Dodaj do ulubionych

komu bije dzwon?

08.01.14, 22:17
... zapewne pobije proboszczowi z Osieka...
www.tvn24.pl/proboszcz-podsumowal-kolede-kwoty-i-nazwiska-w-parafialnej-gazetce-musimy-stac-przed-ludzmi-w-prawdzie,385472,s.html
Najpierw zachciało mu się dzwona, potem ogłosił, że każdy ma dać(!!) a następnie ogłosił kto dał i ile i kto nie dal nic...
A ludziska dają bo się boją, że ich nie pochowa i psioczą na rząd, że nie mają na lekarstwa...
... a w kolejce Rydzyk już czeka bo na multipleksa, tak oczekiwanego, nie ma...
Religia górą(!!) (w Osieku, ale przecież nie tylko)
Obserwuj wątek
      • sclavus Re: komu bije dzwon? 08.01.14, 23:00
        ... zdjęcia parafianom nie pokazywał - dzwon, to dzwon - ma być i już!
        600 PLN od łba...
        Zidziałeś ile zebrał w tym Osieku???
        • kolter-mr Re: komu bije dzwon? 08.01.14, 23:06
          sclavus napisał:

> ... zdjęcia parafianom nie pokazywał - dzwon, to dzwon - ma być i już!
          > 600 PLN od łba...

Dostałby w łeb to by mu w nim ze 2 tydnie dzwoniło.

> Zidziałeś ile zebrał w tym Osieku???

Kieleckie buraki w Niemcach siedzą po pół roku bez zjazdu do żon /dzieci nie pojedzie burak jeden z drugim mu szkoda pieniędzy.Piją niemieckiego korna po 5 euro za butelkę.No a potem jak na święta zjadą to szalej z kolędą :))
    • poziomka785 Re: komu bije dzwon? 08.01.14, 23:21
      "......mialo to na celu przejrzystosc finansow parafii....." bwahahahaaa :))))
      Mialo to na celu wywarcie presji na kazdym, kto sie liczy z opinia sasiada !!!
    • tomasz_456 Re: komu bije dzwon? 08.01.14, 23:43
      Od zawsze lewacy interesują się kasą. Oczywiście nie swoją, a cudzą.

Co was interesuje jakiś dzwon w jakieś parafii? Ale można dokopać KRK, to jazda.

Ot tak cecha fundamentalna.

• pocoo Re: komu bije dzwon? 09.01.14, 00:20
        tomasz_456 napisał:

> Od zawsze lewacy interesują się kasą. Oczywiście nie swoją, a cudzą.

Udajesz głupka,czy jesteś autentyczny?
        • kolter-mr Re: komu bije dzwon? 09.01.14, 08:30
          pocoo napisała:

> tomasz_456 napisał:
          >
          > > Od zawsze lewacy interesują się kasą. Oczywiście nie swoją, a cudzą.
          >
          > Udajesz głupka,czy jesteś autentyczny?

Dam ci certyfikat jego głupoty
      • grgkh Re: komu bije dzwon? 09.01.14, 01:28
        tomasz_456 napisał:

Kto lewak? Bo ja nie poczuwam się ale takimi tematami się interesuję. A Ty nie?

> Co was interesuje jakiś dzwon w jakieś parafii?

Interesuje mnie zjawisko. Jak to jest, że człowiek nie kupi sobie lekarstw a na dzwon, który zakłóca spokój ludziom w okolicy decybelami dadzą.

> Ale można dokopać KRK, to jazda.

Nie widzę tu dokopywania KRK. Widzę pazernego, cynicznego sukienkowego, który pomiata swoimi owieczkami. Jeden proboszcz to całe KRK?

Niedawno pisałeś, tak mi się coś przypomina, że jak pedofil z koloratką to nie ma odpowiedzialności KRK. To i teraz nie uogólniaj.
        • pocoo Re: komu bije dzwon? 09.01.14, 09:12
          grgkh napisał:

> Interesuje mnie zjawisko. Jak to jest, że człowiek nie kupi sobie lekarstw a na
          > dzwon, który zakłóca spokój ludziom w okolicy decybelami dadzą.

> Nie widzę tu dokopywania KRK. Widzę pazernego, cynicznego sukienkowego, który p
          > omiata swoimi owieczkami.

Te owieczki mu na to pozwalają.To nie owieczki,to durne barany.Jeżeli pozwalają na to,aby jakiś klecha nimi pomiatał i trzymał za pysk to znaczy,że tego chcą."I pies z nimi tańcował".

• kolter-mr Re: komu bije dzwon? 09.01.14, 08:28
        tomasz_456 napisał:

>
        > Co was interesuje jakiś dzwon w jakieś parafii? Ale można dokopać KRK, to jazda
        > .
        >
        > Ot tak cecha fundamentalna.

Słuchaj no naiwny jeleniu chowany u buta proboszcza ,jak ja statystyczny Kowalski dostanę choć 5 złotych za darmo to mi urząd skarbowy zaraz policzy ile mam za to podatku odliczyć. Tak powinno być z waszym klerem !! W Wielkiej Brytanii każdy grosz jaki wpływa do parafii jakiegokolwiek kościoła musi być udokumentowany !!!
        • tomasz_456 Re: komu bije dzwon? 09.01.14, 09:22
          kolter-mr napisał:

> Słuchaj no naiwny jeleniu chowany u buta proboszcza ,jak ja statystyczny Kowals
          > ki dostanę choć 5 złotych za darmo to mi urząd skarbowy zaraz policzy ile mam z
          > a to podatku odliczyć. Tak powinno być z waszym klerem !! W Wielkiej Brytanii
          > każdy grosz jaki wpływa do parafii jakiegokolwiek kościoła musi być udok
          > umentowany !!!

Jest Sejm RP - tam ustanawia się obowiązujące w Polsce prawo. Zostań posłem i zmień odpowiednie ustawy.
          Ale to wymaga odwagi i umiejętności, za to pisanie na forum jest dla każdego. Tu można rozładowywać swoje życiowe frustracje.
          Powodzenie i miłego dnia.
          • kolter-mr Re: komu bije dzwon? 09.01.14, 09:41
            tomasz_456 napisał:

> Jest Sejm RP - tam ustanawia się obowiązujące w Polsce prawo. Zostań posłem i z
            > mień odpowiednie ustawy.

Nawet ta prymitywna hołota z prawicowych partyjek nie pozwala w sejmie prawa przestrzegać a co dopiero pokazać złodziejom w sukienkach gdzie ich miejsce .

> Ale to wymaga odwagi i umiejętności, za to pisanie na forum jest dla każdego.

Masz jaja to je pokaz odpowiedz na liczne zadane ci tu pytania.

>Tu można rozładowywać swoje życiowe frustracje.

Dlatego wpadasz tu od czasu do czasu i odreagujesz :))

> Powodzenie i miłego dnia.

Już jest miły :)
            • tomasz_456 Re: komu bije dzwon? 09.01.14, 10:08
              kolter-mr napisał:
              > Masz jaja to je pokaz odpowiedz na liczne zadane ci tu pytania.

Musisz się jeszcze długo uczyć, aby się dowiedzieć, iż na durne pytania się nie odpowiada. Szkoda czasu na jałowe dyskusje, można ten czas poświecić na realne działania, a nie na tłuczenie się po forum

• kolter-mr Re: komu bije dzwon? 09.01.14, 10:11
                tomasz_456 napisał:

> kolter-mr napisał:
                > > Masz jaja to je pokaz odpowiedz na liczne zadane ci tu pytania.
                >
                >
                > Musisz się jeszcze długo uczyć, aby się dowiedzieć, iż na durne pytania się nie
                > odpowiada. Szkoda czasu na jałowe dyskusje,

Fakt pytanie o Jezusa czy jego ewangeliczne nauczanie to durnota ;))

można ten czas poświecić na realne
                > działania, a nie na tłuczenie się po forum

Robię ,robię zarabiam na kościele ale o tym zaraz napiszę w innym wątku

• tomasz_456 Re: komu bije dzwon? 09.01.14, 10:34
                  kolter-mr napisał:
                  > Robię ,robię zarabiam na kościele ale o tym zaraz napiszę w innym wątku
                  >
                  znaczy żerujesz na narodzie, na biednych emerytach, co nie maja na lekarstwa.
                  Typowe lewicowe podejście, głośno krzyczeć, samemu to czyniąc.

Uczciwość nakazywałaby, albo siedzieć cicho, albo porzucić prace dla Kocioła. Ale pazerność...

>
                  • kolter-mr Re: komu bije dzwon? 09.01.14, 10:45
                    tomasz_456 napisał:

> kolter-mr napisał:
                    > > Robię ,robię zarabiam na kościele ale o tym zaraz napiszę w innym wątku
                    > >
                    > znaczy żerujesz na narodzie, na biednych emerytach, co nie maja na lekarstwa.
                    > Typowe lewicowe podejście, głośno krzyczeć, samemu to czyniąc.

Czy ja tak wyglądam w pracy ??

" (38) I nauczając dalej mówił: Strzeżcie się uczonych w Piśmie. Z upodobaniem chodzą oni w powłóczystych szatach, lubią pozdrowienia na rynku, (39) pierwsze krzesła w synagogach i zaszczytne miejsca na ucztach. (40) Objadają domy wdów i dla pozoru odprawiają długie modlitwy. Ci tym surowszy dostaną wyrok."

> Uczciwość nakazywałaby, albo siedzieć cicho, albo porzucić prace dla Kocioła. Ale pazerność...

Głupim nawet strach cie nazwać ,bo głupi się jeszcze na mnie wkurzy :)) Synuś przetarg organizowały stowarzyszenia finansowane z budżetu funduszu rozwoju rolnic .Mam udawać twardziela bo jakiś debil na forum internetowym mi zarzuci pazerność :))))
                    Ps.
                    Zresztą przystępując do projektu nie mieliśmy pojęcia ze kościoły to też obejmuje :))
    • poziomka785 Ten ksiadz zlamal prawo! 09.01.14, 13:10
      Przeciez ten ksiadz zlamal prawo, dlaczego nikt go o to nie posadzi ???

Konstytucja RP
      Rozdział II
      WOLNOŚCI, PRAWA I OBOWIĄZKI CZŁOWIEKA I OBYWATELA

Art. 53. Nikt nie może być obowiązany przez organy władzy publicznej do ujawnienia swojego światopoglądu, przekonań religijnych lub wyznania.

Art. 51Nikt nie może być obowiązany inaczej niż na podstawie ustawy do ujawniania informacji dotyczących jego osoby.

Art. 51.Władze publiczne nie mogą pozyskiwać, gromadzić i udostępniać innych informacji o obywatelach niż niezbędne w demokratycznym państwie prawnym

• poziomka785 Re: komu bije dzwon? 09.01.14, 13:59
      "To lista stworzona na wewnętrzne potrzeby parafii. Wszyscy zostali o tym uprzedzeni, bo ksiądz mówił o tym podczas mszy. Wszyscy mieli prawo zastrzec, by ich nazwisko nie pojawiało się na liście i kilkanaście osób z tej możliwości skorzystało – zapewniał w rozmowie z tvn24.pl ks. prał. Ireneusz Smagliński. "

A ci ktorzy akurat byli chorzy i na msze ksiedza nie poszli to jak niby mieli sie o bezprawnych zamiarach ksiedza dowiedziec ? A ci, ktorych akurat nie bylo we wsi ? A ci ktorych ochrzczono za niemowlaka, a do kosciola nie chodza, bo nie sa wierzacy ?
      Gdyby moje nazwisko sie ukazalo bez mojej zgody w jakiejs zalosnej gazetce to bym takiego
      burdelu w sadach narobila, ze az w Watykanie by o mnie uslyszeli. Ludzie, nie dajcie sie tak szmatlawic !
    • sclavus Ciekawe, co mu zrobi... 10.01.14, 11:15
      Co znaczy, czy ten GIODO, zrobi cóś temu proboszczowi??
      www.tvn24.pl/giodo-zajmie-sie-podsumowaniem-koledy,386201,s.html***
      kolęda, kolędą, ale czy zbiórka na dzwon była legalna (za nielegalną zbiórkę beknął Rydzyk) i czy takie zbiórki pozatacowe i pozakolędowe, są/powinny być opodatkowane???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka