Dodaj do ulubionych

Judaizm - fakty ,mity,zagrozenia.

03.11.13, 17:38
Otwieram ten watek na prosbe jednego z forumowiczy,sadze,ze on ma spora wiedze w tym temacie i na pewno podzieli sie z nami.
Od siebie napisze tylko kilka zdan.
Wyznawcom judaizmu zalezy na szerzenie sie chaosu na swiecie,bo jak wiadomo,w "mętnej wodzie najlepiej ryby łowić".
-Dla tego oni probuja nie dopuscic do normalizacji sytuacji w Syrii,uciekajac do bombordowan niezaleznego panstwa,ktore nie znajduje sie z nimi w stanie wojny.
-Dla tego oni probuja nie dopuscic do normalizacji sytuacji w Pakistanie,gdzie juz wprawie doszlo do podpisania porozumienia miedzy Talibami i wojskiem o rozejmie,ale atak amerykanskiego drona,ktory zabil jednego z przywodcow talibow, zniweczyl wszystkie plany i nadzieje Pakistanczykow na spokojne zycie.

To co napisalem,jest faktem dnia dzisiejszego i jest zagrozeniem,ktore niesie judaizm swiatu.O mitach,tak sadze,wiecej napisze nasz forumowy specjalista od rzydkow :-)

p.s.Przyjmuje zaklady odnosnie tego,jak ten watek dlugo bedzie wisiec na forum Swiat,jak rowniez gdzie on wyladuje :-)

--
===================
Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.
Obserwuj wątek
    • felusiak1 bełkot na oślą ławkę 03.11.13, 18:03
      igor nie pij już dzisiaj, idź spać
      • igor_uk felus. 03.11.13, 18:12
        Przeciez nie musisz przypominac mnie o swojej narodowosci.
        Dla mnie to nie ma zadnego znaczenia.poznalem w swoim zyciu sporo Zydow,ktore byli wspanialymi ludzmi,rowniez poznalem sporo takich sku...ele,jakch swiat nie widzial.
        tak co,felus,jak masz cos do powiedzenia w temacie,to prosze napisac,jak nie masz,to wal smialo na watek jasia,tam mozecie pogadac o miesiaczce.
        • felusiak1 Re: felus. 03.11.13, 18:28
          ty masz mensruujacy mózg, igor.
          tu nie ma o czym rozmawiać. wypisujesz głupoty każdego dnia; po kilkanaście a czasem kilkadziesiat. Dla takich oślizłych, bolszewickich glizd jak ty pragnę być Żydem.
    • jk2007 Judaizm a «Pecunia nervus belli» 03.11.13, 18:28
      ciekawy artykul
      «Неyжели ктo-тo вcерьез пoлaгaет, чтo кaкoе-либo еврoпейcкoе гocyдaрcтвo мoжет нaчaть бoльшyю вoйнy или чтo мoжет быть выпyщен крyпный гocyдaрcтвенный зaем, еcли дoм Рoтшильдoв и cвязaнные c ним люди бyдyт прoтив этoгo?» - пиcaл в 1905 гoдy иcтoрик Гoбcoн. «Вoйнa? – Чепyхa. Мoи мaльчики им не пoзвoлят» - втoрилa емy фрay Рoтшильд, мaмa пятерых cынoвей ocнoвaтеля клaнa Мaйерa Амшеля Бaйерa, чьё имя бyдет coвпaдaть c нaзвaнием «Bayer» ведyщей кoмпaнии «FarbenIndustrie». А вoйны вcё не кoнчaлиcь и не кoнчaлиcь.
      zavtra.ru/content/view/krasnaya-kryisha/
    • jk2007 Judaizm na Kaukazie 03.11.13, 18:40
      www.proza.ru/2007/08/18-98
    • pimpus18 No widzisz, Igor, Twoja metoda nie ma sensu 03.11.13, 18:40
      Zupełnie i żadnego, każdy może Ci zarzucić w jednym zdaniu, że głupoty piszesz.

I se nie pogadacie.

A nie lepiej wymyśleć jakieś mądre pytanie, na które zaczadzone ciemniaki nie mogłyby tak łatwo zbić?

Poza tym o tym można grube książki pisać, nie wyczerpując przy tym tematu.

Różne książki - nawet ze sobą sprzeczne!
      • igor_uk Pimpus. 03.11.13, 18:54
        Ten watek,jak i watek o chrzescijanstwie ,zalozylem na prosbe vigila,bo jego tna niemilosierdnie.
        Tak co mnie absolutnie jest obojetnie,kto i co bedzie pisac w tym watku.
    • 1blueelvic Pizdzisz igor ... 03.11.13, 18:48
      Ten twoj watek to zwykla prowokacja ...

Nie masz wiedzy na temat judaizmu. Nie wiesz czym sa Zydzi ... To nie tylko wyznawcy religii, ale rowniez czlonkowie narodu.

Do judaizmu tradycyjnie naleza odlamy: ortodoksyjny, konserwatywny i liberalny. I to wlasnie z nich wylonil sie judaizm reformowalny - Anglia i Stany.

Twoje zalozenia z gruntu falszywe i z watkiem o judaizmie nie maja nic wspolnego.

"Oddajemy Żydom jedną sprawiedliwość: ich proroctwa
      są jedynie prawdziwe. Oddajemy im drugą: pychę w upokorzeniu.
      Oddajemy i trzecią: bądź co bądź, religia żydowska wydała dwie
      religie potężne: chrześcijaństwo i islamizm.
      Osobliwa to matka, którą się darzy szacunkiem i wzgardą."

Wolter
      • igor_uk Czym sa Zydzi,blu? 03.11.13, 18:55
        Do tej poru uwazalem ich za ludzi.A ty masz inne zdanie?
        • 1blueelvic To ty mi to powiedz igor. 03.11.13, 18:57
          Powiedz mi rowniez czym jest zydowskosc?
          • pimpus18 Re: To ty mi to powiedz igor. 03.11.13, 19:02
            zarzynają jeszcze barany i palą je dla Jehowy?

Izrael przyjmuje przyśladowanych uchodźców?
          • igor_uk A co mam tobie powiedziec,blu. 03.11.13, 19:05
            Ludzi,jak ludzi,maja po dwie rece i po dwie nogi.Nie wiem co bylo przyczyna,ale skutkiem jest to,ze ich nie lubia praktycznie wszysci,kto doznal przyjemnosci miec ich obok siebie.
            • 1blueelvic A jak to bylo ... 03.11.13, 19:14
              w Hiszpanii?

A czym zgrzeszyli Zydzi w Holandii?
              • pimpus18 Re: A jak to bylo ... 03.11.13, 19:20
                Może za bardzo rzucali się w oczy... jak Templariusze.
              • igor_uk Re: A jak to bylo ... 03.11.13, 19:21
                Nie jestem Zydem i losy tego narodu w swiecie mnie interesuja srednio.Moge wiecej napisac o tym,co oni zrobili w Rosji.Chcesz o tym wiedziec wiecej?
                • 1blueelvic Je rowniez nim nie jestem, ... 03.11.13, 19:32
                  ale kiedys bardzo dawno temu sie tym tematem interesowalem.

Troche chyba wiem ... Dzisiaj nie mam specjalnie nastroju do dywagacji. Wrocilem z Kanady i jestem zmeczony podroza.

• pimpus18 Re: Pizdzisz igor ... 03.11.13, 19:00
        To kto jest odpowiedzialny za np. Syrię?

Dlaczego jakoś wszyscy (propagandyści) już zapomnieli o tych półtora tysiąca zagazowanych sarinem?

Propagandyści religijne nie są, ale jednak robią, to co robią.
      • yurek11111 Re: Pizdzisz igor ... 03.11.13, 20:41
        igorczik pomieszal judaizm z syjonizmem i dlatego mu wyszlo tak jak wyszlo....
    • brat_ramzesa z rodu semitow wyrosl pewien szkodliwy szczep 03.11.13, 18:50
      wiaze sie to z ich histiria wiecznego tulactwa miedzy narodami i rzeczywiscie wskoczyl na wyzyny, majac reszte ludzkosci za bydlo
      • 1blueelvic Napisz o historii tulactwa ... 03.11.13, 18:54
        i udowodnij, ze jest on na wyzynach i traktuje ludzkosc jak bydlo.

Czy Palestynczycy sa juz bydlem, czy dopiero nim beda?
        • igor_uk Nu popatrz. 03.11.13, 18:56
          Moze z tego watku wyjsc jakas ciekawa dyskusja,a mial byc tylko prowokacja vigila :-)
          • 1blueelvic Nie bylo mnie kilka dni ... 03.11.13, 18:58
            i staram sie nadgonic stracony czas.
      • brat_ramzesa lud ten wyrosl w przeswiadczeniu o swojej wyjatkow 03.11.13, 20:28
        osci dorobil sobie mit ludu wybranego a w rzeczywistosci przejawiali takie cechy ktore nie pozwalaly trwac im z innymi narodami, forma faszyzmu wynikajaca z ignorancji dla otaczajacego swiata
        Nie tweirdze ze sa tylko zwyczajni, sa czesto wybitnie inteligentni, zasluzeni ale ze sklonnosciami destrukcyjnymi jak dla otoczenia tak i dla siebie :D
        • igor_uk Sporo racji w Twoich slowach,brat_.... 03.11.13, 20:47
          Tylko by jeszcze dodalem,ze maja w kupie cos od szczurow. Jak nie maja za ofiary gojow,zaczynaja pozyrac samych siebie.
    • jk2007 Judaizm w Azji Sr. 03.11.13, 18:58
      www.eleven.co.il/article/14655
    • 1blueelvic Jakie to powody ... 03.11.13, 19:02
      powoduja, ze zarowno Islam jak i Chrzecijanstwo bylo tak rozkochane w Judaizmie?
      • igor_uk Najpierw trzeba dostrzec to zakochanie. 03.11.13, 19:06
        Ty go widzisz? Bo ja nie.
        • 1blueelvic Oczywiscie, ... 03.11.13, 19:12
          ze widze.

Kradziez przykazan, kradziez Mojzesza i Abrahama ... nawet aniola Gabriela swiadczy o tym.

• pimpus18 Re: Oczywiscie, ... 03.11.13, 19:17
            Dlaczego kradzież?

Te przykazania są bardzo racjonalne.

Ale nawet je zmienili, o czym zresztą ciemniaki do dziś nie wiedzą.

Wierzący mogą nawet w kozła wierzyć, byleby płacili i się nie burzyli.
          • igor_uk To sa wartosci uniwersalne. 03.11.13, 19:23
            I do konca nie wiadomo,kto i co u kogo ukradl.A moze to kosmici nam przyniesli ta wiare?
            • 1blueelvic Bingo igor ... 03.11.13, 19:27
              Tak, to sa wartosci uniwersalne i nikt przy zdrowych zmyslach sie z tym spierac nie bedzie.

Wiadomo igor kto i co ukradl.

A moze to kosmici nam przyniesli ta wiare? A wiesz, ze to bylby ciekawy watek?
              • igor_uk O to i chodzi,blu. 03.11.13, 19:31
                Ze nie jest wiadomo,kto i co u kogo ukradl.Czy cos wiesz o tym,jakie wyniki ostatnio uzyskali izraelski archeologowie?
                • 1blueelvic Wiadomo igor. 03.11.13, 19:35
                  Wiadomo kto i co ukradl.
      • pimpus18 Re: Jakie to powody ... 03.11.13, 19:07
        to była jakaś strange love.

I nieodwzajemniona zupełnie.

Starożytni Grecy wymyślili za to coś, na czym stoi cała ludzka cywilizacja - racjonalizm, filozofię, naukę!

żydki nie były tak progresywne.
    • jk2007 historia 03.11.13, 19:09
      www.jewukr.org/observer/jo04_23/p0701_r.html
    • 1blueelvic Dlaczego igor ... 03.11.13, 19:09
      Dlaczego igor w roku 1859 brat cara Aleksandra II jako pierwszy przybyl do Jerozilimy?

W imie czego wypowiedzial te slowa: "Jerozolima jest centrum Swiata i musimy miec tam swoje przedstawicielstwo" ?
      • pimpus18 Re: Dlaczego igor ... 03.11.13, 19:13
        A jakie tam były w ogóle przedstawicielstwa?

Przecież to wtedy była kolonia.
      • igor_uk Chyba pierwszym tam nie byl:-) 03.11.13, 19:17
        Sadze,ze przed mim tam wiele ludzi przebywalo.
        A tak serio.Nic mnie ie jest wiadomo o tym,zeby Aleksandr 2 odbyl podroz do tego miasta.Natomias rok wczesniej,czyli w 1858,tam byl otwarty rosyjski generalny konsulat.
        • igor_uk Cholera. 03.11.13, 19:18
          Nie zauwazylem tego,ze tobie chodzi o brata cara.
          On odbyl tam pielgrzymke,jak i tysaice innych Rosjan,ale pierwszy i tak nie byl.
        • 1blueelvic On tam igor byl ... 03.11.13, 19:21
          Aleksander II, wielki ksiaze Konstanty Mikolajewicz, jako pierwszy z Romanowow przybyl do Jerozolimu w kwietniu 1859 roku.
          • igor_uk Zdecyduj sie,blu,kto tam byl? 03.11.13, 19:29
            Bo Aleksandr II i wielki ksiaze Konstanty Mikolajewicz to dwie rozne osoby,chociaz i sa bracmi.
            AleksandrII byl cesarzem Wszechrusi,a Konstanty Mikolajewiczu,tylko,czy az,jego bratem .
            Zreszta Aleksandr Mikolajewicz,nie moze byc jednoczesnie i Konstanty Mikolajewiczom.
            • 1blueelvic Widzisz ... 03.11.13, 19:34
              zrobilem to samo co ty.

Mowie o bracie Aleksandra II Konstantym.
        • 1blueelvic Ok igor ... 03.11.13, 19:25
          Ja tak tylko dla rozrywki ... Stesknilem sie za naszymi "towarzyskimi" pogawedkami.

Widze, ze napisales o religii inny watek. Musze sie na FS troche rozejrzec ...
    • jk2007 Judaizm w Rosji 03.11.13, 19:13
      www.belousenko.com/books/dudakov/dudakov_shafirov.htm
    • bywszy1 Re: Judaizm - fakty ,mity,zagrozenia.+ 03.11.13, 19:39

Kapcanizm kretynieje coraz bardziej.
      Dowod?
      Jewriei,ktorzy tam mieszaj nie sa wyznawcami judaizmu.
      Np Marks,.Einstejn,Eizenstejn i ja.
      A co kaosu?
      Ajgor slusznie zauwazyl,ze Zydzi sa cwaniacy,poniewaz na Zchod wysylaja pedalow.
      Czego swiadectwem,zreszta,jest on sam.
    • bywszy1 Re: pimpusku becwaliku+ 03.11.13, 19:47

A czy pan jest
      Progresywny czy konserwatywny?
    • swiblowo Re: Judaizm - fakty ,mity,zagrozenia. 03.11.13, 20:03
      Fakty, mity, zagrozenia? A plusow zadnych?
      • igor_uk Swiblowo. 03.11.13, 20:10
        Jak znasz ,to dawaj ich tutaj,smialo!
        • swiblowo Re: Swiblowo. 03.11.13, 20:57
          Mysle, mysle i nic wymyslic nie moge. Nastawiam sie raczej na poczytanie.
          • igor_uk Re: Swiblowo. 03.11.13, 21:01
            Kazdy by chcial przeczytac,a na wlasny wysilek umyslowy nie chce zdobyc sie.
            A tak serio,znam jeden plus,ktory cenilem w swoim czasie.
            Jak juz cos z nimi ustalisz,i nie dasz sie oszukac,to pozniej trzymaja sie umowy.Ale przy ustaleniu warunkow musisz byc bardzo czujny.
      • 1blueelvic Zeby dostrzec plusy... 04.11.13, 00:34
        niezbedna jest wiedza i obiektywizm, ... ale do prowokacji wystarcza igorowe fakt, mity i zagrozenia.

• 1blueelvic Podobalo mi sie ... 04.11.13, 02:44
        z ta kurtyna w Teatrze Wielkim.
    • qqww1122 Re: Judaizm - fakty ,mity,zagrozenia. 04.11.13, 09:26
      igor-z-uk napisał(a):

[..]
      > Wyznawcom judaizmu zalezy na szerzenie sie chaosu na swiecie,bo jak wiadomo,w
      > "mętnej wodzie najlepiej ryby łowić".
      [..]

Idioci są wszędzie.Także w UK.
      Tamiza jest coraz czystsza,więc żydzi w UK są zrozpaczeni ?
    • jeepwdyzlu Ale Jezus był Żydem 04.11.13, 12:13
      i jego mamusia
      i tatuś
      i wszyscy uczniowie
      i wszyscy byli obrzezani
      i czcili boga w sobotę
      ech igor wiesz na kogo podnosisz rękę?
      nie wiesz nie wiesz...
      jeep

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka