Bedzie kolejny święty, do którego można się modlić za bi
            > edne dzieci, za chorych i potrzebujących - jak ktoś się modlić nie umie to może
            > kopertę wrzucić na tacę lub zostawić w zakrystii, żeby pan ksiądz się osobiści
            > e pomodlił, a jak koperta będzie wystarczajaco gruba to może nawet jaki biskup
            > zdrowaśkie odpier.oli w intencji w-w. z wiadomą skutecznością.
            >

no tak, to i ja wiem, myslalam ze cos ciekawszego napiszesz. Szkoda gadac.
            • privus Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 04.10.13, 16:57
              Rzeczywiście szkoda gadać na temat takich świętości. Problem polega na tym, że katolicy robią wszystko, by nikomu z tym nie schodzić ani z oczu, ani z uszu. Jest to po prostu nękane swego otoczenia warzonymi herbatkami.
            • bookworm Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 04.10.13, 19:31
              Pytasz się komu to potrzebne. Więc albo można zażartowac albo powiedzieć że kościołowi potrzeba świeżego nowego symbolu nie-cudu w które nawet katolicy nie wierzą. Potrzeba twarzy. Kolejny wyświęcony przez kościół na autorytet moralny. A dlaczego autorytet moralny - bo został wyświecony. Może masło maślane, ale dokładnie taka jest cała religia. Wydaje mi się że zbyt długo czekali. Zdążyło wyciec za dużo brudnych spraw. Chyba sami się zorientowali i przyspieszają. Póki jp2 jeszcze coś znaczy i póki ma wartość jako symbol. Póki większości kojarzy się ze starym poczciwym dziadkiem i kremówkami, a nie rzezią tutsi i tuszowaniem pedofilii. Kościół traci na wartości moralnej - za dużo afer i zwyrodnialcow za mało wzorców do naśladowania. Dlatego taka krucjata w sprawie religii w szkołach. Dlatego tak ważna symbolika w miejscach i życiu publicznym - żeby ciągle przypominać, taki rodzaj imprintingu. Jp2 to kolejny symbol, aktualny, potrzebny. Przypominający o znaczeniu kościoła i mający podnieść jego podupadającą wartość.
              Kościół upada i będzie potrzebował takich symboli aby przetrwać. Dlatego jp2, dlatego franciszek, dlatego przepraszanie i rozliczanie, dlatego tak wiele, choć tak pustych, typowych dla kościoła gestów.
              • karbat Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 04.10.13, 20:02
                bookworm napisał:
                > Potrzeba twarzy. Kolejny wyświęcony przez kościół na autorytet moralny. A
                > dlaczego autorytet moralny - bo został wyświecony. Może masło maślane, ale dok
                > ładnie taka jest cała religia.

tylko dlaczego Franiciszek musi na kazdym kroku dzisiaj podkreslac, jaki w kosciele byl,
                jest syf . musi , usiluje sprzatac po dzialalnosci tego autorytetu moralnego ...

>Zdążyło wyciec za dużo brudnych spraw. Chyba sami się zorientowali i przyspieszają.
                >Póki jp2 jeszcze coś znaczy i póki ma wartość jako symbol. Póki większości kojarzy si
                > ę ze starym poczciwym dziadkiem i kremówkami, a nie rzezią tutsi i tuszowaniem
                > pedofilii.

swiat nie wie nic o zadnych kremowkach. papiez kremowka funkcjonuje tylko w katolandzie.
                pamieta sie jego walke z kondomami, zdjecia z dyktatorami, przegiecia w banku watykanskim, jak ujawnial swoich pedofilow, proznosc - pomniki za zycia, rozpasanie
                polskiego kleru itd itp .

>Jp2 to kolejny symbol, aktualny, potrzebny.

symbol ... kogo na swiecie interesuje ten symbol . symbol pod polski katoland ?.-
                zasciankowy sfienty na miare Dziwiszow, Glempow, Peatzow, Rydzykow i ich zwolennikow .
                • privus Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 04.10.13, 21:42
                  Był syf i jest nadal. A to co mówi Franciszek jest zbyt mało wiarygodne, by widzieć w tym zapowiedzi jakichś zmian w Kościele. Gdyby było inaczej, nie pozostawił by tylu niedomówień za sobą w Chile. Tym bardziej, że znał doskonale sytuację i nie absolutnie reagował. Uważam, że chodzi to o nic więcej, jak tradycyjnym zagłaskiwaniem oburzenia na sposób funkcjonowania Watykanu przeciągnąć sprawę w kierunku zapomnienia pod pozoerm czegoś tam robienia.
                • bookworm Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 04.10.13, 23:10
                  karbat napisał:

> bookworm napisał:
                  > > Potrzeba twarzy. Kolejny wyświęcony przez kościół na autorytet moralny. A
                  > > dlaczego autorytet moralny - bo został wyświecony. Może masło maślane, al
                  > e dok
                  > > ładnie taka jest cała religia.
                  >
                  > tylko dlaczego Franiciszek musi na kazdym kroku dzisiaj podkreslac, jaki w kosc
                  > iele byl,
                  > jest syf . musi , usiluje sprzatac po dzialalnosci tego autorytetu moralnego ..

Ale tak jest w każdej firmie. Przychodzi nowy prezes, widzi bajzel i od razu stwierdza, że to nie wina organizacji tylko poprzednika/ów. Ale co z tego. Część świata odbierze to gadanie za reformę, a część za grę pod publiczkę. W Polsce natomiast zaczną reinterpretować wypowiedzi franco żeby pasowały do katolandzkiej wizji.

> >Zdążyło wyciec za dużo brudnych spraw. Chyba sami się zorientowali i przys
                  > pieszają.
                  > >Póki jp2 jeszcze coś znaczy i póki ma wartość jako symbol. Póki większości
                  > kojarzy si
                  > > ę ze starym poczciwym dziadkiem i kremówkami, a nie rzezią tutsi i tuszow
                  > aniem
                  > > pedofilii.
                  >
                  > swiat nie wie nic o zadnych kremowkach. papiez kremowka funkcjonuje tylko w kat
                  > olandzie.
                  > pamieta sie jego walke z kondomami, zdjecia z dyktatorami, przegiecia w banku
                  > watykanskim, jak ujawnial swoich pedofilow, proznosc - pomniki za zycia, rozpas
                  > anie
                  > polskiego kleru itd itp .

Bo to jest lokalny symbol. Jak matkaboskaczęstochoska (celowy brak w). Adresowany do konkretnego targetu. Bazujący tylko na wybranych cechach. Nie sprzedają biografii JP2 tylko jego określone marketingowe wyobrażenie. To ten symboliczny mem chcą utrwalić i to nim będą wspomagać polski "katolizm".

>
                  > >Jp2 to kolejny symbol, aktualny, potrzebny.
                  >
                  > symbol ... kogo na swiecie interesuje ten symbol . symbol pod polski katoland
                  > ?.-
                  > zasciankowy sfienty na miare Dziwiszow, Glempow, Peatzow, Rydzykow i ich zwole
                  > nnikow .

Dokładnie tak. Polski, swojski symbol. Szyty na miarę czasów i potrzeb.
          • edico Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 10.10.13, 19:01
            A co zmienił jakikolwiek święty w tym Kościele oprócz dorzucenia jeszcze jednego bożka na katolickie ołtarze?
            • ferro2 Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 10.10.13, 19:21
              edico napisał:

> A co zmienił jakikolwiek święty w tym Kościele oprócz dorzucenia jeszcze jedneg
              > o bożka na katolickie ołtarze?
              >
              e tam , cicho byc.........
    • snajper55 ... to zostanie patronem pedofilów /nt 04.10.13, 21:22

• privus Re: ... to zostanie patronem pedofilów /nt 04.10.13, 21:44
        A dlaczego i oni nie mogą mieć swego świętego pośrednika? :)
        • snajper55 Re: ... to zostanie patronem pedofilów /nt 05.10.13, 00:54
          privus napisał:

> A dlaczego i oni nie mogą mieć swego świętego pośrednika? :)

Skoro złodzieje mają swego patrona - św. Dyzmę, to i pedofile mogą mieć św. Jana Pawła Dwie Pałki....

S.
          • pocoo Re: ... to zostanie patronem pedofilów /nt 05.10.13, 12:33
            snajper55 napisał:

> Skoro złodzieje mają swego patrona - św. Dyzmę, to i pedofile mogą mieć św. Jan
            > a Pawła Dwie Pałki....
            >
            > S.
            Blady strach padnie na ministrantów.
            Złodzieje,a szczególnie ci kościelni dobrze sie mają.
            Pedofile,szczególnie ci kościelni bedą mieli się... lepiej?
            • akant_ol Re: ... to zostanie patronem pedofilów /nt 05.10.13, 15:39
              Już dawno powinien paść. Przecież tych wszystkich świętych wznoszą dla siebie a nie dla tłumu, który co najwyżej może się pomodlić za ich pośrednictwem. Tym samym pretensje za bezpłodność modłów będą kierowane nie do zastępców boga na tej ziemi, ale do samych świętych nie wysłuchujących tych modłów lub ich nie przekazujących pod właściwym adresem. Jest to taka forma ucieczki od konsekwencji własnego nauczania i postępowania.
    • marina0321 Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 05.10.13, 00:26
      Może kanonizacja JPII wyjdzie nam na duchową korzyść. Dlaczego?
      Nikt z nas na pewno nie chciałby mieć jego grzechów. Jeżeli on stanie się "świętym" , to my automatycznie stajemy się "wszyscy święci", ale wyższego stopnia, bo zawsze będziemy przed nim. Tak uważam. Gdyby ktoś z nas miał przynajmniej te same grzechy, co on, nie siedzielibyśmy tu.
      • karbat Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 05.10.13, 09:24
        marina0321 napisał(a):
        > Może kanonizacja JPII wyjdzie nam na duchową korzyść. Dlaczego?
        > Nikt z nas na pewno nie chciałby mieć jego grzechów. Jeżeli on stanie się "świę
        > tym" , to my automatycznie stajemy się "wszyscy święci", ale wyższego stopnia,
        > bo zawsze będziemy przed nim. Tak uważam.

brednie o sfietosciach . mozesz sie oglosic za sfientom , twoj problem .
        sfientosc musi byc potwierdzona pieczatkami z watykanu . - inaczej sfiente obrazki ,
        figurki modlitwy nie funkcjonuja . nie przynosza kasy .

przez dzisiatki lat od panowania JPII w watykanie narastal niewyobrazalny syf.
        Ratzinger probowal cos tam posprzatac . - widzac rozmiar syfu w watykanie -
        popieprzyl stanowisko ojca sfientego . olał ducha swietego, ktory powolal go
        do tej funkcji .

Franciszek bedzie wiarygodny w swych działaniach, reformach,
        jak sprzeda Bazylike w Watykanie , za kase kupi glodujacym dzieciom w Afryce chleb .

wiarygodnosc trzeba Udowodnic, nie zrobi tak,
        to znaczy pieprzy pod publike , pod katolika .
        • marina0321 Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 05.10.13, 09:37
          karbat napisał:

> marina0321 napisał(a):
          > > Może kanonizacja JPII wyjdzie nam na duchową korzyść. Dlaczego?
          > > Nikt z nas na pewno nie chciałby mieć jego grzechów. Jeżeli on stanie się "świętym",
          > > , to my automatycznie stajemy się "wszyscy święci", ale wyższego stopnia,
          > > bo zawsze będziemy przed nim. Tak uważam.

> brednie o sfietosciach . mozesz sie oglosic za sfientom , twoj problem .
          > sfientosc musi byc potwierdzona pieczatkami z watykanu . - inaczej sfiente obrazki ,
          > figurki modlitwy nie funkcjonuja . nie przynosza kasy .

Wyluzuj się karbat, to było pół żartem, pół serio.

> przez dzisiatki lat od panowania JPII w watykanie narastal niewyobrazalny syf.
          > Ratzinger probowal cos tam posprzatac . - widzac rozmiar syfu w watykanie -
          > popieprzyl stanowisko ojca sfientego . olał ducha swietego, ktory powolal go
          > do tej funkcji .
          > Franciszek bedzie wiarygodny w swych działaniach, reformach,
          > jak sprzeda Bazylike w Watykanie , za kase kupi glodujacym dzieciom w Afryce chleb .
          > wiarygodnosc trzeba Udowodnic, nie zrobi tak,
          > to znaczy pieprzy pod publike , pod katolika .

Tu się z Tobą zgadzam.
          • karbat Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 05.10.13, 11:31
            marina0321 napisał(a):
            > Wyluzuj się karbat, to było pół żartem, pół serio.

moj problem, mam problemy z pol zartem, pol serio.
            jestem niepoprawy. fakt . (pocoo tez mi zwracala na to uwage)
            • pocoo Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 05.10.13, 12:02
              karbat napisał:

> moj problem, mam problemy z pol zartem, pol serio.
              > jestem niepoprawy. fakt . (pocoo tez mi zwracala na to uwage)

Jesteś niepoprawny.
              Gdzie Ty mieszkasz?Jacy ludzie mieszkają dookoła Ciebie?
              Wiesz,że jakąkolwiek religię omijam z daleka.Zwisa mi.
              Kiedy wierzącemu podrzucam biblijne "kukułcze jajo" to Ty mi zarzucasz,że wierzę w krasnoludki.
              Lubię Ciebie Karbat i to co piszesz ,nawet jezeli mnie z wierzącym mylisz.
              Vacia jest Świadkiem Jehowy.Mimo,że zwracałam Ci na to uwagę parę razy to Ty w dalszym ciągu zarzucasz jej katolickie bzdety,które ona olewa.
              Marina już dawno z katolickimi bzdurami skończyła.
              Ja naprawdę lubię Ciebie Karbat .Naprawdę.Więcej nie powtórzę,no chyba że...
              • karbat Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 05.10.13, 12:53
                pocoo napisała:
                > karbat napisał:
                > > moj problem, mam problemy z pol zartem, pol serio.
                > > jestem niepoprawy. (pocoo tez mi zwracala na to uwage)

> Jesteś niepoprawny.

no przeciez sie przyznalem .

> Wiesz,że jakąkolwiek religię omijam z daleka.Zwisa mi.
                > .... jezeli mnie z wierzącym mylisz.

przeciez wierzysz w diably . imponuja ci .... diablico .
                ( z gory przepraszam za wyrazy spoufalenia ) .

> Kiedy wierzącemu podrzucam biblijne "kukułcze jajo" to Ty mi zarzucasz,że wierz
                > ę w krasnoludki.

to ostatnia rzecz, ktora moglbym ci zarzucic .
                nie wykluczam, ze z rozpedu, nieuwagi, tak moglo byc. jestes b. wrazliwa .

> Vacia jest Świadkiem Jehowy.Mimo,że zwracałam Ci na to uwagę parę razy to Ty w
                > dalszym ciągu zarzucasz jej katolickie bzdety,które ona olewa.

nie doczytalem o SJ .
                nie jestem w stanie sobie utrwalic sobie wszystkich rodzajow wyznan,
                roznych uczestnikow fr . stad -> wierca - katolik .

pocoo piszac religia katolicka, mam na mysli Wszystkie religie. wszystkie na swiecie .

> Marina już dawno z katolickimi bzdurami skończyła.

ona jest wierzaca, nie interesuje mnie w co, kogo . to niewazne .
                jeszcze raz. religia katolicka jest dla mnie synonimem wszystkich religii .
                takie moje uproszecznie, gdyz nie ma lepszych, gorszych religii.

co do stylu wypowiedzi, mam tendencje do Hartmanowania ( jego ostatni text ),
                dosadnej wypowiedzi. a co lubie uderzyc w stol, moze sie jakies nozyce odezwa .

jesli Marina, vacia, Ty, inni, nie zgadzcie sie z wpisami karbata
                (nie zawsze precyzyjnymi), styl, argumentacja ... bezlitosnie go korygowac.

• pocoo Re: Kiedy JP II zostanie świętym. 05.10.13, 14:48
                  karbat napisał:

> jesli Marina, vacia, Ty, inni, nie zgadzcie sie z wpisami karbata
                  > (nie zawsze precyzyjnymi), styl, argumentacja ... bezlitosnie go korygowac.

Zapamiętam.Tylko po co mi ta pamięć?
                  Kiedyś tam,zarzucono mi,że używam dwóch nicków "pocoo" i "karbat".Jak mam się z Tobą nie zgadzać?No jak?Chyba ,że zarzucisz mi religijną durnotę ,no to wtedy dam Ci popalić.
              • akant_ol Oj poco, poco 08.10.13, 01:52
                Przecież zawłaszczacie całe chrześcijaństwo dla siebie. Jakie więc to ma znaczenie kilku starszych czy młodszych braci w wierze. Nawet w celach dekoracyjnych a nie tylko ideologicznych ma to przecież swoje pozytywne znaczenia i błędy takiego monopolu będzie można także zrzucić na inne przydawki, a nie tylko samemu przepraszać, wycofywać się wywijając fikołki i znowu przepraszać. Stosujesz bardzo błędną taktykę :)
                • pocoo Re: Oj poco, poco 08.10.13, 08:04
                  akant_ol napisał:
                  > Stosujesz bardzo błędną taktykę :)

Ja działam wg wymyslonej przez siebie taktyki?A po co mi to?Nie mam czym sobie zaprzątać głowy tylko antychrześcijańską taktyką?Wyluzuj.
                  Zabieram głos na dany temat.Gdybym miała potraktować religię tak jak na to zasługuje ,to powinnam zniknąć z tego forum.
                  Wiesz,co mnie na tym forum trzyma? Ludzie.Od lat fantastyczni,mądrzy ludzie.Że nie wszyscy,to chyba zrozumiałe.
                  • akant_ol Re: Oj poco, poco 10.10.13, 19:47
                    Widocznie źle zrozumiałem Twoje intencje wyrażone w poście. Nie miałem takiego zamiaru i przykro mi z tego powodu. Po prostu krótko - przepraszam i mam nadzieję, że moje fo paux przyjmiesz ze zrozumieniem.

Pozdrawiam
                  • kolter-xl Re: Oj poco, poco 10.10.13, 20:50
                    pocoo napisała:

> Wiesz,co mnie na tym forum trzyma? Ludzie.Od lat fantastyczni,mądrzy ludzie.Że
                    > nie wszyscy,to chyba zrozumiałe.

Hehehehee
                • kolter-xl Re: Oj poco, poco 10.10.13, 20:49
                  akant_ol napisał:

> Przecież zawłaszczacie całe chrześcijaństwo dla siebie.

Jak widać jesteś na tym forum tyle co gwarancji na niepasteryzowanej oranżady :)) Pisza cten tekst do Pocco :)))
                  • akant_ol Re: Oj poco, poco 10.10.13, 21:09
                    No cóż, nie da się ukryć, że zbyt częstym gościem tu nie jestem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka